Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Ellenőrizni kell az Annex, az ATM, és a modulációs beállításokat, ha azok rendben vannak, akkor 1 percen belül össze kell szinkronizálnia a modemnek. Ja és persze be kell kapcsolni az ADSL-t, mivel az alapértelmezésben ki van kapcsolva! Azon kívül remélem a board ID-dnak megfelelő verziót töltötted le.
Ha szinkronba sem áll a modem, akkor vagy az annex beállítás nem stimmel, vagy az ADSL be sincs kapcsolva, vagy nem a modemedhez való szoftvert töltötted le.
Ha a modem szinkronba áll, de nem tudsz csatlakozni PPPoE-n keresztül, akkor az ATM beállításokkal lesz a gond.
Dchard
-
törölt tag
Csak azért kérdezem, mert ha két nap múlva megjön a modem, ne kelljen órákig pepecselni . A vonali értékeket a 360R-el néztem :
http://logout.hu/tema/re_uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/hsz_7-7.html
Ez alapján megmondható, hogy miket kell beállítani a 321B-ben, hogy jó legyen ? Vagy muszáj a 321-el majd elvégezni külön az OrBMT-t.Ha megjn mindenképpen megcsinálom közvetlenül, csak nem szeretnék annyit várni sem az SMB50-re sem az OrBMT-re mint a 360R-nél. Illetve jó lenne ha csak közvetlenül rákötném, és már állítgathatnám be a modemet, aztán lehúzni, és a routert mögé tenni

-
xabolcs
őstag
bocsanat, keso volt, meg olyan szokatlan a latvany, nem sikerult megutni a konnyen emesztheto szintet a hsz-emmel.

egy kicsit megijesztett, hogy az 1.5-os fw nem tudott negyed ora alatt szinkronba allni, mikozben az 1.4-es par perc alatt megtette ugyanazt.
es igen, azt szerettem volna megtudni igazabol, hogy mennyit bir.
de akkor jol sejtem, hogy eleget.
annyit legyszives aruljal mar el, hogy mibol kovetkeztettel a spektrumkepem tokeletessegere!
az alacsony csillapitast azt en is lattam, orulok is neki!
a masik, amit meg szerettem volna tudni, hogy
miert nem szinkronizalt az 1.5-os fwhogyan tudnam mukodesre birni az 1.5-os firmware-rel folvertezett 321b-met.ahham, az annex pont nem latszik, de tenyleg annex a volt!

hagyjam ott egesz ejszakara, hadd szinkronizalgasson aztan reggel meg nezzek egy dmesg-et? vagy mi?

egyebkent koszonom a helpdesk-seget!

-
dchard
veterán
Nem teljesen értem a problémádat. A vonalad messze tökéletes, az 1megás csomagod jön ahogy kell. Ha gyorsabbat szeretnél, fizess elő nagyobb csomagra.
Ha szakad, akkor az SNR margin emelésével lehet nagyobb tartalékot képezni (10%-os lépésben érdemes emelni).
A spektrumképed pedig tökéletes, nincs itt semmiféle zajosodás, csak olyan közel laksz az alközponthoz, hogy a modemnek vissza kell szabályoznia az adásteljesítményt.
Ha valahol problémák vannak, az a 360r-rel készült kép: a -51dB-s UL power biztosan hülyeség, ugyanis -6dB alá nem mehet az adásszint. (nem lineáris skála, lehet negatív érték is!).
Próbáld meg a problémádat összefoglalni, és nem minden másról beszélni, mert nem lehet kihámozni a mondókádból, hogy mi a gond, illetve hogy mit szeretnél.
Dchard
-
xabolcs
őstag
orulnek neki, ha az lenne, mert annex b-n jol muxott.

akartam is irni a hetvegen, mert sm50b-bol lelestem a vpi=8-t es a vci=35-t, de sehogysem akart beszinkronizalni, s hogy mit kell az ezek alatti kombinalt listabol kivalasztani, mert nekem a legfelso volt. nem tudom mi, lementettem kepbe, csak most nem talalom. vagy barmi mast meg allitani...
negyed ora~husz percig varakoztam (addig irt ki mindenfele g992-eset a home-ba, dsl statuszba), aztan meguntam s visszaraktam a masik fw-t.
b.sszus, most guglizom, hogy training meg started meg channel analysis, es hogy siman nezhettem volna egy dmesg-et: hazon beluli talalat
es kozben nem is lehetett betarcsazni, mikozben fw csere utan 1percen belul mar volt net.

legkozelebb hogy jarhatnek sikerrel? tobb turelem? helyes konfiguralas? mit rontottam el...?
vagy csak a vonal ennyire rusnya? csak mert folottebb gyenge maxupload-ot saccolt a modem.megvalami!
mik azok a negativ transmit power-ek? szivja magaba az energiat, vagy mi?
es ahogy eszrevehetted, a dmt nem tudja megjeleniteni sem (v1.4-es fw!) -
xabolcs
őstag
1.4-es bs:
vonaldiagnosztika: ADSL2+-ban indult, olyan "lusta" vivokkel, mint a vilagoskekek a kepen - alig hoznak nehany bitet.
aztan atszinkronizalt ADSL2-be (sotetkek).
16:23-kor atvaltott ADSL2-re (+-rol)csillapitas, dmt: ha nem lenne ilyen zajos, akkor valszeg tudna lobogni a hajunk a szelsebes ADSL-tol

ezutan megneztem, hogy mit produkal a gyari, 320b-s fw:
# adslctl info --linediag
# adslctl info --SNR
LibreOffice produktum az utobbiolez volt neki:
# adslctl --version
adslctl version 1.0
ADSL PHY: AnnexA version - A2pB022f.d20hes vegul egy sm50b-s kep ugyanarrol a vonalrol, 360r-rel:
az igazabol annyira nem is erdekelne, hogy a 321b miert nem tud olyan szep kepet produkalni, mint a 360r, de persze szivesen olvasom, ha valaki ennyibol tudja a megoldast.

hanem sokkal inkabb: hogyan tudnam feltornazni az snr-t 50~60 db-re?
ugyanez pepitaba: mi okozza, okozhatja ezt a zajosodast?
hosszu telefonkabel, az valszeg;
doglott szuro, az nem?
es meg mi?a kovetkezo alkalomkor szeretnek elvegezni egy merest az atadasi pontnal.
viszont a telefonkabel a padlasra erkezik, ugyhogy kerek szepen tippeket a praktikus teszteleshez!
keszithetem a 30m-es lengokabelemet?
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok milyen gyári FW-vel fog érkezni, azaz a legújabbal e, vagy lesz e nála újabb.
-
xabolcs
őstag
van itt valaki inviteles teruletrol?
en a hetvegen csinaltam egy tesztet egy 321b segitsegevel, de eleg felemas volt az eredmeny.
annyi biztos, hogy az 1.5-os fw nem akart szinkronizalni.
igy maradt a gyari (vagyis inkabb a 320b fw
), illetve az 1.4-es bitswitcher.a masik erdekesseg, ami inkabb az adott vonalhoz kapcsolodik,
hogy a 360r (trendchip) magabiztosabban ulte meg a lovat, mint a 321b nagyteso.
este majd teszek fol kepeket illetve adslctl-es logokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- SZÉP! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 6000MT/s CL40 XMP black kit - ÚJ, bontatlan, garis - ELADÓ!
- Garanciával, Számlával! Logitech G29 Driving Force Racing Wheel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi