- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A topikot zártam, mivel már csak homokozóként funkcionált.
-
válasz
BomiBoogie #190 üzenetére
Könyörgöm Bugi TÖRÖLD az egészet a redvába!
Kérlek!
Ennél sokkal jobbakat is töröltetek már azzal a cimszóval hogy felesleges. MÁRPEDIG EZ AZ! Ott van a "milyen gépet vegyek" topik ha ennyire erről akar olvasni valaki.
EZ nem más mint NÉPBUTITÁS! Tömény faszságokat ir a csóka saját magát egyszemélyes szupercsapatnak beállitva. Szerinted miért vagyunk igy felháborodva? Miért irja mindenki aki csak kicsit is ért a gépekhez hogy ez a cikk KAMU? Miért van "sérdobálás és személyeskedes" ??? Ki vagyunk akadva!
TÖRLÉST!!!
-
anjani182
őstag
válasz
E.Kaufmann #145 üzenetére
Igen, de én nem játszok!
-
tDr1v3r
veterán
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
EmberProgram #180 üzenetére
-
Xero
nagyúr
Ki dobja be először, hogy HAARP?
Hopp ezt leírtam nem csak gondoltam?
-
8th
addikt
válasz
EmberProgram #166 üzenetére
te biztos megoldod azzal hogy átalakítod őket és ki-be kapcsolod a ledet
Á nem értek én ilyesmihez. Anyukámnak van egy tök jó kockás régi pokróca még a lengyel piacon vette anno. A tacskó kutyánk aludt rajta de már rég kimúlt szegény. Na azzal szoktam letakarni a gépházat, hogy amikor bekapcsolom a gépet ne zavarjanak a világító ventilátorok.
érdekes, ezek szerint még soha nem hallottál több csatornás ram kezelésről
De hallottam róla valamit nemrég. Benne volt a híradó előzetesében de a híradót már nem nézhettem meg apuval mert ahogy vége volt az esti mesének anyukám elküldött aludni.
(#207) Chaser: akkor neket mostanában nem kellesz gépet venned.
Az utókornak okulásul nyomok egy screenshot-ot mielőtt törlődik ez az egész komédia.
-
Polllen
nagyúr
válasz
EmberProgram #179 üzenetére
De most akkor igényes vagy vagy nem vagy igényes?
-
Kiváncsi lennék ki vesz 250-290.000 Ft-ért komplett gépet, mert úgy van vele, hogy 5-6 évig jó legyen.
-
Jhonny06
veterán
Csak elég volt ránézni a címre és a hozzászólások számára, sejtem a tartalmat
-
madgie
titán
Drága kenyér...
-
shteer
titán
válasz
zárás? ezt fenn akarjátok tartani az utókornak?
instant törlést érdemelne vagy viccrovatban helyet neki
-
sztanozs
veterán
válasz
Lehet jobban járnánk (persze azzal méginkább, ha a szerző törölné)...
-
Xero
nagyúr
válasz
BomiBoogie #194 üzenetére
Kijavítanálak. Nem az igazát. Az igazat.
-
Traxx
őstag
válasz
EmberProgram #168 üzenetére
Akkor még egyszer: 4 éves az LGA1156-os i3 és i7 processzor (pontosabban a hasonlóan LGA1156-ba való i5 2009-ben jelent meg, ami ugye épp 5 év). Most újonnan nem elérhetőek. Miért vagy benne olyan halálbiztos, hogy az LGA1150-nél annyira más lesz a helyzet?
Az Asusról meg annyit, hogy cseszheti az egyszeri júzer azt, hogy frissítik a Biost (vagy UEFI-t, mindegy hogy hívjuk), ha egyszer fizikailag nem megy bele a processzor a foglalatba...
-
prolad
addikt
Nekem tetszett a cikk,a hsz-k meg főleg, rögtö jó kedvem lett
Az biztos,hogy egy átlagfelhasználónak bőven nem kell ilyen erős gép,pl. szülők itthon egy core2-es e5200-t használnak 2x2gb rammal meg egy hd4650-nel és bőven elég nekik.A nagy többségnek bőven elég egy modern pentium,de talán még az amd AM1-es platformja vagy az intel új Atom vonala.
Én annak örülnék,ha lehetne kapni Core M-re épülő lapokat,raknék mellé egy SSD-t,akkor lehetne egy csendes,viszonylag erős (a fentebb említett konfigot hozná) gép a családnak,ami alig fogyaszt valamit. -
Lenry
félisten
már mindegy.
az emberek bizalmát kb tegnap 13:32 körül vesztette el...(#190) BomiBoogie ne haragudj, de hol sárdobálás, hogy megpróbáljuk megmagyarázni a cikkírónak, hogy nincs igaza?
igen, bruttó 24 órányi magyarázkodás után már fentebb emelkedtünk a jóindulatú simogatáson, de ez az eddigiek értelmében azt hiszem érthető -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Amennyiben a topikban tovább folytatódik a sárdobálás, az zárásra kerül!
-
Xero
nagyúr
válasz
EmberProgram #184 üzenetére
4-5 éves foglalat. Hol itt a probléma?
Na de menjünk már bele és ugrasszuk ki a nyulat a bokorból. Semmi személyeskedés, pusztán támasszuk alá a mondókádat. Milyen szakmai tapasztalattal rendelekzel? Szakirányú diploma? Akármi?
A gond nem csak az írásaid tartalmával van, hanem az írásképeddel is. Egyszerűen akkor is hiteltelen lennél, ha valós dolgokat írnál le. Ezt csak mint jótanács jegyeztem meg.
Azt pedig kérlek lásd be, hogy az általad hozott példák és megállapítások nagyon-nagy része hibás. Ezen nincs mit szépíteni. Nem szégyen tanulni, de a tanulás során összeszedett félinformációkat ne akard eladni tudásnak, mert gyorsan elveszíted az emberek bizalmát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
EmberProgram #179 üzenetére
"meg az is érthetetlen minek kezdesz magyarázni 4 csatornát kezelő alaplapról és hasonlókról, nincs semmi köze a poszthoz"
vs
""4x 2GB? He? Osztmijjé 4x 2GB?"
érdekes, ezek szerint még soha nem hallottál több csatornás ram kezelésről,"-> te irtal 4 memet, ami i5 melle nem hoz sebesseget kettohoz kepest.
---
nem, de egy 300ezres gep melle tenyleg a leggagyibb vilagitos billt kell ajanlani, amennyiert mar lehetne elfogadhatot is kapni?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Hát azt kell mondjam, már fizikailag sem kapcsolódik, nem csak tartalmilag, mert tovaszállt
-
sztanozs
veterán
válasz
ja, diregt kötegszik itt mindengi... próbáld meg megérteni a kritikát, és ne csak a saját agymenésedet szajkózd.
-
CsiguszMaxim
senior tag
(#94) EmberProgram: "viszont sokan feleslegesen szeretik szopatni magukat"
-
EmberProgram
csendes tag
válasz
proci985 #173 üzenetére
hány embernek kell mechanikus 20 ezres bill? meg egyszer az a bajotok hogy nagyon drága a konfig, utána meg az a bajotok hogy miért nem 20 ezer fornitos bill van? és hány embernek kell ilyen billentyűzet? 0,1%-nak?
meg az is érthetetlen minek kezdesz magyarázni 4 csatornát kezelő alaplapról és hasonlókról, nincs semmi köze a poszthoz
-
Bird
addikt
Ez komoly?
Ja.... Regisztrált 2 napja, és azóta levelezőn elvégezte az okájés nyimformatika tanfolyamot Karakószörcsögön. Mindent értek, köszönjük Emese!P.S: Váltóáramú net esetében melyik szolgáltató a legjobb?
"Az általam írt konfighoz egy 700-750W-os táp kellesz." Óriási!!!
-
Hintalow
senior tag
Ez a regény hogy kapcsolódik ide? kicsit más téma hirtelen.
váltott témájú Gémerkonfig blog ecsém!
-
Xero
nagyúr
válasz
EmberProgram #171 üzenetére
Keress nekem 1156-os prociból választékot. Köszipuszi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mainstream rendszereken ket csatornas memoriakezeles van. akinek negy csatornas memkezeles kell (socket2011), azoknak pedig 8 giga ram jellemzoen nem eleg. ja meg azokhoz 70k a legolcsobb proci, ~60-65k a legolcsobb negycsatornas lap es olyan 40-50k a 4x4gb mem. tehat ha nem eleg egy belepo vidkari hogy valami adjon is kepet, akkor ebbe a budgetbe az a kategoria mar nem fer bele
45k korul i5 van, annak csak ketcsatornas memvezerloje van, fejleszthetoseg szempontjabol szvsz egy 8gigas dual kit jobb.
billentyuzet tekinteteben meg aki sokat hasznalja, annak megeri egy ergonomikus / mechanikus darab, olyan meg 12-18k alatt nincs.
ez itt egy szakmai forum: a kommentelest le lehetne zarni, de attol meg sajnos nem lesz igazad.
-
Doze
aktív tag
válasz
Unatkozol, vagy mi a fene? Szerintem az itt kommentelők tapasztalatát összeadnánk lehet 100+ év jönne ki. De te rambo módjára szembe rohansz mindennel... el fogsz esni
De visszatérve, most regiztél ide, szerintem olvasgass szakmai topikokat, mert mindenhez van külön. Ergo te és az írásod is hót felesleges. Tesztelgessed csak a pendriveket. Az a baj nem fogod fel, minden ember más igényt támaszt a Pc-nek, a minap vittek el tőlem egy S478-as deszkát, nekem lyukas garast nem ért, más a Pcjét látta benne...
-
Xero
nagyúr
válasz
EmberProgram #168 üzenetére
Szerinted 4-5 év múlva nem váltanak foglalatok? Bilibe lóg a kezed.
(#169) EmberProgram: Nálam aztán hétszentség, hogy nem, mert egyrészt nem Windows előtt ülök, másrészt ebben a gépben speciel csak egy PCI-E SSD van.
De mondjad nyugodtan tovább én jól szórakozom.
szerk: De az "alapszint kezdőknek" résznél, tényleg hangosan felnyerítettem.
-
Xero
nagyúr
válasz
"az nem rendszer vinyó, ami nem rendszer vinyó azt 1 perc után is le lehet kapcsolni, nem lesz hangja"
Nyírd csak ki a winyódat a kapcsolgatással. Taps.
"a bill minősége nem attól lesz jó hogy 20 ezerbe kerül,"
A minőségi billentyűzet itt indul: egyeske, ketteske.
Én ezeket használom. Tudod mi a titok? Mehanikusak. Lehet, hogy számodra mindegy, de van aki jelentősebb mennyiséget gépel, ott pedig igenis számít a feedback és a tartósság."a komentelési lehetőséget jó lenne lezárni, mert jól láthatóan sokan csak kötekedni akarnak, továbbá nem akarok huszadjára is teljesen alapvető dolgokat magyarázni"
Alapvetően hiba volt kiraknod ezt az írást, mert nem értessz hozzá. Ilyen egyszerű.
-
EmberProgram
csendes tag
"Olcsón is lehet jó házakat venni - például egy Zalman ZM-T1(U3)-at bruttó 8400 forintért - nem kell ahhoz 25ezernek a seggére verni."
érdekes, lehagytad a 10-est "10E-25E Ft.)"
"Sok házba alapból ledes ventilátorokat tesznek, akit ez zavar az nyugodtan elvághatja a ledekhez vezető vezetékeket."
Jajj., "
te biztos megoldod azzal hogy átalakítod őket és ki-be kapcsolod a ledet
"A fentebb írt Zalman ház alsó tápos kivitel elől 120mm, hátul 92mm ventilátor hellyel rendelkezik. Mivel az a tendencia, hogy az egyes hardverelemeknek generációról generációra egyre kisebb a fogyasztásuk és a hőtermelésük az egy erősebb konfighoz is elég kell, hogy legyen."
a végén már 100W tápok lesznek, az pedig csak biztos véletlen hogy megjelentek az 500-600-700-800 stb tápok
"Az 550-es FSP Raider 5év garanciával bruttó 17300 forint. Ja, nem moduláris. És?"
érdekes, pont azt írtam hogy nem kell moduláris, mert majdnem ugyanannyi kábel kell
"4x 2GB? He? Osztmijjé 4x 2GB?"
érdekes, ezek szerint még soha nem hallottál több csatornás ram kezelésről,
"inkább 5400rpm-es ajánlott, halkabb és hűvösebb."
az nem rendszer vinyó, ami nem rendszer vinyó azt 1 perc után is le lehet kapcsolni, nem lesz hangja"290k-s gép mellé komolyan egy ilyen fostos szart raknál?"
a bill minősége nem attól lesz jó hogy 20 ezerbe kerül, egyébként egy billenytyüzetért 6 ezer forint is elég drága az előaállítási költséghez képest, a gép össze ára nem függ össze ezzel, 250 ezres géphez nem kötelező 20 ezer forintost bilt venni
a komentelési lehetőséget jó lenne lezárni, mert jól láthatóan sokan csak kötekedni akarnak, továbbá nem akarok huszadjára is teljesen alapvető dolgokat magyarázni
-
Traxx
őstag
A 164-es hsz. törölve lett, de arra reflektálnék: az i3 és az i7 valóban régen van a piacon: 2010-től ill. 2009-től az i7. Csakhogy azok még LGA1156 foglalatos alaplapba mentek, és ez a nagyon nem mindegy. Az akkori lapokhoz nem teszel az i3 helyére mostani i5-öt, hiába tűnik ugyanannak.
És kérlek mutass ilyen LGA1156 lapot újonnan, hol is lehetne kapni. 5 percet szántam guglizásra, csak használtat leltem. Szóval ha van is, erősen vadászni kell.
-
Xero
nagyúr
válasz
BomiBoogie #155 üzenetére
Amit csak akkor kapcsolok be, ha CS:GO-zni akarok. Steamen és TS-en kívül nem is nagyon van más rajta.
-
Hintalow
senior tag
Gémerkonfig blog ecsém!
-
8th
addikt
Komolyabbra fordítva a szót és, hogy ne mondd, hogy csak trollkodok.
"Egy számítógépet legalább 5-6 évig szokott használni egy ember, ha spórolási mániával veszünk számítógépet, akkor ennyi ideig hátráltatni fog minket egy olcsó gép lassúsága, teljesítmény korlátai, ezáltal nagyon sok időt, egészséget és pénzt veszítünk" + "Előre szólok, hogy szerintem az jár legjobban, aki minimum 250-290 ezer forintot költ egy komplett gépre és ebben nincs benne a monitor "
Részben egyetértek mert idegesítő ha az ember egy lassú gépen dolgozik. Viszont sokkal célszerűbb és olcsóbb összerakni 150k körül egy elfogadható szintet megütő gépet és azt apránként kis pénzből fejlesztgetni mint egyszer kiadni 250-290k-t és öt múlva mivel ez a gép már elavulttá válik újabb 250-290k-ért lecserélni egy új gépre. Számolj...
KOMPLETT GÉP?
Ebben egyetértünk a nagyáruházak, elektronikai bolthálózatok de még a számítástechnikai üzletek készre szerelt konfigurációi is hagynak kivetni valót maguk után.
TÚLFESZÜLTSÉGVÉDŐELOSZTÓ
Teljes vállszélességgel támogatom, egy konfiguráció árához képest bagatell tétel és tényleg életet ment!
HÁZ
Olcsón is lehet jó házakat venni - például egy Zalman ZM-T1(U3)-at bruttó 8400 forintért - nem kell ahhoz 25ezernek a seggére verni.
HÁZHŰTÉS +
A fentebb írt Zalman ház alsó tápos kivitel elől 120mm, hátul 92mm ventilátor hellyel rendelkezik. Mivel az a tendencia, hogy az egyes hardverelemeknek generációról generációra egyre kisebb a fogyasztásuk és a hőtermelésük az egy erősebb konfighoz is elég kell, hogy legyen.
"Sok házba alapból ledes ventilátorokat tesznek, akit ez zavar az nyugodtan elvághatja a ledekhez vezető vezetékeket."
Jajj.
TÁP "(21E-25E Ft.)"
Az 550-es FSP Raider 5év garanciával bruttó 17300 forint. Ja, nem moduláris. És?
ALAPLAP "(20E-32E Ft.)"
"Az intel megoldásait egy kicsit jobbnak és megbízhatóbbnak tartom, így az amd-re nem is térek ki."
A szemellenzős márkafanatikusság pont arra jó, hogy simán elsétáljon az ember a "jó vétel" mellett.
PROCI "(45E Ft.)"
facepalm :/
PROCIHŰTŐ
"Érdemes rátenni egy ránézésre értelmes hűtőt pl.: COOLERMASTER Hyper 212 EVO"
Hamarabb vennék egy használt Ninja III-at az apróról 8k-ért.
MEMÓRIA
4x 2GB? He? Osztmijjé 4x 2GB?
VIDEÓKÁRTYA (63E Ft.)
"Most már minimum egy nvidia 760 kártyát érdemes venni"
Butaság, több okból is de ebbe nem mennék bele.
TÁROLÓSHOZ VINYÓ
inkább 5400rpm-es ajánlott, halkabb és hűvösebb.
BILLENTYŰZET
290k-s gép mellé komolyan egy ilyen fostos szart raknál?
EGÉR
lásd. a billentyűzet.
HANGSZÓRÓ (20-30E Ft.)
Ha van hely a szobában én alapból kizárnám a pc hangfalakat. Nyár elején vettem egy felújított (poti csere, kondi csere) Videoton RA6363S-t és egy pár Videoton DC 2050E-t együtt 19ezerért. Tudom nem nagy szám nem is azért írtam de hasonló összegből kapható 2.0 és 2.1 pc hangfalakat teljesítményben és hangzásban is megeszi.
szerk: Az egész írásodból süt, mit süt ordít a hozzá nem értés. Értem én, hogy véded a saját álláspontod de amikor idejön húsz ember és húsz oldalról cáfolja meg a bejegyzésben leírtakat akkor nem lett gyanús, hogy lehet nem a másik húsz a helikopter a témához hanem mondjuk te? Senki sem azért írt ide, hogy téged b@szogasson de annyi butaságot hordtál már itt össze egy többé kevésbé szakmai fórumon ami mellett senki nem tud elmenni szó nélkül.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, mellőzze a személyeskedést!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
E.Kaufmann #145 üzenetére
azoknal jellemzoen 3 thread kell a rendernek, tehat egy marad egyeb celra. HTval menniuk kene, bar kerdes, hogy mennyivel lesz lassabb mint nativan.
azert lassan de biztosan a valos negy mag a 8giga ramhoz hasonloan ajanlott lesz, de ez elegge fugg az igenyektol es a penztarcaktol.
en pl mar 2008ban nem fertem el 4 giga ramon.
viszont en jelenleg mar 8 giga ramba se ferek bele
, pedig csak desktopon csinalok dolgokat
-
shteer
titán
válasz
EmberProgram #124 üzenetére
plusz egy jóval erősebb procit is
öt év múlva ebbe nem árulnak procit. és téged a használt és lopott termékek nem érdekelnek. szóóóóóóval?
-
Lenry
félisten
de ti ezt nem értitek!
hát hányszor mondjam el, hogy engem nem érdekel, hogy más hogy hozza ki a legolcsóbban időtállóra!
én arról írtam cikket, hogy hogyan hozom ki a legolcsóbban időtállóra, amit aztán ha mégse az, akkor lehet bele erősebb dolgokat venni, és ezért kellesz elkölteni rá 300ezret, mert ennél olcsóbban nem lehet és nem érdekel, ha igen.vagy valami ilyesmi...
-
tDr1v3r
veterán
Rokonéknál e2160, 4 GB RAM (2 volt alapban, talán 3 éve lett bővítve), 60 GB SSD, HD 2400 és egy 300W-os FSP. Mindez az SSD és a RAM bővítése nélkül 2007 óta üzemel náluk, és valami 90k volt újonnan ha jól emlékszem...
Gondolom mondanom se kell hogy oda-vissza tökéletesen elég ez bármilyen átlag használatra. Még SSD nélkül is.
-
Xero
nagyúr
Röhej de a játszós pc-m nekem is i3, 8GB, 750Ti. Mindezt egy 430W-os táp vidáman kiszolgálja. Egy i7-el is ilyen lenne a helyzet. Amire pedig van arra jó, stabil 250 fps CS:GO-ban.
A nem gameboy gépem persze nem egészen ebben a ligában játszik, de nem is az általa vázoltban, mielőtt betalálna vérpistike, hogy olcsójános vagyok.
-
Próbálom elképzelni, hogy ez a totyik valami vicc lenne, de ahogy látom nem az.
Én gépemben egy 6-7 éves 400W-os FSP van i3 proci mellett 2x4 GB RAM, 120GB SSD, 1,5TB HDD, 2 ODD (egyik van csak használatban, de elég drágán volt, azért van 2 is
), illetve egy HD5670-es vidikari. Szerintem játékon kivül (Full HD) kb. mindenre elég, pedig a monitorom bírná, de nem is játékra van a gép.
UI: Sok embernek bőven megfelelne a gépem még 5-6 évre is, legalábbis elég sok emberrel találkozom, aki még majdhogynem P4-esel tolja XP-n.
UI2: Ejj az Avatarom kissé hasonlít a linkelt képre
-
Traxx
őstag
Ja a másik a világítós bill. Hát én elvagyok bőven a sima nem világítóssal is, és ahelyett, hogy kiadtam volna extra lóvét egy világítósra, megoldottam a történetet LED szalaggal. Így, bár nem saját kép.
Plusz előny, hogy került az egész durván egy ezresbe, és a fogyasztása kb. 2-3W-ból megáll, a táp veszteségét is belevéve. Emellett a szobát is egész szépen bevilágítja.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
anjani182 #144 üzenetére
Nem akarom védeni az illetőt, de a négy magról jutott eszembe egy írás, hogy egyes új játékok csak 4 magos procin indulnak.(azt nem tudom, hogy mi van egy I3-as esetén, ha támogatja a HT-t) Asszem itt olvastam a PH-n. Persze attól még nagyrészt fölösleges, mert ahogy néztem pár tesztet, sok játék nem használja ki még mostanában sem rendesen.
-
anjani182
őstag
Az asztali gépem egy ITX-es konfig, 3.3 Ghz i3-al, 4G RAM, SSD, HDD, integrált VGA és 23" Dell IPS monitor.
A notim mindig változik, de legutóbb egy HP EliteBook 840 volt (tegnap adtam el), i5 U-s proci, 4G RAM, SSD, integrált VGA.
Nekem mindkettő kellemesen jól pörög, de nem 4 magos egyik se tehát sz*r
-
Xero
nagyúr
"..700-750W-os táp.."
Marhaság."..Minimum egy négy magos.."
Marhaság."..Most már minimum egy nvidia 760 kártyát érdemes venni. .."
Marhaság."Mivel a pénzéhes üzletemberek az ssd-n nagyon drágán mérik a helyet, "
LoL?" ..leginkább csak a telepítő lemezekhez.."
Marhaság. Softwaret gyártó sitejáról, játékot steamről. Rendszert pedig külső driveról, vagy hálózatról telepítünk."..Ma már minimum, hogy legyen világítás a billentyűzeten.."
Marhaság. A laptopom billentyűzete világít, de a workstation, vagy a gameboyPC-m ne legyen karácsonyfa. Mechabill pont."A legolcsóbb egerek is tökéletesek tudnak lenni játékra és munkára is."
Marhaság. Szarok az érzékelők, szarok a kapcsolók."..Az új 2k-4k megoldások baromságok pc-nél.."
Marhaság. Egyrészt a 2k az bizonyos körökben 1920x1080, másrészt, Windowson még néha grízes a 4K egy-két softwarrel, de alapvetően jó az irány. OS X-en pedig hibátlan.Az alapvető helyesírási hibákról már nem is nyilatkozom.
Egy tipikus vérpistike írást láthattunk. Röhögök.
-
proci985
MODERÁTOR
a hutes resze nem igazan helytallo, pl az egyik legjobban szellozo gephaz, a Lian-Li X2000 / ABS Canyon ajtos. de egy CM Cosmos is megeszi reggelire a "jol szellozo gamer" gepek joreszet csak a hutest nezve is (hangba ne menjunk bele).
(masban se feltetlenul ertek egyet, de spec igenyeim vannak)
--
picit visszanezve a vitat probaljatok meg kulturaltabb keretek kozott folytatni.
-
válasz
EmberProgram #131 üzenetére
"HOGY ELÉG 500 WAT IS"
*400 -
Retro11
senior tag
válasz
Álmomból riadtam fel, izzadtan, heves szívdobogással nyomtam be a gépet, majd kerestem ki a topicot. Ma már nem alszok..
-
Varoz
addikt
válasz
Szállj már le a földre! Elbuktál, kegyetlenül. Vállald és lépj tovább!
Bár remélem inkább addig hajtogatod a hülyeségedet amíg nem bannoltatod magad.Egy dolgot jegyezz meg mindenképp: Tévedni emberi dolog, de beismerni ember feletti!
-
Lenry
félisten
válasz
te meg kurvára nem akarsz válaszolni semmilyen olyan kérdésre, amiből esetleg kiderülne, hogy nincs igazad.
de az én fejembe azért nem megy az okosságodból semmi, mert eddig semmit sem mondtál, csak és kizárólag olyanokat, amikre ez lehetett a válasz.
oké, össze akarsz rakni egy időtálló gépet. és azt mondod, hogy a cikkben felsorolt a minimum, amitől időtálló lesz.
de ez egész egyszerűen nem igaz.
nem kell ennyiért venni, nem kell ennyit költeni, és jóval gyöngébb gép is teljesíteni fogja azt, amit leírsz. és ezt írtuk le neked sokszor.csak egyetlen példa
"elég 500W is" - igen, mert elég. most is. a 400W is. 5 év múlva is. 10 év múlva is. a 10 év múlvai erősebb VGA-hoz és 10 év múlvai erősebb procihoz is elég lesz a 400W. mert az sem fog semmilyen normális körülmények közt annál több áramot kérni, mint amennyit egy 400W-os táp le tud biztonságosan adni.
akkor magyarázd el kérlek, hogy pontosan mihez kell a 700W-os?
mert eddig azt mondtad, hogy azért, hogy a későbbi erősebb hardvert is elvigye, de mivel mindannyian tudjuk, hogy ahhoz kevesebb is elég, ezért kérek egy új indokot.hajrá
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Így van, menthetetlenül hülyék vagyunk az informatikához, felesleges is ránk áldoznod az idődből az okításunkra.
-
EmberProgram
csendes tag
te kurvára nem akarsz megérteni semmit abból amit leírok vagy kérdezzek, és még van itt 3-4 illyen ember, pedig valamit többször is leírtam, de totál nem veszitek figyelembe, hatodjára nem fogom leírni ugyanazt, fejetekben annyi van csak bele ragadva hogy " ÓCSÓBAN IS LEHET GÉPET ÖSSZERAKNI", "HOGY ELÉG 500 WAT IS", "ÉN AZ APRÓDRÓL ENNYIÉRT IS TUDOK SZEREZNI" ennyi, ezen kívül nem megy be a fejetekbe semmi
-
tDr1v3r
veterán
válasz
EmberProgram #127 üzenetére
"egyetlen dolgot árulj el kérlek mindannyiunknak"
Hajajj... a mindannyiunk oltogat ám téged kisbarátom.
Figyelj, szerintem jobb lesz ha a cikket törlöd és mindenki elfelejti ezt az egészet.
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #127 üzenetére
vagy például mit nem értesz azon hogy később erősebb dolgokat is lehet majd az alaplapba pakolni anélkül hogy ismét tápot keljen venni?
többször leírtuk: nem kell erősebb táp. érted? nem kell. 5 év múlva sem kell 700W-os táp. 500W-os sem
mit nem értesz azon hogy ez a minimum konfig ahhoz hogy a játékokkal szaggatással nélkül jászol max beállításon?
furcsa, akkor biztos hallucinálom, hogy a 3 éve 150-ért vett gépem ezt ma is tudjate jössz.
akár válaszolhatsz is néhány kérdésemre végre... ahelyett, hogy elegánsan leszarod őket.(#130) tDr1v3r csak szóljon törlés előtt, hogy lementhessem, mert ezt meg kell őrizni az utókornak
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #122 üzenetére
könyörögve kérlek: idézz egyetlen olyan hozzászólást tőlünk, ebben a fórumban, ami alátámasztja amit ebben a hozzászólásban írtál
-
EmberProgram
csendes tag
egyetlen dolgot árulj el kérlek mindannyiunknak hogy te miért nem akarod megérteni hogy miről szól a poszt? hányszor írjam még le miről szól? százszor? nem érted a szavakat amik benne vannak? vagy például mit nem értesz azon hogy később erősebb dolgokat is lehet majd az alaplapba pakolni anélkül hogy ismét tápot keljen venni? mit nem értesz azon hogy ez a minimum konfig ahhoz hogy a játékokkal szaggatással nélkül játszhass max beállításon? ja és közel sem arról beszélünk hogy 100 fps, mert valamelyikben jó ha meg van szépen a 30fps! mit nem értesz ezeken? képes lennél normálisan megmagyarázni egyesével hogy ezeken mit nem értesz?
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #124 üzenetére
még csak tizenkettedszerre írjuk le, hogy "a hardverek áramigénye nem nőtt, hanem csökkent az elmúlt években", ezért fölösleges nagyobb tápot venni, mert 5 év múlva is 250-300W-ot fog enni egy gép, ahogy 5 évvel ezelőtt is annyit evett, meg ma is annyit eszik
egy kis szerencsével addigra jócskán lemennek majd a most 100 ezer forintos videókártyák árai
nem úgy volt, hogy téged nem érdekel a használt cucc?
csak mert 5 év múlva már nem kapsz újan mai 100k-s VGA-t -
tDr1v3r
veterán
válasz
Akkor el lehet menni a fórumról.
Amúgy mi az már hogy az árkategóriájában leghulladékabb billentyűzetet mered ajánlani? Te se foglalkozz az informatikával ha lehet...
-
EmberProgram
csendes tag
például öt év múlva ehhez az alaplaphoz és táphoz lehet majd venni 1-2 sokkal erősebb videókártyát, plusz egy jóval erősebb procit is, szóval a plusz teljesítményhez nem kellesz lecserélni az alaplapot, tápot és egyebeket, addig pedig a nagyobb táp kényelmesen elviszi a gépet, egy kis szerencsével addigra jócskán lemennek majd a most 100 ezer forintos videókártyák árai, kivéve persze ha nem jönnek elő sok új generációval, mert akkor még sem fog nagyon lemenni az áruk
-
Lenry
félisten
válasz
egyetlen dolgot árulj el kérlek mindannyiunknak: ha ennyire nem érdekel mások véleménye és tanácsa, akkor mégis mi a jó büdös francért regisztráltál egy fórumra?
amit meg most leírtál: úgy csinálsz, mintha itt mindannyian arra buzdítanánk, hogy mindenki vegye a legolcsóbb, leggagyibbat, és csak az a tartós és fasza, amit te mondasz.
holott amit mi írtunk, az is bőven tökéletes mindenkinek, amit meg te írtál, az egész egyszerűen túl sok.de amúgy mondd: elolvasod, amit írunk, és fel is fogod vagy simán átsiklasz azok a kérdések fölött, amikre kényelmetlen lenne a válasz?
-
EmberProgram
csendes tag
válasz
EmberProgram #120 üzenetére
továbbá az sem érdekel ha valamiből sikerül megvennie valakinek a lehető legolcsóbbat, amin mondjuk nincs egy értelmes hűtő, vagy amiből az olcsóság miatt kihagynak néhány alap dolgot, amitől esetleg 1 év után már mehet a kukába, mert "véletlenül" kihagynak mondjuk belőle egy 100 forintos biztosítékot, továbbá meg nem érdekel a "ki tud a legolcsóbban beszerezni valamit" magyar olimpiai bajnokság
-
shteer
titán
válasz
EmberProgram #120 üzenetére
priceless
-
Ma már minimum, hogy legyen világítás a billentyűzeten, én az alacsony gombokat sokkal jobban szeretem, így hát az olcsóbb világító billentyűzetek közül a Revoltec LightBoard XL3 tudom ajánlani. (6E Ft.)
Valami gagyi billentyűzet, aki igazi geek az úgyis tud vakon gépelni, ha valakinek i7 kell munkára az az
Nekem ilyenem van
Ez egy billentyűzet, ja és szerencsére angol. Az egész cikk nagyon meredek dolgokat tartalmaz, nekem pl.: van egy 6 magos xeon (1366) + HD7850 gépem, kb. 100k-ból lett a gép az aprón, fullHD LG ips monitor, szintén aprón újonnan 33k volt.
-
Traxx
őstag
válasz
EmberProgram #85 üzenetére
A sógorom gépére 349W-ot adott, ennek ellenére egy 350-es Chieftec vígan elvan vele úgy, hogy a tuningot nem is kalkulálta az oldal
Az ilyen wattszámítós vackok max. bohóckodni jók. Nekem 309W-ot köpött, de konnektorba dugható fogyasztásmérővel 125W környékén volt a csúcs játékkal leterhelve (ha kell, megkeresem holnapra a pontos értékeket, megvan monitor nélkül, monitorral, desktopon, stb.). Miről is beszélünk akkor?
Ja és ez a konnektorban mért fogyasztás, ebből vond ki a hatásfokból eredő kb. 15%-nyi veszteséget. 100W környékén vagyok ténylegesen...mindezt padlógázon.
Miért van akkor 450-es tápom? Mert nagyon jó áron jutottam hozzá, 5 év gari volt rá (igaz azt már szerintem csak nagykerben tudom érvényesíttetni, mert a bolt megszűnt), minőségi, halk. Akkor ebben az árkategóriában ez volt magasan a legjobb választás.
-
Szoszo94
őstag
UP, hogy visszataláljak, ha esteleg rossz kedvem lesz
Tényleg, miért kell ennyire kötni az ebet a karóhoz? Van számítógéped? Esetleg fogyasztásmérőd? Dugd már rá a mérőre és indíts el egy renderelést/játékot könyörgöm..
A többi részt nem is kommentálom.Szerk.:
Varoz: elnézést kellesz kérnem -
ADAM1337
nagyúr
Igen érdekes összeállítás az tény.
Én 3-évet nem merek jósolni a mostani konfigomnak. (i5 2500k/6gb/7850/120ssd hx750modu)
Általában 3évente csinálok nagy újítást: lap+proci+ram.
De ez a 250k igen túlzás 150k-ból egész jól használható gépet összelehet állítani és 5-6évre tervezni számítástechnikában lehetetlen 2-3 maximum. -
Varoz
addikt
válasz
Hieronymus #108 üzenetére
Az én konfigomra vagy 400W-ot ír. A valóság meg az, hogy full terhelésen legfeljebb 230W körüli értéket tud enni. Ennyit erről. De aki elhisz bármit is egy ilyen oldalnak, az igazi kretén.
-
Lenry
félisten
válasz
EmberProgram #100 üzenetére
és azt te felfogtad, hogy baromira célt tévesztettél?
azt írod: "én a legolcsóbb dolgokat írtam össze, azon belül ami értelmes és jól használható megoldás, amivel nem lesz szívás!"
nem. te baromira high end (vagy az alatt kicsivel) cuccokat írtál össze, az meg, hogy szerinted aki ennél olcsóbban rak össze gép, az eszetlenül centizik meg szuper olcsón akar gépet, az meg egyszerűen hülyeség.és hol tévedtél? azon a nem tudom hány hozzászólásban írt baromságokon felül, amiket már kitárgyaltunk, vagy azokat is beleszámolhatom?
itt hozzuk neked a példákat, hogy "nem, soha nem eszik egy gép 400W-nál többet" meg, hogy "igen, össze lehet 150 körül is időtálló gépet rakni", de te ezeket egyszerűen ignorálod és szajkózod tovább a fasságokat.
tudod, nem az a baj, hogy tévedsz, vagy hogy nem értesz valamihez.
az már igen, hogy ezt képtelen vagy belátni. én sem a heréimet vakarászva töltöttem itt az elmúlt nyolc évet, ahogy a többiek sem. cikkek és tesztek százait olvastam már el, hozzászólások tízezreit írtam meg, talán ebben a topikban is akad, akinek tudtam segíteni.
gépek százait raktam már össze és nap mint nap többet felügyelek, mint amit te életedben láttál, és ez csak én vagyok, a többiek nevében nem beszélhetek, de mindenki le tudna ilyet írni magáról.erre idejössz, és hiába mondják neked 40-en, akkor sem vagy hajlandó belátni, hogy esetleg nincs igazad.
tudod, ha már túl sokan jönnek szembe az autópályán, akkor lehet, hogy te hajtottál fel rossz irányba... -
Hieronymus
veterán
válasz
EmberProgram #85 üzenetére
Jó kis kalkulátor.
A 4 wattos Atom 330 és ION (8400) gépre kihoz 186 wattot számol.
A fogyasztásmérő sohasem mért 40W feletti értéket.Magyarul 150W-ról indul a számolás.
-
válasz
EmberProgram #97 üzenetére
Lehetséges, mégis mennyi HDD-vel és optikai meghajtóval számoltál rá arra a "pár ventire"?
-
shteer
titán
700watt?
az én i7+GTX760 konfigom pont a feléből táplálkozik
#1 hsz büntet
Aktív témák
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black Al Black SB M/L GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3
- ÚJ, 27% számla! Dell Alienware AW3423DWF OLED Monitor! 3440x1440 / 165Hz / 0.1ms / FreeSync!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro