Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-25 14:42:20

LOGOUT.hu

Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2944) Remov válasza Kaci84 (#2942) üzenetére


Remov
aktív tag

A residental IP például a mi IP címeink, ami otthoni / céges előfizetőknek kerül kiosztásra és a lakásukban / irodájukban használják. Nem, mivel nagy valószínűséggel neked is változik az IP címed egy router újrainditást követően, nekem legalábbis Telekomos internettel igen, DIGInél is ez volt a helyzet anno.

Az oldalak arról ismerik fel a VPNeket, hogy a cég aminek a neve alá be van regisztrálva az IP cím (Ha megnyitod a whatismyip.com weboldalt a "My ISP:" mezőben láthatod, hogy a tiéd hova van. Magyar Telekom / Digi, akármi) egy adatközpont. Nem streaming oldalak általában nem mennek erre rá annyira és csak a legnagyobbakat fekelistázzák (M247 és DataPacket) akik Európában rengeteg VPN szervert adnak el a NordVPNnek és sok más VPN szolgáltatónak.

A VPNek kimenő IP címeit amúgy bárki végigpörgetheti annyival, hogy felcsatlakozik mindegyikre, leírja az IP címet és halad tovább. Plusz rengeteg lista is van a szolgáltatók IP címeiről az interneten, nem egy nagy meló fogni őket és blokkolni mindegyiket.

Edit: Plusz amit 4Grider írt

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.