- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Ellenőrizni kell az Annex, az ATM, és a modulációs beállításokat, ha azok rendben vannak, akkor 1 percen belül össze kell szinkronizálnia a modemnek. Ja és persze be kell kapcsolni az ADSL-t, mivel az alapértelmezésben ki van kapcsolva! Azon kívül remélem a board ID-dnak megfelelő verziót töltötted le.
Ha szinkronba sem áll a modem, akkor vagy az annex beállítás nem stimmel, vagy az ADSL be sincs kapcsolva, vagy nem a modemedhez való szoftvert töltötted le.
Ha a modem szinkronba áll, de nem tudsz csatlakozni PPPoE-n keresztül, akkor az ATM beállításokkal lesz a gond.
Dchard
-
törölt tag
Csak azért kérdezem, mert ha két nap múlva megjön a modem, ne kelljen órákig pepecselni . A vonali értékeket a 360R-el néztem :
http://logout.hu/tema/re_uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/hsz_7-7.html
Ez alapján megmondható, hogy miket kell beállítani a 321B-ben, hogy jó legyen ? Vagy muszáj a 321-el majd elvégezni külön az OrBMT-t.Ha megjn mindenképpen megcsinálom közvetlenül, csak nem szeretnék annyit várni sem az SMB50-re sem az OrBMT-re mint a 360R-nél. Illetve jó lenne ha csak közvetlenül rákötném, és már állítgathatnám be a modemet, aztán lehúzni, és a routert mögé tenni
-
xabolcs
őstag
bocsanat, keso volt, meg olyan szokatlan a latvany, nem sikerult megutni a konnyen emesztheto szintet a hsz-emmel.
egy kicsit megijesztett, hogy az 1.5-os fw nem tudott negyed ora alatt szinkronba allni, mikozben az 1.4-es par perc alatt megtette ugyanazt.
es igen, azt szerettem volna megtudni igazabol, hogy mennyit bir.
de akkor jol sejtem, hogy eleget.annyit legyszives aruljal mar el, hogy mibol kovetkeztettel a spektrumkepem tokeletessegere!
az alacsony csillapitast azt en is lattam, orulok is neki!a masik, amit meg szerettem volna tudni, hogy
miert nem szinkronizalt az 1.5-os fwhogyan tudnam mukodesre birni az 1.5-os firmware-rel folvertezett 321b-met.ahham, az annex pont nem latszik, de tenyleg annex a volt!
hagyjam ott egesz ejszakara, hadd szinkronizalgasson aztan reggel meg nezzek egy dmesg-et? vagy mi?
egyebkent koszonom a helpdesk-seget!
-
dchard
veterán
Nem teljesen értem a problémádat. A vonalad messze tökéletes, az 1megás csomagod jön ahogy kell. Ha gyorsabbat szeretnél, fizess elő nagyobb csomagra.
Ha szakad, akkor az SNR margin emelésével lehet nagyobb tartalékot képezni (10%-os lépésben érdemes emelni).
A spektrumképed pedig tökéletes, nincs itt semmiféle zajosodás, csak olyan közel laksz az alközponthoz, hogy a modemnek vissza kell szabályoznia az adásteljesítményt.
Ha valahol problémák vannak, az a 360r-rel készült kép: a -51dB-s UL power biztosan hülyeség, ugyanis -6dB alá nem mehet az adásszint. (nem lineáris skála, lehet negatív érték is!).
Próbáld meg a problémádat összefoglalni, és nem minden másról beszélni, mert nem lehet kihámozni a mondókádból, hogy mi a gond, illetve hogy mit szeretnél.
Dchard
-
xabolcs
őstag
orulnek neki, ha az lenne, mert annex b-n jol muxott.
akartam is irni a hetvegen, mert sm50b-bol lelestem a vpi=8-t es a vci=35-t, de sehogysem akart beszinkronizalni, s hogy mit kell az ezek alatti kombinalt listabol kivalasztani, mert nekem a legfelso volt. nem tudom mi, lementettem kepbe, csak most nem talalom. vagy barmi mast meg allitani...
negyed ora~husz percig varakoztam (addig irt ki mindenfele g992-eset a home-ba, dsl statuszba), aztan meguntam s visszaraktam a masik fw-t.
b.sszus, most guglizom, hogy training meg started meg channel analysis, es hogy siman nezhettem volna egy dmesg-et: hazon beluli talalates kozben nem is lehetett betarcsazni, mikozben fw csere utan 1percen belul mar volt net.
legkozelebb hogy jarhatnek sikerrel? tobb turelem? helyes konfiguralas? mit rontottam el...?
vagy csak a vonal ennyire rusnya? csak mert folottebb gyenge maxupload-ot saccolt a modem.megvalami!
mik azok a negativ transmit power-ek? szivja magaba az energiat, vagy mi?
es ahogy eszrevehetted, a dmt nem tudja megjeleniteni sem (v1.4-es fw!) -
xabolcs
őstag
1.4-es bs:
vonaldiagnosztika: ADSL2+-ban indult, olyan "lusta" vivokkel, mint a vilagoskekek a kepen - alig hoznak nehany bitet.
aztan atszinkronizalt ADSL2-be (sotetkek).
16:23-kor atvaltott ADSL2-re (+-rol)csillapitas, dmt: ha nem lenne ilyen zajos, akkor valszeg tudna lobogni a hajunk a szelsebes ADSL-tol
ezutan megneztem, hogy mit produkal a gyari, 320b-s fw:
# adslctl info --linediag
# adslctl info --SNR
LibreOffice produktum az utobbiolez volt neki:
# adslctl --version
adslctl version 1.0
ADSL PHY: AnnexA version - A2pB022f.d20hes vegul egy sm50b-s kep ugyanarrol a vonalrol, 360r-rel:
az igazabol annyira nem is erdekelne, hogy a 321b miert nem tud olyan szep kepet produkalni, mint a 360r, de persze szivesen olvasom, ha valaki ennyibol tudja a megoldast.
hanem sokkal inkabb: hogyan tudnam feltornazni az snr-t 50~60 db-re?
ugyanez pepitaba: mi okozza, okozhatja ezt a zajosodast?
hosszu telefonkabel, az valszeg;
doglott szuro, az nem?
es meg mi?a kovetkezo alkalomkor szeretnek elvegezni egy merest az atadasi pontnal.
viszont a telefonkabel a padlasra erkezik, ugyhogy kerek szepen tippeket a praktikus teszteleshez!
keszithetem a 30m-es lengokabelemet? -
törölt tag
Kíváncsi vagyok milyen gyári FW-vel fog érkezni, azaz a legújabbal e, vagy lesz e nála újabb.
-
xabolcs
őstag
van itt valaki inviteles teruletrol?
en a hetvegen csinaltam egy tesztet egy 321b segitsegevel, de eleg felemas volt az eredmeny.
annyi biztos, hogy az 1.5-os fw nem akart szinkronizalni.
igy maradt a gyari (vagyis inkabb a 320b fw), illetve az 1.4-es bitswitcher.
a masik erdekesseg, ami inkabb az adott vonalhoz kapcsolodik,
hogy a 360r (trendchip) magabiztosabban ulte meg a lovat, mint a 321b nagyteso.este majd teszek fol kepeket illetve adslctl-es logokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QuantaPlex T42S-2U
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest