Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) thomas77 válasza martonl (#1947) üzenetére


thomas77
senior tag

Az elsődleges magyar kártyám most vodafone-os. A telekomos kártyám számát kb. senki se tudja, szóval azon nem is keresett senki.
De most, hogy kérdezted, megnéztem. Nyoma sincs az üdvölző sms-eknek a Samsungomban. A yetteles és a vodafone-os sms-ek mind megvannak. Még a mexikóiak is! :DD

(#1952) martonl válasza thomas77 (#1951) üzenetére


martonl
senior tag

Köszi, nekem ez sajnos nem jó hír. :((

(#1953) csaszi75 válasza thomas77 (#1950) üzenetére


csaszi75
senior tag

Sehol nincs a Vodának VoLTE roamingja, semmit nem írnak az oldalukon erről, hogy lenne..
Ellenben az pár bejegyzéssel előbb fejtegettem, hogy az USA-ban a Verizon és az AT&T lekapcsolta a hagyományos 2-3G hálózatát és csak 4G/5G van nekik (T-Mobile USA még nem kapcsolta le.) ez pedig azt is hozza magával, hogy csakis VoLTE hangjuk van.. s erre kitalálták, hogy behazudják a VoLTE roaming képességet (Syniverse-n keresztül) a hozzájuk csatlakozó külföldi előfizetők részére.. már amelyik operátor leszerződött velük..
https://prohardver.hu/tema/mobilhasznalat_kulfoldon/hsz_1944-1944.html

(#1954) dr9 válasza thomas77 (#1950) üzenetére


dr9
kezdő

Ez nem csak a magyar vodafone, semelyik vodafonenak nincs rendes VoLTE roaming, a vodafone anyacéget már csak az érdekli, hogy szabaduljon meg a leányvállalataitól, nemhogy még VoLTE roamingot vezessen be 1-1 szolgáltatóval. Most, hogy a 4iG kezébe került a vodafone, lehet, hogy idővel látni fogunk mozgást. De véleményem szerint, szégyen, hogy a Digi RO-nak is már egyre hosszabb a VoLTE roaming listája (nincs online, de van pl. Magenta AT, 3 UK stb.), de az összes vodafone leányvállalatnak még semmi. :W

cosmoT

(#1955) martonl válasza csaszi75 (#1953) üzenetére


martonl
senior tag

Ha thomas77 azt írta, neki ment és hogy az a fő kártyája, akkor csak úgy volt. Érdekes ez a syniverse-s dolog. Nem értek hozzá (lehet hülyeséget írok), de ezt én úgy tudom elképzelni, hogy híváskor a telefon bejelentkezik az ő szerverükre és egy sima VoIP hívásként megy át a beszéd. Ehhez viszont szerintem kéne valami kliens oldali módosítás is, egy másik APN vagy ilyesmi, ami automatikusan települ a kinti hálózatra való csatlakozás után. Meg persze bejövő hívásnál is le kéne ezt kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#1956) thomas77 válasza csaszi75 (#1953) üzenetére


thomas77
senior tag

Az, hogy ez most behazudott VoLTE roaming, vagy valós, az persze érdekes lehet itt a fórumon. De amikor külföldön vagyok, akkor nem biztos, hogy annyira érdekel. Az viszont fontos, hogy működjön így, vagy úgy. Ez működött.
Valami egészen csodával határos módon még képernyőképet is csináltam róla. Pedig nem igazán terveztem ilyen dolgokkal foglalkozni annak ellenére, hogy a Samsungot csak ezért cipeltem el.

Íme a kép:

Az viszont egyre fontosabb, hogy aki az amerikai kontinensre utazik, annak olyan készüléke legyen, ami képes kihasználni azokat a megoldásokat, amiket az ottani szolgáltatók alkalmaznak. Legyen szó roamingról, vagy helyi sim használatáról.
Nem célom az iPhone-t isteníteni, de ha az ember a legújabb iPhone-nal a zsebében utazik, akkor nem nagyon érheti meglepetés.

(#1957) martonl válasza thomas77 (#1956) üzenetére


martonl
senior tag

"Nem célom az iPhone-t isteníteni, de ha az ember a legújabb iPhone-nal a zsebében utazik, akkor nem nagyon érheti meglepetés."

Újabb Samsungokkal sincs gond és nem is lesz, remélem. És ezzel kb. ki is lőttük sajnos a készülékportfóliót.

De tényleg mekkora gáz, 19. még a Galaxy S8-asomon ment minden is, most a zasszony kivisz egy S9-est és még egy segélyhívást sem fog tudni elindítani. Egyszer hogy S9, volte roamingot nem tudja. Másrészt meg dominós.

(#1958) dr9


dr9
kezdő

Már megint nem megy a Telekom RO roaming. :W
Limited service, majd ledob. Csak az orange megy.

[ Szerkesztve ]

cosmoT

(#1959) thomas77


thomas77
senior tag

Újabb okosság:
- ingyenes e-sim
- ingyenes adat
- ingyenes global roaming

Ilyen létezik?
Persze hogy nem. Illetve mégis...

Le kell tölteni az appot. Megadni nevet és telefonszámot. Jön a visszaigazoló kód. Azt bepötyögni az alkalmazásba. Utána telepíteni az esimet manuálisan és már megy is.

Mi a buktató?
A kezdeti 100 MB felhasználása után 300 kbit/s-re csökken a sebesség. Ráadásul csak 60 percig működik. 60 perc után egy 30 mp-es reklám megnézése után újabb 60 percet kap az ember.

Hogy mire elég?
KB semmire. De az üzenetküldő alkalmazások elvileg működnek vele.

Van lehetőség napidíj fejében sebesség limit nélküli használatra is.

Nagyjából 10 perce telepítettem az enyémet. Még sok tapasztalat nincs, de próbálgatom.
Akár magyarországi használatra is jó lehet.

(#1960) whbear válasza thomas77 (#1959) üzenetére


whbear
senior tag

Köszönjük az információt! Lassan aktuális lesz az eSIM, kipróbálni a legjobb.

Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

(#1961) thomas77 válasza whbear (#1960) üzenetére


thomas77
senior tag

Még annyi, hogy elvileg egy navigációs program is el tud rajta ketyegni. Szóval ha az ember EU-n kívül kocsikázik, akkor is lehet online navigációja. Persze ebben az esetben célszerű a térkép részletet előre letölteni.

(#1962) Donki Hóte válasza thomas77 (#1961) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Kiváncsi vagyok a részletes tapasztalataidra ezzel kapcsolatban, mert vezetés közben hogyan nézed meg óránként a 30 másodperces reklámot?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#1963) donjohnson válasza Donki Hóte (#1962) üzenetére


donjohnson
addikt

megállsz a kocsival és újracsatlakozol. :DDD mindenesetre jobb mint a semmi.

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.