2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Nem állhatok meg a saját házam előtt autóval??

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap bevásárolni voltunk a családdal. Hátul két kisgyerek, meg a heti nagy bevásárlás gyümölcse. Befordultam a főútról az utcánkba, pár száz méter, és otthon is vagyunk. Úgy 30-40m-rel a házunk előtt, ami az út jobb oldalán van, megkezdtem a lassítást, szándékomat jobbra indexeléssel jeleztem, majd lehúzódtam a padkához a lehető legközelebb, megálltam, amit tovább nyomatékosítottam az elakadásjelző bekapcsolásával. Ugyanis láttam, hogy mögöttem egy furgon halad. Tudja, hogy nem csak kiszállt a feleségem az autóból, nem akarok máris indulni, hanem megvárom, hogy kinyissa nekem a kaput, be tudjak tolatni.

Egy kép:

Mivel útpadka és kerékpárút is van, ezért nincs helyem máshol megállni, csak az úttest szélén.
Szóval asszony gyorsan kiszállt, nyitja a kaput, mögöttem meg izomból dudál, ordítozik a sofőr, hogy menjek már. Nyilván előre gondolta, mert tolatni nem tudtam volna tőle. Szépen jeleztem, szóltam neki, hogy nem megyek tovább, be akarok menni az udvarra. Ekkor előkerült a mögöttük haladó másik furgon sofőrje is, aki valószínűleg előző fia lehetett. Gyorsan megbeszélték, hogy mekkora idióta vagyok, nem tudok vezetni, egyéb sértések. Közelítenek felém. Kiszállok. Próbálom elmagyarázni a helyzetet, de láthatóan nem lehet, csak hülye vagyok és nem tudok vezetni. Néni is ordibál ki a furgonból, hogy miért irányjelzőzök balra?? Ekkor nézem, láthatóan jól működik az elakadásjelző. Ismét mondom nekik, én csak be akarok menni a házamba. De nem tudok vezetni és egyéb szitkok. Idősebb tag elviharzik, a fiatalabb tovább sérteget. Ekkor kínomban már a középső ujjamat mutattam felé. Ezek után elindult felém, belegázolt az aurámba, enyhén lökdösött, sértegetett, most már azon az alapon, hogy egy fejjel alacsonyabb vagyok.
Levettem a szemüvegem, néztem, hogy a gyerekek mennyire látják, hogy kapok párat, talán én is tudok adni...
Nem fogtam már fel itt a helyzetet, valami véget vetett az egész dolognak, és újabb sértésekkel távozott az "úriember".

Mit csináltam rosszul? Hogyan lehet elkerülni az ilyet? Hogyan lehet védekezni a hülyékkel (bocsánat, de az értelem és civilizáltság teljesen hiányzott belőlük) szemben?

Az illetőknek hosszú életet kívánok, és azt, hogy ez legyen az egyetlen sikerélményük!

Hozzászólások

(#1) joghurt


joghurt
addikt

1. Hiányzik a kép és a sztori vége.

2. Az elakadásjelző nem arra való, hogy megállást/várakozást (különösen szabálytalant) jelezzen vele valaki. Adott szituációban az egyszerű jobbra index tökéletesen megfelelő.

3. A furgonos külön állatfajta. A Kresz nem vonatkozik rá, ellenben minél több fuvart le akar zavarni minél rövidebb idő alatt.

A tej élet, erő, egészség.

(#2) fererencz89 válasza joghurt (#1) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Bocsi, menet közben megzakkant itt valami, és idő előtt publikáltam...

Az elakadásjelzőre azért szoktam rá, mert előtte simán csak indexeltem, de miután kiszállt a feleségem, azt hitték indulok is. Erre a jelzésre szoktak kapcsolni, hogy maradok még kicsit. Egyébként tábla nem tiltja a megállást, meg gondolom ez nem is minősül annak. 5-10mp lett volna a művelet.

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#3) joghurt válasza fererencz89 (#2) üzenetére


joghurt
addikt

Mit lehetne tenni? Leszórni néhány hidrogénbombát erre az idegbeteg országra.
Az én életemben már biztosan nem fog megváltozni az emberek mentalitása, hogy az ilyenek 1. ne merjék ezt tenni, mert lerendezi őket a rendőr, 2. ne legyenek ennyire frusztráltak, mert biztos a megélhetésük, 3. ne legyenek ilyenek, hanem minimális empátiával viseltessenek a többiekkel.

A tej élet, erő, egészség.

(#4) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Lehet, hogy nem szabályos, de én arra a kb fél percre biztos, hogy befordulnék - igen, keresztezve a bicikliutat.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#5) fererencz89 válasza Csapoati (#4) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Praktikus okokból tolatni szoktam, de egyébként is, ha a kapu előtt állok meg, keresztben a kerékpárúton, akkor is belógok a sávba legalább annyit, mintha hosszában állok meg az út szélén. Elgondolásom szerint nem is az én manőveremmel volt a probléma...

Nem szotkam hibázni.

(#6) joghurt válasza Csapoati (#4) üzenetére


joghurt
addikt

Egy furgon szabályosan és könnyen ki tudja kerülni ott, ahol megállt. Irányjelző, gázelvétel, körülnézés, kormány, ennyike.

Ha rááll a bringaútra, a kerékpáros és gyalogos forgalmat totál blokkolja. Bunkóság. Láttam már vicces kedvű triálost, aki ilyenkor végigpattogott a motorháztetőn.

A tej élet, erő, egészség.

(#7) Csapoati válasza fererencz89 (#5) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Ja az egyértelmű, hogy nem a te hibád, én csak a konfliktusok elkerülése miatt tenném azt, amt írtam. Talán kevesebb biciklis járhat arrafelé, mint autós.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#8) gidalight


gidalight
tag

"A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

(#9) D1Rect


D1Rect
félisten

Ezért kell baseball ütőt tartani a kocsiban.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#10) swtrooper válasza D1Rect (#9) üzenetére


swtrooper
csendes tag

az tuti nekem is kell néha

Csak személyes átvétel! A találkozóra FELKÉSZÜLTEN érkezzen, nem tudok mindig visszaadni, nem vagyok pénzváltó, sem ATM kezelő, kérem a pénzt előre kikészíteni köszönöm. Unatkozók, imbecilek, "bocsimégsemkell", link alakok ne írjanak!!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.