2019. július 18., csütörtök

Gyorskeresés

A videókról...

Írta: | Kulcsszavak: videó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tudom, hogy sokatoknak feltűnt, hogy a cikkeinkben levő videós anyagok jelenléte teljesen véletlenszerű. Van olyan írás (F305), ahol két mozi is van, van olyan, ahol egyetlen egy sincsen. Fellebbentem a fátylat.

Egyrészt jelenleg az a helyzet, hogy csak nekem és Gubrónak van olyan fotógépünk, ami mozit is vesz fel, mivel mi bridge gépeket használunk. Bocha viszont tükröset, s így nem tud mozgóképet rögzíteni. Ezen remélhetőleg hamarosan segítünk, ha összegyűlik némi pénzmag, akkor valami egyszerűbb digicam beruházása nem lehet akadály.

Másrészt videót vágni egyelőre én szoktam, Bocha is nekifutott a múltkor, de ő még csak most bontogatja szárnyait. A vágás macerás dolog, ha jót akarsz belőle kihozni, zenéhez kell igazítani, effektetek, illsuztációkat beletenni, feliratozni, kivágni részeket, ilyesmi. Pecserészés.

Másrészt a videó elkészítése sem olyan, mint a fotózás. Fogod a kis gépedet, meglövöd a telefont mindenféle szögből, többször, aztán kiválogatod a jókat, s abból lesz a cikk képanyaga. De vedd már fel videóra ugyanazt többször, hogy a jót válaszd ki... az mennyi idő? Bazisok. Úghogy a videóra jól rá kell készülni. Tudnom kell, hogy mit akarok mutatni a menüben, normális fény kell, ilyesmi.

A beszélős videó a legnehezebb, nyilván. Ezt csak akkor érdemes megcsinálni, amikor már tényleg ismerem a telefont és tudok róla összefüggően 10 percig karattyolni. A kezed ügyébe kell helyezzél kapcsolódó termékeket, tudnod kell full magabiztosan mozogni a menüben, hogy ne a felvételen kezdjél el kotorászni összehúzott szemöldökkel. Én eddig úgy csináltam, hogy leültem az állvány elé, és mondtam azt, ami eszembe jutott. De tudom, hogy ez nem jönne össze akárkinek, mázlim van, hogy ez véletlenül megy. Így is bőven kell vágni, meg ha az ember a felvételen megvakarja a fülét, oda akkor teszek be valami állóképet, és így senki sem veszi észre.

Úgyhogy - bármennyire is szeretném - nem lesz minden teszthez ilyen beszélő fejes videó. Hacsak meg nem keres az RTL/TV2, s műsort nem ajánlanak :D

Bog

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.