2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

35

Írta: | Kulcsszavak: Van jobb . mint egy kis visszaemlékezés...

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Eltelt tíz év. Atyaég!

Továbbra sem jó dolog az öregedés. Előkerültek bajok, nyavalyák, meg miegymás, amit a hagyomány ráfog az öregedésre. Lassan szemüveget kell hordanom, mert nap végére már elfárad a szemem. Pont tegnap voltam szemorvosnál. Javasolja menjek el a háziorvoshoz is, mert a szemfenéken magas vérnyomás jeleit véli felfedezni. A látásommal még nincs nagyobb baj, de a -0,5 cylinder megvan mindkét szememen. A vérnyomás jobban aggaszt.

Ma van a születésnapom. Így az előző, 10 évvel ezelőtti visszaemlékezés visszaemlékezése kavarog bennem. Szomorúvá válok, amikor az idő múlása kerül valamilyen formában elő. Ez pedig elég gyakran előfordul. És meg csak hessegetem a gondolatokat el erről. Nem akarok tudomást venni róla, pedig szembe kell nézni ezzel. Olyan még nem volt, hogy valaki túlélje saját magát. Ez van, ez az élet rendje. Bele kell törődni, mert ha nem, az csak még jobban felőröl.

Néha még van hiányérzetem. Bár ez szerintem csak az elrohanó fiatal éveimből adódik. Sok mindenről lemaradtam már és még sok mindenről le is fogok még. Már nem az enyém az egész világ, már csak a része vagyok, egy nagyon-nagyon apró része. Ehhez is hozzászoktam. Nem mondom, hogy sodródom, mert vannak saját döntéseim és úgy gondolom, hogy akkor is csak én alakítom az életemet. És joggal merem kijelenteni, hogy a 10 évvel ezelőttihez képest jobbak a körülmények. Érzésre más persze, a fene nagy szabadság alábbhagyott, kötöttebbek a napjaim, de szerintem többek azok az örömök, amelyeket meg tudok becsülni.

Szentimentálisabb lettem az évek alatt. gyakran elérzékenyülök, persze ezt próbálom nem kimutatni mások felé, meghagyom magamnak. Van amikor nehéz. Úgy gondolom magamról, hogy konzervatív típusú ember vagyok és a megszokottban érzem jól magam. Pedig volt egy munkahely váltásom (12 év után - és már ennek is egy éve) egy párkapcsolati váltásom (4 év után - és már ennek is 10 éve), költözések 4 db volt a 10 év alatt, illetve utaztam is új helyeken külföldön és voltam egy nagyon várt, de nem igazán jól sikerült koncerten is (Metallica - Prága). Jó érzés néha olyan dolgokat csinálni, ami eltér a megszokottól. Tapasztalni kell, mert így ismerjük meg magunkat.

Kérdés az, hogy ismerem-e magam, illetve, hogy eléggé ismerem-e magam? Szerintem nem, és talán soha nem is fogom, mert tudom, hogy vannak rigolyáim, szokásaim, gondolataim, azonban nem mindig tudom előre megmondani, hogy amit elém görget az élet az jó lesz-e nekem vagy sem. Ezek csak utólag derülnek ki. Nyilván tapasztalat kell ahhoz, hogy becslést végezzek, de még mindig azt mondom, hogy túl kevés az alap. De ezek a dolgok kellenek ahhoz, hogy majd később, amikor már kellően sok lesz mögöttem, akkor egy picivel jobb kiértékeléseket végezzek előre.

Ennek még el kell telnie pár évnek, csak akkor már minek? Néha teszem fel a kérdést. Mit fogok kezdeni magammal 45-55-65 évesen? Senki sem tudja. Bizonytalan a jövő. És ez most mindenre rávetíthető szerintem. Saját magamra, az országra, a világra. Továbbra is keresem önmagam és azt, ami érdekel. Bár a haláltól még mindig félek, vannak akiknek még ennyi sem adatott meg mint nekem. Filozófiai vitákba még magammal sem állok le vitázni.

Szóval 35. Találkozzunk 45-kor is.

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán

Kukken sie bitte The Straight Story

Eladó 2016 Audi Q7 hibrid. Infóért keress a számomon

(#2) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Először is boldog szülinapot. :)

Az élet csalóka ábránd. Fiatalon minden jóval kecsegtet,azonban az idő múlásával rájössz, hogy egy része csupán csalóka ábránd volt.
A romló látás csak egy állomás az életedben, ahogy a magas vérnyomás lehetősége is. Embere válogatja, hogy mi vár még rá.

Rajtad múlik, hogy miként viseled a sorsod. Légy optimista, máris könnyebb lesz minden. :K

Mondom ezt úgy, hogy én is szemüveges vagyok magas vérnyomással, idén leszek 69 éves. Elvem: a problémák azért vannak, hogy kiröhögjük őket. :)

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) UnA válasza Vakegérke (#2) üzenetére


UnA
Korrektor

Tudod, én is hasonlóan kétkedő voltam még ilyen fiatalon :) De van lehetőség továbblépni.

(#4) e-newsee válasza UnA (#3) üzenetére


e-newsee
addikt

Én csütörtökön leszek 36. Nagyjából ugyanezeket a dolgokat érzem/gondolom, mint az író, de nem nevezném kétkedésnek. Én úgy vagyok ezekkel a kérdésekkel, hogy persze, foglalkoztatnak, némelyiktől tartok is, hogy hogyan fogom megélni, de aztán elhessegetem azzal, hogy azokon a folyókon majd akkor kell átkelni, amikor odaérünk. Ha már most azon aggódom, hogy mi lesz 10 év múlva, akkor a jövőn aggódás a mindennapjaim részévé fog válni, és akkor nem lesz kérdés, hogy a vérnyomás merre fog elmozdulni. Nem azt mondom, hogy a mának élek, mert az is hülyeség. Lehet, hogy valakinek az pillanatnyilag jó, de hosszabb távon ürességhez vezet, hiszen előbb-utóbb rádöbben, hogy nincs jövője, és valójában múltja sem lesz. Aki mindig a mának él, az mindig valahol mindig az új (de rövid) dolgoknak él, ergo nem marad állandóság a múltjában, ergo ő sem marad állandó másoknak a múltjában. Az pedig nem jó. Szerintem. Szóval én nem ezt vallom. Viszont mindennek megvan a maga ideje, mikortól érdemes vele foglalkozni, és mikor kell elengedni, túllépni rajta, vagy egyszerűen csak elfogadni. Nálam ez úgy néz ki, hogy jelenleg van egy 1 éves lányom. Nem érdekel, mi lesz 10 év múlva. Az érdekel, mi lesz... kb. idén. Van pár terv, de nem túl sok. Ezt jól megtanítják egy multinál. Persze ott nem azt mondják, hogy ne legyen túl sok terved, csak amit reálisan meg tudsz valósítani. De ez kell, hogy legyen belőle a tanulság. Nálam ez valahogy úgy működik, hogy időben távolról közeledve a következő jelzőkkel illetném a jövőbeli tevékenységeimet:
Vágy (minden, amit szeretnék elérni, megvalósítani)
Cél (a fentiekből azok, amikre van reális esélyem valamikor a közeljövőben)
Terv (a fentiekből azok, amiket el is kezdek megvalósítani)

Szóval a mondandóm lényege, hogy Boldog születésnapot! :C És ne aggódj a jövőn, elkerülni úgysem tudod. És csak azon dolgok miatt szabad idegeskedni, amire van ráhatásod. Ha esik az eső, az bosszantó, de ez van. Attól, hogy telesírom mindenkinek a zsebkendőjét, akivel találkozom, nem fog hamarabb elállni.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.