2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Telenor vs T-Mobile mobilinternet

Írta: | Kulcsszavak: telenor . t-mobile . mobilinternet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Régebb óta érdekelt, hogy van e különbség a két szolgáltató "alsókategóriás" mobilinternetje, a Mobil Online 100 MB és Go!Net S 30 megás net elhasznált, lekorlátozott sebessége közt. Mivel mindig túl lépem az adott keretet, így a csomag mérete engem nem érint, viszont a 30 megás csomag olcsóbb.
A napokban vettem észre a T-Mobile akcióját, miszerint 2 hónap Go!Net S, és Go!Net M 90 forintba kerül, szóval pont kapóra jött az alkalom, az M-es változatot meg is rendeltem, így összehasonlíthattam a két szolgáltató 100 megás csomagjait. :)

Modemként egy 5800 volt használva a maga 3.6 Mbps-os sebességével, nálunk Mezőtúron, a lekorlátozott sebességek eredmények pedig:

Telenor

T-Mobile

Nos, ehhez hozzáfűznék még annyit, hogy a T-s torony kb 6-700 méterre van, szóval nem igazán értem, hogy miért ez a nagyon nagy ping. Használat közben is kiütközik, sokkal több timeouttal lehet találkozni, mint a konkurens netnél.
Összegzésként annyit, hogy maradok a jól bevált propelleres mobilnetemnél, abban reménykedve, hátha lesz még náluk hálózatfejlesztés, és ezzel eggyütt a forgalommérés hiánya. :D

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

Saját példából kiindulva a korlátozott Telenor mobilnettől agyf*szt kaptam annyira lassú. opera miniben az esetek nagy részében be se tölti az oldalt. A 100MBt meg képtelenség beosztani (nálam)

All→M8

(#2) Zolaash


Zolaash
aktív tag

Rip and tear

(#3) aero. válasza callmeakos (#1) üzenetére


aero.
veterán

Jaja, itt is. Bár néha meg indokolatlanul gyors lekorlátozva. Persze ez a ritkább eset.

Élveztem azt az 1 évet, míg nem tudtak korlátozni. :)

(#4) Anász válasza callmeakos (#1) üzenetére


Anász
tag

Fura, nekem az opera mini rendben működik, eddig behozott mindent, bár néha kell egy-egy restart a telónak, ha rosszalkodik.
De egyébként én olyan mazochista vagyok, hogy ezt használom a gépen is, sőt, még játszok is ezen. ;]

(#2) Zolaash Nálunk sajna a DIGI-s net nem elérhető. :( Szívesebben használnék én is azt.

(#3) aero. Igen, régi szép idők. :K

“There's nothing more permanent than a temporary fix.“

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.