Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
sziasztok
könnyen lehet, hogy a samsung ecobubble gépünk 12 év után megadja magát, vannak jelek. lg dd gépeket néztem, de rengeteg kóddal találkoztam. gemini szerint ez kurrens cucc: LG F4WV308S3U. szabad hinnem neki vagy ebben az árban, esetleg kicsivel többért van jobb?
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Beko,LG vonal szokott jó lenni. Minél több garival.
Van belölük keskeny kivitel is ha nincs sok ruha és fontos a méret. -
Gömbike
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Támogatom az előttem hozzászóló fórumtársat, a Beko vonal ár/érték arányban jó megoldás lehet.
De itt is igaz: “ olcsó húsnak…….”
Nagyon nagy a szórás, a szépen mos és jól az nem a polc alja.
Valamit valamiért.
Érdemes itt (is) szétnézni, ezek nem hitvány gépek: [link]
Az ár nagyjából tükrözi a minőséget. Hiszen 27%+4,1% a zebrakaja, a többiből meg a gyártó, fogalmazó, kereskedő próbál talpon maradni.
-
Nagya21
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
HAli!
Nekem a tavasszal tönkrement 8 éves Elux keskeny mosógép után egy occon vett Aldis Elin (Beko) mosógépet használunk, teljesen jó.
Üdv Nagya -
Rigormortiis
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy bb mosógépet nem túl erős felhasználásra? Ketten vagyunk csak, nem menne éjjel-nappal
Nincsenek nagy igények, mosson szépen és jól és nem baj, ha nem túl nagy. -
RaiZka
tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy megbizható / nagykapacitású mosógépet nagycsaládosok számára? Sokat megy nálunk a 4 gyerek miatt a mosógép és a mostani 7éves AEG kezd haldokolni (egyre nehezebben centrizik) Egyszer már a kiterjesztett gari lejárata előtt sikerült a csapágyat cseréltetni szóval már ez is kész csoda.. Tudnátok esetleg ajánlani valami konkrét típust? Szárító funkcióra nincs szükség. Beszéltem pár szerelővel de nyilván eddig minden szerelő más és más márkát preferált.. LG Direct drive mennyire javallott? Gondolom a 11-13kg fele kene nezegetnem a mostani 7kg-os kapacitas helyett.
Köszi szépen! -
lizo
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
espi38
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Akkor a linkelt mosógép típust utánozta le a Hisense, mert szinte ugyanaz az előlap csak a márka névben különbözik?
En is olyan cikket találtam amiben az volt leirva hogy jellemzően továbbra is a mosógépeket Szlovéniában gyártják. 3ev garancia van a Gorenje gépekre, samsungra csak két év, tudom a Inverteres motorokra 10-20 ev. A mostani Samsung 5 évet bírt és még ment,
-
Csorbi
addikt
válasz
espi38
üzenetére
Fordítva. Hisense = Gorenje
ÉS Hisense a cég neve.
A Hisense 2008 előtt nem gyártott mosógépeket, akkor a Whirlpool-lal hozott létre egy vegyesvállalatot, majd 2018-ban vette meg a Gorenjét vélhetően azért, hogy a Gorenje fejlesztéseit és modelljeit átültethesse a saját portfóliójába. A Gorenje gyártása és fejlesztése a mai napig jellemzően Szlovéniában történik (talán egy-két kivétellel). -
espi38
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Értem én😃. Gorenje - bosch-samsung - Lg gépeink vannak.
Pár hónapja vettünk egy Gorenje fagyasztot, akkor még nem tudtam hogy Kínai
Bár most olvastam, hogy a mosógépeket Kínában nem szerelik, Szlovénia-lengyelek.
Gorenje felé két okból jobban hajlok, gozfunkcio +gyorsabb elérhetőseg-, akár azonnali átvétel.
Samsung meg sokkal később érkezne meg és most ugye nincs mivel mosnunk, nem gondoltam hogy ilyen gyorsan elviszik - hiszen sok eladó mosógép van a piacon
-
-
espi38
őstag
Én sem vennék egyben szárítós/mosógépet.
Azért gondoltunk Gorenje mosógépre mert van egy fagyasztó-indukciós főzőlap-sütő jó pár évesek és soha nem volt semmi gond velük. Viszont azt nem tudtam, hogy Kínai cég kezébe került a Gorenje.
Akkor maradok a Samsungnal az úgyis olcsóbb mint a Gorenje, bár az asszony.....
-
atala
addikt
Én mindenképpen külön szárítógépet javasolok. Esetleg egymásra is teheted (nekem is így van), és akkor nem foglal plusz helyet.
Ha egyben moso-szárítógépet veszel, akkor arra azért készülj fel, hogy nagyon gyűröttek leszek a ruhák szárítás után. Nem tudja úgy kiegyengetni a ruhákat.
Esetleg mosás után leállíthatod, kiszeded, és egyesével kihúzogatod, és úgy teszed vissza.
Én is amikor kiszedem a mosógépből így teszek, és így a nagyja ruhát vasalni sem kell, olyan jól kisimítja -
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Leszeretnénk cserélni a lassan 6 éves samsung
mosogépünket, gondoltan meghirdetem hátha kapok valami érte és láss csodát egy óra alatt elvittek - viszont most nincs gépünk itt a Karácsony két gyerek stb.
Két gépet néztem ki [link] a másik meg ez [link].
A Samsung géphez 137 ezer ft ért sikerült rendelnem, de csak Karácsony után hoznak ki, a Gorenjet meg azonnal eltudnam hozni, ami 20 ezer drágább lenne.
Melyik gép ajánlott a kettő közül, a gorenjere 3 ev garancia van. Nem tudom, hogy melyik a jobb mosás ecoblub vagy a gorenje gőzfunkcioja.?
A gyors segítő válaszokat előre is köszönöm -
atos30
aktív tag
Ha vasalsz, akkor szerintem ne vegyél szárítósad. Eldobod a hajadat a villany meg vízszámla láttán. Inkább vegyél egy 1400-as centrifugálásút. Az is kellően kicsapja majd a vízet, cserébe jó gyűrött lesz minden, de hát ha vasalsz, akkor szerintem ez a legjobb alternatíva. (én általában 600-800-on centrizek, ami meg gyűrt is lehet(törülköző,lepedő...)az megy 1400-on. szerencsére nálam jó a szellőzés, nincs páralecsapódás)
-
lizo
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni, hogy milyen mosó-szárítógépet érdemes vásárolni manapság?
Sajnos külön mosó és szárítógép nem fér el helyhiány miatt, ezért keresek a kompakt megoldást.
Hirtelen erre gondoltam, de nem tudom milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy a lehető legjobb ár-érték arányút találjam meg.
LG F2DV5S7S1E mosó- és szárítógép
Általános használatra lenne, kb. heti 4-5 mosásra. A szárító funkciót elsősorban a téli időszakban használnánk, mikor lassan szárad bent minden. Vasalni így is úgy is kell majd.
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
-
hotkar
senior tag
A múltkor volt egy olyan mosás, amelyben semmi különös nem volt: hosszúujjú pólók, ingek, stb. Emlékeim szerint ezt régen rezzenéstelenül végigvitte, de most leállt a mosás végén - valószínűleg nem tudta felpörgetni a kiegyensúlyozatlanság miatt. Azóta figyelem a centrizéskor, és volt olyan eset, amikor nagyon rázta a gépet - látszólag teljesen indokolatlanul. Lehet, persze, hogy régen is így volt, csak nem bámultam közben (lásd még: paranoia).
Mivel a lengéscsillapító nem egyik pillanatról a másikra megy tönkre, hanem fokozatosan, ezért nem merek az ügyfélszolgálaton jelezni, nehogy elhajtsanak (van még 1 év gari rajta). Egyébként nem tudtam megállapítani az üst "nyomkodásával", hogy a három csillapítóból melyik lehet gyengébb.Na mindegy is, lebeszéltetek róla
-
Z_A_P
addikt
válasz
hotkar
üzenetére
Mikori a gep, es mi a hibaja amiert ugy hiszed h lengescsillapitot kell cserelni?
Nekem 5 ev gari van a Bosch 6 mosogepre es a szaritogepre* is, jelezd nekik es megcsinaljak.*multkor egy leesett patentet kapott be a szarito, en csak azt hallottam katogott/surlodott a dob, 2(!) ember jott ki, kiszedtek valami kis cuccal 30 masodpercen belul, es mentek is tovabb
De valahogy benyult a dob ala ugy hogy nem szedett szet semmit.
Kerdeztem ezt hogy, mondja na ez az a tudas amiert ok penzt kapnak, nem igazna arulta el
-
dugo_
veterán
válasz
hotkar
üzenetére
Keresd ki E-Nr. szerint:
https://www.bosch-home.com/za/customer-service/spare-parts/washing-machine-spare-parts -
Csorbi
addikt
válasz
hotkar
üzenetére
Akkor hívd fel őket nyugodtan.
-
hotkar
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Én egy megtévedt ember vagyok. A hátartási gép topicban van egy linkgyűjtemény, ahol egyszerűen Mosógép topik szerepel, oda kattintottam. Aztán ezt dobta.
Az Orczynál beregisztráltam 2 hete, feltöltöttem az adatokat, leírtam, hogy mit akarok, majd semmi sem történt (valójában szinte biztos voltam, hogy ez fog történni).
Arra gondoltam, hogy itt már szerelt valaki lengéscsillapítót, és kb. 2 perc alatt megírja a választ, hogy igen vagy nem.
De hova tegyem át a kérdést?
-
Csorbi
addikt
válasz
hotkar
üzenetére
1. Ez nem mosógépszerelő topic
2. Az Orczy oldalán van direkt erre opció, ahol segítenek beazonosítani hogy pontosan melyik alkatrészre van szükséged. Használd!
-
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, lengéscsillapítót kell cserélnem a mosógépben (BOSCH WAU24T60BY). A pontos alkatrészazonosítót nem tudom. Az alkatrészboltban van 60N-tól 110N-ig mindenféle (feltételezem, az N a Newtont jelenti).
Lehet ennek valami köze a max. terhelhetőséghez? Az enyém 9 kg-os, ami kb. 90N.
(Másik áruházban, ahol géptípusra lehet keresni, nem találtam a gépemet a listában; olyan, mintha az űrből pottyant volna ide.)
-
jovás
senior tag
Milyen márkájú lehet ez az Auchan sajátmárkás gép?
[link]
Szerintetek érdemes belevágni?
Egy kb. 6 éves Samu gépünkben most cseréltek másodszor 30-ért szénkefét.
A szerelő azt mondta gyűjteni kéne újra.
Azt mondta 100-ért már lehet venni az Auchan gépet, de ajánlani nem akar semmilyet, mert ezek már úgy vannak kitalálva, hogy gari után minden nap egy ajándék.
Szóval szerintetek érdemes belevágni?
-
atala
addikt
válasz
Vasy09
üzenetére
Ami tartós és megbízható?
Sajnos ilyen gép nagyon ritka. Manapság úgy gyártanak mindent, hogy 4-5 évig menjen el.
Az az idő már elmúlt, amikor 10-12 évet kibírtak a háztartási gépek.
A mosógépeknél vagy csapágyas lesz ennyi idő után, vagy az elektronikája megy tönkre.
Ha Direkt Drive-os LG-t veszel, akkor legalább lehet majd csapágyat cserélni benne. -
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy cseréljük a mosógépünket (Electrolux), ami úgy fest 7 év után lassan bemondja az unalmast. Tudnátok ajánlani valami megbízhatót? Olyan kellene, ami szintén sokáig jó lehet, nem szeretném 2 év múlva megint cserélni. minimum 8 kg-ot tudjon, elöltöltős legyen és a centrifuga min 1400-at bírjon. A keret nem lenne baj, ha max 200-ba megállna.
Van most valami, amit különösen preferáltok? Ami tartós és megbízható?
Ami tuti kellené még, hogy legyen benne: gyorsmosás, ruha hozzáadási lehetőség. Előre is köszi az ajánlásokat.
-
atala
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én hűtőt vettem az Azától. A futárok behozták a lakásba, mert direkt többet fizettem a szállításért. Mondom csomagoljuk ki, mert ha sérült, akkor vihetik is vissza.
Azt mondták, hogy ők nem csomagolják ki, de ha sérült is lenne, akkor sem viszik vissza, hanem szólni kell az Alzának, és küldenek egy újat, ezt meg elviszik.
De egyébként én nem küldeném vissze ezért ha az oldalán vannak a karcok. A legközelebbi szállításkor is meg fogják karcolni, vagy ki tudja még nagyobb sérülés lesz rajta. -
-
-
hockeyapu
senior tag
Feleségem már küldené is vissza, némi kedvea komment mellett!
-
Hali,
Előttem vették ki a csomagolásból, már fent a lakásban. Azt tudni kell, hogy a legtöbb mosógép gyárilag úgy van csomagolva, hogy felül egy habszivacs párna, meg alul egy, a kettő között meg szintén van habszivacs oszloposan, de egyébként Nylon.
A kartondobozos verziót jobban preferálom. A teherautóról lehúzták...
Eddig ezt nem vettem észre, csak lehajoltam, hogy megnézzem a szintezést.
Ti mit csinálnátok?
Alza - 30 napig van opció a cserére. -
d@minator
addikt
válasz
benjoe1
üzenetére
Nemrégiben nézegettem a felültöltősöket de annyira elment tőlük a kedvem, hogy inkább maradtam az elöltöltősnél. Vagy a tetejük rezonál vagy rohad vagy csapágy és tengelyproblémáik vannak, sorjás anyagok, ezért azt vedd amelyik szimpatikus. A gyárban kipróbálják őket így marad benne víz ami bebüdösödhet. Egyedül a hipó segít ilyen esetben.
-
martin66
senior tag
válasz
d@minator
üzenetére
Köszi, pontosan ez az oka, amiért vissza fogom küldeni a Bosch-t. Már be is rendeltem most black friday miatti akciók alatt egy LG-t. Megkérdeztem a supportot azt mondták ez a modell szétszedhető illetve itt angliába az LG-nek az az ajánlata, hogy £175-ért (76e Ft) megjavít mindent garancia idején kívül.
In the event that your unit requires repairs beyond the extended warranty period, we can offer you a chargeable repair service at a cost of £175.00. This service covers the cost of parts and labour needed to address issues with the drum, bearing, motherboard, and motor, ensuring that your appliance is restored to optimal functionality.
Ha a készüléke a kiterjesztett garancia lejárta után szorul javításra, 175.00 £ összegért fizetős javítási szolgáltatást tudunk biztosítani. A szolgáltatás tartalmazza az alkatrészek és a munkadíj költségét a dob, csapágy, alaplap és motor problémáinak javításához, így a készülék ismét megfelelően és megbízhatóan működhet.
Amiekt evszek:
LG VX70 Series AI Direct Drive 11 kg Freestanding Washing Machine | F4X7011TBB
LG 9kg Freestanding Heat Pump Tumble Dryer | RHX7009TWB
£450 / db áron, 2025-ös modellek. -
benjoe1
aktív tag
válasz
d@minator
üzenetére
A háztatártási gépes topikból ide is belinkelem a kérdésem felültöltős mosógép vásárlással kapcsolatban.
-
d@minator
addikt
válasz
martin66
üzenetére
Pont kijött egy pár napos videó erről. [link]
LG, Samsung, Haier ami csapágyazható de bizton nem lehet kijelenteni, hogy minden típus az. Azokban meg más romlik el (dobcsillag, panel) úgyhogy zsákutca. AEG tuti nem csapágyazható és alkatrészek is drágák.
Ha vigasztal az én series6-om 5 éves elmúlt. -
válasz
martin66
üzenetére
En most vennek gépet.
7011 helyett 3011 típust találtam mert abban van automata mosószer adagoló is. Többi típus meg butított kijelzős,azt meg hagyjuk.Bosch lett volna még,de mivel ragasztott üst,drága alkatrészek(ne javítsd)így elvből elvetettem ezt a márkát mosogépben ma már. Pár éve nem volt ilyen még.
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Október 28-án vettem egy ilyen mosógépet "Bosch WGG254Z0GB Series 6, Free-Standing Washing Machine Front Loader, A Rated, 10 kg", £500-ért. De ahogy olvastam a dob az iszonyat drága mert ragasztott, szerintetek az 500-600 fontos ársávban mit vegyek? Vagy tartsam meg ezt?Am ikell nekem, hogy minimum 10kg és csak mosás szárítás nem kell. LG vagy AEG jobb lenne javíthatóság szemponjtából?
-
sziklay
újonc
válasz
Nagya21
üzenetére
Én használok egy ideje automata adagolós LG-t engem meggyőzött.
Nincs vele gond, szetszedheto es kimosható a tartály és az adagoló.
A mennyiség egy gombnyomással szabályozható vagy kikapcsolható. ( mosóporhoz)
Sose használtam előtte folyékony mosószert, azóra csak azt.
Megette a persil után a legolcsóbb mosószert is.
Ha nagyon koszos munkásruhát mosok, előmosással csinálom.
Egy dolgot tartok be konzekvensen, mikor dob tisztítást javasol, akkor kimosom az adagoló tartályt is. -
Keef_Lee
őstag
Siguro (Alza saját márka) mosógépről mi a véleményetek?
-
Nagya21
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Hali!
Az a helyzet, hogy nekem egészséges ellenérzéseim vannak ezzel az autodose funkcióval kapcsolatban.....lehet kényelmes, de én látom mennyire szennyezett a menkesz ruhám, és amikor berakom a mosógépbe akkor a mosószer gyártó ajánlása alapján adagolom.
Nem valami algoritmus mondja meg hogy elvileg mi lehet a jó.....
+1 hibalehetőség, + akkor olyan mosószert,öblítőt vásárolni ami nem döglik bele az adagolóba.....

Na nem nekem ez nem opció.....
Üdv Nagya -
petakpa1
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi akkor ránézek AEG-Elux-ra, hogy van-e keskeny + mosószeradagolós + wifi. Ha ezek megvannak akkor jön a HA integráció még.
Vagy utóbbiról lemondok cserébe az automata mosószeradagolásért cserébe.Linkelt LG-k végülis mindent tudnak ami nekem kellene kivéve a mosószeradagolás...
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Szeretnék visszatérni erre az áprilisi hozzászólásomra.
Április óta még húzza az immár 10 éves Samsungunk (WF60F4E0W2W/LE). Igaz már csak úgy tudjuk használni, hogy konnektorból folyamatosan ki van húzva és csak használat előtt dugjuk vissza, majd 1-2 perc áram alatt történő várakozás (kb ennyi idő alatt pakolunk be bele) indítjuk el a programot. Ha így csináljuk végig megy a program. Ha folyamatosan áram alatt van és úgy indítjuk, akkor random megakad a program 36, 34, 17, 11 ... stb hátralevő időnél.
Igazából vezérlés/panelhibás, és nem éri meg javítani. Ezt már tudjuk, de úgy vagyunk vele, hogy amíg totál be nem krepál addig még hajtjuk.
Sajnos a héten egyszer már a fenti áram alá helyezem majd indítom a programot módszerrel is megakadt egyszer, szóval egyre közeledik a vég ezért ismét elkezdtem nézelődni.A korábban linkelt két LG-n kívül esetleg mást tudtok még ajánlani ami tudja esetleg az alábbiakat:
- Keskeny kivitel
- Automata folyékony mosószer adagoló
- Okosfunkciók
- Home Assistant alá integrálható.Bosch-t néztem még, de nem találtam keskenyt egyáltalán. AEG/Miele-ből esetleg van keskeny? Jól tudom, hogy a Bosch/AEG/Miele kb ugyanaz?
Elektrolux ami keskeny és tudja az alábbiakat? -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Újból nekifutnék a kérdésnek. Milyen felültöltős mosógépet ajánlanátok?
Eddig Electrolux volt, 7 évet bírt heti egy mosással. Más márkákkal gondban vagyok. Whirpol, Indesit tudtommal bóvli. Haier esetleg? -
Csorbi
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Szerintem ezzel az árral még a szar tapasztalat is jó tapasztalattá válik.
-
IntelKiller7
nagyúr
Sziasztok!
Samsungnál ezt a 165 ezres mosógépet le tudnám kuponozni most 113 ezerre. Van valakinek tapasztalata ezzel vagy hasonló géppel? -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Új felültöltős mosógépet vennénk.
200 ezer forint körnékéig melyik márkát ajánlanátok?
Az iverteres motornak van e hátránya? -
atala
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
Nekünk a mostani LG előtt volt egy felültöltős Elektrolux, és egy szintén felültöltős AEG. Mindegyik 2 év után csapágyas lett, amit azokon nagyon könnyen cserélni lehetett, de a csere csapággyal sem ment el 1,5 évenél tovább.
Nem a csapágy megy tönkre, hanem a szimering, ami utána átengedi a vizet, és kimossa a csapágyból a zsírt, meg el kezd korrodálódni.Direkt figyelünk, hogy ne tömjük meg, és a centrifuga sem megy maxon.
Viszont átlagban havi 40-45 mosás megy.Kíbváncsi leszek ez az LG meddig bírja. Itt már húzósabb egy csapágy csere.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
5-7 éves BEKO mosógép még mindig nem csapágyas. Eddig jók voltak,most meg minden gép csapágyas lesz?
atala: Nem éri meg,keresnek kibúvót. Ugyanígy a Casco,lakásbiztosítás. 10 indok lesz,hogy miért nem kell fizetniük és még velük is lehet harcolni,hogy kifizessék.
Haladni kell az árral. Olcsó gép,nincs ami elromoljon és gari után csere. Akkor nem jársz rosszul.
Dehogy már 5 év gari akció sincsen senkinek most. Annyira nincs jó döntés már. Az extra garancia is egyre több kikötés. Szerelhetetlenebb gépek,még drágább alkatrészek(Bosch),hogy ne érje meg javítani. Rosszabb mint pár éve. -
Csorbi
addikt
"De a gyári garanciánál is bele köthetnek a csapágy cserébe, mert kopó alkatrész."
Amennyiben a jótállási feltételekben benne van (nincs) akkor igen. Egyébként nem. És akkor meg is érkeztünk a kellékszavatossági kérdéshez is, azaz 3 hónapos korában ha előjön egy csapágy hiba, az vajon a kopásnak köszönhető-e.
-
atala
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Én ezért nem veszek már mosógépre kiterjesztett garanciát.
De a gyári garanciánál is bele köthetnek a csapágy cserébe, mert kopó alkatrész.A kávéfőzőmre vettem, mert a boltban nem voltam lusta átolvasni a szerződést, hogy mire nem vonatkozik a garancia. Igaz ott voltam vagy fél órát, de türelmesek voltak.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
13.26. ha a mosógép ciklusszáma évente a 220 ciklust, a szárító és a mosogatógép ciklusszáma évente a 180 ciklust meghaladja
Markabolt.hu De most nézem ez az Alfa kiterjesztett garancia feltételek. Csak ezt linkelték hozzá ha vennék biztosítást. Mert nem tűnt dráganak. 20k+2év vállalható.
De akkor miért hivatkozik rá,hogy kiterjesztett gyári garancia? Akkor ez nem gyári. Ez is megtévesztő,mert kevesebbet kapok mint a gyári.
"Kiterjesztett gyári garancia ismertetője és tájékoztatói"Ez gyári garancia vagy csökkentett?
-
Csorbi
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Ez a 180 ciklus honnan származó információ?
Az AEG jelenleg hatályos hivatalos jótállási feltételekben szó sem esik erről, és mivel ez egy JOGI szabályozás, így aztán hivatkozhat bármilyen szerviz vagy szerelő, vagy akárki utólag egy ilyenre, a vásárláskor létrejött adásvételi szerződés (ugye a vásárlás egy adásvételi szerződés jogilag) az írásban foglaltak alapján történik, abban az a mérvadó. Ergo nyugodtan elhajtható a pics....ba az aki ilyennel bepróbálkozik, hogy évi 180 ciklus...
(Electrolux tökugyanez)
Szóval ha lehet, alátámasztás nélkül ne terjesszünk blődségeket, légyszi. Köszi. -
Szárítógép mosogatógép 180 ciklus. Szóbal AEG is felejtős. Napi 1x sem mehet mert ugrik a gari. Ilyet sem akarok,hogy ne ondítsam el a mosogatógépet/mosógépet mert ha használom ugrik a gari.
Lesz olcsóbb típus Bosch. Ha lehet régebbi széria azok megbízhatóbbak. Max180k-ért.Aztán 5 év múlva csere.
-
Csorbi
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
A régi háztartási nagygép elszállításának igényét a megrendelés folyamán nem szükséges előzetesen jelezni. Ezt az igényt kérjük, hogy a szállítási időpont egyeztetésekor, a logisztikai partner diszpécserének jelezze. Ha valamilyen oknál fogva meghiúsul az elszállítás kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat.
-
fradi81
veterán
Hali, MM-től ha veszünk mosógépet a régit automatikusan és ingyen elviszik?
-
atala
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Ez a mienk. [link]
Mint ahogy írták is, a garancia általában a kopó alkatrészekre nem terjed ki.
Vagy ha ki is terjed, akkor bele kötnek, hogy túl sokat ment a gép.
A régi AEG gépünknél, amikor csapágyas lett, ki jött a szerelő és megállapította, hogy a 3 év alatt annyit ment, mint ha 5 éves lenne. Kiderült, hogy évi 220 ciklusig érvényes a biztosítós garancia.
Tehát mielőtt aláírnád, olvasd el részletesen a szerződést.A drága alkatrészekről:
Most mondta nekünk egy hűtőgép szerelő, hogy azokat is már csak 4-5 évre tervezik, és ha utána még javítható is, olyan drágán adják az alkatrészeket, hogy nem éri meg.
5 évente dobd ki, és vegyél új hűtőt, mosógépet, szárítót...stb. Nesze neked környezetvédelem. -
Nézek külföldi mosógép szerelőt. Bosch-t nem ajanlja mert ragasztott és az automata mosószer rendszert sem,mert elromlik. Csak buta szerelhető gépet. Az alkatrészek is csak drágábbak lettek,nehogy megérje javítani.
Akkor lehet LG lesz. Milyen az LG? Mosási programok? Dob méret,zaj?5 év garis megoldás nimca most gyári. Muszáj extra garanciát vennem. Akkor meg mindegy milyen márka.
-
atala
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Ez egy jó kérdés. A Mi LG-nk, a rogram elején méregeti magát, hogy kiszámolja a mosási időt, de még nem sikerült egyszer sem úgy megtömni, hogy hibát jelezzen.
Persze aztán lehet, hogy jelezne, de száraz ruhával totál fullra tömve se éri el a maximim megengedett súlyt.
Mi lazán bepakolva kb félig, max 3/4-ig rakjuk. -
dugo_
veterán
válasz
grabber
üzenetére
Jelez, de 9kg-ot amúgy is képtelenség belerakni egy ekkora gépbe. A kisebb programoknál meg csak annyi történik, hogy az előre definiált idő/vízmennyiség nem lesz elégséges a ruhamennyiséghez és csökken a mosás hatékonysága. Szerintem egyébként 3-4 kiló már a másik véglet.
De ha már téma. Az lehet áteresztő tömítés miatti kezdődő csapágyprobléma, ha néha kézzel forgatva a dobot olyan érzés, mintha homokot darálna? Álmoskönyv szerint ez a vízbetörés miatti rozsdásodás lehet. Egyelőre nem lóg, szerintem még nem hangos és nem is minden ciklus után ilyen. -
atos30
aktív tag
válasz
grabber
üzenetére
Szerintem ha sokat fog menni a gép, akkor azt vedd amire a legtöbb a gari. Azt kell figyelni, hogy a gari kiterjed-e a kopóalkatrészekre is(pl csapágy), apróbetűs részben le szokták írni a kizárás okait. Nem biztos, hogy egy 5 év jótálásos géppel jársz jól, amiből kizárják a csapágymeghibásodást, vagy egy 3 év jotálással, ami meg teljes körű.
Esetleg megoldás lehet plusz 1-2-3 év biztosítási garancia/jotállás (vagy minek hívják) vásárlása a gép mellé.Én a Lg F4WR909P3W 9Kg-os gépet használom. Nem tömöm teli (max 3-4kg ruha), mert súlymérős és a garanciális feltételekben szerepel a nem rendeltetésszerű használat, valamint a nem a használati útmutató szerinti használat, és hát ki tudja , hogy nem-e naplózza a gép, hogy hány kg-al töltöttem túl a gépet az adott programhoz (van olyan program amihez csak 2kg ruha a max) , és máris mondhatják, hogy ugrott a gari.
-
BlackJack21
tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Megtörtént eset:
Ismerős kapott tavaly egy Samsung mosógépet( kb 3-4 éves), hogy ha kell, akkor viheti, úgyis csapágyas. Szét lett szedve, az üst szétvágva,( mert ez pont UH hegesztett üsttel szerelt.), csapágy kicserélve, majd az üst összeragasztva, csavarozva, ahol az anyag engedte. Összeszerelés után jó is lett. Idén az elektronikája adta meg magát, ezt viszont a műgyantás kiöntés miatt javíthatatlan. A panel új ára miatt már még a mókolás után sem érné meg, úgy sem, hogy a mosógép ingyen volt. Még nem lett "kidobva", mert még fut pár kört egy kínai motorvezérlő és egyedi vezérlő körben, de ez már a hobbi kategória.Így próbáljon meg az ember vigyázni a környezetre. -
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Az EU-nak kellett volna törvényt hoznia rá. Engem csak a sok garis megbízható gép érdekelne.
Amúgy meg megy leadásba a régi gép ilyenkor,újra lesz hasznosítva. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Talán azért fontos , mert a környezetet terheljük a sok ipari hulladékkal , az én mosógépem , most 17 évesen fingott ki .
Egyébként sok elektronikai problémát lehet javítani , egy új mosógép árának töredékéért. Nem mellesleg ez a régi mosógépem 4 évesen lett csapágyas és utána 13 éve nincs vele gond , most azért lesz kuka ennyi idő után , mert már több olyan probléma van , ami már nem javítható gazdaságosan . -
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nekem sosem kellett caapágyazni. Ezt nem érte ,miért fontos. Ha csapágyas,kuka csere. Egyik gép sem tartós. Ha meg nem csapágy baja van majd elektronika baja lesz.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Az a baj , hogy a Bosch már csak ragasztott üsttel készül , ha csapágyat kell cserélni akkor nem gazdaságos a javítás. A Samsung és az LG szinte összes típusa csaoágyazható , ezt azért érdemes szem előtt tartani. Én most rendeltem Samsungot a shopjukból. Az LG és a Samsung honlapján mindig vannak kuponok .
-
Sziasztok!
Új házba költöznénk lassan és kellene új gép. Mindenből. A Beko mosógép kicsi nekünk már 6kg és keskeny is. Szárítógép forgótárcsa aminek belseje műanyag elkopott. Annyi baja van,de 10kból javítható. Pillanatragasztó nem volt tartós. De azt is itt hagyjuk.
8-10kg-os gépekből kellene mosógép és szárítógép.200-250k/gép. 5 év gari jó lenne.
Nekem Bosch gépek szimpik. Electrolux lehetne még,de megbízhatósága nem tudom milyen. Ti mit vennétek?
Tűzhely,főzőlap,mosogatógép(45cm beépíthető)szintén kérdés. -
d@minator
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
#15099Csorbi
A Haiert el is felejtettem. Itt egy lengyel oldal [link] meg tudod kérdezni, hogy melyik üst ragasztott amennyiben az adatbázisukban szerepel válaszolnak. Úgy tűnik az LG-k amikre tudtak választ adni nem ragasztottak.
Segítség a kérdéshez csak be kell másolni. X és Y helyére írd a típusszámot.
Dzień dobry, czy pralki X i Y maja klejone bebny czy skrecane ? Dziękuję. -
Csorbi
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Olyan kell, aki garanciális javításokat végez, mert azok dolgoznak olyan gépeken amik 1-2 éve kerültek forgalomba.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kuponkunyeráló
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nincsenek nagy igények, mosson szépen és jól és nem baj, ha nem túl nagy.

Az enyémet már nem kell !
És végül Bosch lett 6-os széria.

A szerelő azt mondta gyűjteni kéne újra.

Valahogy beszuszakolták ezt a 9 kg-os töltettel elbánni képes Whirpoolt is
Ugyanezen az ajtón jött be, és ment ki, bár van egy olyan érzésem, hogy a törölköző a sérüléseket takarja
59 cm