- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A legkomolyabb mem. beáll. mit jelentenek??
-
tomika
aktív tag
Nekem bírja a 110-et legkomolyabb memória beállításokkal.
-
törölt tag
Most mire igen?
A 110-re? -
JulWCZar
senior tag
Kérdés: ha a K7S5Aba teszek 333as DDR ramot (bár ugye csak 266ig kezelné), akkor az Duron mellett 200-asként fog üzemelni?
-
törölt tag
A 110-et bírja??
-
tomika
aktív tag
SD rammal tolom én is... Csak azért sírok, mert nem értem el a léléktani határt(1000)...
-
wassermann
addikt
Szerintem is a 110 tényleg OK lesz, mert
a 900-as Spifire Durcid veri be a fejét a
plafonba!
Tovább már csaktovábbi fesz. emeléssel
és vízhűtéssel mehetsz - de nem éri meg,
mert sajnos nem ugrik sokkal följebb... -
törölt tag
Sajna nekem már 110-nél szinkronban beszarik, a winfos befagy. Mondjuk én SD-vel nyomom!
-
törölt tag
Egy jó hír!
-
tomika
aktív tag
Hmm... Az jó!
-
tomika
aktív tag
Ja igen, és aszinkronban hajtani megéri a lapot? 100/133?
-
törölt tag
Anyagilag megéri most DDR-re váltani?
-
tomika
aktív tag
Volt szó arról, hogy lehet hogy a normál deszkák is képesek lesznek DDR333-ra. Valami újabb fejlemény?
-
törölt tag
Vedd meg nyugodtan!
Nekem nem csinálta egy ideig, de aztán igen, egy hónapon keresztül 2-szer elfelejtette. Most pedig már 7 hónapja okés minden! Vedd meg nyugodtan! -
Orgi
addikt
Sziasztok,
most vennék 1 ilyen alaplapot, Pro verziót, de eléggé idegesítenek amiket itt olvastam. Igaz az alaplap csak átmeneti lenne, max fél évre. Elképpzelhető, hogy ezek a bios-elfelejtős gondok megoldódtak a legújabb verzióknál? -
törölt tag
Hello!
Nekem is az van benne (GEF 2 MX400 /64MB) és faszául megy vele. -
Zolee Papa
csendes tag
Én nemrég vettem 1 ilyen lapot és nagyon jól húz.Fagyás még 1x se volt,persze kék halál már volt de az minden gépen van(Windows).1 problémám volt vele, a régi gépemben volt 1 Gef2 mx 400-as vid.card. és azzal nem tudott felbútolni.De aztán vettem bele 1 Gef4-et és simán megy.
-
Gitros
aktív tag
-
Bálintosz
senior tag
válasz
Sir John #165 üzenetére
De ott melyik BIOST tölcsem le? Nem tudok Angolul és nem értem hogy melyik való az én konfigomhoz!
http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm -
Bálintosz
senior tag
Honnan tudok tuning BIOST letölteni?
-
hungeek
senior tag
k7s5a-ban megy a t-bred?
és ha igen melyik biosszal, tunninggal? -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #159 üzenetére
133/166-ba megy memoria nem gond , inkább a proci
-
Bálintosz
senior tag
Nékem ilyen lessz ! Méghozzá csütőtökön !
Meg egy 1700+ AMD XP ! -
wassermann
addikt
Lehet hogy a memóriádnak is emelni kellene a feszt!
Az ocworkbenchen le van írva, hogy annak hogyan kell
feszt emelini
Mindenesetre egy memória modullal próbáld először,
így talán több kakaó jut neki és beveszi a 166-ot!
Ha találsz esetleg aBIOS-ban aszinkron 133/166-ot,
az is segíthet tesztelni a memóriát. -
Manitou
veterán
válasz
petakpa1 #155 üzenetére
15 mpercnél nem kinlódtam vele többet.Eleinte csak csavargattam ,lazítottam,aztán fokozatos erőnöveléssel próbáltam ''letépni''.
Most procihűtőpaszta (szilikonos) van alatta,meg egy kicsi ponton az alatta lévő régi ragasztóval rögzítettem ,plusz még egy házilag barkácsolt rögzitő kütyüvel a procihűtőhöz is hozzárögzítettem , így nem mozdul ell, de a ragasztó kevés lenne. -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #152 üzenetére
Ez a ''griff csipesz''...ezt igy hívják?Csak azértha elmegyek egy elektronika boltba ott így kérjem?Meg persze ellenállást is vennem kell.
-
Manitou
veterán
válasz
wassermann #152 üzenetére
Időközben már megcsináltam a dolgot,leszedtem a ragasztómaszlagot a hűtőborda alól,most paszta van alatta,meg mechanikusam+ragival van lerögzítve. De sajna a 166/166 így se megy(cpu cool9-el proszáltam,de nem)Majd cpufsb-vel is kiprobálom,de gyanusan feszt kellene emelni szerintem.
-
wassermann
addikt
A hűtőbordát állítólag meleg gépnél élrdemes óvatosan
mozgatva letépni, mert ilyenkor kilágyul a ragasztószalag.
A feszültég emelő ellenállást is be lehet tenni nyom nélkül:
nem forrasztod, hanem két az elektronikában használt
griff csipesszel akasztod rá az IC lábaira, ez olyan valami,
ha benyomod a végén a túloldalon kibújik egy kis kampó
és ha elengeded rákapaszkodik bármire.
Mindezt persze kikapcsolt gépnél! -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #144 üzenetére
Még nem,de lehet kiprobalom.Hogy szedjem le? Csak úgy izomból tépjem le?Olyan hővezető pasztám van amit még annó a procihoz vettem,remélem az jó hozzá. Hűtőt is operálhatok rá van egy 60x60 4400-at pörgő coolink ventim.
-
vaki
aktív tag
Egyébként nekem majd egy éve megvan és eddig semmi gond nem volt vele, még az elején 1-2 szer csinálta a BIOS resetet, de aztán ''elfelejtette'' ezt a jelenséget.
Amúgy tök stabil 1200 Duron 110/110-en. Korábban elindult 112/112-őn, de hosszabb terhelésnél fagyogatott, így visszavettem.
Ja, és szerintem nem kell feltétlenül márkás ram, amíg SDR volt, addig egy 128as Hynix és egy 256os noname volt benne. Mondjuk mindkettő 110en a 133 helyett, lehet h. ez sokat segít a stabilitásban. -
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #144 üzenetére
Erről a ''chipset modról'' én is hallottam, de eddig még sahnos nem kellet kipróbálnom (duron rulez
), de ''állítólag'' tényleg ez a megoldás.
Amúgy meg az én magánvéleményem az, hogy megy e a lap 166-on javarészt szerencse kérdése. Sajnos az ECS-nél nem eléggé egyöntetű a minőség (lásd a legkülönfélébb hibákat jelzik a userek a floppy vezérlőtől a memóriákon át a bios felejtésig, bár lehet hogy azért van sok hiba, mert kibaszott sokat eladtak belőle). -
wassermann
addikt
Manitou, leműtötted az aranyszínű chipset cicomázó tönköt?
Állítólag csak akkor stabil 166-on, ha az le van szedve és a
kétoldalas ragszalag helyett:
1. normális hővezető pasztával és a 4 sarkán pillanatragival
van visszanyomva.
2. vagy szépen megpusolva semmi sincs rajta és kis
ventivel fújva. (Szerintem ez sem veszélyezteti a garit, mert
ha valami történne visszaragasztod a bordát) -
Manitou
veterán
válasz
petakpa1 #141 üzenetére
Úgy se megy 166-on ,ha progival probálod felnyomni,tapasztalatból mondom.De 150-ig probléma nélkül megy.
Pedig ezt a procit simán lehetne hajtani akár 230-as FSB-vel is szinkronban a rammal ,persze nem ebben a lapban,és nem ezzel a rammal,ami nekem van.Meg nem alapfeszen,hanem vagy 2V-on
-
törölt tag
Hella!
Nekem december óta van ez a deszkám, és nincs vele komolyabb bajom.
Leszámítva a Floppyt.
Szerintem nagyon jó, lap, ha lenne pénzem, mást vettem volna, de nem bántam meg, hogy rá esett a választásom! -
wassermann
addikt
Ha egy kicsit ügyesebb vagy, tunning BIOS-sal nagy
valószínűséggel elérheted a 166-os FSB-t is.
Igaz, hogy kicsit macera mert alacsonyabban kell
bootolni (pl: 147/147) és szoftverrel feljebb nyomni.
Ilyenkor a 333-as RAM is elkelhet... -
hungeek
senior tag
vagyis bele tucc tenni 333-ast de csak 266-ként fog menni.....
(bár lehetséges hogy a pro verzióban benne rejlik ez a feature, meg tunning BIOS-al, de alapban nem támogatja a PC2700-at.....) -
-
petakpa1
őstag
Hát én ezt így nem mondanám, bár ha újonnan kéne venni akor valszeg én is mást választanék. De ha már megvan akkor uccu bele ddr333 meg XP2400+ 150fsb mellett elég szép teljesítéményt fog adni
Csak bírja az XP a 150Mhz-et -
wassermann
addikt
Asszem az ECS K7S5A ideje már lejárt, én már nem méregetem.
- mindenesetre ilyen túlélőt ritkán találni, aki több éve még mindig kapható
és ennyi féle procit befogad -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #129 üzenetére
Kösz a tippet !
Feltettem a legújabb chepobiost és ezzel már rendben van az SSE gond,csak az a baj ,hogy a3Dmárk nem lett több,ugyanannyi,ezt viszont nem értem ,miért? -
Manitou
veterán
válasz
wassermann #129 üzenetére
Az jó lenne. Moast aszem a legújabb előt egyel lévő tuningbios van fenn.
-
wassermann
addikt
Az ocworkbenchen aszem én is azt olvastam,
hogy a legújabb CHEEPOBIOS kijavítja a
problémát. -
petakpa1
őstag
az ocworkbenchen volt erről szó a fórumban, de a részleteket nem ismerem mert engem nem érint
-
Manitou
veterán
Lenne egy kérdésem,azokhoz akik XP(Tbred) procit használnak ezzel a lappal. Mégpedig az,hogy nektek se használja a proci az SSE utasításkészletét.Mert,nekem olyat csinál, hogy ha wcpu -val alapba nézem,akkor azt írja SSE not suported ,de ha bemegyek valamelyik beálításba(aszem Athlon MP/SSE ),szóval erre katintok akkor előjön ,hogy enabled ,disabled,de eleve enableden van,vagyis be van kapcsolva.Mondom erre ,hogy oké és kilépek,erre lön csoda,egyből suportedre vált át az SSE jel. És ha sisoft 2003-al nézem akkor is azt írja hogy SSE not suported,kivéve ,ha wcpu-val ez előbb leírt módon ''be nem kapcsolom'' és lerakom tálcára a wcpu-t,majd újból,megnézem a sisoftsandrat.Ekkor ugyanis SSE suportedet ír a sandra,továbbá a cache&memory benchmarknál vagy 3000-el többet ér el mint SSE nélkül. ÉS gyanítom ,hogy emiatt érek el viszonylag kevés pontot 3DMark2001SE-ben.--->ezt ugyanis az XP-k SSE utasításkészlete is befolyásolja pozitív értelemben.És az a baj ,hogy próbáltam úgy lefuttatni a 3DMark2001SE-t ,hogy az elején leírt módon bekapcsoöltam az SSE-t,majd tálcára raktam . De ekkor pár teszt után reseteli magát a gép. És ugyan ezt csinálja a 2003-as 3Dmarkban is,persze ,saz előbb leírt módon,be van kapcsolva az SSE. Bocs ha hoszú voltam,de úgy gondolom így teljes a kérdésem. Lehet- e segíteni ezen a dolgon?Biosba lehet valamit be kell álítani ehez az SSE-hez(szerintem nem) de szoljatok,ha valamit nem jól tudok valamit.
-
krapi
csendes tag
Egy kis olvasás csodát tesz
szóval ezt találtam a hangkártyáról:
Features
--------------------------------------------------------------------------------
l 4 Channels AC'97 CODEC V2.2 compatible
l Xear 3D™ sound solution
l Built-in earphone buffer
l S/PDIF IN/Out and loopback
l 96K audio frame
l 18-20bits DAC interface for S/PDIF I/O (ICH4)
l Rear output jack=Line-in jack
l EAX 1.0 and 2.0 compatible
l Driver support : Win98 , 2000, ME , XP, DS3D, EAX
l Digital power 3.3V Analog power 5V
Így már csak ki kell próbálnom.
A bemenetet meg a cd helyére kötöm (ha jól láttam van 2 belőle) -
krapi
csendes tag
kisqpi: köszi a választ. Csak pl az a furi, hogy a feltelepített hangkártya driver sem engedi a 4 hangszórós üzemmódot.(vagy lehet érzékelné hgy van e rá dugva valami?)
A flopy rész tényleg zizis, bár ha nix sec IDE akkor megy nálam, ha van akkor nem megy -
törölt tag
A hangkártya kimenet, én úgy láttam, hogy a alaplapon van még plussz csati!
-
törölt tag
Hi!
Nekem is ilyen deszkám van, cheep bios, 100/133-on megy.
egy a gáz, ha följebb tolom, pl:110/110 v. 112/112 , akkor vagy el se indul vagy az Xp fagy ki....
Lehet, hogy a GEF2. MX 400 okozná??
Van még 2 LAN kártya is, ez nem lehet?
Amúgy stabil lap!
Egy a gondom, szerintem a Floppy-vezérlővel télleg lehet valami, mert nekem a kismeghajtó egyáltalán nem megy...
Hát ez van.
Üdv.:kisqpi -
krapi
csendes tag
Hali.
Megoldottam a hibákat. Az összeakadás a flopy és a másodlagos IDE között volt.
A hangkártya driver meg azért nem volt rajta a cd-n mert rossz cd-t adott a kereskedő.
Egy kérdés, milyen ez a hangkártya? valahol azt olvastam hogy 4 vagy 5 kimenete van. de én ilyet nagyon nem találok. -
krapi
csendes tag
Hali!
Ma vettem egy ECS K75A/LAN alaplapot.
Elsőre elindult, sőtt a meglévő WinME még életre is kelt.
A hangkártyát ha megkukulok akkor sem vagyok képes feltenni.
A dobozon az van írva, hogy sys 735. Ez lenne a hangkártya?
A cdn lévő összes hangkártya drivert kipróbáltam de egyik sem kúszik fel hozzá.
Van valakinek ilyen? Hol lelek hozzá drivert? (az ecs oldalán ilyen számu nix)
A másik nagyobb bajom, hogy a secondary ide controller valakivel összeakad.
Már boot-oláskor közli, hogy bibi van vele.
Hol találom meg hogy mivel akad össze?(más ilyen hiba nix, csak ez) -
Tuib
aktív tag
Sziasztok!
Csak annyit szeretnek mondani, hogy jomagam is ilyen alaplapot hasznalok mar jo ideje, 2x 256 DDR (266) egy Athlon 1600+ es egy Radeon 9000 (Saphire) tarsasagaban... Altalaban 6-7 napig megy folyamatosan, hiba, fagyas nelkul, pedig a ramok abszolut es teljes mertekban noname-ek. BIOS-t sosem frissitettem rajta, nem tuningolok, nem hasznalom a SIS-es drivereket stb... Szoval szerintem az enyim korrekt kis lap. Mivel tul sokat nem lattam mukodes kozben, ezert altalaban errol a laprol tul sokat nem tudok elmondani. Egyszeru, de stabilan muxik...
Tuib -
Sir John
tag
SENKI???
PLZ! -
Sir John
tag
Hali
Egy kis segítséget kérnék a NAGYOKTÓL! :-)
Lehet hogy iszonyú hülye vagyok, de nem tudom frissíteni a bios-t ezen a lapon. Bootolok floppyról amiflash indít, és kapom az üzenetet, hogy a bios nem támogatja a flash-elést... ????? (nemtom angolul hogy írták)
Létezik ILYEN???
S.O.S -
Manitou
veterán
Itt jegyezném meg hogy sikerült 2100Mhz -re belőni a procimat 1733-ról .
Nem is rossz egy ilyen deszkától. -
-
Vales
csendes tag
Üdv!
Nekem is ilyen alaplapom van, még nem volt vele probléma. Azért vettem ilyet, mert erre volt pénzem. Olcsó de több ismerősömnek is van és elégedetten használják. UHU-Linux 1.0 RC2.1 alatt minden felismerve, szépen szól az integrált hangkártya is. Geforce2 MX400 VGA is jól dolgozik. Windows 2000 alatt sincs különösebb probléma, azonban néhány játké pl. a MS Train Simulator nem használható, mert törik a kép a menünél és a menetterv-táblánál. A Linux játékok (TuxRacer) viszont jók.
Kérdésem: Van-e hozzá újabb vagy javított AGP driver(Windows-os)?
Gyanítom, hogy a játék gondnak ez is lehet oka.
Összefoglalva én inkább programozom, netezem és filmeket is nézek (UHU-Linux + MPlayer Rulez)
-
Hequila
őstag
Az másnál is jelentkezik, hogy az a lap nem tudja kezelni a soros egeret?
-
Biaggio
őstag
Már megvan, attól félek
Két nap rendszerbeállítás, néhány operációs rendszer, számtalan driver, program után rájöttem, hogy meghalt az alaplapon az AGP és PCI porttokkal való mindenféle kommunikáció.
Két fő hibaforrás lehetett:
1. memóriacsere
2.. videókártyacsere
Amint lehet, megyek a szervízbe, megnézzük, mi a pálya -
Biaggio
őstag
-
Biaggio
őstag
ááááááááááápppppppppppp
-
Biaggio
őstag
Gyarapodtam egy újabb hibaüzenettel is
0E végzetes kivétel történt, 0028: 00000002 címen.
Pontosan mit jelentenek ezek az üzenetek? -
Biaggio
őstag
up
-
Biaggio
őstag
Houston, we have a problem
Alaplap ECS K7S5A, memóriacsere SDRAM-ról DDR-re. Új memória Samsung 256 MB 333 MHz (tudom, hogy max. 266-on megy az alaplap).
Processzor AMD ATHLON 950MHZ (THUNDERBIRD).
BIOS-ban három lehetőséget enged frekvencia beállításra, jelenleg 100/133-on van.
Többször fagy ki kékhalállal:
06 végzetes kivétel történt 0028:00000017 címen.
Mi lehet a gond???
S.O.S. !!!!! -
-
Zeratul
addikt
Az az érdekes hogy hugomnál is hasonló helyzet volt a Chieftec táppal is. Csak nála akkor jelentkezett ha lekapcsolta gépet a hálózati feszültségről. Valszeg a lítumelem gyenge. Előtte Codegennel igen változatos hibákat bírt produkálni, Cieftec-kel max biosfelejtés volt, de az is valamikor novemberben utoljára. Cheepoman biossal egyébbként gyorsabb de jóval érzékenyebb az alaplap.
-
dEn303
csendes tag
Csatlakoznék Zeratul hozzászólásához...
Amióta a gép kikapcsolása után lekapcsolom az elosztót (magyarul nincs standby +5V, és elemről megy a CMOS) megszünt a BIOS felejtés.
Üdv. -
Zeratul
addikt
A biosfelejtés valóban típushiba, de ez messze nem jelenti azt hogy deszka szar lenne. A Bios felejtés azért jön létre, mert a CMOS-t tápláló áramkör nagyon primitív és eléggé érzéketlen. Nem áramtalanított gép estén a CMOS +5V StandBy-ról kapja a delejt, ami inditáskor nagyon leeshet (dzsunka táp szindróma) és ekkor következik be s CMOS törlődése mielőtt a litumelem át tudná venni a CMOS táplálását. 300W minimum és márkás legyen lehetőleg (chieftec. enermax stb.)
A PCB 5.0 esetén meg lehet próbálni a Cheepoman ECS K7S5Apro modifikált biosát. Hugom gépében bevált. -
GeorgeTerror
senior tag
Egyre véresebb az enyém nyaka.
Most behalt a kisfloppy kontroller.. Ez már bizti. Sztem kifogtam egy jó kis selejtes példányt. Ha minden jól megy pénteken beviszem bótba -
Willy
csendes tag
KÖSSSZZZ FÍJÚKÁK! Petekpa, Vámpír és Manitou segítségét !!!
Két napig a gépbe lógtam ram ki, ram be, boltból kölcsibe ez-is az-is csere HYNIX-re, jobb lett de nem az igazi(124/124-en fut), VGA nem indul, ha indul is lefagyott gyakran (1perc). 2M-ás régi szar VGA-val beindult. És jött a szikra ! A ''POWER'' mert a GeForce viszi a naftát. Mellesleg lehúzkodtam mindent ami nem kell CD, CDRW, de ezek szerint ezek nem vesznek fel semmit. 250-es tápcsere...füst. Új a boltból. Tápcsere...BEJÖTT. Öröm vidor, eszem-iszom.
Uraim ez a lap nem megy 300-asnál gyengébb táppal, és csak ''jófajta'' rammal. Ez a LÉNYEG !!!
Most kiszaggatja a betont.... problémamentesen.
Még egyszer köszi fiúk!!! -
McCoy
tag
Szevasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy..... van egy ecs k7s6a alaplapom és az a gondom hogy az előre beírt FSB-k (PL: 110\110\37) eléggé kevesen vannak és pont az nincs rajta amire szükségem lenne, ilyenkor mit tegyek, honnan lehet olyan biost leszedni ahol több fsb van a listán???? THX
-
-
Willy
csendes tag
HEEEEELP !
Üdv minden GURUNAK !
Nem vagyok egy PC doktor ezért segítséget kérek!
Most vettem egy K7S5A-t XP1700-al de már a boot-nál is 1100-at ír ki, és nem bírok vele. Két darab 256-os SDRammmal nyomul, probáltam egyikkel másikkal, de a helyzet változatlan. Ha a BIOS-ban feltekerem133/133-ra akkor se kép se hang. Bios reset-tel viszatér. Próbáltam más VGA-val, akkor kiírta már az 1700-at, de az winXP bootolása közben kifekszik. Probáltam frissíteni is a BIOSt (AMI), de semmi. Mit állítsak a BIOS-ban az alaptól eltérőt? Rakjak másik BIOST? Olvastam az előző hozzászolásokban tuningBIOS-ról. ??? honnan tölthető le?
Előre is KÖSSZ !!!
K7S5A+Athlon 1700+2x256sdram+Geforce MX400 -
wassermann
addikt
BALUKA,
ha az alaplapi hangot használod mindenképp érdemes megnézni
milyen hangchippel szerelték a K7S5A-dat. Ha ALR... a típusa akkor egy
Realtek drájverrel jobb lesz a hangja. De ehhez tényleg meg kell nézned,
mert semmilyen szoftver nem ismeri fel. Asszem a 3.ik és a 4. PCI csati vonalában van, az alaplap külső élénél néhány pici kondival körítve.
De ha tényleg nem akarsz a drájverekkel vacakolni, hagyd az egészet. -
baluka
tag
Megmondom őszintén, minden driver az alapból van felinstallálva, vagyis csupa olyanokról van szó, amiket az alaplaphoz ill. a grafkártyához a mellékelt CD-k tartalmaztak. Nem variáltam a kiválasztásuknál , egészen egyszerűen a Windows saját driverkeresőjével kiválasztattam az adott CD-ről legmegfelelőbbnek ''tűnőt'' és kész!
biztosan furcsán hangzik ez a tapasztaltabbak számára, de hát nekem ez azóta gond nélkül megy.
Ja, a DirectX 8.1-es.
sejtem előre, hogy most majd lehurrogtok, hogy miért nem rakok fel újabb verziójú drivereket, de eddig semmi problémám nem jelentkezett, nekem az azért elég sokat mond, hogy pl. a GP4 1600x1200-es felbontásnál, az összes grafikai beállítást a maximumra tolva a legapróbb szaggatás nélkül, gyönyörű megjelenítéssel teker ezerrel! -
baluka
tag
Nekem tavaly októbertől van ilyen lapom 1600XP+-vel, 512 SDRAM-al, Radeon 8500-al és Maxtor 40GB 7200-al. két hónapig használtam Win Me-t, sokszor fagyogatott és nem nagyon voltam megelégedve a gyorsasággal, a Checksum error-ról nem is beszélve, mert hát heti rendszerességgel felejtette a BIOS beállításokat. Januárban egy haver tanácsára felraktam a Win XP profot, azóta nem volt egyetlen fagyásom sem, és ami a legfurcsább, nem felejt a BIOS sem!!!!
utánaolvastam egynéhány angol fórumban, és ott az volt az általános vélemény, hogy ez az alaplap egész egyszerűen XP-re lett optimalizálva, ez az op.rendszer hozza ki a lapból a maximumot, vagyis igazán csak ezzel lehet kihasználni teljesen.
Nem tudom, mennyire lehet ez igaz, az viszont tény, hogy nálam érzékelhetően emelkedett a gép teljesítménye, valamint egész egyszerűen jóval gyorsabb, mint Me alatt.
Ezért csak azt tudnám tanácsolni minden K7S5a tulajnak, hogy próbálja meg felrakni az XP-t, mert ha nálam bevált, másnál is - elvileg - javulást kellene eredményeznie! -
tito
csendes tag
Tudom,az enyém nem k7,de látom itt sok a hasznos tipp,ezért kérdezném meg a következőt:
ECS P6S5AT alaplapom van,felraktam rá egy BIOST,nem ment valami jól vele a DDR 266os RAM!
Az új BIOSsal is a SISOFT SaNDRA egy 133as SD szintjén lévő értéket ad neki.
AZ AIDA32vel is elég lassú!!!
1GHZ-s Tualatin proci van a lapban,256 PC2100es DDR RAM!WIN98Se!
A BIOSban a Ram-os dolgok,mind tuningon vannak,nem fagy,stabil!
Nincs vhol valami új BIOS ehhez?
Vagy vmi a CHIPhez(SIS635T)!!!
Mi lehet a Bibi?
Kösz -
lesaux
veterán
-
Polesz
addikt
Hozzánk kell behozni, mer mi vállaljuk a garanciát, vagyis, hogy ha hibás akkor elvisszük és majd visszaadják egyszercsak
Tényleg nagyon sok lapot adtunk el és nem volt hiba velük. Olvastam én is a sok-sok leírást, de nem vettem észre a különböző hibákat max 1-2 jött elő, de nem mondhatnám, hogy ezért rossz a lap. Ellenben sokkal többet szívunk MSI, Gigabyte, Asus, Abit lapokkal, pedig abból jóval kevesebb talál gazdára. A másik általam nagyrabecsült ''gagyi'' lap a matsonic 8137c, abból is csak olyannal találkoztam ami a táp hibája miatt purcant ki, kb 150-ből 2
Nem jó helyen vásárolsz nem jó lapot ennyi -
lesaux
veterán
Rengeteg ilyen lapot adtunk el, de probléma nem igazán volt még egyikkel sem.
A bátyám felhívta a szervizt, hogy ilyenkor mi van. Mondták neki, vigye be, valszeg kicserélik, eltart kb. 1 hétig a csere. Azóta is nálunk van az alaplap, mert a bátyámnak kell, nem akarja egy hétig nélkülözni. Főleg úgy, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a következő működni fog rendesen.
Lehet, hogy más is ezért nem viszi vissza?
Vagy a másik variáció, hogy Te ugye boltban dolgozol. A ECS deszkát meg a Pulsarba kell visszavinni, mivel ő a szerviz. Ezért Te lehet, hogy nem is tudsz róla, de hordják vissza őket szépen. Akár.
Még valami: alaplapot nem úgy vesz az ember, hogy ha szerencsésen együttállnak a csillagok, akkor működik. Megnéztem az ECS oldalán, támogatja az 1700+-t. Olyat vettem bele. Felejt az alaplap. Akkor mi a rossz? -
Polesz
addikt
Érdekes módon nem mindenfajta procival csinál ilyet
Haver 2100+ XP-jével szintén felejtett a K7S5A. Kicseréltük én hazahoztam a deszkát és nálam egyszer sem köhögött. Kapott egy másikat és az is dobja néha a hátast. Ha elhoznám azt is nálam az se felejtene. Rengeteg ilyen lapot adtunk el, de probléma nem igazán volt még egyikkel sem. Szerintem sok minden befolyásolja a lap működését, nem biztos, hogy egyből a lapot kell lefikázni.
Ez az én véleményem, lehet fikázni -
wassermann
addikt
Nekem még a legelején, kb. egy éve volt egyszer egy
ilyen CMOS-felejtésem, de akkor nyomban BIOS-t frissítettem.
Azóta soha semmi bajom, szila szilárd az ECS K7S5A-m. -
lesaux
veterán
Nem örülök, hogy neked is előjött a probléma, de régóta mondom, hogy szar a K7S5A. Ez egy ismert típushiba. Egy dolgot csinálhatsz vele. Visszaviheted a boltba. Azért nem valószínű, hogy az elem adta meg magát, mert ilyen rövid idő alatt nehogymár, a másik pedig, hogy a tápot gondolom nem húzod ki a gépből, és nem is áramtalanítasz. Akkor pedig az 5V-ról kell mennie, nem is elemről.
-
Manitou
veterán
Hja, és a félreértések elkerülése végett,mindezt úgy csinálja, hogy nincs a gép húzva 133/133-on jár az fsb.
-
Manitou
veterán
Ez már a második ilyen lapom,az első sose csinált ilyet. Ez meg zsír új ,ahoz képest korán kezdi
-
Manitou
veterán
Most állt elő az a probléma amiről eddig csak olvastam ezzel a lappal kapcsolatba.
Elég sűrűn , mondhatni naponta-háromnaponta a bios reseteli magát,amikor a gépet bekapcsolom. Lehet elemet kellene cserélni.Lehet hogy a sok bios reset,amit én csináltam a jumperrel ,a sok tuning beállítás miatt, szóval hogy ez lemeríthette anyira az elemet hogy elfelejti a biost? -
divot
veterán
Ámberek!
Most jöttem csak rá, hogy baj van. Illetve épp az a kérdés, hogy baj van?
Mert a K7S5A alaplapon két tápcsati van: az egyikre megy a procihűtő, nálam a másikról a házventi táplálkozik. De akkor hova jön a videokártya csatija? -
Kraft
csendes tag
tbred b magos 1700+xp
-
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #49 üzenetére
Köszi! Ezeket én is olvastam, de Kraft gyakorlati tapasztalatai érdekeltek volna. Vajon visszajön még?
-
wassermann
addikt
A külföldi fórumok szerint 133/133 fölött jót tesz az ECS K7S5A-nak,
ha leszedik az öntapadós ragasztószalaggal rögzített chipset
hűtőbordát, mert ez a gyári rögzítés inkább hőszigetel, mint
használ. Ezután a ragasztószalag maradékát lekaparva,
a bordát ezüstpasztával bekenni és négy sarkán
pillanatragasztóval visszaragasztani! -
Kraft
csendes tag
na megproszaltam, 166os fsbvel nemindult el a gep 150/150ennel meg stabil votl,de afelett nembootolt :/ ezer vettem egy uj lapot, abit nf7, ezzel most 166os fsbvel szepen kalimpal
-
Peet
senior tag
Az ecs honlapjai:
http://www.ecs.uk.com
http://www.ecsusa.com
Samunak! -
james
aktív tag
Köszi, lehet, hogy megpróbálkozom vele. Más topikokon is utána néztem és inkább bíztató a dolog, mint kérdéses. Érdekes, hogy a hivatalos leirásokban nem említik a DDR333 támogatást, pedig ha jól értelmeztem, a két szabvány között nincs lényegi különbség, kivéve persze a sebességet.
-
james
aktív tag
Hali!
Adott az apropó, hogy mélyponton vannak a DDR ram árak. A kérdésem az lenne, hogy az ECS k7s5a elboldogul-e a DDR 333 as szabvánnyal, különösen úgy hogy van mellette egy 266-os modul?
Van esetleg valakinek tapasztalata ez ügyben?
Érdekes módon jelenleg a DDR 333-as az olcsóbb. -
petakpa1
őstag
Kraft mi a helyzet a boot 166-tal???
-
petakpa1
őstag
válasz
GeorgeTerror #38 üzenetére
SisAgp 1.11 - ha ennél nagyobb verziószámút telepítek, a win98 nem bootol többet
, nemtom az újabbak mér nem mennek, lehet, hogy a win98FE nem teccik neki. Egyébként teljesítményben jelentenek valamit az újjak?
Cmedia9738 ver 0.21, de ha csak ez van fönt nem megy a 3D. Ezért előbb feltelepítem ezt aztán ráfrissítem a SiS7012 1.06-t és van hang, nem fagy a 3D, meg egy kicsit erősebb jelet is küld ki. (Azért elég furcsa a dolog mert a chip maga cmedia, és mégis a SiS driverrel megy jól???)
Próbáltam mindenféle más cmedia drivereket, sőt a SiS-t is magában, de csak a fenti módszerrel megy minden. Így viszont jól megy -
GeorgeTerror
senior tag
Mijen drivereket használtok a laphoz és mijen verziószámút?
Valamint a különböző verziókkal mi a tapasztalatotok? -
petakpa1
őstag
válasz
wassermann #15 üzenetére
Nekem az 1300 durci megy 13x110=1430-on
átvágtam a hidakat kaptam 10-es szorzót gondolván, hogy 10*143=1430 és optimalizáltam a rendszert
Na erre ilyen beállításal fagytak a 3d-s cuccok
Megoldást nem találtam, szóval visszetértem 13x110 re
Szóval gondold át mielőtt hidakat vagdosol, elvileg működnie kéne, gyakorlatilag nem működött! -
Kraft
csendes tag
nekem 1700+xpmvan Tbred magos, 147/147es fsbn 1613mhzen megy, sdrammal, jovoheten veszek ddrt sokan aszondjak nembootol be a lap 166os fsbvel,de van ahol meg azt irjak,hogy bebootol, haigen 1826mhzen fog karistolni,ami sztem jo, masik lapoknal ez az 1700+xp 400-as ddrel 2400+kent is siman megy,szal lehet beujitok enis egyuj lapra,mert lehet ez nemakarodzik majd bebootolni 166al se
-
JulWCZar
senior tag
Viszont ha veszed egy tuning alaplap és egy K7S5A árának a különbségét, és ezzel megtoldod a venni kívánt proc árkeretét, máris felesleges a tuning
K7S5A rulz! -
PcYeti
csendes tag
Biztos nagyon szép eredmény Athlon2000XP proccitól 12.5*147 MHz, de kapaszkodj a havernak Athlon1800XP procci 12*166 MHZ (Bár ha bepöccen 11,5*180-ba is belehajtja) stabilan repül (winXP-vel) vagy 40 C-én! Lehet hogy jó árfekvésű ez az alaplap de egy kicsivel többért már akár egy tuningot is vehetsz !
-
Polesz
addikt
Topic UP!
Na szóval a helyzet a következő. Megnéztem az irq kiosztásokat és az 5-10 párosítás a nyerő a lap szerint. Meg a 3, de csak azért, mert letiltottam az egyik soros portot
Beletúrtam a lapba a cheepbios-t. Simán lehet állítgatni az fsb-t. Az XP2000+ most 12*147en szalad vidáman fagyás nélkül. A ram (256 sd) is jól bírja, pedig cimke szerint csak egy acorp féleségBeállítottam ultra brutál konfigra és nem hibázik
Sajnos a 150Mhz-t már nem bírja
Na nem baj
Az ATI Radeon 8500LE kártyát felhúztam pstrippel 300/266-ra (alap 250/200) így 3dmark2001-ben 8709 pontott teljesített a cumó.
Asszem ennyi. egyenlőre. -
wassermann
addikt
Az IRQ problémát tényleg elfelejthetitek W XP és asszem W 2000 alatt is,
ha a BIOS-ban a CPU beállításoknál alul engedélyezitek az APIC-ot
és a telepítésnél így jártok el:
„To force in a system Hardware Abstraction Layer (HAL) during an installation
of Windows XP, note that during the Text-mode phase of Setup, you receive
the following informational message across the bottom of the screen:
Press F6 if you need to install a third-party SCSI or RAID driver.
When this message appears, press F5. After you press F5, you will see the following list of computer types (listed in bold).
Choose ACPI Uniprocessor PC!” -
Polesz
addikt
válasz
GeorgeTerror #1 üzenetére
Most épp egy ilyen lapot nyúzok XP2000+ procival. Eddig stabilan megy. ATi Radeon 8500LE 128Mb-os kártya társaságában. Az alaplapi hangkártyát nem használom helyette egy cmi 8738-as kártya zörög. Van még egy leadtek winfast tv2000 és egy compaq netintelligent hálókaresz is a gépben. Bios az eredeti gyári. Semmi fagyásom nem volt. A linuxom stabil minden megy mint az álom. A win98-al lehet játszani elfogadható sebességen. Több nem kell.
-
divot
veterán
Látom, nagyon rosszak a tapasztalataid. Nálam IRQ fronton is minden rendben, a tesztekről pedig továbbra is az a véleményem, hogy az apró különbségeket igazából nem veszed észre valódi használatban. Tehát például a 3D Markban 9000 pontot előr konfigon ugyanúgy fognak futni a játékok, mint a 10000 pontoson.
-
lesaux
veterán
1700-as XP van benne. Tesztekben az én 1200-as Celeronom 1600-on lenyomta CPU meg MEM tekintetében.
A MEM különösen érdekes, mert nyilván 133-as FSB-n megy mindkettő.
Jó, akkor finomítok az álláspontomon. Van esély arra, hogy ha valaki vesz, szériahibásat kap.
Nektek egyébként hogy osztja ki az IRQ-kat? Nem akarja mindegyiket az 5-ösre meg a 11-esre rakni? -
divot
veterán
Néz, mindenki a saját tapasztalataiból következtet. Ez teljesen természetes. Nekem nem volt vele gondom, korábban epox alaplappal éltem közös háztartásban, és ő többször fagyott. Aki meg szív, az joggal szídja a lapot. Viszont ha megnézed, elég sokan meg hozzám hasonlóan, vagyis elégedetten nyilatkoznak. A lassúság pedig igencsak relatív fogalom, mert a néhány százalékos ilyen-olyan tesztekkel mérhető különbséget a való világban
nem igazán venni észre.
-
wassermann
addikt
Semmi gondom az aszinkronnal!
És szerencsére a videokártyám sem okoz hely problémát a DDR-el!
A CMOS felejtés még a nagyon kezdeteknél egyszer előfordult, de már régóta OK.
Mióta XP-t raktam rá az integrált APIC-kontrollert is engedélyeztem, így 24 IRQ-
val gazdálkodom ütközés nélkül! -
lesaux
veterán
A7S333 nem hasonlóan népeszerű? Vagy akár csak a K7S6A? Azokról messze nincs ennyi topic sehol.
Egyész egyszerűen az 5-ösben van egy szériahiba, csak nem érdekel senkit.
Én sem a lap ellen beszélek, mert jó kis antituning, lassú lap, csak mondom, hogy aki ilyet vesz, az fel is készülhet a hibákra. -
divot
veterán
válasz
wassermann #15 üzenetére
Nálad műkszik aszinkornban?
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
GeorgeTerror #7 üzenetére
agp-nél levő műanyag rögzítőbiszbasz
Ez a rögzítő egyébként hogy működik? Valaki panaszkodott, hogy ki akarta venni a VGA-t, de az nem akart kijönni. -
wassermann
addikt
Szintén egy boldog K7S5A tulaj vagyok, majd másfél éve.
Semmi bajom a lappal, az alaplapi hangot is használom és atom stabil.
Amikor még vettem csúcsnak számított.
A lapom kezdetektől fogva tunning CHEEPOBIOS-al megy.
Először 700-as Durcim volt benne 124MHz FSB-n (868MHz),
most 1100-es Morgan 110-es FSB-n (1210MHz), a memória 146-on.
Tervezem, hogy átvacakolom a MORGAN hídjait *8,5-re
és akkor 850-esként ő is rohanhat 146-os FSB-vel
1241 MHz-en.
A K7S5A olyanoknak való, akik az árával arányosan támasztanak
elvárásokat a vele szemben! -
soctavia
tag
Gondolom ez vga függő is. Én simán mozgatom a ddr-t, ha ott a videókártya(sapphire8500le).
Ha másért nem, akkor ezért jó a tuningbios->alapon is gyorsabban megy, mivel nincs alulhajtva.
- FSB modes reprogrammed:
''100/100 MHz'' changed from 99.6 to 100.9 MHz
''133/133 MHz'' changed from 132.77 to 133.9 MHz
''100/133 MHz'' changed from 99.6/132.77 to 100.9/133.9
No more underclocking by default! -
lesaux
veterán
válasz
GeorgeTerror #11 üzenetére
Az oké, hogy mindenhol van gyárihibás, de látogass el a www.ocworkbench.com-on a K7S5A fórumra, és kb. minden harmadik topic erről fog szólni.
-
lesaux
veterán
válasz
CMOS checksum error nem volt még?
IRQ-kat tisztességesen osztja ki?
Ezek a leggyakoribb hibái. Az első főleg. -
divot
veterán
válasz
Úgy van. A DDR RAM-ot csak akkor tutod kivenni, ha előtte eltávolítod a videokártyát. A tuningbios pedig nálam teljesen stabil, alapon 133,9-es, az AIDA szerint 134-es FSB-t biztosít, és 148-on is gond nélkül megy. 150-en viszont meg sem nyikkan.
-
almásrétes
tag
válasz
Az overclocker BIOS-szal csak FSB-t lehet állítani, szorzó ill. fesz. állításra nincs lehetőség. Én az OCWorkbench legújabb CheepoBIOS-át használom, Palomino 2100+@2200+
, szóval sokra nem mész az OC-s alapszoftverrel.
A lap egyébként atomstabil, minden fut rajta, nincs vele gond. Csak az ár/érték aránya miatt éri meg megvenni (kétszer ennyiért van már nForce2-es lap is ugye).
Üdv,
rétes -
GeorgeTerror
senior tag
Tudom, hogy volt már ijen topik, szerinted nem olvastam?
Sokkal szívesebben vettem volna egy véleményt a tuningbiosról, hogy mi változott meg ijenek.
Szerintem nem gány az alaplap.
Bár egy nagy tervezési hibát találtam rajta: az agp-nél levő műanyag rögzítőbiszbasz igen nehezen bontható ha be van dugva az idekábel. -
soctavia
tag
válasz
GeorgeTerror #3 üzenetére
Nekem ilyen van. A legutolsó cheepbiost használom, nekem bejön. Kevés a procim a videókártyámhoz képest, így minden + MHz-et megbecsülök. Feszt állítani nem tudok, így ez + 10-12%-ot jelent.
Viszont valahol olvastam, hogy a floppyvezérlő egy lehetséges gyenge pontja a lapnak, és az enyém is csinál fura dolgokat...Még szerencse, hogy ma már nem létkérdés. -
lesaux
veterán
A bátyámnak ilyen lapja van.
Már 2 topicot is kellett miatta nyitnom, annyira gány. -
divot
veterán
válasz
GeorgeTerror #3 üzenetére
Nekem ilyesmim van, tuningbios, stb, de volt már ilyen topic, ahol ilyen-olyan hozzászólások voltaz ilyen alaplapokról.
-
soctavia
tag
válasz
Érdekes, hogy senki, vagy ez a lap már ennyire lecsengett?
-
GeorgeTerror
senior tag
Ide várok mindenkit akinek ijen lapja van.
Tapasztalatok, infók, BIOS-ok, egyszóval minden.
Legyen ez egy nagy összefoglaló topik, azok kedvéért, akik ijen lapot akarnak, illetve azok kedvéért akiknek ijen van.
Kezdeti kérdés:
Ki mejik Biost használja, és miért?
Mijen az overklokker bios, lehet-e hajtani a lapot vadul?
Tartalmaz-e szorzóbeállítási, illetve feszültségállítási lehetőségeket?
Kezdetnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Silver-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3488
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest