2019. március 27., szerda

Gyorskeresés

Az ultra-low-end válfajai

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Döbbenetes, hogy ugyanazt az agyonbutított technikát hányféle néven képesek eladni. Az alább látható 4 kártya egy dologban megegyezik: egyik sem kifejezetten játékra lett tervezve. A bal felső sarokban látható 6200 SE némileg kilóg a sorból, mert a többinél korábbi technológiára épül. 4 pipeline-ja és 32 bites memóriabusza mellé még alacsony órajelek is társulnak. A maradék 3 kártya mind a G72 kódnevű GPU-ra épül. A jobb felső sarokban egy 7200 GS látható, melyben (hasonlóan a pár post-al korábban bemutatott 7300 SE-hez) csak 2 pipeline aktív, ám 64 bites memóriabusza miatt némileg gyorsabb annál. A bal alsó sarokban egy 7300 LE látható EVGA kiadásban. Érdekes, hogy aktív hűtést kapott, ami egy ilyen kaliberű kártyán inkább hátrány mint előny, ugyanis teljesen felesleges, de cserébe hangos. A jobb alsó sarokban látható 7500 LE a legerősebb a 4 kártya közül: 4 pipe, 64 bites memóriabusz és 256 MB dedikált memória található rajta. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindössze csak órajeleiben különbözik a 7300 LE-től, a 7300 GT-nél (sőt valószínűleg még a GS-nél is) gyengébb, így nem teljesen értem, hogy miért nevezték 7500-nak...

Hozzászólások

(#1) xXspeakerXx


xXspeakerXx
(újonc)

sok szar egy rakáson! :DDD

(#2) GAI válasza xXspeakerXx (#1) üzenetére


GAI
(senior tag)

Ha csak az kell hogy képet adjanak, arra jók. Azért még mindig jobbak mint egy integrált vga...

(#3) Thome válasza GAI (#2) üzenetére


Thome
(PH! kedvence)

Szerény véleményem szerint, egy HD3200 vagy HD4200 reggelire megeszi őket. És ezek bizony integrált képkeltők. :)

Bánat

(#4) GAI válasza Thome (#3) üzenetére


GAI
(senior tag)

de újabbak is szerintem...

(#5) Viktor77 válasza GAI (#4) üzenetére


Viktor77
(Jómunkásember)

Kiváncsi vagyok /leszek a tesztedre.

Épp az elöbb teszteltem egy integrált Intel GMA 3100-at (nem X). 3DMark 2001-ben 8500 pontot kapott. Az szerintem nem olyan szörnyű. A konfig többi része az adatlapomon (2. gép). Ezek vajon kapnak ennyit?

MOD: Azt írtad, hogy millió kártya lesz benne, így gondolom nem lehet vele gyorsan végezni, de kb. mikorra tervezed publikálni?

[ Szerkesztve ]

Some people move on, but not us ... not us

(#6) xXspeakerXx válasza GAI (#4) üzenetére


xXspeakerXx
(újonc)

kitartóan várjuk a ciked elkészülését!
Egy időpontot sacolnál?

(#7) GAI


GAI
(senior tag)

Még saccolni se merek egyelőre időpontot :) De az szinte biztos, hogy csak jövőre lesz belőle valami. Először ugye még össze kell szedni az összes létező kártyát, aminek (anyagi korlát mellett) leginkább az az akadálya, hogy a ritkább darabokat nagyon nehéz lesz beszerezni, valószínűleg ebay-ezni kell. Aztán ha megvan az összes kártya ami kell (jelen állás szerint ez kb 160 kártyát jelent, amiből eddig kb 70 van meg!) akkor még le is kell őket tesztelni, ami megint nem 2 perc. Szóval úgy 2012 tavaszát saccolnám jelenleg :)

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.