2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Most a feleségeket szeretném kérdezni

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves Logouton bóklászó feleség, vagy Logouton bóklászó kockának a felesége, titeket kérdeznélek! De komolyan!
Szóval az van, hogy amit én csinálok, oké ez beteg, és nem normális, ne engem vegyünk alapul.
De az van, hogy amerre járok az internet világában, vagy akár a való életben, eszement sokat olvasok, vagy hallok olyan sztorikat, hogy, a kedves fórumtárs nem tud eljönni (nem jöhet el) a retro számítógép kiállításomra, de még többet hallok, most már vagy egy évtizede folyamatosan ,hogy a kedves delikvens azért szabadul meg a számítógépeitől, ketyeréitől, mert a feleség azt mondja, hogy minek az, és csak a helyet foglalja, és fölösleges, és dobja ki.
Mint írtam, amit én csinálok, az beteg, és nem normális...
De miért baj az, hogy a férj úrnak van egy 3-4-5 számítógépe, vagy akár egy dedikált szekrénye amiben a ketyeréit tárolja, és néha előveszi?
Hiszen nem a kocsmába jár el, elinni a pénzt.
Miért kell megfojtani a kapcsolatban a férjet azzal, hogy nem engedjük neki a hobbiját?
Szeretném leszögezni, nem flame war-t akarok indítani, nem akarok senki lelki világába belegyalogolni, sem pedig meggyőzni, hogy a feleségek részéről ez a fajta hozzáállás rossz...
Csak szeretném meghallgatni a gyengébbik nemet, hogy miért így állnak ehhez hozzá?

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

Na, erre én is kíváncsi vagyok. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Mindreader


Mindreader
(tag)

Nálunk ebből soha nem volt probléma hogy az asszony miatt meg kellett volna szabadulni bármilyen cuccomtól.

De amúgy én nem is értem milyen férfi az akire ráparancsol az asszony hogy dobja ki a számára értékkel bíró dolgokat, az meg fülét farkát behúzva meg is teszi?

(#3) refrigerator válasza Mindreader (#2) üzenetére


refrigerator
(csendes újonc)

Ha már itt tart egy kapcsolat, akkor régen rossz az egész. Az ilyen jellegű nő később másba is bele kell, hogy kössön. Mert ennél a ténynél is az zavarja tudat alatt, hogy a másiknak ne legyen ennyi öröme sem. Ebben a helyzetben nem a hobbit kell felszámolni, hanem az asszonyt elzavarni a retkes valagba. Mert lássuk be, ha van hely a házban, esetleg a lakásban, akkor miért is lenne probléma, ha néha leporolja a fickó a gyűjteményt, és örömet lel benne?

(#4) mephi666


mephi666
(veterán)

szerintem simán benne van a "barátnők" hatása is :K alapjáraton nagyon tudnak irigykedni egymásra a nők és a barátnők fülébe is simán beleültetik a bogarat: ha nincs semmi baj a férjjel, viszont szeret kockulni, akkor ezt felnagyítják és problémává alakítják... nálunk szerencsére ilyen nincs, mert feleségemnek nincsenek barátnői, viszont a munkatársnőin látják ezt, hogy nagyon szeretnek egymás alá tenni... :K nagyrészt irigyek és ha látják, hogy valaki boldog a környezetben, próbálnak ott egy gyenge pontot keresni "dögöljön meg a szomszéd lova" elven ...komplex a nők gondolkodása, sokszor érthetetlen, de simán az is benne van, amit leírtam

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) refrigerator válasza mephi666 (#4) üzenetére


refrigerator
(csendes újonc)

Mindenesetre, én őszintén sajnálom azt a krapekot, akinek egy ilyen, vagy hasonló természetű nővel kell élnie.

(#6) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

"Szóval az van, hogy amit én csinálok, oké ez beteg, és nem normális"

Semmi beteg és nem normális nincs ebben. A nem normális az az, amikor a feleség nem engedi el a férjét bárhová is.
Vajon a férj is él hasonló korlátozásokkal a feleségével szemben?

Mindenesetre két opciót látok a felvetésedben, kérlek ne haragudj érte:

- a "nem elengedett" férj egy nagyon rosszul választott házasságban él
- ürügy, mert nem akar/ nincs ideje részt venni az eseményen

Sajnos egyiken sem tudsz változtatni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#7) PSti


PSti
(tag)

Nagyon egyszerű. Ilyenkor a férj nem vele (mármint a feleséggel) foglakozik, hanem a hobbijával. A legtöbb nőnek nincs hobbija, képtelen magától bármire is, ezért kell neki valaki aki szórakoztatja.

(#8) Narxis válasza PSti (#7) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Ennyi. Egyetlen megoldás a válás.

(#9) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Elég erősek a kijelentéseitek...
Miután tényleg több tucat sztorit hallottam már, illetve ismerek olyan embert is, akivel nem csak egyszer-egyszer találkoztam a kiállításon, és ott mesélte el a történetét, hanem több éves barátságot ápolunk, így több olyan példát is tudok, hogy oké, a Zasszony nem engedi kütyüzni, és a begyűjtött cucc nálam végzi, de ezt leszámítva boldog házasságban élnek?! legalábbis én ezt hallom/ezt látom :B ;] De elképzelhető, hogy amúgy tényleg jól kijönnek, csk hát be kell áldozni a kütyüzést a férj embernek...
Ha valakit szeretünk, és amúgy jól érezzük vele magunkat, hajlandóak vagyunk beáldozni érte dolgokat, én azt nem értem, hogy ha amúgy egy házasság működik, akkor ez miért nem fér bele, miért tiltott?
...Olyan sztorit is hallottam, tudom igazi klisé, de elmondás szerint azért kellett menni a hardvereknek, mert elfoglalták a szekrényben a ruhák, és a cipők helyét :DDD

(#10) TheLázs


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog (1)

Maximálisan egyetértek. Ha valaki ilyen szinten akarja megszabni, hogy milyen legyek egy kapcsolatban, vagy mit szabad űznöm hobbiként, az már régen nem partnerként tekint rám, hanem tulajdonként.

Ez olyan szintű személyi szabadság, mint hogy eldöntsem hogy mit viszek a szervezetembe, hogy alszom, stb. Alapvető emberi szükséglet, a Maslow piramis része. Senki kedvéért nem zsugorítom össze az önmegvalósításomat. Ez persze nem kell, hogy azt jelentse, hogy majd ha gyerekem lesz, vagy feleség, háztartás, ne az élvezzen prioritást. De könyörgöm, ahol érdekek nem ütköznek, ott senki ne csonkítson engem meg.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.