2020. április 2., csütörtök

Gyorskeresés

Fórumozás a PH-n - női szemmel

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mostanában elég sokat nézelődök-írogatok itt a fórumon, főleg mobiltelefonos témákban. Elég régóta vagyok itt regisztrált felhasználó, de régebben az olvasásra szorítkoztam, maximum egy-két kérdést tettem fel, ha nem tudtam valamit. Úgy érzem, hogy az eltelt idő alatt nagyon sokat tanultam, amiért felettébb hálás vagyok mindenkinek, aki segített. :R

Érdekes dolgok vannak itt mindenfelé. Volt egy olyan topik, ahol nagyon barátságosak voltak a topiklakók minden érdeklődővel, és készségesen válaszolgattak is a kérdésekre. :K Egy fél év elteltével azonban a topik témája erősen eltolódott a különféle romolás, root, és hasonló rafinériák irányába, amit egy átlagos felhasználó nem fog megcsinálni, mivel fogalma sincs arról, hogy a többiek miről beszélnek. Ezen a fórumon azóta csak néhány ember van, aki hajlandó válaszolni az olyan egyszerűbb kérdésekre is, amik az alapvető tudnivalókra, beállításokra, magára a topik nevében található készülékre vonatkoznak. Úgy gondolom, hogy nem kellene lenézni azokat, akik kezdők egy adott témában, hiszen a legtöbb ember nem úgy született, hogy járatos volt a mobiltelefonok kezelésének témakörében. Ezt a topikot egy ideje nem látogatom, nincs miért.

Sok összezördülés is van a különféle platformok felhasználói között. Persze mindenki a saját akármijét védi, de ez természetes. Ettől még nem értem, hogy a másik fajta készülék miért lenne vacak és használhatatlan. :F Mindenkinek szíve (és pénztárcája) joga, hogy azt válasszon, amit akar (és ki tud fizetni). Soha nem értettem, hogy egy eltérő vélemény miatt miért kell rögtön a másik torkának ugrani, és minősíthetetlen stílusban nyilatkozni nem csak a készülékről, hanem magáról az illetőről is. Ha támadás ér, én is visszatámadok. Ha van miért. Például ha megtámadnak az utcán, és el akarják venni a táskámat, vagy egyéb csúfságra akarnak kényszeríteni, akkor védeni fogom magam, mert van rá okom. Az miért ok, hogy a másiknak egy másfajta rendszer jobban tetszik? Ezért ő már nem is ember? Én sem vagyok szent, és nekem is megvan a saját kedvenc oprendszerem, de ettől még nem hangoztatom azt, hogy aki bármi mást használ, az nem normális, és nem kezdem el fennhangom emlegetni az anyai ágú felmenőinek a szexuális szokásait sem. Részemről ennyire egyszerű ez a dolog.

Van egy másik topik, aminek az a lényege, hogy aki jobban benne van a témában, az segít a kevésbé tájékozottabbaknak készüléket választani. Itt valóban segítőkész emberkék vannak, akik megpróbálnak még a nehezen értelmezhető kérdésekre is választ adni. :K Ezen a fórumon én is szoktam válaszolni a kérdezőknek, ha tudok. Nem olyan régen egy számomra elég érthetetlen, furcsa dolog történt, ami ugyan nem fogja megrengetni a világot, de az én szememben nagy fontossággal bírt a további hozzászólásaimmal kapcsolatban. Egy PH-n regisztrált, a fórumokon régóta jelen lévő illető tanácsot kért készülékvásárlás ügyében. Mivel nem sokkal előtte pont erről a kategóriáról volt szó, kikerestem neki az adott hozzászólást (amihez négy oldalt kellett visszaolvasnom), és bemásoltam a válaszba néhány apróbb kiegészítéssel. Semmi reakciót nem kaptam, de arra gondoltam, hogy éppen nincs itt, majd ír később. Pár perc múlva egy másik topiklakó rámutatott az én hozzászólásomra, mondván, az jó lesz. Erre a kérdező elkezdte ontani magából a fórumtársnak (aki férfiember) a hajlongós meg vigyorgó szmájlikat, és biztosította örök hálájáról. Nem baj, biztosan csak elnézte, hogy kinek nyomta meg a válaszgombot. Ugyanaz az illető megint kérdezett, én megint válaszoltam. Megint semmi reakció. :( Ám, érdekes módon, midőn újfent rámutatott az írásomra a fiúnemű topiktárs, újabb éktelen lelkendezés érkezett. Természetesen nem nekem, hanem a fiúkollégának. Na ez az, ami már nem véletlen, és nem elnézés. Vajon tényleg ennyit számít, hogy a szaporítószerveimet belül avagy kívül hordom? Csak az adhat értékelhető választ, aki állva pisil??? Félreértés ne essék, semmi bajom a férfiakkal úgy általában. Csak ne futnék bele oly sokszor abba a néhány példányba, akinek a nőkhöz való hozzáállása az alapvető minimális szintet sem éri el.

Talán az is probléma lehet, hogy nekem annak idején azt tanították, hogy ha segítséget kérek, és kapok is, akkor azt köszönjem meg, még abban az esetben is, ha nem várt helyről vagy személytől érkezett. A tanácsként kapott dolgot nem kötelező elfogadni vagy megtenni, de illik megköszönni, akármi is a véleményem róla. Lehet, hogy engem rosszul neveltek?

Szerencsére a segítőkész fiúkollégák többségben vannak, ilyen szempontból mégis jó volt a névválasztásom. Ha a topiklakók - ez minden topikra vonatkozik - meglátják, hogy egy lánynemű kérdez, készséggel segítenek. Lehet, hogy közben azt gondolják, hogy "Na, legyen egy jó napja a csajnak.", de nem baj. Az a lényeg, hogy segítenek. :K Mellesleg nem hiszem, hogy a többség lekezelő lenne az itt lévő kevés hölggyel, én is nagyon sok segítséget és elismerést kaptam már, amiért tényleg nagyon hálás vagyok.

Azt azért kénytelen vagyok elismerni, hogy valószínűleg én is furán néznék, ha egy férfi olyan otthonosan mozogna egy női fehérneműboltban, mint én a PH fórumok egyes részein. :DDD

Mielőtt még megtámadnátok, ezt az irományt nem kekeckedésből és rosszindulatból írtam, egyszerűen így látom a helyzetet, és arra gondoltam, megosztom másokkal is, hogy milyen a PH fórum az én női szememmel.

Akinek nem kabátkája, ne kapkodja magára! :N ;)

Hozzászólások

(#1) Alexios


Alexios
(addikt)

Sokszor azért se válaszolnak a nagyon primitív kérdésekre, mert vagy a topikhoz kapcsolodó cikkben le van írva, vagy a topik első hozzászólásába, vagy már kétezerszer megkérdezték, és a keresőt használva megtudhatja az ember a választ :DDD

(#2) Huma


Huma
(addikt)

"Vajon tényleg ennyit számít, hogy a szaporítószerveimet belül avagy kívül hordom?"

Naná! Minden igazi férfi semmibe veszi a nőket. Valamint minden férfi tudja hogy a nők buták;]

Komolyra fordítva a szót, lehet szimpla véletlen is. Lehet az is hogy a kérdező csupán az utolsó hozzászólásnál lévő válasz gombra nyomott rá az új hozzászólás helyett.

"Ezen a fórumon azóta csak néhány ember van, aki hajlandó válaszolni az olyan egyszerűbb kérdésekre is, amik az alapvető tudnivalókra, beállításokra, magára a topik nevében található készülékre vonatkoznak. Úgy gondolom, hogy nem kellene lenézni azokat, akik kezdők egy adott témában, hiszen a legtöbb ember nem úgy született, hogy járatos volt a mobiltelefonok kezelésének témakörében."

Ne is mond. Én is utálom azokat a beképzelt majmokat akik azt hiszik, hogy csak mert jártasak valamilyen témában már többek mint a kérdező fél.

Lehet hogy ért a telefonokhoz, de egy szöget sem képes beverni a falba amit pedig egy utolsó, 80-as IQ-val rendelkező ács is meg tud tenni.

Van aki ehhez ért jobban, van aki ahhoz.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#3) Cerebellum válasza Huma (#2) üzenetére


Cerebellum
(őstag)

Én is utálom azokat a beképzelt majmokat akik azt hiszik, hogy csak mert jártasak valamilyen témában már többek mint a kérdező fél.ű

Pedig bizonyos értelemben többek, hiszen az embert a tudása meghatározza. De egyrészt az, hogy valaki tud Androidot rootolni... hát azt mondjuk nem kellene olyan borzasztó nagy tudásként számon tartani, illetve azáltal, hogy vélt többlettudásukat éreztetik is, egyből kevesebbek lesznek.

Nem véletlen, hogy az igazán nagy tudású emberek szerények.

A harmonika nem hangszer. A harmonika egy életforma.

(#4) Huma válasza Cerebellum (#3) üzenetére


Huma
(addikt)

Max akkor többek ha átlagon felüli tudással rendelkeznek.

Pl ha jártasabbak az átlagnál a számítástechnikában, de kevésbé jártasak a földművelésben akkor semmivel sem többek mint egy paraszt aki be sem tudja kapcsolni a PC-t viszont mindent tud a vetésről.

Természetesen az átlagon felüli tudás/műveltség még nem jogosít fel senkit a nagyképűségre. Csak magát égeti az az illető aki lenéz másokat az adott témában tanúsított hiányosabb tudása miatt.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#5) BITBOYS


BITBOYS
(addikt)

Érdekes csaj lehetsz, viccen kívül :)

https://hardverapro.hu/apro/xt60_csatlakozok_eladok_akku_ebike_eroller_dron_ve/hsz_1-50.html

(#6) Huma válasza BITBOYS (#5) üzenetére


Huma
(addikt)

Honnan veszed, hogy csaj? Lehet hogy 70 éves. :D

Öreg néne... :DD

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#7) Kolondrum válasza BITBOYS (#5) üzenetére


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

+1

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI Note 10

(#8) #13260800


#13260800
(törölt tag)

:) Szerintem nem kell ezzel foglalkozni, itt a fórumon mások az emberk mint a való életben, tök ismeretlenek fél perc alatt egymás ugranak, ha élőben beszélnének fél napig udvariasan kóstolgatnák egymást majd lehet nem lenne semmi. Itt minden más. Ártatlan megjegyzés miatt a egyből a másik torkának esik :D

Ám így 2011 -ben nem hiszem, hogy értelmes dolog nőket és férfiakat külön választani. Lehetséges, hogy átlagban jobban értenek hozzá, de már jó ideje a hölgyek közt is rengeteg igencsak hozzáértő van. Akik ráadásnak tanúlás szempontjából szorgalmasabbak és sokszor elméletben még jobban is ott vannak mint a férfiak.

Én a neten csak a hozzászólás alapján ítélkezem, nem nézem se a korát se a rangját, csak a "hozzászólás" minőségét (az élet más :D ott a sok belénk nevelt előítéletet nehezebb levetkőzni).

Szóval ne vedd fel :D

[ Szerkesztve ]

(#9) danih


danih
(addikt)

Én csak három esetben kapom elő a bökőt.
1. Valaki meg akar támadni engem az utcán.
2. Én akarok megtámadni valakit az utcán.
3. Valaki leszólja a telefonom.
Egyébként nem, szerintem tök normális vagyok.

(#10) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Andrea, önről ez jutott eszembe: :D
http://logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/noi_logika/friss.html

De hogy ON is legyek, ha úgy érzed, igazságtalanul mellőznek, egy-két smiley hozzáadásával jelezheted, h héééééééééééé, én is itt vagyok ám..
Bár az igazat megvallva, ilyen nicknevet nem választottam volna magamnak. Ahogy valaki itt írta lejjebb, az "agg" szócskáról nekem is egy 70 éves ugrik be elsőként, hiába a csábító "leány" szócska is ott van.
Másrészt egy telefonos topicban én is hitetlenkedve fogadnék tanácsokat egy lánytól.. vagyis nem, ez nem jellemző rám, de a társadalom nagy részére annál inkább.
Hiába, evvan.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.