Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord_m
senior tag
Hali!
Mi a véleményetek a 7ezer HUF-tól kapható digitális Időjárás-állomásokról? Érdemes-é venni, mennyire pontos, és egyéb tapasztalatok????
Mit jelent a rádióvezérelt óra? -
sirály12
őstag
A rádióvezérelt óra az másnéven asszem DTMF. Ez azt jelenti, hogy az órát időnként (állandóan) egy központi nagy pontosságú órához igazítja rádióhullámok útján. Vagyis van egy kis vevő a cuccban és ez veszi a pontos időt. Hogy ez működik-e magyarhonban azt nem toom.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Drótszamár
őstag
Ha mondasz egy márkát és egy típust akkor esetleg tudunk segíteni.
Én nekem egy Cora gozdaságos szutyok van. Van egy rádiós szenzora ami méri a külső hőmérsékletet. A belső rész méri a belső hőmérsékletet a belső páratartalmat, és jelzi a légnyomásváltozás tendenciáját. (7000 Ft)
Mutatja az időt, a dátumot, és megjegyzi a napi minimum és maximum értékeket.
A szenzor most a készüléktő kb 4 méterre van, de gyakra elfelejti frissíteni magát. Ilyenkor meg kell nyomkodni az ADJUST gombot és akkor észhez tér.
Ha csak arra kell, hogy tudjad kint hány fok van akkor ok, egyébként vegyél valami drágábbat.
MOST: RH=37%, Belső: 22,0°C Külső: 5,4°C, a légnyomás stagnál.
[Szerkesztve]( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
nagyúr
válasz Drótszamár #5 üzenetére
Nekem olyan pontos van, hogy csak na De én repüléshez használom, ott van értelme. Otthonra az analóg is tökéletesen megfelel, vagyis nem közöl semmi használható információt. Ugyanis az, hogy épp esik a nyomás vagy nő, elég sok mindent jelent, nem feltétlen esőt/napsütést.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
lord_m
senior tag
válasz Drótszamár #4 üzenetére
Márka?
PL. :LACROSSE WS-7208 6990 HUF
??? -
Drótszamár
őstag
Az én is tudom, hogy nem az abszolút értéktől függ a jóidő/rosszidő, hanem a légnyomás változástól.
Monnyuk, ha egész nap a gép előtt ülök, és már egy fél órája meredek csökkenést jelez a ''műszer'' akkor csak kimegyek, vagy legalább egy radarképet megnézek, hogy mi tart erre fele.
Lehet hogy van jó analóg barométer, az enyém viszont kaki( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Drótszamár
őstag
Ezt láttátok már? Bővebben: link
http://bociusz.hu/idojaras/
Nem semmi. F@szán meg van csinálva.( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
lord_m
senior tag
Csak azé gondoltam hogy veszek 1 ilyet mer van 1 5000 HUF értékű Europark utalványom (Photohallban láttam) , godoltam kicsit kipótolom, és beszerzek egy ilyet.
Kajára mégse akarom kőteni.... -
kisgyerek85
senior tag
Van nekem egy ilyen ''ATECH HC05 időjárásjelző állomás'' és az a bajom vele, hogy a ideőjárás előrejelzést nem mutatja rendesen vagyis nem változtat semmit. Mindig ugyanaz van rajta hacsak én nem változtatok rajta. Szóval be lehet ezt rendesen állítani vagy nincs rá esély. Terméktájékoztatót már átbújtam többször A-Z-ig.
-
macilaci78
nagyúr
Azért lol az ilyen ketyere, mert a hőmérsékleten kívül minden értékből a laskásbelit mutatja. És természetesen ha kiviszem a fürdőbe és a gőzkabin mellé teszem, esőt fog jelezni... Vagyis akkor lenne értelme, ha a hőmérséklet mellett a külső légnyomást és páratartalmat érzékelni pontosan, mert ugye a lakáson kívüli időjárás érdekel... Talán a légnyomás az, amit legfeljebb egy jól szigetelt épületben tudunk befolyásolni. Én egy időben mindig a páratartalom és hőmérő-jelzőjével szórakoztam, kíváncsi voltam, milyen max-értékig tudom lehelgetni...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Karácsonyra szeretném meglepni a családot egy ilyen kütyüvel,kérdés milyen típust ajánlotok?
Árban olyan 10-15k.
Köszönöm
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
garga01
őstag
Sziasztok! Kicsit felélesztem a témát
Szeretnék egy időjárás állomást venni, olyat ami méri a légnyomást és a páratartalmat is, de csakis olyat ahol ezeket a külső egység méri (időjárás előrejelzés céljából) Valami olyan kellene, ami nem a leggagyibb, de nem a is legdrágább.
Ami még érdekel,hogy ezeket a digitális eszközöket hogyan lehet kalibrálni? Mert én gondolom, hogy ezeket is kell (vagy kellene) mert a használat során, idővel változik a műszer pontossága, de ha nem így van, javítsatok ki
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Én ezt a márkát használtam sokáig.
Nálam nagyon pontosan működött,ritkán vert át.
Nemrég cseréltem le egy EMOS színes kijelzősre.
Na az viszont nagy hulladék.
Most nézegetek helyette másikat.
Kalibrálni ezt a típust nem kell.
Elindítod,és 24 óra múlva helyes előrejelzést ad.
Amelyik a légnyomás értékét is mutatja,azokat kell(lehet) a helyi értékre beállítani,és a hogyan le van írva a kezelési útmutatóban.
Én az időkép légnyomástérképe alapján fogom csinálni.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
garga01
őstag
Szia!
Köszi a választ, habár már 2 éve írtam ezt a kérdést, és utána nem sokra rá vettem is egy állomást, egy emos márkájút, típusa: E688NL Nekem jól működik, méri a kinti-benti hőmérsékletet+páratartalmat, légnyomást meg grafikonosan 24 órára visszamenőlegesen ábrázolja.
-
NEMO1968
őstag
-
akom
őstag
Sziasztok,
Karácsonyra szeretnék egy szélmérős meteorológiai állomást vásárolni.
Maximálisan 20.000 Ft-ot szeretnék rá költeni.Ki mit ajánlana?
Szivesen veszek akár pontos típusokat is.[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Olyat ennyiért nem biztos hogy kapsz,mert ami szélsebességmérős,az már csapadékmérős is,és rátesz pár 1000-et az árára.
Nálam a SENCOR már bizonyított.
Egy sima légnyomásmérős állomás 75-80%-ban eltalálta az időjárást.
Ezt cseréltem le 1 éve egy " jobb"-ra,amivel csak a nyűg van,a SENCOR pedig máig hiba nélkül működik egy ismerősömnél.
Szal szerintem olyat keress.Esetleg ez a típus ami beleférhet a keretbe,de erről nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Szia,
Köszönöm, az ajánlást.
Sajnos én is konstatálom, hogy rá kell dobnom pár ezrest.
Erről a Hyundai WSP2080RWIND mi véleményed? -
NEMO1968
őstag
Nincs véleményem.
Számomra ismeretlen márka mindkettő.
Árban kb. ugyanaz,de nézd át a specifikációkat,melyikben milyen funkciók vannak,szükséged van-e rá.
Neten vannak speckó fórumok, ahol sokkal több típust ismernek a hibáikkal együtt.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Szl0vi
újonc
LaCrosse Tehnologies WS-2811 profi időjárás állomás eladó. Kanalas szélmérő, esőszenzor külső-belső hőmérséklet/páratartalom stb. Használt, de tökéletesen működik. Érdeklődni a szlovi@msn.com címen lehet.
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, szeretnék venni egy olyan állomást ami szines kijelzős a konzolt adapterről is lehet üzemeltetni. van külső érzékelője és jónak mondható max 10eftig.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
Kemot URZ3216 ezt néztem ki.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Én inkább [link] ezt ajánlanám.
Egy fekete-fehér SENCOR évekig működött nálam hibátlanul,80%-os pontossággal eltalálva az időjárást.
Jelenleg egy ismerősömnél teszi a dolgát.
Kérdezz rá,hogy ez működik-e tápról,szerintem igen,már csak a világítás miatt is.
Az EMOS koppintása igen,de az egy nagy ipari hulladék.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Tiger.
nagyúr
Köszi, de ez sem fekete fehér és folyamatosan látszik a kijelzője, vagy csak akkor ha megnyomom?
http://idojaras-allomas.arukereso.hu/sencor/sws-260-p203691857/#velemenyek
ezek után nem biztos hogy jó vétel lenne[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
Ránéztem az általad kinézettre is.
Ha hálózatról megy,akkor valószínű állandóan világít.
Nem is ez miatt ajánlottam a SENCOR-t,hanem a használhatóság,megbízhatóság miatt.
Nekem hasonló van,amit az EMOS gyártott az így néz ki.
Ezzel van probléma ,hogy ok nélkül újraindulgat,stb....
A fényerőt valóban nem lehet állítani és betekintés szöge sem a legjobb,de szerintem ez mindegyik világítós színesnél így van.
A SENCOR-t nem használtam,nincs véleményem,de ez amúgy is olyan dolog,hogy kinek mi tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
Igen,hasonlóan nézhet ki a SENCOR is.
Mazsolázgatva a hiba (kifogás) leírásokat,néhány hiba nem hiba,illetve nehezen tudom elképzelni,hogy gondot okoz.
Például:
Kültéri egység nem vízálló.( egyik sem az teljesen,és amúgy is árnyékolóba kell tenni a pontos mérések miatt.)
Korlátozott a hatótávolság( egyik típus kültérijét sem viheted el Piripócsra,10-30 m között mindegyik megbízható.)
Nehezen tudom elképzelni,hogy a légnyomásértéket nem lehet az indítás után korrigálni,ugyanis mindegyiket lehet,amelyik mutatja az értéket(szerintem csak nem találta meg az illető)
A kijelzőt egy laptopkijelzőhöz hasonlítanám,azokon sem látsz semmit világítás nélkül.
Amúgy itt [link] van róla magyar leírás.[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
Ha nem bízol a sok "negatív" értékelés miatt a SENCOR-ban,akkor ajánlott a HYUNDAI,TWINS,KOENIG DAVIS márkák között nézelődni.
Ezek gyártanak professzionális,(szélsebességmérős,csapadékmérős ) állomásokat,pontosak és megbízhatóak.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Tiger.
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
ez is tetszik
Csak úgy látom hogy nem mutatja 1szerre a külső belső hömérsékletet.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
Nem rossz, de inkabb a hundy, viszont van egy eleg regi cuccom, azt irjak rola jogerosen betiltva, ez mit takar?
-
Tiger.
nagyúr
https://www.toparuk.hu/HOME-DCW-01-Kulso-belso-homero o lenne az valamiert bevan tiltva meg van kb 5 eve.
-
lajszer
tag
Üdv!
Vásároltam egy EMOS E2829 időjárást állomást. Viszonylag jól működik, sikerült majdnem minden beállítás. Egyedül a holdfázissal nem boldogulok. Elvileg mutatnia kéne, de sajnos folyamatosan az "animáció" megy, újholdtól-teliholdig. Gondolom itt be kéne álljon és most mondjuk egy csökkenő holdat mutatni állandóan, nem villogni.
Leírásban nincs ilyen beállítás. Azt hittem ezt a rádióvezérelt naptárral áll majd be, de nem, az tökéletesen beállt. -
NEMO1968
őstag
Szia!
Ha az idő és a dátum beállt,akkor nem kellene folyamatosan animált holdat mutatnia.
Szerintem szaladj vissza a boltba vele,nézzetek meg egy másikat is.
Esetleg megpróbálhatod kézzel beállítani az időt és a dátumot,és később majd beáll a DCF-re.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyi ajándéknak szeretnék édesapámnak időjárás állomást, olyat, amihez kültéri egység is van.
Szeretnék tanácsokat kérni, márkára, típusra, negatív és pozitív véleményeknek is örülök.
Árban 10-15 ezer forintra gondoltam.Köszi,
Dávidwww.flickr.com/csari
-
NEMO1968
őstag
Szia!
http://www.marketworld.hu/Szorakoztato-elektronika/Idojaras-allomas/Sencor-SWS51B-idojaras-allomas-p149886.html?ak=0
Ilyen nekem is volt,pontos,megbízható.
Már jópár éves,de egy ismerősömnél még mindig hiba nélkül megy.
[link]
Kicsit drágább a keretnél,de a TFA sem rossz ebben a katgóriában.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
garga01
őstag
Én egy ehhez hasonló, csak régebbi emos típust használok ( [link] ), abban nincs háttérvilágtás, 2 éve tökéletesen megy. Kb. évente cserélek akkut benne, a kinti egységben pedig elemet, 2 külső egységet használok vele. Tökéletes, eddig semmi gondja nincs, az óra jelet is mindig veszi.
-
tench
tag
Sziasztok,
Van egy időjàrás-állomásunk, aminek a külső egysége sajnos megadta magát.
A készülék kb 5 éves. Nézegettem, h külső egység van e hozzá, de pont ugyanezt a típust ( WH2)nem találtam. WH2A típusú van a neten, ami külsőre ugyanígy néz ki, de nem tudom, h működne e a mi belső egységünkkel. Van valami ötletetek, h merre induljak el külső szenzorral kapcsolatban? -
NEMO1968
őstag
Szia!
Először is nézd meg, hogy milyen átviteli frekvencián dolgozik a műszer. ( 433 vagy 866 mHz )
Ha a talált szenzor is azon dolgozik, van remény.
Bonyolult a dolog, mert vannak műszerek, amik gyakorlatilag egymás klónjai, és szinte úgy csereberélem a szenzorokat, ahogy akarom.
Vannak márkák, pl SENCOR, ahol egy szenzor több típushoz is jó.
Szerintem kérdezz rá az áruháznál,és ha nem tudnak egyértelműen válaszolni, akkor megrendeled, ha nem jó, visszaküldöd.
Legjobb lenne besétálni vele a boltba, és helyben kipróbálni.
5 év után nehéz lesz hozzá T/H szenzort találni.
Lehet hogy jobban jársz egy új műszerrel.
Érdeklődhetsz ott is, ahol anno az egész műszert vetted,hátha van még nekik.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Külpolitika
- Milyen videókártyát?
- World of Warships
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest