Hirdetés

2020. május 25., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

Na, erre én is kíváncsi vagyok. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Mindreader


Mindreader
(tag)

Nálunk ebből soha nem volt probléma hogy az asszony miatt meg kellett volna szabadulni bármilyen cuccomtól.

De amúgy én nem is értem milyen férfi az akire ráparancsol az asszony hogy dobja ki a számára értékkel bíró dolgokat, az meg fülét farkát behúzva meg is teszi?

(#3) refrigerator válasza Mindreader (#2) üzenetére


refrigerator
(csendes újonc)

Ha már itt tart egy kapcsolat, akkor régen rossz az egész. Az ilyen jellegű nő később másba is bele kell, hogy kössön. Mert ennél a ténynél is az zavarja tudat alatt, hogy a másiknak ne legyen ennyi öröme sem. Ebben a helyzetben nem a hobbit kell felszámolni, hanem az asszonyt elzavarni a retkes valagba. Mert lássuk be, ha van hely a házban, esetleg a lakásban, akkor miért is lenne probléma, ha néha leporolja a fickó a gyűjteményt, és örömet lel benne?

(#4) mephi666


mephi666
(veterán)

szerintem simán benne van a "barátnők" hatása is :K alapjáraton nagyon tudnak irigykedni egymásra a nők és a barátnők fülébe is simán beleültetik a bogarat: ha nincs semmi baj a férjjel, viszont szeret kockulni, akkor ezt felnagyítják és problémává alakítják... nálunk szerencsére ilyen nincs, mert feleségemnek nincsenek barátnői, viszont a munkatársnőin látják ezt, hogy nagyon szeretnek egymás alá tenni... :K nagyrészt irigyek és ha látják, hogy valaki boldog a környezetben, próbálnak ott egy gyenge pontot keresni "dögöljön meg a szomszéd lova" elven ...komplex a nők gondolkodása, sokszor érthetetlen, de simán az is benne van, amit leírtam

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) refrigerator válasza mephi666 (#4) üzenetére


refrigerator
(csendes újonc)

Mindenesetre, én őszintén sajnálom azt a krapekot, akinek egy ilyen, vagy hasonló természetű nővel kell élnie.

(#6) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

"Szóval az van, hogy amit én csinálok, oké ez beteg, és nem normális"

Semmi beteg és nem normális nincs ebben. A nem normális az az, amikor a feleség nem engedi el a férjét bárhová is.
Vajon a férj is él hasonló korlátozásokkal a feleségével szemben?

Mindenesetre két opciót látok a felvetésedben, kérlek ne haragudj érte:

- a "nem elengedett" férj egy nagyon rosszul választott házasságban él
- ürügy, mert nem akar/ nincs ideje részt venni az eseményen

Sajnos egyiken sem tudsz változtatni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#7) PSti


PSti
(tag)

Nagyon egyszerű. Ilyenkor a férj nem vele (mármint a feleséggel) foglakozik, hanem a hobbijával. A legtöbb nőnek nincs hobbija, képtelen magától bármire is, ezért kell neki valaki aki szórakoztatja.

(#8) Narxis válasza PSti (#7) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Ennyi. Egyetlen megoldás a válás.

(#9) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Elég erősek a kijelentéseitek...
Miután tényleg több tucat sztorit hallottam már, illetve ismerek olyan embert is, akivel nem csak egyszer-egyszer találkoztam a kiállításon, és ott mesélte el a történetét, hanem több éves barátságot ápolunk, így több olyan példát is tudok, hogy oké, a Zasszony nem engedi kütyüzni, és a begyűjtött cucc nálam végzi, de ezt leszámítva boldog házasságban élnek?! legalábbis én ezt hallom/ezt látom :B ;] De elképzelhető, hogy amúgy tényleg jól kijönnek, csk hát be kell áldozni a kütyüzést a férj embernek...
Ha valakit szeretünk, és amúgy jól érezzük vele magunkat, hajlandóak vagyunk beáldozni érte dolgokat, én azt nem értem, hogy ha amúgy egy házasság működik, akkor ez miért nem fér bele, miért tiltott?
...Olyan sztorit is hallottam, tudom igazi klisé, de elmondás szerint azért kellett menni a hardvereknek, mert elfoglalták a szekrényben a ruhák, és a cipők helyét :DDD

(#10) TheLázs


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Maximálisan egyetértek. Ha valaki ilyen szinten akarja megszabni, hogy milyen legyek egy kapcsolatban, vagy mit szabad űznöm hobbiként, az már régen nem partnerként tekint rám, hanem tulajdonként.

Ez olyan szintű személyi szabadság, mint hogy eldöntsem hogy mit viszek a szervezetembe, hogy alszom, stb. Alapvető emberi szükséglet, a Maslow piramis része. Senki kedvéért nem zsugorítom össze az önmegvalósításomat. Ez persze nem kell, hogy azt jelentse, hogy majd ha gyerekem lesz, vagy feleség, háztartás, ne az élvezzen prioritást. De könyörgöm, ahol érdekek nem ütköznek, ott senki ne csonkítson engem meg.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#11) dugo_


dugo_
(veterán)

Ennek a következő lépése, amikor a bekorlátozott férj okoskodik nagypofával a fiatalabbak felé, hogy "na, majd meglátjátok..."

Hát öreg, inkább neked nem kellett volna szarul választani.

(#12) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

...Én úgy gondolom, egy egészséges alkalmazkodás tök belefér...
Nekem is a fogam húzzák, mikor a Zasszony berendelt magának egy qrva csizmát 15 rongyért, ami egyszer (sem) volt a lábán, azóta csak a port fogja.. mondom bakke', annyiból vehettem volna plusz 8giga ramot a gépembe ;] :DDD :DDD De aszondom jó'van, neki is jusson már néha valami...
De ugye vannak esetek amikor már nem beszélhetünk "egészséges alkalmazkodásról"...

(#13) Soriano


Soriano
(tag)

A fenti hozzászólásokkal értek egyet. Eléggé önző dolog korlátozni a másik felet egy kapcsolatban, bármilyen téren. Ha ilyesmi történik meg kell próbálni megoldani, ha nem megy akkor nem erőltetni a kapcsolatot. Az is igaz, hogy kettőn áll a vásár, ha valaki elkezdi elnyomni a másikat ő meg hagyja, akkor csak rosszabb lesz. Ha nem jó a kommunikáció akkor az is lehet, hogy a feleség nem tudja, hogy mennyire fontos az a pár számítógép a férjnek, de ha a férj nem áll ki magáért akkor így járt, el fogják nyomni. Sokat lehetne erről beszélni, de a lényeg, hogy az ilyen viselkedés mindkét fél részéről rossz irány szerintem.

Részemről nincs akadálya, hogy a párom élvezze a hobbiját, (ami nála inkább az autó, mint a számítógép) sőt, sokszor én is vele tartok egy-egy autómosásra, együtt tervezgetjük milyen új felni legyen, mi legyen a következő pimpelés stb. :)

Nekem fontos, hogy jól érezze magát és ehhez a hobbi nagyon sokat tesz hozzá.

(#14) Vakegérke válasza Soriano (#13) üzenetére

Ha ezt sokan olvassák, biztos jónéhány férfiból kiszakad a sóhaj, hogy bár ilyen feleségem lenne! :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#15) Narxis válasza bacsis (#9) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Akkor az nem hobbi volt vagy totál szerencsétlen a fickó. Amúgy ez visszaüthet a feleség felé is mert ha van töke a férjnek akkor majd az ő hobbij is valamilyen módon később "útban" lesz. Szerintem aktív, valódi hobbi megszüntetését 2 dolog okozhatja, költséges vagy pedig veszélyes. Ennyi. Semmiképp asszonypajtás. :)

(#16) gygabor88


gygabor88
(tag)

Többen is írták, hogy lényegében fel kellene adni a kapcsolatot. Nem saját tapasztalatból beszélek, de a környezetemben látottak alapján erősen nem triviális probléma ez. Közös gyerek, közös ingatlan, közös hitel, közös kassza, házasság, válás után feleződő vagyon (úgy hogy te raktad össze a 70%-át) esetén nem éppen úgy működik a dolog, hogy kidobom az asszonyt, ha nem hagy kütyüzni.
Megoldást nem tudok. Valószínűleg az értelmes beszélgetés a legolcsóbb lehetőség, de simán el tudom képzelni, hogy van, ahol ez nem működik.

[ Szerkesztve ]

(#17) dugo_ válasza gygabor88 (#16) üzenetére


dugo_
(veterán)

És ezek a dolgok akkor buktak ki, amikor hirtelen 10 évesek a gyerekek?

A környezetünkben (~30 körüliek) már megvolt az első válás másfél év után. Ott is minden objektíven szemlélődő ismerős megmondta már az ismerkedési fázisban, hogy ezt nem kéne erőltetni. Bár ott a srác volt egy vállalhatatlan tirpák.

(#18) Lenry válasza gygabor88 (#16) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Valószínűleg az értelmes beszélgetés a legolcsóbb lehetőség

13 éve vagyunk együtt az asszonnyal, ez idő alatt háromszor vesztünk össze.
másokat figyelve arra jutottunk, hogy az lehet a trükk, hogy mindig mindent megbeszélünk. ennyi, és nem több.

rengeteg ember csak duzzog meg morog magában meg kivetítit a nyűgjét másra, ahelyett hogy megbeszélnék.
a fentebb vázolt esetekben, ahol a nőt zavarja hogy az embör kockul, ott bizony nyögje ki, hogy pontosan mi zavarja? drága? valami más rovására megy? egy problémát akkor és csak is akkor lehet megoldani, ha beszélünk róla.
az soha nem megoldás, hogy beleterrorizálod a másikat az akaratodba.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#19) Narxis válasza gygabor88 (#16) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

"Valószínűleg az értelmes beszélgetés a legolcsóbb lehetőség, de simán el tudom képzelni, hogy van, ahol ez nem működik."

Ez így igaz, de úgy gondoltam ez a legelső lépés és ezen már túl vagyunk. Ha már valaki nem ezzel indít hanem rögtön követel vagy erősen "szeretne" valamit a rovásodra akkor ott már nagy baj van. Azért ilyen dolgoknak nem a házasság után kellene kiderülni, szerintem 5 év együttélés házasság előtt alapnak kellene lennie. Talán akkor kibuknának a dolgok.

(#20) UnA válasza Lenry (#18) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"ahol a nőt zavarja hogy az embör kockul, ott bizony nyögje ki, hogy pontosan mi zavarja?"

Ahol én láttam, ott olyan szituáció volt, hogy az asszony úgy érezte, hogy csak másodlagos szerepe van a játékok mögött... És már láttam olyan embert, akire ez tényleg igaz is volt :)

(#21) Ceree


Ceree
(senior tag)

"Kedves Logouton bóklászó feleség, vagy Logouton bóklászó kockának a felesége, titeket kérdeznélek! De komolyan!"

Na eddig minden volt, csak ilyen hozzaszolas nem. :DDD

[ Szerkesztve ]

Másolat_eredetije

(#22) hcl válasza Lenry (#18) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

"a fentebb vázolt esetekben, ahol a nőt zavarja hogy az embör kockul, ott bizony nyögje ki, hogy pontosan mi zavarja? "
Na azt várhatod, hogy pontosan megmondják, mi bajuk :D

Nálam is zavarja, hogy mennyi cuccom van (rengeteg mindent eladtam, de pénz+hely hiánya miatt), de amíg neki több ruhája van (drágább is) mint nekem gépem, addig... :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#23) Lenry válasza UnA (#20) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

és erre mennyi idő után jött rá?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#24) mephi666


mephi666
(veterán)

belegondolva 2. exmenyasszonyom volt olyan, aki mindenben korlátozni akart... amikor elköltözött, szarul érintett: 2év nem dohányzás után első köröm a közeli boltba vezetett egy doboz barna szofiért, de 2 nappal később, amikor gondtalanul megnézhettem az esti bl-meccset egy sör társaságában, akkor jöttem rá, hogy nekem sokkal jobb így :D ...azt nem akarta engedni, hogy lenémítva meccset nézzek, mert csukott szemmel is zavarta a tv villogása :W feleségemmel 6. éve vagyunk házasok, 9 éve vagyunk együtt... nem mondom, hogy nincsenek problémák, de szerintem mindent meg tudunk beszélni és nem akar lekorlátozni semmi olyanban, ami nem káros az egészségre :DDD

amúgy nagyon igaz az is, amit Lenry ír: sokan nem beszélik meg a problémákat... a nő duzzog a barátnőinek, a férfi a barátainak, egymással nem beszélnek erről és szépen haladnak a szakadék felé...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#25) UnA válasza Lenry (#23) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A férfi vagy a nő? ;)

(#26) Lenry válasza UnA (#25) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

a nő

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#27) solena


solena
(tag)
LOGOUT blog

Kettőt és könnyebbet. Úgy vagyok vele, hogy amíg nem megy a rendes élet rovására, csinálja. Majd ha anyagilag kicsit nehezebb, akkor jelzem felé, hogy vegyen visszább, de tudja magától is. Egyébként meg közösen verjük el a lóvét:DDD Neki is vannak hobbijai, nekem is, milyen jogon korlátoznám be? Inkább beszállok én is;]

Ami eszembe jut, mint szempont, hogy miért mondhatja az asszony, hogy nem. Lehet anyagi, főleg ott, ahol az asszony kezeli a kasszát, egyszerűen nem telik rá (csak ugye a csóróságot az ember nem szereti bevallani). Ha meg az, hogy az asszony nem szereti, hogy a párja nem minden szabadidejét vele tölti, az súlyos önbizalomhiányra utalhat. Ilyenkor érdemes komolyan elgondolkodni azon, hogy van-e értelme ilyen emberrel foglalkozni (egyébként, láttam férfi... mármint pasifélében is ilyet, egy barátnőm járt így, pedig még csak nem is anyagias tevékenységről volt szó. A srác egyszerűen féltékeny volt a hobbijára).

De a legegyszerűbb, ha érdeklődünk a másik hobbija iránt, bevonódunk (feltéve, ha engedi a másik, de miért ne engedné?), és így könnyebb megérteni. De ehhez fel kell nőni, hogy magunkon kívül másra is gondoljunk, vegyük a fáradtságot megismerni a másikat.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#28) hcl válasza solena (#27) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

+++++

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#29) twollah1976


twollah1976
(őstag)

Nem arrol volt szo, hogy ide a nok / asszonyok irjanak?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#30) bitpork válasza twollah1976 (#29) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Pont ezt akartam mondani h jó sok szőrös nő van itt...

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#31) hcl válasza twollah1976 (#29) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Éppen duzzognak valahol :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#32) Agyturbina válasza bitpork (#30) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

Az asszony diktálta az itt elhangzottakat, csak nem mertek kiírni :DDD

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#33) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Ezt egyszerűen megoldható. Ha erre vetemedne az asszonypajtás, akkor meg kell mondani, hogy "Oké, de akkor én is készítek egy listát, amit neked is ki kell dobnod." Szerintem egyből csöndbe maradna, ha meg nem, akkor meg így járt, rosszul választott, főleg, amikor közeleg a kapuzárási pánik, és már "tök mindegy ki, csak jöjjön" helyzet van.

(#34) totron


totron
(senior tag)

2 verziót szoktam látni, mindkettő súlyos:
- feleség irigy*, mert neki nincs meg az a szenvedélye, ami a párjának megvan, választáskor - az extra önbizalom-elvárás mellett - a másikból akarta pótolni az önmagából hiányzó szenvedély ízét, 200%-on megkövetelve azt a férfiban, sokszor nem tudatosan - ez sosem működött. Működőnek hiszik, de érdemben behajthatatlan a másikon az efféle hiány.
*nem a jó fajta, érett személyiséget tükröző "hogyan tudnám én is elérni"-irigység, hanem a nem egyszer burkolt utálatba, destruktivitásba forduló
- szabályosan lenézi, szánja a másik hobbiját, ha úgy tetszik bizonyos értelemben origóját, a másikat magát is - ha ilyen jelnek akár csak szikráját is tapasztaljuk, ne bagatelizáljuk el, nem érdemes szőnyeg alá söpörni azt, mikor egyik fél a választottja lényegiségével nincs kibékülve - és számomra érthetetlen is, hogyan működhet így bármi hosszú távon. A jelenség maga is érthetetlen, következhet az 1. pontból is, de ha valakinek van több gondolata ebben, az leírhatná, megvilágítandó.

Gyakran megfigyelhető, hogy a lánygyermekeknek, fiatal nőknek egyszerűen nincs hobbijuk, passziójuk. Nem épül be, nem alakul ki, nem értik, s mint idegen, nem értendőt, elutasítják, bírálják, alapból. Marad a pletyi, meg a hülyeség. Ez is egy indítóok ilyen esetben. Ha úgy tetszik, társadalmi kérdés.
S szerintem ide kapcsolódik még a végtelenül elcseszett sodródás intézménye is. Kérők jönnek, kérők mennek, mindig csak ki kell választani az épp begördülő szerelvényt, rámutatni, mint a vonatállomáson. szerk.: Ars poeticává is választják sokszor a sodródást, mint olyat. Ha nem alakul ki önismeret, hiányok, szenvedélyek, küzdelmek, feldolgozás, kiskori becsípődések mentén, ha mindig csak renyhe mutatóujj-lendítéssel választ, az életben, bármit vagy hagyja, hogy helyette válasszanak, akkor például egy ilyen kérdéskör lesz a vége.

Biztosan lesz itt, aki magára vagy párjára akarja venni önérzetből a fentieket, holott amúgy egyáltalán nem inge a valóságban. Vagy talán mégis, ha megszólítva érzi magát. Peace van és gondolatmegosztás, építő jelleg, diskurzus.

[ Szerkesztve ]

(#35) Narxis válasza twollah1976 (#29) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Manapság ez úgy működik, hogy ki minek érzi magát... :D Sőt akár többnemű is lehetsz egyidőben. ;]

(#36) hcl válasza totron (#34) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

+ még hogy azt remekül tudja, hogy mi hogyan nem jó, de amikor neki kéne kitalálnia, akkor... :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#37) t72killer válasza bacsis (#12) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

C'est la vie:)), az a +8giga RAM is lehet csak 3x lesz kihasználva, amiből egy alkalom a tesztelés:DDD.

A házassát az egészséges kompromisszumokról szól és arról, hogy senkinek (a gyerekeknek se!) legyenek elnyomott vágyaik, senki se legyen egyoldalúan túlterhelve - és persze egyik fél se másszon a másik agyára totális kontrolligényekkel. Pl nálunk fel se merült, hogy az oldalborda tudni akarta volna bármelyik jelszómat, pin-kódomat, stb, míg láttam már olyanokat, ahol a "társ" nagyban ellenőrzi a másik emailforgalmát.

#29-32: <- :DDD, énis eddig türtőztettem magam, a szebbik nemből még nemigen találtak ide.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#38) t72killer válasza totron (#34) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

"Gyakran megfigyelhető, hogy a lánygyermekeknek, fiatal nőknek egyszerűen nincs hobbijuk, passziójuk."

Ez sajnos így van:(. Max kimerül az egész egy fitnesszbe vagy vmilyen táncra eljárásban, de konstruktív jellegű tevékenység nagyon ritka. Pl aktívan búvárkodom: a hölgyek 90+%-a úgy kerül a sportba, hogy a barátja/férje hozza be, de még így is egy bázison vagy hajón jó esetben is 2:8 a lány/fiú arány. Pedig alkatilag tökéletesek rá, kb feleannyi levegő kell nekik (=feleakkora palack), max ruhából kell melegebb. Senki se tiltja el őket, sőt, merültem már tök jófej lány búvároktatóval - de valahogy a "hiányzó 6" lemaradt a barbie-babánál.

A mai világban a biológiai óra/rohanjunkgyereketcsinálni ösztön azért már nem kifogás, rengetegen 35+-osan szülnek, és őszintén ilyen helyeken sokkal jobb apukajelölteket találnának, mint a diszkóban.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#39) dugo_ válasza t72killer (#38) üzenetére


dugo_
(veterán)

(#40) t72killer válasza dugo_ (#39) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

+1:R

Párválasztáskor az ember ugye már a nevelés végtermékével szembesül sajnos:(

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#41) Aweriot


Aweriot
(veterán)

Mi megbeszéltük, hogy ameddig a másik hobbija legális addig nyugodtan űzheti. Neki a teraszon álló virágok a mániája, nekem meg mindenféle kockulás. Én nem szólok bele, hogy ő mit csinál az ő saját kis safeplacén, ő se abba, hogy én mit az enyémen. Nekünk ez működik és nem megy a családi élet rovására. Az viszont fájt, amikor a vendégszobából gyerekszobát kellett csinálni és ki kellett szanálnom egy csomó ezeréves cuccomat :O

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#42) hege8888


hege8888
(aktív tag)

No, ez jó téma, és rengeteg dolog van nálunk is, amit megéltem, megértettem..

Nálunk időnként felkerül ez a lemez, de kiismervén a Zassonyt, az alábbiakra jutottam:

- Nekik (anyagilag) nem volt megengedhető a számítógép otthon, meg akkoriban még ritka "faj" voltunk, akinek otthon volt gépe.. Neki ma munkaeszköz, elég neki 8 órában bámulni a monitor, nemhogy itt szabadidőzzőn előtte.. (Bár egy Pinballra, Kinect Sportra (főleg a gyerekekkel együtt), alkalmanként kapható, sőt kipróbálta a NES-t is, mikor örültem a lomizott szerzeményemnek)

- Eleve másként szocializálódtunk, nálunk anyám-apámnak volt énidő-s hobbija, anyám járt népdalkörbe, stb, fater ha olyanja volt elment természetfotórzni, futni, télen jégkorongozni a haverjaival.. egyikből se csináltak problémát, hogy hova, mennyi időre mennek.. én is ebben nőttem fel.. Az asszonyék 4-en voltak tesók panelban, akaratlanul is mindig egy kupacban voltak, ehhez szokott hozzá.. És ezek a dolgok nálunk is pl csak a gyerekek, korosodásával érkezésével kezdtek a felszínre jönni.., illetve értettem meg idővel, hogy ezért látjuk-gondoljuk másként. Nógatom, hogy számjon magára időt, de ilyen téren sajnálja rá az időt, neki előbbre való, hogy randben legyen a háztartás, meg a gyerkőcök dolgai..

- Ha megjön neki, akkor jóval hamarabb felkapja a vizet apró szarságokon is (szalad a ház) Ilyenkor nem is erőlködöm, jobb a békesség.. :D Illetve más-más az ingerküszöbünk, pl a "tiszta gané a konyha" kifejezésre..

-Azért kezdi megérteni, hogy már más világ van, a mai gyerekeknek a PC, a teló, tablet kb annyira evidens dolog, mint nekünk a TV távirányító.. Értékeli, hogy olyan kocka tartalmakat teszek gyerek elé, ami az Ő lelküknek való (pl nem GTA-t mutatok nekik) Ez egyelőre tök jól működik, és örömmel látom is, hogy a fiúk (6-10) jól elvannak a egy-egy Wizard Of Wor, Bubble Bobble-n (egyelőre a 64-et nyúzzák), nincs az a hiszti nálunk, mint sok ismerős gyereknél, hogy nyomja a telót, tabletet, függő.. azt se tudja a szülő, mit néz a gyerek YouTube-on.. De azért idén már mentünk volna több napra Fülére, szóval nincs minden veszve.. :))

[ Szerkesztve ]

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#43) hege8888


hege8888
(aktív tag)

Ja, meg szerintem sok nőszemély azt se tudja, hogy van logout.... :D

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#44) solena válasza hege8888 (#43) üzenetére


solena
(tag)
LOGOUT blog

Hát, pl, azok a zasszonyok, akiknek a zurai panaszkodtak bacsisnak, hogy nem lehet (ilyen?) hobbija, ott azért szerintem van fogalom a fórum létezéséről:) Csak legfeljebb nem látogatják, a férjeik meg papucsok, és nem mernek szólni a témáról, és emiatt a kanapén aludni;]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.