2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

Mennyi legyen a ideális fizetés?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Beszélgettük munkatársakkal, mennyi lenne az ideális fizetés, amivel elégedettek lennének. Legtöbbjük már 150.000 Ft/hó-val elégedett lenne, de ez nem ment feljebb 210.000-nél. Érdekes, ők nem szálltak el ezen a téren...
Szóval, ti mennyire vagytok elégedettek a fizetésetekkel? Mennyi lenne az ideális? Az elvégzett munka mennyiségével arányosan vastag az a pénztárca? :)

Kéretik nem belemenni politikai vitába...

Hozzászólások

(#1) aero.


aero.
veterán

Egyedül 150.000 Ft szerintem elég a megélhetéshez, jut is marad is bőven. Ha van család, akkor szerintem ez az érték bőven emelkedhet 200.000 Ft-ra.

Maga az a mondás, hogy a pénz nem boldogít, az nem teljesen igaz. Az sem jó, ha a hónap ki van centizve. A normális megélhetéshez kell(ene) a pénz.

[ Szerkesztve ]

(#3) Móci


Móci
addikt

150 000 nekem is elég lenne bőven a jelenlegi helyzetemben. Persze, ha lenne gyerek, asszony, akkor nem ártana az extra pénz.
Amúgy elégedett vagyok, mert van munkám, nem is rossz, s azért a minimálbér megvan helyben.

[ Szerkesztve ]

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Jelenleg teljesen elegendő a pénz amit keresek, bár azért a fizuemelést nem utasítanám vissza :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5) tkazmer


tkazmer
addikt

de ez nem ment feljebb 210.000-nél
nem tudom milyen idősek a munkatársaid, de ebből egy Bp agglomerációban jobb településen felépült családi ház havi törlesztője sem jön ki :U
és akkor még fenntartásról, a garázsba autóról, vagy éppen olyanról, hogy enni, inni is kell, meg néha egy nyaralás is jó dolog, nem is beszéltünk...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#6) Protezis


Protezis
őstag

Megélni; normálisan megélni; vagy élni, gyarapodni? Az utolsónak kellene célnak lennie mindenki számára. Az olyan 3-400 ezer forinttól kezdődik. MO-n sajnos divat azt hinni, hogy az a normális és jó, ha minden hónapban be tudjuk fizetni a csekkeket, meg van mit enni. Rendes munkával többre kéne vinni.

(#7) #43960832 válasza tkazmer (#5) üzenetére


#43960832
törölt tag

Szüleim mind a ketten minimálbért keresnek, nagy családi házunk van, melyet mi építettünk van a garázsban autó, nem is rossz, minden évben külföldön nyaralunk, fizetik az egyetemet, mindenem megvan.
Az egy dolog, hogy nem szakad meg a hűtő a télíszalámitól, meg az édességektől, meg nem járunk étterembe, de így is ki lehet jönni. Kicsit el vagy rugaszkodva a valóságtól, ha azt hiszed 200 ropis fizetésből nem lehet megélni.

(#8) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Ha az ember fejleszteni is akar (esetleg hogy később kevesebbet költsön!), és családja is van, akkor szerintem a minimum 300 simán elmehet. Mi (édesanyám és négy testvérem, még mind tanul) 200-300-nál nemigen tudjuk lejjebb szorítani a költségeinket itt a "farmon", pedig már lemondtuk a drágább netet és a lakásbiztosítást is, és összegyűjtött fával fűtünk, a tejterméket és a zöldség nagy részét is megtermeljük. Ha tovább akarnánk menni, ahhoz kellene venni konzervező gépet, házi malmot, tésztakészítőt, aszaló- és joghurtkészítő gépet, köpülőt, lekvárfőzőt, és akkor jelentősen csökkenhetne az élelmiszer-felhasználásunk. Csak ez önmagában több, mint 300 ezer Ft, és ha nem tudunk egy hónapban sem félretenni, sőt, csak fogy a korábban félretett pénzünk is (pl. apám hónapok óta elfelejt tartásdíjat fizetni, csudijó...), akkor erre esély sincs.
(Adományokat szívesen fogadok :DDD:DDD)

Persze, én is azt mondom, hogy egyedül a 150 teljesen elég. Én még 100-ból is kényelmesen ki tudnék jönni. De számoljunk csak utána: havi 150 netto az évi 1,8 millió. A szomszéd nyugdíjas bácsi 15-20 méhkaptárral (ami elég kevéske) 1,2 milla bevételt termelt tavaly - szabadidejében, teljesen legálisan.

[ Szerkesztve ]

(#9) No-kia válasza #43960832 (#7) üzenetére


No-kia
őstag

csatlakozom hozzád, csak anyni a változás h nincs kocsi(még) meg csak egy szülő nevel, és nekem is megvan mindenem sőt...

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#10) Dany007


Dany007
veterán

Én egyetértek!
A 150.000 ezerrel elégedett lennék. Természetesen ha ez a 'minimálbér' heti 5 napra és 8 órás munkaidőre szólna.
Egy fő ebből eléldegél, ki lehet fizetni egy albérletet, vagy esetleg egy lakás törlesztőjét is.
Ha már egy párról beszélünk, akkor az ugye minimum 2x 150.000 ezer. Sz.tem a jelenlegi helyzetben még ebből is jól ki lehet jönni.

@tkazmer: Azt ne felejtsük el, hogy minimálbérről van szó! Nem arról, hogy a minimálbérből nemtom mekkora családiházat kell majd építeni illetve fizetni annak részletét.
B.nőm volt férjével együtt építtettek egy házat vidéken. Igaz, hogy könnyűszerkezetes, de minőségi anyagokkal lett beépítve. 2 fürdő, oszlopokkal övezett (díszített) nappali, beépített konyhabútor, 130m2 + 1500m2-es telek! Mindez ~ 13 millióból. A havi részlet pedig ~78.000 forint volt.
Szóval az a havi 200e + törlesztésű ház már messze nem az átlagot képviselheti... Itt pedig pont egy minimálbérről van szó. Szóval nem kell túlzásba esni.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.