2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

A mezőgazdaság mint anyagi csőd!

Írta: | Kulcsszavak: mezőgazdaság

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ezt a bejegyzést teljes mértékű elkeseredettségem írja, mivel ezt a tényt sajnos évek óta egyre jobban és jobban érezzük a saját bőrünkön.( mármint azok az emberek akik a mezőgazdaságból SZERETNÉNEK megélni)

Én személy szerint nem vagyok "nagybirtokos", vagyis nincsen több száz vagy épp ezer hektáras föld területem. Kb 1 hektáron dolgozunk (fóliaházakban) a családdal ( anyós, férj és én). Nekünk nem jár a földalapú támogatás sem. Mondjuk véleményem szerint azt senkinek nem is kéne adni, mert aki kapja az nagyon nem is akarja megdolgozni a földjét, csak a támogatásra hajt!

Na szóval!

Az az egy tény viszont igaz, még ha sokan nem is hiszik el, hogy a mezőgazdaság Magyarországon a csőd szélén vagy inkább már egy lábbal benne is áll!
Az itt a probléma, hogy a mi kis kedves és önellátó országunk lett az Unió szeméttelepe. Ide minden szemetet be lehet hozni (mármint élelmiszert)! Más országban olyan még csak véletlenül sincs, hogy addig külföldről bármilyen terméket bevigyenek az országba, amíg az ott is megterem! Ha egy termék épp úgy áll a piacon, hogy talán maradna rajta valami kis haszon, az biztos, hogy pár nap múlva behozzák a külföldi szemetet fele annyiért! Igaz, hogy az szinte ehetetlen a Magyar termékekhez képest, DE sokkal olcsóbb!

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Sajnos teljesen igazad van. :(

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Rive


Rive
(PH! kedvence)

Mint azt régóta tudni: erős hazai valuta = olcsó import.

Amúgy az EU-n belül mindenhova mindent beengednek.

Ui.: anno az első csapás az volt, amikor Bokros után először felnyomták a HUF árát. Akkor szűnt meg végképp az EXPORT. Korábban a helyi felvásárlót nyaggatta mindenki, hogy mikor jön végre valami EXPORT kamion. Mer' az két- de néha háromszor többet fizetett, mint a sima belföldi felvásárlás.
De aztán egyszercsak nem jött több.

Erős a pénzünk, halleluja.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#3) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Ebben az a másik szomorú tény, hogy még itt, a fórumon is vannak, akik szerint a mezőgazdaság jól van és flottul működik.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#4) tkazmer válasza sh4d0w (#3) üzenetére


tkazmer
(PH! addikt)

a kaja ára hatalmas áremelkedésen van túl, állami támogatásokat osztogatnak (milyen más szektor van még ilyen nagy mértékben megtámogatva?), a gazdáknak meg van idejük hatalmas, soktízmilliós gépekkel elállni az utat, és felvonulgatni mindenfelé.
ha emellett valakinek mégsem megy jól, akkor lehet, hogy érdemes lenne más foglalkozás, vagy egy hozzáértő manager után nézni.

BorosiBrigi
biztos hetekig szidni fogsz még, de szerintem az 1 hektáron gazdálkodás ideje lejárt, mint a te példád is mutatja, nem éri meg, nem fenntartható, tehát lépni kell, abbahagyni vagy továbbfejleszteni.

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#5) BorosiBrigi válasza Rive (#2) üzenetére


BorosiBrigi
(lelkes újonc)

Az lehet, hogy elvileg az EU-n belül mindenhová mindent beengednek, DE ez a valóságban nem így van!!!!!!!!!!!!!!!

Csak egy közeli helyet mondok:

Szomszédos országunkba, ha te ki akarod vinni a saját termékedet a piacukra eladni, addig nem engednek be, míg a piacon van sajátjuk, vagyis hazai.

No akkor mibe is van nézve a Magyar???

Omnia tulaj!......A kezdetektől..........

(#6) BorosiBrigi válasza tkazmer (#4) üzenetére


BorosiBrigi
(lelkes újonc)

Áruld már el nekem, hogy az a "büdös paraszt" miért kell hogy lízingeljen több tízmilliós traktort????
Talán azért, hogy valamire tudja költeni a rengeteg pénzét????

Mert én szerintem nem szórakozásból vette!
Biztos jobban tetszene neki is mondjuk egy új BNW vagy akármi más! De azzal nem lehet a földet túrni!
Az meg, hogy csak a jó traktorokkal lehet tüntetni, ennek az az oka, hogy a rendőrök egyből lekapcsolták a kis szar traktorokat! KB még ki sem lépett az udvarból és már meg is büntették mindenféle indokkal!
Akkor szerinted mivel tüntessenek?

Habár az ilyen emberek szerint a "parasztnak" még áram sem kéne hogy legyen! Jó a "büdös parasztjának" a petróleumlámpa is! Meg traktor helyett legyen egy ócska gebéje meg egy lovaskocsija oszt jó napot!

Szerintem neked egy fikarcnyi belelátásod sincs a mai mezőgazdaságba Magyarországon!!!!!
És az 1 hektáros területen lévő fóliaházak nem nevezhetők kevésnek eggyáltalán!!!!!!!!!
Úgyhogy ebből gondolom, hogy semmi szösszenet elképzelésed sincs a dolgokról!

Csak akkor azt nem tudom mi jogon kritizálod aki ebből akar megélni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Omnia tulaj!......A kezdetektől..........

(#7) Csepy válasza BorosiBrigi (#6) üzenetére


Csepy
(senior tag)

Aki ebből akar megélni, azt bátor embernek tartom és nem kicsit naívnak.

Nekünk is volt egy 3 hektáros földünk, műveltük is, de időben beláttuk, hogy éhen pusztulunk, ha nem lépünk. Eladtuk hát és szakmát váltottunk. Azóta érdekes módon stresszmentesebben élünk és még a pénzünk is több, mindenre jut, amire szükségünk van.

Sokszor szégyenlem, látva az idióta tüntetőket, hogy valaha én/mi is ebből éltünk. Milyen jogon jár nekik a támogatás? Kisírták maguknak. Ha nem tudnak belőle megélni, nem siratom meg őket. Váltsanak.Csak el kell határotni, nem sírni miatta... bár a magyar mindig is egy hisztis nép volt. Csak épp tenni nem tettünk semmit.

Regards: Csepy

[ Szerkesztve ]

Regards: Csepy

(#8) Strangerpro


Strangerpro
(kvázi-tag)

Sziasztok

Hogy kinek mennyi allami tamogatas kell azt nem tudom, de ha megfizetnek a termeloket nem kellene nekik tamogatas. Felenk igen sokan ebbol probalnak megelni. Igen van nekik sok tizmillios traki meg mittudom en mi, dehat ezekkel szemben mi volt regebben? MTZ 50 ? Amit meg 1960-70 evekben a cccp gyartott le! 1 hektart mire kiszantott fel nap, na meg 3x annyi uzemanyag minta mostani gepek megesznek. Akkor mivel gazdasagosabb?

Ugyebar itt teljesen kiirtottak az allat tenyesztest.
Egyik ismerosom meselte, hogy is zajlott le amikro a diszno ara lent volt a beka segge alatt.
Ugyebar az allatalomany adott volt jo minosegu megbizhato forrasbol. Erre fel, nemhogy a magyar termelot tamogassak, behoztak a kulfoldi agyontamogatott seljtes genkezet allatokat.
Nagyon alacsony aron, meg az eloallitast sem fedezte, de nem baj, mivel bent voltak pl. da... allatok szo szerint halszagu disznok, mert ugye hallisztel fellehet nyomni semmi ido allat, levittek a hazai allatok arat, ezekutan felvasaroltak a magyar jo minosegu allatokat es kivittek oket nagyon alacsony aron.

Ugyes huzas nem? Behozzok a szar* semmi pizert, ha lemegy kivisszuk ugyanannyiert a jo minoseget.

Ehhez is pofa kell, hogy ilyet megengedjenek, na meg a 200 nemtom hany % kamatot is.

Respect honour !

(#9) Strangerpro válasza Strangerpro (#8) üzenetére


Strangerpro
(kvázi-tag)

[OFF]Meg egy szosszenet, azoktol sajnaljuk akik dolgoznak! Nem azoktol az erosen pigmental egyenektol akik meg eletukben semmit de semmit nem dolgoztak , felveszik a segelyeket az 1-2-3-4-5-6 rurkora a csaladit a tamogatast az ingyen tankonyvet, az ingyen ebedet...nem is tudom meg mit, lehetne sorolni. Es ugyanabbol a kasszabol megy. Es ugyan onnat. :D

Respect honour ![/OFF]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.