- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
A feladónak kell kerestetni, mert nála van az igazolószelvény. Majd behívnak téged is a postára, hogy megkérdezzék, tényleg nem kaptál-e semmit.
Ha biztosítva volt akkor tán visszakapja a lóvét. -
_Petya_
őstag
Üdv!
Elvileg több, mint 3 hete feladtak nekem utánvételes levelet. Még mindig nem érkezett meg. Mit lehet ilyenkor tenni? A feladónak kell kerestetni e levelet, vagy nekem? Ha a postán elveszett, akkor a feladó visszakapja a pénzét?
Petya -
Luighi
senior tag
Na megvolt a szállítás Debrecenbe, személyesen vittem és kijött az út 5k-ból, jóval a legolcsóbb futáros ajánlat alatt, megbízhatóbban.
Igaz elidőztem a kormány mellett 7 órát, és közben rengeteg idijótával találkoztam az úton, de legalább rendben leszállítottam a monitorokat -
Luighi
senior tag
Huh, na mégis személyesen viszem a monitorokat a vevőnek, kaptam ''türelmi időt''!
Köszönöm szépen még egyszer rpPhika a tanácsokat, télleg para lett volna a postás/futáros megoldás!
a jó kis régi dízel korzámmal meg télleg olcsóbban fog kijönni az út, mint a legolcsóbb futárcéggel... -
Luighi
senior tag
Á, semmi időm nem volt a hétvégén, végigmelóztam és csak most írt a srác, hogy mindenféleképpen kell nekik a monitor, csak csomagoljam be nagyon, nembaj, hogy nincs törésgari a futároknál...
Döntésképtelen vagyok teljesen... -
roPHka
senior tag
na, mit sikerült intézni? végülis személyesen juttattad el a cuccokat?
-
Luighi
senior tag
Oké, sztem jól döntöttem, hogy nem küldetem el a cuccot...
Ha csak belegondolok, hogy feladtam volna -és olvasnám ezeket a hsz-eket- akkor szétparáznám magam a monitorok miatt... -
zLegolas
őstag
Postások.... na egy történet:
Sorban állok, 50-es néni az ablakban, mondok: csók, egy A4-es borítékot kérek szépen.
-Van kicsi, nagy, közepes, melyik kell? (Mögöttem a sorban folytott röhögés...)
-Jó, akkor egy nagyot kérek!
-Nincs, elfogyott!
Itt vesztettem el a fonalat...
És semmi kamu, meg tódítás nincs a dologban! Na de mi a manót csinált a hölgy az elmúlt 20 évben az ablak mögött?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
sztem amit nem tud dobálni, azt legalább rugdosni próbálja, hogy ne kelljen felemelni. félreértés ne essék, nem a postát szidom. szerintem ez minden cégnél benne van. ha normális embereken megy végig, akkor okés, ha nem akkor buktad.
-
Luighi
senior tag
Hű, köszönöm a tanácsokat, nekem is ez a legszimpatikusabb megoldás!
Igazából ilyen termékmél nem bízom egyik cégben sem, az esetleges hibákért nem lehet őket felelősségre vonni.
Ha a Ph!uvaros kollegák sem tudnak segíteni, akkor marad a személyes szállítás... -
Petya25
őstag
Igen, ez igaz.
Nekem is 3x dobta vissza hölgyike, hogy még ezt ide, azt meg oda írjam. Neki meg 3 másodperc lett volna..... Nem szeretnek írni a pstások. -
roPHka
senior tag
Egy alternatív megoldás, és szerintem maradj emellett, ha van legalább egy fél szabad napod és kocsid:
Szeged-Debrecen távot, ami kb 210-220km, átlagtempóval megjárod te is oda-vissza 2x 2.5-3 óra alatt ,és a benzinköltséged szintén kijön max 8k-ból.
Előnye, hogy személyesen juttatod el, nincs az a para, hogy na vajon odaért e éppségben a monitor vagy sem, illetve azonnyomban megkapod a monitorokért a pénzt + a kiszállási díjat, ráadásul így ha nem futárcéggel küldöd, akkor még papírmunkával meg csomagolással, meg semmi ilyesmikkel sem kell szöszölnöd...
szerk.: no amúgymeg, postán ezeket a baszott súlyos dolgokat csak úgy nem fogják dobálni, nem úgy mint pl. egy alaplapot vagy ilyesmit. A törékeny opció igazából lófaszt sem ér. Én már nem is szoktam úgy feladni cuccokat, a nagy semmiért nem fizetek ki plusz párszáz forintot, amikor ugyanúgy éppségben megkapja az illető, természetesen csak akkor, ha korrektül be van csomagolva az a valami.
Hardvereket még hagyján, feladogatom őket postán, bármikor, persze ha lehetőség van a személyes talira akkor inkább úgy oldom meg a boltot, de ha monitorról lenne szó, hogy postázzam, akkor azért elgondolkodnék rajta, és valszeg nem postáznám.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Levélpostai cuccokra nincs törékeny kitétel, csak csomagra. Az meg drágább.
Ja, és utánvétes cuccnál a csomagra rá kell írni az utánvét összegét is! Nálam egyszer bunkó nő majdnem emiatt dobta vissza... -
Petya25
őstag
Hát én csak kisebb dolgokat szoktam feladni, nagyobb áruval még nem próbáltam.
A postánál biztos van a feladóvevényen ''törékeny'' rubrika, ami azért jelenthet valamit. -
Luighi
senior tag
Szerinte próbáljam meg 2db 19,5kilós monitorral is?
Ilyesmit küldtél már postán? -
Petya25
őstag
Én kedden adtam fel a postán pufis borítékban egy procit, szerdán odaért, csütörtökön jött a papper, hogy itt a lé és ma fel is vettem. Gyors volt a posta, nem is hittem volna, grat nekik.
-
Luighi
senior tag
Próbáltam, nem fér bele még egy A4-es borítékba sem...
Beszéltem egy futárcéggel, az a baj, hogy töréskárra nincs biztosításuk, és 2 hét mire megjön az utánvételes lóvé átutalással...
Kissé para ez a töréskáros téma!
Amúgy 7k a szállítás díja Szegedről Debrecenbe, 48óra alatt...
Ennyi pénzből én is megjárnám ezt az utat és a lóvét is megkapnám rögtön a bal kezembe. -
törölt tag
De nincs olyan hogy a többszörösét kell visszafizetniük
hallottam valami ilyet, de lehet hogy nem ennél az esetnél -
Petya25
őstag
Akkor jön a 30k vissza, akkor is ha a címzett nem kapta meg.
-
Petya25
őstag
Az első felvetésre reagáltam átltalánosságban. Nyilván egy monitort nem tudsz elsütni levélként.
-
törölt tag
tehát ha mondjuk értékbiztosítással adok fel valamit, számot mondok mondjuk 30k értékben és az elveszik, akkor mennyit fizetne nekem a posta?
-
roPHka
senior tag
Ez a válasz nem tudom kinek szólt, de itt most monitorokról van szó, úgyhogy kétlem, hogy levélként el fog menni
-
Petya25
őstag
Csak ha kértél rá érték biztosítást. Ha jól tudom 1000 Ft-onként 30Ft a díja és annyira bitosítod amennyire akarod..
[Szerkesztve] -
törölt tag
Srácok ha egy utánvétes csomag elveszik, akkor a posta menyit fizet vissza?
-
Petya25
őstag
Ha boríték méretű a dolog amit fel akarsz adni, akkor ne utánvétes csomagként add fel (helyből 600 Ft), hanem utánvétes levélként. Sokat lehet spórolni rajta.
-
Luighi
senior tag
Köszönöm szépen, a postáról mindenféleképpen lebeszéltetek!
2 monitort kell elküldjek, csomaggal együtt minimum 40kg a tömegük, és bizony eltérő ajánlatokat (4k-10k) kaptam 3 futárcégtől...
Nekiugrok a dolognak, azután beírogatom ide a tapasztalatokat, hogy legyen referencia a futárcégekről is!mindenkinek!
-
roPHka
senior tag
Bár monitort még nem postáztam, csak hardvereket, de postán a monitorokat semmiképp ne add fel szerintem.
A postaköltsége - utánvételes, expressz, és törékeny - opciókkal, már csak nem is monitorok összege, de a súlya miatt szerintem min. 3.500 - 4.000 HUF / monitor.
Hasonló árfekvésben találsz szerintem jó pár futárcéget, akik jóval megbízhatóbb módon szállítják ki ezeket az ''érzékeny'' cumókat.
Okosabbat nem tudok
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Luighi
senior tag
1.000.000 köszönet, futárcéggel van pozitív tapasztalatod?
Esetleg tudnál ajánlani 1et? -
Mania
senior tag
Én a helyedben kihagynám,elég kényes portéka.Inkább vmi Futárcéget bíznék meg...
-
Luighi
senior tag
Hello Mindenkinek!
Felmerült egy ilyen probléma, hogy postán kellene (esetleg) elküldeni 2db CRT monitort Szegedről Debrecenbe...
Van valakinek tapasztalata a megbízhatóságot/árakat illetően?
Köszi a helpet! -
Ráczkölke
tag
-Nemtom, h mi vót az előzmény, de igazad van... múltkor is küldtek nekem pénzt, de útközben ''elkallódott''!
De ki kérdezi ezt vissza?! ! SENKI !
-Utánvétel a biztos, mert akkor vigyáznak rá,... talán!
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Sikerult elintezni a dolgot ?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
az nem szamit, milyen allapotu, csak a ragszamot lehessen leolvasni rola (a vonalkod alatt egy eleg hosszu szamsor) az alapjan meg tudjak mondfani, hogy eppeh nol jar a csomag/penz
-
rocket
nagyúr
Lehet szepen megforgatja a posta a tozsden a penzt, aztan masnap visszaadjak
-
Protezis
őstag
Nem hiszem, mert földszinten lakunk, itt mindig az ajtón dobják be, így a legtöbb esetben a fél folyosón szét vannak terítve a postai meg reklám anyagok.
A papír megvan, kabátban megtaláltam. Mintha a egy kutya szájából szedtem volna ki
Na ezzel megyek is a postára, velem nem b@szakodhat senki!! -
rocket
nagyúr
Azt a papirt amit a postan adtak a feladas utan megkell orizni, ha gond van azzal tudsz reklamalni.
Ha az nincs meg, akkor ne is menj oda, mert nem valoszinu barmilyen infot is mondanak. -
rocket
nagyúr
Csomagnal elofordulhat 7-9 nap is mig megkapod a penzt a feladastol szamitva. (normal esetben, tehat ha a csomag nem vergodik valamerre napokat).
Siman levelkent adsz fel valamit, akkor altalaban 5 nap alatt megjon a penz.
Igen bedobnak ertesitot, nem lehet elkeveredett a sok reklam papir kozott a postaladaba? -
Protezis
őstag
Kösz a segítséget mindkettőtöknek. Megkeresem azt a papírt. Csak fogalmam sincs hova tehettem. Pedig mindig megőrzök minden ilyesmit.
Ha esetleg nem lenne meg, azért még úgy is meg tudják mondani, hogy érkezett -e már pénz, vagy nem, ugye? -
kraftxld
félisten
Nekem a feladástól számított 1 héten belül mindig megjött a pénz. A postás hozza a lóvét, de hagy értesítőt, ha nincs otthon senki.
-
VladimirR
nagyúr
elvileg 1-2 napon belul meg kell hogy kapd, de elofordulnak nem ritkan ilyen kesesek
a menete az elnne, hogy jon a postas, es a feladoveny egy reszet hozza, meg a hozzajaro lovet, vagy hagy ertesitot, hogy menjel be erte a postara
ha mar eleg reg nem kapod meg, akkor keresd elo a felado vackot, olvasd le rola a ragszamot es menj be, kerdezd meg merre jar a penzed (ragszam alapjan meg kell tudjak mondani) -
Protezis
őstag
Kb mennyi idő alatt érkezik meg a pénz, amit utánvéttel fizettek az általam küldött csomagért? És mi egyáltalán a menete? Postás kihozza? És ha nincs senki itthon? Hagy értesítőt? Csak mert 1 hete megkapta a csomagot a címzett, pénz meg nuku
-
rocket
nagyúr
Akkor erdemes elmenni postasnak
-
concret_hp
addikt
én ingyé' adok fel csomagot
de csak ha apám a címzett vagy az ő nevén adom fel. postán dógzik azt jár a fizujához
azt van valmi ilyen h évi 10t !!! csomagot ingyé' felad6. max 20 kg / csomag.
jah és nehiggyétek hogy 10tonnát nem leht kihasználni!! 1ik fószer postán adta fel az éves tüzelőjét a kazánbaminden nap 2-3 db 20 kg-s csomag saját magának megcímezve
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Egy peldat tudok irni, ez meg tavaly volt azota kicsit dragabbak lettek az arak (+7-8%).
48990 ft erteku csomag, 5830 g, expresz + torekeny 3610 ft volt, abbol leveszed az expresz+torekenyt akkor olyan 2900 lett volna. -
rocket
nagyúr
Fugg attol is mennyi az erteke a csomagnak.
Olyan 30000 ft-ig talan belefer 3000-be, expresz, torekeny meg hasonlo opciok nelkul. -
Jenő
aktív tag
Nézegettem a www.posta.hu -t, de nem biztos, hogy jól értelmezem. Most ha van mondjuk egy 17*40*30cm (magasság*szélesség*hossz) méretű, 4kg tömegű csomagom, és postai utánvéttel szeretném küldeni az nekem ''csak'' max 3000 forintba kerül?
-
mormota
senior tag
www.posta.hu asszem... ott le vannak irva az árak is
-
zfarkas
senior tag
Ide írom: a kézhez vétel után hány nappal kapom meg a pénzt?
[Szerkesztve] -
bibimad
senior tag
Kérsz egy utánvételes myomtatványt megfelelően kitöltöd a feladó és a cimzett nyomtatványt.Ezután beírod az utánvétel értékét,ez a csomag értéke+ a feladási érték szoktt lenni.
-
djsunny
aktív tag
Fel szeretnék adni postán utánvéttel egy borítékot, de nem tudom hogyan kell mert még soha nem adtam fel levelet ilyen formában. A helyi postán bunkó a nő ezért kérdezem itt. Mit kell kérnem a postán, hogy így tudjak feladni? Egyáltalán hogyan működik ez az egész?
Lehet, hogy nagyon gagyi a kérdésem de tényleg nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan, karcmentes Kobo Libra Colour Black e-book olvasó ~ 20 hónap magyar bolti garival! -
- HP ZBook Studio G5 15" 4K, i7-9850H magos x2,6 GHz, 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA Quadro P1000, SSD: 1TB
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Macbook Air 15" M3 16/256 GB - 35 hó garival, új állapotban.
- 28" Odyssey G7 G70B UHD 144 Hz smart gaming monitor - KIS HIBÁVAL
- Xbox Series X - Diablo bundle, 2 kontroller, garancia
- Samsung PM981 512GB M.2 Pcie 3.0 TLC SSD,jó állapotban,HD Sentinel!
- PlayStation 5. (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Lemezes konzol (CFI-2016.) Kiváló/Karcmentes állapot. CSERE IS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest