Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendeguz76
aktív tag
Üdv.Lenovo Legion Pro 5 16IRX9SKU: 83DF00BYHV.Ezt a laptopot néztem ki játék,ill Archicad munkára.radium-ban találtam a legjobb árban viszont forintra egy az ára ryzen procis verziónak is.intel i7 14700hx vs ryzen 7745hx.Gondolom az Archicadnek mindegy de játékra melyik a jobb választás?
-
piko88
tag
Kinéztem egy laptopot, mi a véleményetek?
https://radium.hu/msi-cyborg-9s7-15k111-1407-71055.html
Előre is köszi. -
h.g.f
csendes tag
válasz
teptep #180821 üzenetére
Köszönöm szépen! Képzeld, ahogyan keresgéltem, mostanra én magam is arra jutottam, hogy a következő lenne a legjobb: ASUS Zenbook 14 UX3405, Core Ultra 5-tel. Nagyon megerősít, hogy épp ott van a javaslataid között.
Ennek nyomán két kérdésem lenne, hátha van benne tapasztalatod:
1) Az Asus Zenbook építési minősége hogyan viszonyul a HP-hoz (pl. Envy vagy Spectre) és a Dell-hez (pl. XPS)? A laptop hosszú élete tekintetében érdemesebb lenne inkább a Dell és a HP felé keresgélni, ha az árat épp nem vesszük számításba?
2) Egy modern OLED laptopnál reális a beégés veszélye általános (irodai, filmnézős) felhasználásnál?(Ja… és van véleményed a Mysoft és a Radium üzletekről?)
-
Kickass
őstag
Sziasztok!
Sziasztok,
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 400 ezer
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Otthoni használat, irodai programok
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15"
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lesz, de utazás közben viszont nem.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win11
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD de elég a 256GB is
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Amiket eddig néztem:
- Macbook Air M1 - cégesként már használtam, itthon szinte minden más eszköz almás így illene az 'ökoszisztémába', hátránya hogy hub kellene kb minden eszköz használatához
- Microsoft Surface Laptop 4 (5UI-00050) - Ryzen 7, 8Gb RAM, erről sokat nem tudok, kérdés később bővíthető-e esetleg 16GB-ra
- HP 15S-EQ2004NHMost Notebook.hu vagy Radium jöhet szóba, kihasználnám a 0 thm-et.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus ROG gépem van, 3 éves, ezt cserélném le. (5900HS+3060). Szeretnék egy Asus ROG vagy Lenovo Legion gépet venni a következő 3 évre, a keret kb 700-750K. Az újabb processzorokkal és 4060/4070 kártyákkal szerelt gépeket nézegetem.
https://radium.hu/pc-laptop/lenovo-legion-82wm009ghv.html
https://radium.hu/catalog/product/view/id/62633
https://radium.hu/catalog/product/view/id/58546Ezek közül melyiket ajánljátok? Vagy esetleg ebben a sávban jobb ajánlat van most valahol? Igen, látom, hogy az Asus csak 4060-at és FHD-t ad, de mivel ROG-om van, behoztam azt is, ami ebben az ársávban van.
Vagy érdemes most várni kicsit a 8. generációs AMD gépekre?
Köszönöm a válaszokat!
-
ace05
senior tag
Február- Március
4-550k
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka, videóvágás, koca játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Cities Skylines 1-2, Battlefield 4-2042, GTA V, Just cause 3-4, Mass Effect
16"-17" között, Full HD vagy fölötte, lehetőleg matt. IPS
Munkahelyi laptopnak szánom, most is hurcolom amit le akarok cserélni, asus gl 752vw
win11
Legalább legyen 512 nvme m2 ssd és legyen plusz tárhely vagy még egy m2 vagy hdd hely. Jobban preferálnám ha hdd lenne.
hdmi, utp port legyen rajta.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gépet perferálnámUgyan gamer laptopot keresek, de bevallom őszintén az ilyen csili-vili ledes laptopok már nem a világom.
A radiumnál jó árban vannak a Lenovo Legion 5 17ACH6H gépek. Itt ebbe leginkább a rtx3070 tetszik. Ezt néztem ki magamnak, de gondoltam rá kérdezek itt hátha van valakinek jobb ötlete.
-
ecneb
csendes tag
Sziasztok!
Még idén.
300-450k környéke.
Irodai programok, böngészés, film és sorozatnézés, AutoCad tanulás, pici játék.
Semmi extra, esetleg 5-10 éves játékok néha, újból Vampire Survivors és hasonló indie játékok.
Méretre 14-16''. Felbontásra minimum 1920x1080.
Kb kéthetente 100km vonatozás oda-vissza de közben nem használnám.
Oprendszer nélkül, de majd Windows kerül rá.
SSD legalább 500 GB, RAM legalább 16 GB.
Magyar billentyűzet háttérvilágítással (sima fehér elég) mindenképpen. Dedikált videokártya és numpad jó lenne. Opcionálisan fémház, bővíthető/cserélhető RAM.
Csak új.Kinéztem 2 laptopot is de nyitott vagyok bármi jobb ajánlatra
Lenovo Legion 5 Phantom Blue, 449k
SKU: 82JU013GHV
https://radium.hu/catalog/product/view/id/48050LENOVO IDEAPAD 5 PRO 16ARH7, 420k
(82SN00DYHV)
https://www.notebook.hu/lenovo-ideapad-5-pro-16arh7-82sn00dyhv-storm-grey-tab-m8-za5h0170gr-bundle-352325 -
matthewwwwww
csendes tag
Sziasztok!
Elkövetkezendő hetekben
400-500e
Képszerkesztés (Photoshop), programozás
Fifa, de ez nem feltétel
15-16, nem lenne probléma a minél nagyobb felbontás és a színhűség (Photoshop miatt)
Többnyire otthon lenne használva
Win11 és Linux
500-1000 Gb
Képszerkesztés miatt 16 GB RAM (+bővíthetőség) vagy már alapból 32 GB.
Minél tartósabb, több éviig használható legyen, tartós zsanér (bár ezek lehet lutri)
Csak új gépek+ Eddig kinézett laptopok, de bármi más ötletet szívesen fogadok:
Lenovo Ideapad Pro5 32 GB RAM
https://radium.hu/catalog/product/view/id/60310Lenovo Ideapad Pro5 32 GB RAM + dedikált videókártya
https://www.emag.hu/lenovo-ideapad-pro-5-16irh8-83aq004vhv-16-0-wqxga-120hz-laptop-intel-core-i5-13500h-32gb-512gb-ssd-geforce-rtx-4050-6gb-efi-shell-magyar-billentyuzet-szurke-83aq004vhv-hu/pd/D7FHY3YBM/?ref=graph_profiled_similar_1_1&provider=rec&recid=rec_49_417d0637b211c042834597fde62eaefb9bf1afe190848666159572dc67ccce54_1699542234&scenario_ID=49Lenovo Legion 5
Itt inkább nem linkelnék be semmit, mert a megjelölt árkategóriában találtam többet is ami megfelelne a feltételeknek (kivétel a minél jobb kijelző).++ Photoshopnál mennyire lehet fontos a dedikált videókártya?
Köszi előre is aki tud érdemben segíteni
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Radium régen kerülendő volt.
Most se igazán ajánlják.
Garancia pedig gyártói. Mire kell mégis figyelni, azért 10en ev alatt fent maradtak..
Vagy hol vannak még jó árak és konfigurálhatóság, olcsó win stb.?
Lenovo Legion vagy Asus Rog okat nézek 500e alatt.Köszönöm
-
Tomapiska
csendes tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy gamer MSI gépet
https://radium.hu/msi-laptop/msi-gf66-ar/msi-katana-gf66-12ue-16-gb-ram-1000-gb-ssd-windows-11.html
véleményeteket szeretném kérdezni, nagyjából ez a 450 ezer lenne rá. Szerintetek megéri, vagy tudtok esetleg mást ajánlani, ami akár jobb is lehet?Köszi
-
Sasi82
csendes tag
Sziasztok!
Nincs itt valami bennfentes, hogy augusztusban jöhetnek valami sulis akciók esetleg laptopokra? Vagy érdemes most venni, amíg az euró megint el nem száll? (Radiumnál csiripelnek valamit, de nem mindegyik laptopra)
Ezeket néztem ki magamnak (Fotó + videoszerkesztés, játék nem nagyon lesz) - 8 éves gép cseréje - LenovoG510!
MSI Katana 15 B13VEK - i7-13620H, 15.6FULL HD 144Hz, 2000 GB, 32GB (DDR5), Geforce RTX 4050 6GB, Win11
LENOVO LOQ 15IRH8 - i7-13620H, 15.6FULL HD 144Hz, 2000 GB, 32GB (DDR5), Geforce RTX 4060 8GB, Win11
ASUS TUF Gaming F15 FX507VU4 - i7-13700H, 15.6FULL HD 144Hz, 2000 GB, 32GB (DDR4), Geforce RTX 4050 6GB, Win11Segítségetek előre is köszönöm!
-
cs.zs.
veterán
válasz
hpeter21 #177041 üzenetére
SeniorTilla-nak a 177044-ben teljesen igaza van: ha a szemed nem az igazi, nagyobbat kell választani.
15-16" méretben is vannak érintősek szép számmal, én a leggyengébb procisakat nem is tenném most ide, ezért i3 és Ryzen3 most kihagyva.
350.000 Ft körüli áron hozzá lehet jutni ehhez a 16" Ideapad Flex 5-höz, friss fincsi ropogós 7. generációs Ryzen 5-tel. A Radium tévesen 8GB-ot ír, 6000 Ft-tal többért a PCX viszont 16 GB-ot említ. A gyártó weboldala szerint 16 GB van benne, és 16" 1920x1200 300 nit IPS kijelző.
Jónak tűnik!
25.000 Ft-tal többért, 375.000 Ft körül hazavihető ez a 15,6" Zenbook Pro, OLED kijelzővel,
Ryzen7-5800H procival, 16GB (nem bővíthető) rammal, és egy kolosszális, 96Wh akkuval.
Odavág! Gyártó weoldala itt.
Újabb, (majdnem) 25.000 Ft-os lépéssel súroljuk alulról a 400.000 Ft-os álomhatárt,
ez a kis HP Envy X360 vigyorog ránk, i5-12.gen P-s procival, szintén OLED kijelzővel, de sajna kisebb akkuval, és numpad nélkül. Gyártó weboldala itt
DDR4-3200 ram van benne, ez lehet bővíthető is, meg nem is. Valaki hátha tudja.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Lehet hamarabb kell majd új notebook mint gondoltam,ezért aktívan elkezdtem nézelődni.
Az itt is többek által ajánlott Lenovo IdeaPad 5 Pro lenne vagy esetleg HP Pavilion 15-ből valamelyik...
Esetleg privátban valaki írna melyik boltból lehet nyugodtan rendelni?
Radium-ról olvastam sok negatívat...
A moderátortól elnézést az offért ismét.A múltkor is gyomlálva lett az értetlenkedésem.
Köszönöm. -
válasz
magpetergy #175935 üzenetére
Intelest-a RAM ugyanaz mindkettőben. Bár én a Radiumot kerülném még most is.
-
memorix
senior tag
válasz
Phobos1988 #175278 üzenetére
A hardverapróban van új vagy újraértékesíti garanciával új laptop . Érdemes ott is szétnézni.
Asus Vivobook , S15 kapható IPS és OLED kijelzővel 300K alatt.
RAM esetében 8, 16 körül férsz bele.
Az AMD 5600 H, AMD5800H , 5700U CPU nem lösz mellé. A Intel 12500 és társai már 300K fölé lővik az árat amik hasonló vagy picivel jobb teljesítményűek. Azonban nem annyira energia takarékosak.
Keresésre a arukereso, digiprime, mysoft. Asus shop, Radium keresőjét ajánlom. Egész sok találatot adnak és könnyen kezelhetőek.
Megemlítenem hogy a Zenbook 14" sem rosszak de 300K alatt csak 13 és 14" szokott lenni. Ugyan nem 15,6 kijelzővel szereltek de masszívnak mondható ha az erősebb preferencia mint a kijelző mérete.
A laptop színét nem adtad meg. Példának 1 -t ide csatolnék:
ASUS Vivobook 16X (X1603, 12th Gen Intel) - 16 GB RAM - 1000 GB SSD -
Kawauso
aktív tag
Sziasztok!
10 éve és 4 hónapja nyúzok egy Dell Inspiron 15R 5520-at. Eljutottam odáig, hogy az akksit teljesen kinyírtam, és a műanyag felület is kezd leválni a kijelző peremének azon részéről, ahol fel szoktam nyitni a laptopot. Természetesen az évek során igényelt karbantartást és egyéb beruházásokat (SSD), de többet nem szándékozok rá költeni, új készüléket keresek. Annak idején 205.100 Ft-ot fizettem érte. Nincs jelentősége, csupán érdekességképp hozom fel.
Úgy vagyok vele, hogy ha már egy kevésbé impozáns masinát használtam eddig, akkor ezúttal feljebb szeretnék menni 1-2 szinttel. Az sem elhanyagolható, hogy 205eFt és környéke hemzseg a kerülendő daraboktól. Kijelzőméretben semmiképp sem szeretnék kisebbet.
2 modellel szemezek, de szívesen elfogadok egyéb ajánlásokat.
https://radium.hu/asus-vivobook-s-m3502ra-oled-16-gb-ram-1000-gb-ssd.htmlhttps://radium.hu/lenovo-ideapad-5-pro-16arh7-16-gb-ram-1000-gb-ssd.html
A Vivobook-ról nem sikerült semmiféle tesztet vagy írást találnom. Csupán a Ryzen 5 5600H-s vagy Ryzen 7 5800H-s modellről, amelyről alapvetően jókat olvastam, ott talán csak annyi negatívumra emlékszem, hogy a hűtését említették, hogy lehetne jobb. Felvetődött bennem a gondolat, hogy nem-e csupán az újabb processzor jelenti a különbséget és minden más ugyanaz-e? Plusz a RAM lett DDR5-ös. A súly megegyezik például, de a szemfülesek biztos észrevesznek mást is. Például az anyaghasználatról szívesen hallanék többet.
Az IdeaPad már nem ekkora rejtély. Többször láttam ajánlva, ugyan nem ezt a specifikus modellt, de egy külföldi teszt alapján különösebb problémát nem látok vele. A hálózati sebessége volt abban a tesztben harmatosabb a konkurenciához képest, de annak a sebességnek a töredékét használom csak, így nem érzem gáznak. Ha nagyon rakoncátlankodna, legfeljebb kicserélem a kártyát benne.
Jobban húzok az IdeaPad felé, de hátha mást mondanak vagy ajánlanak a rutinos szakértők.
Nem égetően sürgős, csupán közeledik a vásárlás és fel kell térképeznem a lehetőségeket jó előre.
2. A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 450.000 Ft.
3. Felhasználás?
Irodai programok, néha Photoshop, de nem professzionális szinten. Olykor videó konvertálás.
Nem tervezem játékra használni.
Maradnék legalább 15,6" hüvelyknél. 16" is elfogadható, a 17,3" már nem. IPS vagy OLED, TN-ről hallani sem akarok. Inkább a matt felé húzok, de az sem baj, ha fényes.
Nem tervezem hordozni. Ha hordoznám, akkor kisebbet vennék.
7. Operációs rendszer?
Windows vagy semmi.
SSD, legalább 512GB és mivel szeretik korlátozni a RAM bővíthetőséget manapság, ezért legalább 16GB.
Nincs.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új. -
Infernalxx
újonc
1 héten belül
Max 200.000
Ms Office, régebbi játékok
Oblivion, Mass Effect, League of legends
Mindegy
Semennyit, otthoni használatra lesz
Semmi, windows 10
Legalább 256GB ssd, 8gb ram
Akár használt is
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni melyik gépet válasszam. Főleg Ms office programokat használnék és league of legends-eznék rajta. Szeretném ha jó pár évig kitartana. Az alábbiakat néztem :
https://www.digiprime.hu/ultrabook/acer-swift-3-sf314-73711-elado
https://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-5-a515-45-76584-elado
https://radium.hu/lenovo-ideapad-82ku01jwhv.html
https://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-5-a515-45-68007-elado
https://www.digiprime.hu/component/virtuemart/noi-laptopok/lenovo-ideapad-5-14-72536-elado?Itemid=0 -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Egyetemista lánynak vennék laptopot aki a normál dolgok mellett rajzolni is szokott a géppel (Wacom tábla) így fontos lenne hogy a grafikus programok is menjenek (Adobe).
A Lenovo Legion sorozatból néztem ki kettő típust a jó paraméterek miatt is meg én is egy két éves Legion-t használok munkára. Egy gondom van az enyémmel a kép minősége. Gyengék a színek és kevés fényerő.
A két típus:
Lenovo Legion 5 17ITH6 - 16 GB RAM - 512 GB SSD - Windows 11
[link]
Lenovo Legion 5 17ITH6 - 16 GB RAM - 1000 GB SSD - Windows 11
[link]
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-17ith6-16-gb-ram-1000-gb-ssd-windows-11.html
A 300 nits meg van és jó lenne a 100% srgb legalább.Jók ezek a vasak vagy esetleg tudtok hasonló paraméterekkel jobbat más márkából (HP / Asus).?
-
vand
csendes tag
válasz
fateless #173249 üzenetére
Igen, elírtam, valóban Inspiron, köszi.
Ha valaki tud problémát az OLED-es 7620-as Inspiron-nal kérem jelezze. Szívesen venném kicsit olcsóbban is, de én csak egy boltot tudok, ahol árulják Mo-n (a Radiumnál).
-
Benőke
őstag
válasz
#54597376 #173138 üzenetére
Nem.
Sajnos drágábbak az Air M1 nél. Arm miatt amelyik nem megy ARM win -en az biza nem megy.HP Envy -nek volt az alap 14" verziója (nem x360) amiben ha jól emlékszem rendes gpu volt és rendes 2 venti a zsanér felé. Mármint a kifutó modell.
Volt H -s inteles procival is. Abban azt hiszem nem volt dedikált VGA.Megvan: https://radium.hu/catalog/product/view/id/45099
Én kicsit olcsóbbra emlékeztem. Mondjuk NO láttam, ott nem tűnt ennyire drágának. -
lesi20
csendes tag
Oh vaz.
Meg egy nagyon zöldfülű kérdés. Radium.hu megbizható (már?)
Emlékszem, anno 2016 sokan fekete listára tették. -
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
After Effects és Cinema 4D (redshift) melóhoz ki melyiket venné?
https://radium.hu/asus-rog-strix-g15-g513rm-32-gb-ram-512-gb-ssd.html
vagy
alig használt, garis Legion pro 5800H+32GB+3070RTX 500e-ért?Van asztali munkaállomás, azon megy a munka, de időnként ha menni kell, akkor kisegítő eszköznek kellene helyszínen, 3-4 napos időközökre.
Köszi,
Viktor -
Bounti
aktív tag
válasz
don gatto #171569 üzenetére
Szia! Nekem is az 5600H-s gépem van (82K2007YHV) annyi eltéréssel, hogy feleannyi a Ram és az ssd. Viszont az enyémben 165Hz-es a kijelző, nem 120-as, ahogy a Radium írja. Talán előbb telefonon érdeklődd meg, hátha csak elírták (ha jól tudom, a 3050 Ti-al szerelteket 165Hz-es kijelzővel szállítják). Amúgy nem ajánlom a 120Hz-es kijelzővel szerelteket, mert csak 250nit fényerőt produkálnak (300nit helyett) és a színhűségük kritikán aluli (100% srgb helyett csak kb 65%).
Ebben a modellben amúgy egy 2242-es, egy 2280-as, és egy sata3-as ssd-nek van hely. Viszont úgy oldották meg, hogy vagy egy 2280-ast vagy egy sata ssd-t tehetsz bele, a kettő együtt nem működik (az RTX 3060-al szereltekbe meg csak 2280-t). Szóval a helyedben, ha a Radium-ost választod, én mindenképpen megkérdezném, hogy melyik foglalatban van az ssd, mert ha a 2280-an akkor már csak egy 2242-sel bővítheted, ami sajnos Magyarországon nem kapható sok helyen (általában csak a satás, nem az nvme), így külföldről kell beszerezned.
Hogy melyiket válaszd az ugye a felhasználáson múlik. Ha a nagyobb processzorerő számít illetve a több mag akkor inkább az 5800H-t vedd meg.
Játékok szempontjából mindenképpen a 3050 Ti lesz a korlátozó tényező, mivel a 4GB vRam magas részletességnél elég hamar betelik. Ha van rá keret akkor mindenképpen egy RTX 3060-al szerelt gépet ajánlok, mert játékok alatt inkább az a korlátozó tényező, és nem a processzor.Van még egy-két dolog amiről tudni kell.
Amennyiben Performance módba kapcsolod a gépet az akku is merülni kezd (igen, töltőre dugva) egy meghatározott százalékig, mert ilyenkor elengedi a gyeplőt mind a processzornál, mind a videokártyánál. Ez egy beépített fícsör (Hybrid Performance Boost), és még nagyobb táppal is csinálja (az alap 135W-os helyett vettem egy 170W-ost), és sajnos úgy néz ki, hogy kikapcsolhatatlan. Amúgy Auto vagy Silent módban nem csinálja, csak ahogy az előbb is említettem, ilyenkor szerényebb a teljesítmény és a beállításokkal kell játszani, hogy ne fuss ki a vRam-ból.
A másik, hogy csak Optimus módban tud működni a dedikált 3050 Ti, nincs MUX switch, tehát mindig az integrált Radeonon keresztül jeleníti meg a képet (vagy ha a Biosban átállítod, akkor csak a Radeon működik), még a HDMI kimeneten keresztül is. Ez némi teljesítményvesztést okoz.
Így hirtelen ennyi, remélem azért találsz benne hasznos infót, ha pedig hülyeséget írtam volna majd a többiek kijavítanak...
-
don gatto
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok és két aránylag hasonló gépet néztem ki csak a döntéshez kellene 1 kis hozzáértő löket
.
[link]
Vagy
[link]
Lenovot szeretnék, a kezdetektől ezen márka mellett voltam/vagyok, nekem nagyon megfelelt, csupán gamer konfigurációsom nem volt még ezidáig.
Itt az merült fel bennem, hogy annyival jobban megéri e a média marktos azzal az ryzen7es procival, hogy azt válasszam a dupla annyi ram-os és ssd-s "radiumos" helyett (ryzen5os procival). Valamint az ips 165hz kijelző is a mediás mellett szól.
Remélem érthető módon írtam le számotokra és remélem kapok is 1 kis segítséget ez ügyben. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Laci. -
formula01
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Legion 7-es gépek esetén Eu-n belüli vásárlásnál a garancia érvényesíthető itthon is, vagy csak az adott országban?
Eszméletlen eltérések vannak a hazai, és pl a román árak között. Pl. Ami konfig itthon Ryzen 7 5800H-val, RTX 3070-el Radiumnál 750e lenne, az most csak hirtelen román emagon rákeresve 8699 lej, kb 625e Ft.
-
atti29
tag
Sziasztok Urak!
Szeretném a segítségeteket kérni,egy ideje nem követem a pc/laptop fejlődését,ezért fordulnék hozzátok!
Mostanában lenne a vásárlás.
300-400 ezer közötti összegre gondoltam,csak itthoni beszerzés és csak új ,mm,digiprime,radium és a notebook oldalait böngésztem.
Forrásnak fogom használni filmezés és zenehallgatás céljából,lesz rá kötve egy DAC is,ezért nem tudom,hogy kell bele dedikált videokártya vagy elég az integrált?!
Meg természetesen netezés,letöltés(torrent) stb általános felhasználás.
Nem kötelező 17” kijelző,megelégszek kisebbel is,de azért FullHd legyen.
Nem tervezem hurcolászni magammal.
Op rendszerből Windows de nem tudom,hogy home vagy pró,gondolom énekek elég a home.
Min 512gb SSD,de bővíthető,RAM min 8 Gb(vagy inkább 16?) és bővíthető.
USB,hdmi,ezek lehetőleg a tv és a dac összekötése miatt a legújabb/gyorsabb lenne a legjobb.
Remélem mindent leírtam és nem írtam hülyeségeket.
Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönöm! -
kesztió
aktív tag
válasz
ITrex #169426 üzenetére
Félreértettél, pont az ellenkezőjét mondom.
Ha csak nem vagy vérsznob, egy 1000 euró feletti laptop bőven elég kellene hogy legyen egy építészmérnök-hallgatónak.
Aki szerint pl. ez a LENOVO IDEAPAD 5 Pro 14 (radium.hu) nem alkalmas 3D renderelésre egy egyetemistának, azt szemberöhögöm. -
cossagor
csendes tag
Sziasztok!
Idén terveztem az asztali gépemet frissíteni, de a jelenlegi videokártya árak mellett egyre inkább úgy tűnik, hogy elengedem egyelőre. Az átmeneti időszakot szeretném egy laptoppal áthidalni, a véleményeteket szeretném kérni az alábbiak szerint.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A következő hetekben/1-2 hónapban tervezem a vásárlást, az ünnepi időszak előtt. Nem tudom, hogy mennyi értelme lehet megvárni a black friday/cyber monday féle akciókat, az utóbbi években érdemi változás nem nagyon volt az árakban, legalábbis az általam kinézett termékeknél.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
500-550 ezer forint közötti összeget szánnék rá némi ingadozással, 600 még belefér, ha valami különlegesen indokolja
(3) Felhasználás?
Általános otthoni felhasználásra (játékok, filmek, böngészés) és munkavégzésre (nem túl megterhelő feladatok, távoli asztalok, irodai programok, 20+ böngésző ablak aktív használata)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra is használnám, amilyen magas minőség ebből az összegből kijön, új és régebbi játékok egyaránt. Ha valamit ki kell iktatni a beállításokon belül a stabil 60+ fps-hez, az nem jelent problémát. Jelenleg az asztali gépemet 1080p 60hz-en használom, a felbontás szerintem maradna ez.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15 (15,6?) alá nem szeretnék menni, ha van ideális 17 inch-es opció, az talán még jobb lenne. Nem szeretnék TN panelt, túlságosan megszoktam az IPS-t. Fényes/matt mindegy, sötétített helyíségben kerül majd használatra az esetek túlnyomó többségében, direkt fény rávetülése nélkül.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozásra sor fog kerülni, a súly nem számít kimondottan. Utazás közben szinte kizárt, hogy használjam.
(7) Operációs rendszer?
Windows, de (számomra) érthetetlen árakat kérnek az előre telepített rendszerekért, így ha lenne lehetőség, telepíteném én a vásárlás után.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
512 gb-s ssd-t szeretnék legalább, ha van mellé hdd, az csak ráadás. Hordozható ssd-t használnék mellette. Memóriából 16 gb-t tartanék optimálisnak, lehetőség szerint későbbi bővíthetőséggel.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Ideális lenne egy monitor ráköthetősége hdmi vagy display kábelt használva.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új gépet szeretnék vásárolni.Az alábbi gépeket találtam, amik megfelelnek a fentieknek. Visszaolvasva is pozitív véleményeket találtam főleg a legion 5 sorozatról. Természetesen amennyiben tévedek, örömmel venném, ha kijavítanátok és szívesen várok egyéb ajánlatokat is.
ui: egy boltból vannak a linkek, de nem zárkózok el egyik webshoptól sem, de itt tűnt számomra a legbővebbnek a kínálat (főleg a lenovo gépek terén).
https://radium.hu/asus-rog-strix-g513qm-hn038.html [link]
https://radium.hu/pc-laptop/asus-rog-strix-g713qm-hx1337t.html [link]
https://radium.hu/pc-laptop/430d2ea.html [link]
https://radium.hu/pc-laptop/lenovo-legion-5-82jy0015hv.html [link]
https://radium.hu/pc-laptop/lenovo-legion-5-15ach6h-42348.html [link]Előre is köszönöm a segítségeteket!
szerk.: a linkek lemaradtak.
-
Dhampir
félisten
Kapcsolódó előzmény-hozzászólások:
A G15 megvásárolható különálló Nvidia® GeForce® RTX™ 2060, 6 GB GDDR6 videókártyával vagy integrált AMD® Radeon™ grafikus kártyával.
További információkért látogass el weboldalunkra: https://www.dell.com/hu/p/g-series-15-5515-laptop/pd...A fenti válasz érkezett, ami annyiban érdekes, hogy RTX 2060-al még a németországi Dell honlaponsem lehet találkozni a G15 5515 estében.
A válasz annyit sejtet, de közelebbi megint csak nem derül ki, ha jól látom, hogy létezik csak integrált AMD Radeon grafikus kártyával szerelt verzió is.
Összességében, amennyire át tudtam tekinteni eddig, a háromféle G15 modell GTX 1650, RTX 3050, 3050 Ti és RTX 3060-al érkezett Magyarországra.
Hacsak nem változott a forgalmazott konfiguráció, akkor a Dell G15 5510 korábbi 10. generációs Comet Lake processzor mellett GTX 1650 és RTX 1060 VGA-val.
A Dell G15 5511 az új 11. generációs Tiger Lake processzor mellett RTX 3050, RTX 3050 Ti és RTX 3060 van.
A Dell G15 5515 AMD Ryzen processzor állítólag csak integrálttal, de ez még mindig kérdéses, az adott bolttól lehetne talán pontosabban megtudni, a dedikált kártyás verziókban RTX 3050 és RTX 3050 Ti-vel láttam eddig korábban, de ez még változhat.
A Radium bolt RTX 3060-al is kínálja a Dell G15 5515-öt. A Mysoft bolt korábbi tájékoztatója szerint katyvaszos a különféle típusok specifikációjának feltüntetése, a náluk akkoriban kapható Dell G15 5515 notebook dedikált videokártyája az RTX 3050 volt.
Természetesen lehet eltérés abban, amit leírtam és amit ti láttok jelenleg a frissebb keresgélésetek közben.
-
gago1975
őstag
válasz
Dhampir #168736 üzenetére
Ez részben igaz, de és itt a nagy DE!!!
Az alap
82JU002SHV
mindenhol ugyan annyi, de ha már erősebb hardvert, nagyobb SSD-t szeretnél azt a mysoft-nál vagy nem kapod meg, vagy pofátlanul drágán. Win-es verzió 60K val drágábbanméri a mysoft???? Itt hozza be a hasznot amit elveszít, hogy versenyképes maradjon?
LENOVO Legion 5 15ACH6H 82JU002SHV 470K
LENOVO Legion 5 15ACH6H (kék) 82JU002SHV +Win 10 530K????Éretd???
LENOVO LEGION 5 15ACH6H (KÉK) 82JU002SHV alapgép 1TB valamilyen SSD-re upgradelve már 590K???? Na ez a fő pofátlanság, mert a gyári nagyon jó TLC-s 512-es WD SN730-at kiveszik, betesznek valami szart helyette, mert hidd el, hogy nem SN730-at raknak be, hanem vagy hulladék QLC-s Intel 660p-t, vagy valamit.
Radium-nál az alap Lenovo Legion 5 15ACH6H 5600H RTX3060 82JU002SHV : 470K szintén, de ott kapsz Lenovo Legion 5 15ACH6H 5800H-s RTX 3060-ast 82JU002THV gyári spec-el 480K-ért, valamint Lenovo Legion 5 15ACH6H 5800H RTX 3060 gyári 1TB SSD spec-es 82JU002UHV-t 510K-ért.
Akkor ott van a 17"-os Legion 5 is, amit szintén sehol nem kapsz meg, illetve a Legion 5 Pro is.
Na ezt máshol így nem kapod meg sajnos, és ezért ki vagy szolgáltatva nekik, nincs versenyhelyzet.
-
Strezi
őstag
válasz
HanSyolo #168730 üzenetére
Többször jártam személyesen a radiumban nézelődni, ha volt kiállított vagy bontott dobozos termék, akkor meg tudtam nézni. Szóval rendeld oda, menj érte és ott győződj meg róla hogy mit kapsz! Abszolult felkészült és korrekt volt mindkét eladó, akivel eddig beszéltem. Vettem tőlük egy milla feletti ROG Flow X13 Supernovát, természetesen bontatlan volt...
De, inkább ne hagyatkozz se rám, se a "hallottam a valakitől, aki látott már valakit, aki ... " alapú bemondásokra, hanem legyél felkészült és szánd rá az időt a vásárlásra!
-
HanSyolo
csendes tag
Hali
Szerintetek megéri az árát?
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-pro-ar/lenovo-legion-5-pro-16ach6h-42132.html
Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H
SKU: 82JQ00B2HV
Processzor: AMD Ryzen 7 5800H
Kijelző: 2560x1600 500nits,165Hz,100% sRGB,Dolby Vision,HDR 400,Free-Sync,G-Sync,DC dimmer
Memória: 16 GB RAM
Merevlemez: 1000 GB PCI EXPRESS
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce RTX 3060Ár 629.000 ft
-
Kezai
csendes tag
válasz
gago1975 #168526 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a részletes választ. Érdekes és örülök is, mert ahogy menet közben néztem a teszteket, hát igen, a Nitro kapcsán pont ez a minőség probléma merült fel (vidkártya kapcsán említett dolgokig el sem jutottam). Bár egyben érdekes kérdés ez, mert a gép saját monitorát ritkán használom, irodában és otthon is monitoron van, de ettől még én is arra jutottam még a hozzászólásod olvasása előtt, hogy valószínűleg érdemesebb lenne x tízezer forintot a minőségre áldozni.
A kedvenc jelöltem amúgy az általad is említett Lenovo Legion 5 lett, többek között, mert ezt annak idején láttam fizikailag is és akkor is nagyon tetszett és közel 5-6 évig nyúztam Thinkpad t560-at azt hiszem, és bizony a Tpad sosem hagyott cserben (cseppálló billentyűzet <3), ha jól vettem ki a kritikákból a Thinkpades buildet igencsak ráhúzták erre a Legion szériára is.
Most amíg fel fogok tudni menni ezek okán a 480 körüli kategória,
Ryzen 7 5800H + 16 GB + 3060: (480k)
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-15ach6h-42348.htmlvs
Ryzen 5 5600H + 16GB + 3060 (450k)
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-15ach6h.htmlIgazából csak a proci a különbség, ami 30k-t jelent. UGye ez olyan, hogy 430-ról indul az ember, ha mindig kicsit hozzáad, akkor mindig talál jobbat, valahol meg kell húzni a határt, nem igazán tudom megítélni, hogy a két proci közt megéri-e a 30e, de még beleférhet, hisz legalább 5 évre veszem.
Maga build és teljesítmény/ár kapcsán szerinted ez így megfelelő döntés azok tükrében (pl. vidkari voltage), amiket írtál?
Köszi még1x a részletes választ és előre is!
-
Kezai
csendes tag
Sziasztok!
- Azonnal.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)- Bruttó 400e a teteje, ebbe bele kell férnem
.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)- A játékra való alkalmazás az elsőszámú preferencia, tehát igazából olyan gép kell, ami gamer gép, de nappal erről dolgozom (böngésző alapú toolok, időnként Photoshop + Sony Vegas).
Összességében azt nem bánom, ha az akksi azért irodai környezetben és felhasználás során egy 5 órát kibírna, a súly nem annyira számít.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?- COD WZ pörög, illetve Pro Evo Soccer, esetleg hasonló FPS-ek, full HD bőven okés, nem cél a "4k 60 fps".
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?- FHD fair enough, matt összességében jó lenne, illete IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?- Utazás közben sosem használom, este gamer, nappal melós gép lenne, de mivel irodai statikus környezet, így ahogy írtam, a súly nem gond, főleg ha cserébe legalább félig értelmes üzemidő lenne.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)- Win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?- Összességében ez nem preferencia van saját ssd, de "becsomagolva" jó lenne egy min. 256, de inkább 500-as ssd, de ha ezen múlik az ár, akkor kisebb, hisz van saját ssd.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Elsősorban újat néznék.
Ami most hirtelen szóbajött: https://radium.hu/gamer-laptop/asus-rog-strix-g17-g713qe-16-gb-ram-512-gb-ssd.html?___SID=U
Köszönöm a tippeket előre is!
-
gago1975
őstag
válasz
alpihun #168220 üzenetére
Folytatom :
ASUS ROG Zephyrus G14 2020:
A Zeohyrus-nál az Asus rájött, hogy egy ilyen pici gépbe nem szabad a teles teljesítményű CPU&GPU-t beletennie épp ezért jó választás volt a részükről a Ryzen 9 4900HS ami picit gyengébb mint a sima 4900H, 100Mhz-el alacsonyabb órajelen fut, de a 8 mag 16 szálas kivitel azért még mindig bőven erős CPU, de a "csökkentés" miatt 3-5°C-ot nyertek vele a CPU-nál, a GPU pedig ugyan RTX2060 max-q és csak 80W-os teljesítményű, a kettőt összerakva azért elégséges lehet számodra, Kb a teljes értékű GTX1660Ti-el azonos erősségű.Az alváz főleg magnézium-alumíniumból áll, sima, de kissé érdes textúrájú, amely nagyon jól elrejti az ujjlenyomatokat.
Ami a merevséget illeti, a gép masszívabb, mint a nagyobb Zephyrus M501 vagy a régebbi GX501. A billentyűzet középpontja csak kismértékben engedi a nyomást, és a csuklópántok jók, masszívak.
A wifi egysége nagyon jó, Intel AX200 802.11ax (vagy Wi-Fi 6) 1,5 Gbps-t simán tud egy jó router-el (Asus Rog strix 1,1Gbps, Hp Omen 15 ek 610Mbps, 15 dh 744Mbps)
Az touchpad viszonylag jó, egy hibája van az a rejtett gombok érzéketlensége.
Az adatbevitel, billentyűzet nagyon jó, rendes visszajelzést ad gépeléskor, játékoknál.
A kijelző panel jó, 120Hz-es 300nit-es, szinlefedettsége viszonylag jó, a színhűsége is jó és PWM mentes. Kültéri használatát viszont annak ellenére, hogy 300nit-es, mellőzni kell.CEC PA LM140LF-1F01
Maximum: 322.2 cd/m²
Average: 302.3 cd/m²
Minimum: 15.57 cd/m²
Brightness Distribution: 87 %
Center on Battery: 192.3 cd/m²Contrast: 1239:1 (Black: 0.26 cd/m²)
ΔE Color 2.43
ΔE Greyscale 3.367.22% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
92.04% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
66.54% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.22A RAM 3200Mhz-s CL22, 8GB forrasztva van(Micron 8ATF1G64HZ-3G2J1), +8 pedig szabad slot-ban (Samsung M471A1K43DB1-CWE), így 16GB áll rendelkezésre.
Az SSD-t érdemes vagy cserélni, mert a gyárilag mellékelt Intel 660p az egyik leggyengébb Nvme QLC-s SSD, hamar eléri az élettartam végét.
Árban itt kezdődik: [link]ASUS ROG Zephyrus G14 2021:
Annyiban változott a 20-as modellhez képest, hogy gyengébb lett a wifi, a 21-es modell már csak 1Gbps-t tud.
A kijelző panel 144Hz-es lett, de gyengébb. Rosszabb a kontraszt arány, a színhűség.
Inkább ne nyúltak volna hozzá.
LM140LF-1F02
Maximum: 329,4 cd/m²
Average: 311,4 cd/m²
Minimum: 16,4 cd/m²
Brightness Distribution: 90 %
Center on Battery: 329,4 cd/m²Contraszt: 845: 1 (Black: 0,39 cd/m²)
ΔE Color 4,01
ΔE Greyscale 3.267,7% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
92,4% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
68.1% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.2
A Ryzen 7 5800HS egy jó CPU, erősebb mint az előd modellben lévő Ryzen 9 4900HS,
Az RTX3060-as szintén max-q csökkentett teljesítményű 80W-os, erősségre kb mint egy 115W-os RTX 2070-es, vagy talán picit gyengébb.
Árban itt kezdődik: [link]Lenovo Legion 5 2021
Ez most az egyik siker story.
Amit tudni kell róla, hogy a 2021-es Legion 5 anyagminőségben elmarad a 2020-as Legion 5-től, mert időközben lett egy a Legion 5 és 7 között a köztes Legion 5 Pro.A laptop teljes egészében műanyagból készült, de abból is a lehető legjobb minőségű, elsődleges színe sötétkék, amelyet a Lenovo Phantom Blue -nak nevez. A szellőzők és az alsó másodlagos színe fekete. Ez egy jó megjelenésű kombináció. Az összeszerelési minősége viszont parádés, nem lehet belekötni
Az építési minőség nagyon stabil. Használat során nem recseg. Nagyon tartós és kiváló minőségű és végtelenűl kellemes fogású.
Az adatbevitel, billentyűzet jó, de azért nem tartozik a legjobbak közé.
A touchpad is átlagos, mint jó.
Két féle Ryzen CPU-val is adják (Ryzen 5 5600H és Ryzen 7 5800H).
A Ryzen 5 5600H-val hűvösebb a gép, de a Ryzen 7 5800H-t is simán lehűti a jól megtervezett és hatékony hűtés rendszer.
A benne található RTX3060 teljesértékű mobil GPU 130W-os ami bőven elég mindenre, kb mint egy 120W-os RTX 2070super vagy mint egy 100W-os 2080s maxq szint.
Ami esetleg probléma vele, hogy a ventilátorokat nem lehet manuálisan állítani, három fokozatban kapcsol, tud azért hangos lenni 53dB (A).Viszont ami nem fair a Lenovo-tól, és ez egy nagy negatívum, hogy a gyárilag beletett RAM-ok a lehető legrosszabbak, egyoldalas 1R x16-os 2x8GB kivitelben, ezeket azonnal cserélni kell. Egy viszonylag középkategóriás Team Group Elite 8GB DDR4 3200MHz TED48G3200C22-S01 RAM-mal is minimum 20% teljesítmény növekedés, 20-25%-kal több FPS-t el lehet vele érni.
SSD-ből viszont nagyon jó van benne WD SN530 TLC 3D NAND-os.Kijelző panel: 165Hz-es 300nit-es G-Sync&Freesync képes panel,
LG LP156WFG-SPT2 (LGD06A5)
97,7% sRGB,
70,3% AdobeRGB,
73,3% DCI-P3
Contrast: 1197: 1 (0,29 cd/m² Black)
ΔE Color 2.3
ΔE Greyscale 2.85Árban itt [link]5600H [link]5600H és itt [link]5800H kezdődik. Sajnos a Radium viszont nem a legjobb cég, és az Alza se az a húha.
Lenovo Legion 5 Pro 2021
Na ez az a gép ami jelenleg ár/érték/minőségben verhetetlen. Kinézete, megjelenése tökéletes, letisztult.
Ennél a gépnél alumínium a ház, a képernyő fedél, a ház alja, a tok teteje és a billentyűzet. Az érintőpaddal és a csuklótámasz műanyagból készült, ami segít a felületi hőmérséklet elviselhető határokon belül tartásában. A ház rendkívül stabil. A kijelző fedele rendkívűl merev, nem hajlítható meg, és a billentyűzet sem hajlik nyomásra.
A Wifi 1Gbps adatátvitelre képes, a RAM-ot itt is ki kell hajítani, mert ebben is 1R x 16-os egyoldalas rossz RAM van benne.
Szintén két fajta Ryzen-el kapható jelenleg, Ryzen 5 5600H és az erősebb Ryzen 7 5800H-val.
A kijelző panel parádés 500nit-es 165Hz-es 16"-os QHD 16:10, 2560 x 1600, Dolby® Vision™, VESA HDR 400, freesync &, G-Sync-es.
CSOT T3 MNG007DA1
Maximum: 555 cd/m²
Average: 522.6 cd/m²
Minimum: 3.84 cd/m²
Brightness Distribution: 88 %
Center on Battery: 547 cd/m²Contrast: 1020:1 (Black: 0.54 cd/m²)
ΔE Color 1.8
ΔE Greyscale 1.8573% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
99% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
70.26% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.3Szintén teljesértékű 130W-os RTX3060 van benne, a fent leírtak alapján teljesít ez is.
Akku idő attól függ, hogy az iGPU vagy a GPU-t használja. IGPU-val 7óra, a sima GPU-val 2,5 óra a használhatósága.
A ventillátor itt több fokozatban állítja be a rendszer, hamarabb kapcsol be és hatékonyabban is hűti le a hatékonyabb Pro hűtése a gépet.Árban itt [link] [link] kezdődik.
Nagyon ajánlott vétel, és ha kijön az Intel-es verzió is akkor verhetetlen lesz minden tekintetben.Legion 7 2021-es nincs 1M alatt, tehát az nem fér bele neked a keretbe.
-
Hydroo9
csendes tag
Sziasztok,
Kinéztem magamnak egy Acer Swift 3 gépet, mostanában szeretném venni. Jelenleg úgy látom hogy meg tudnám venni Digiprime-ról vagy Radium-ról kicsit (15k) olcsóbban, mint mondjuk az Acer oldaláról ahol most pont erősen akciós. Illetve ezen a két oldalon elérhető 512 GB helyett 1000 GB verzió is, ami a hivatalos oldalon, illetve más webshopokon nem, viszont nekem tetszene +20k-ért, ha legit a dolog.
Olvastam itt korábbi postokban, hogy vannak problémák ezekkel az oldalakkal, lehet hogy azért olcsóbbak, illetve van extra modell, mert ők rakják össze a gépeket?
Ha van infotok vagy tapasztalatotok róluk, tudnátok kérlek segíteni, hogy kell-e félnem ezektől az oldalaktól, és menjek biztosra, vagy valószínűleg nem lesz probléma velük?Köszi előre is a segítséget!
-
gago1975
őstag
válasz
Scaletta #168034 üzenetére
Sajnos az Alza-tól vette, ez egy szlovák billentyűzetes gép, mert sokáig nem lehetett venni máshol itthon a kinti hiány miatt, és eleve 1 hibásat kapott, csak mivel nem volt másik, illetve alternatív forgalmazó akinél meg lehetett volna venni akkor, így nem tudta kicseréltetni másikra.
Akkor ez a gép 350K volt, ami valljuk be egy nagyon jó ár volt. Most a Magyar billentyűzetes 460-nál kezdődik és két helyen lehet kapni, az Alza-nál illetve a Radium-nál. -
Sur1G
aktív tag
Sziasztok!
Egy kollégának keresnénk gépet és ebben kérném szépen a segítségeteket:
Napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
br 800e-1000e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tervezés 3D: Archicad, BimX, látvány tervező programok + alap word excel stb...
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem
Matt IPS, ha lehet 17", minimum full HD
Kevésbé szerené hordozni, otthoni felhasználás
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
32Gb ram, 1000 Gb SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Magyar billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új számlával
Amiket kinézett:
https://radium.hu/asus-w700g1t-av062r-star-grey.htmlvagy esetleg gémer vonalon erősebb (bár ez nem az ő világa, a világító wasd gombokkal, illetve a kinézettel):
https://radium.hu/pc-laptop/asus-g712lws-ev003t-original-black-32-gb-ram-1000-gb-ssd.htmlA lényeg:
szeretne egy munkára használható gépet, amely hosszú távon kiszolgálja, letisztult kinézettel, jó erős kivitelben.Előre is köszönöm!
Üdv -
válasz
pinnacle #165662 üzenetére
Egy kereskedőtől vásárolhat cég és magánszemély is, ha a garancia gyártói, minden gépre érvényes, legyen a vevő természetes vagy jogi személy. Szerintem ez így van az összes kereskedőnél, notebook.hu, ipon, usanotebook, compker, aqua, stb-stb. Nem tudom mit kavar a radium ezzel, majd az okosok megmondják. A céges vásárlókat nem illeti meg néhány dolog amik a természetes személy vásárlókat igen, pl. a 15 napos elállási jog, a természetes személyek, akik végfelhasználók, előnyben vannak.
De nem is ez a lényeg. Nagy a különbség a kijelzők között, amit a katalógusadatokban nem fogsz megtalálni. Én már tizenx+1 éve azt mondom, hogy ha jó kijelzőt akarsz, akkor meg kell nézni az adott modell adott gépét. Én is nagyon érzékeny vagyok a képminőségre, csináltam anno olyat, hogy a 20"-os HP Dragonokat kitettem magam elé és kiválasztottam a legjobbat, amit megtartottam magamnak. Most is itt van az a "kicsike" a raktárban, lassan már múzeumi darab lesz.
Régen a fényes kijelzők pártján voltam én is, valóban, a minőségük miatt. Mára változott véleményem, most matt monitort nézek, ez nem tükröződik úgy mint a fényes, viszont egy kis keresgélés után megtaláltam azt a 32"-os 2k-s HP-t, aminek nagyon jó, nagyon szép képe van, és nem fárasztja a szemet úgy mint a többi, amit próbáltam. Ja, és nem üzleti modell, hanem Pavilion
Neked azt javaslom, hogy nézelődj, és ha megtalálod azt ami tetszik, vedd meg. Ne a netes teszteken és a katalógusadatokon szörfözz, mert az ott leírtak nem feltétlenül fogják a te igényeidet maximálisan kielégíteni.
Tika: nem ellened ment a komment, még előtted kezdtem írni ,csak később fejeztem be
-
pinnacle
nagyúr
Mégis laptopot kell vennem, mert az ismerősöm ragaszkodik hozzá. 15,6" méretben melyik laptopoknak van a legjobb, legvilágosabb kijelzője, max.400k-ig? Jó lenne az ilyen könnyű nyithatóság is.
Egyébként már az MM-ben is feltűnt, hogy nem eléggé világos a Legion kijelzője, de gondoltam a megvilágítás miatt. Nem tudom, hogy a 300nits valós, de mivel kevés volt jobb kellene. Szerintem ez az egyik legjobb hardver kereső oldal, 400nits-re szűrtem. HP Envy x360 a "legolcsóbb", nálunk senki nem árulja, csak a Radium, kizárólag vállalkozásoknak. Ez, mi a fenétől van?
-
fecosz01
csendes tag
Sziasztok !
Laptopot vásárlás előtt vagyok ,
Premier Pro-ba szeretnék majd szerkesztgetni , nem 0-24 be , de amikor kell akkor nem szeretném ha a gép miatt lenne szenvedés a munka.
Az elszállt videokártya árak miatt nem gondolkodok asztaliba , és nem hátrány ha mozgatható a gép .
Rayzen vonalon indulnék el , mivel az inteles laptop procikat , a tesztek alapján amiket láttam nem igazán sikerül lehűteni a gyártóknak , ergó amiért fizet az ember nem is tudja kihasználni.
[link] https://radium.hu/pc-laptop/asus-rog-strix-g15-g513qr-32-gb-ram-1000-gb-ssd.html
Fentebb linkelt gépre gondoltam , viszont olvastam , hogy elég sok a probléma a radiummal.
Elvileg a garanciát az asus magyarország viszi náluk , feltételezem beregisztrálom a gyári számmal a gépem és netalántán ha baj van , jönnek érte , vagy rossz a feltételezésem ?Illetve jóval drágábban ilyen gépet a notebook.hu-tól lehet beszerezni , ők már megbízhatóbbak mint a rádium , vagy ők is problémásak ?
Légyszíves segítsetek , ha van valakinek rálátása , tapasztalata . Előre is köszönöm !
-
gaborn1
tag
Egyedüli rossz tapasztalatom 9 év laptopozás alatt egy 2012-ben Radiumtól vett amd videókártyás toshiba laptoppal volt, 1 éven belül meghalt benne a gpu. Az volt az első laptopom.
Mondjuk mai fejjel már tudom, hogy az a vásárlás minden szempontból kimerítette a halmozottan hátrányos helyzet fogalmát.
-
Tibord
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom keres laptopot magának és gondoltuk itt is megpróbálunk irányvonalat kitalálni.
A keretek:
Összeg: 380e
Típus: Eddig ASUS volt de nem kötelező
Használat: Játékra és letöltésreKezdésnek amit néztünk:
https://radium.hu/asus-laptop/asus-tuf-gaming-laptopok/asus-tuf-gaming-a15-fa506ii-32-gb-ram-512-gb-ssd-37400.html?___SID=UElőre is köszönöm, ha tudtok segíteni, javasolni.
-
Boeing737
tag
válasz
SeniorTilla #164776 üzenetére
Radium, itt [link]
-
válasz
Khelben #164633 üzenetére
Ha meg nem gond akkor a hardveraprón van egy pár hasonló precision olcsóbban (7540-es és 7550-es). Minden irónia nélkül.
Felsatan: Magáról a boltról nem nyilatkoznék mert nincs róla tapasztalatom (de itt pár embernek van és nem jó a vélemény ha jól emlékszem). De általános tanácsként ha valamilyen gépet csak egy helyen kapsz meg (pl. digiprime vagy radium), akkor nem árt az óvatosság mert lehet hogy nincs hivatalos magyar forgalmazás mögötte.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mister X #164541 üzenetére
Huhuhuhu.
Túl fáradt vagyok a kiselőadáshoz, a gyártó oldala az ami főleg nem ér semmit, a radium oldala meg aztán végképp halottnak a redbull.
Van egy adott típuskódod, neked azt kell betonfixen kiderítened. Igen, sajnos sok esetben csak úgy tudod meg, ha konkrét adott gépet megnézitek, mert maga a hazai disztri is full vakon van.
-
Mister X
tag
válasz
Tikakukac #164540 üzenetére
a gyártó olala : 15.6” LED-backlit Full HD (1920 x 1080) 16:9
Frameless three-sided NanoEdge display with 86% screen-to-body ratio
178° wide-view technology (optional) az opcionális lenne az ips ? ilyen betekintési szöge csak annak van nem ? amúgy sehol nem írják hogy ips lenne,csak a radiumon.
A sima ledes kijelzők elmennek azért,nem? csak iskolai használatra lenne gép,semmi képszerkesztés ahol esetleg pl.számítana a színhűség. -
KöviLaci
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a gépet néztem ki vélemény róla? Esetleg valami alternatíva?
https://radium.hu/acer-laptop/acer-aspire-a715-ar/acer-aspire-7-a715-41g-r4n8.html
-
Levi_D
kezdő
Sziasztok, 400k környékén van jobb gaming laptop mint ez a modell?
https://radium.hu/catalog/product/view/id/31800
A Ryzen 4800H és 1660Ti hihetetlen jól hangzik, de elméletileg emellé egy hangos hűtés, és egy szemétrevaló kijelző társul.
Van e esetleg olyan laptop amiben 4.gen ryzen és minimum egy 1660ti van, de a kijelzője is szép?válaszokat előre is köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
PandaMonium #162897 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy az MSI ügyfélszolgálata a Radiumhoz küldött volna, amikor Magyarországon már csak ott volt elérhető az egyik gépük.
-
Tikakukac
titán
válasz
PandaMonium #162897 üzenetére
Hjahj. Essünk neki.
Úgy csinálsz mintha akkora választák lenne a Ryzen 4000-es gépekből...
Árulja már el nekem mindenki, kedves vásárlók. Miért lett annyira izomból sürgős mindenkinek Ryzent venni? Várólisták vannak ezerrel, ömlenek a bétás gépek a piacra a gyártóktól, de csak azért is. Csak saját magát sz0patja most ezzel mindenki. Tudom, jók, igen, tudjuk. Ettől még nem kell tojáshéjas early birdnek lenni.Az új Flex 5 egyébként kimondottan jól sikerült, a build quality-vel semmi baj nem volt és ezt úgy mondom, hogy Thinkpad-ekhez és Macbook-okhoz vagyok szokva.
Nem is a build quality a gond. Régen megtanulta a Quanta, hogy milyen kasztnit kell gyártani a brandeknek, ami kívül finom és ropogós, belül viszont egy vödör szemét. A trend egyértelmű, 200-300-400k-s notik hullanak szét belülről, kívül viszont megfogod és lemész az agyadról.Persze tudom, minden ami a T420 után jött az értékelhetetlen tejfölösdoboz eszerint a topik szerint, de szerencsére ezt már egy ideje nem veszem komolyan.
Nem kell komolyan venned. A tények tények, én merek ilyen kijelentéseket tenni, mert tudom igazolniA másik meg, hogy csak a Foramax és a Radium árulja ezt a gépet szóval nem volt nagy választék.
Ettől borulok ki mindig. Nem kapcsol be ilyenkor valami vészrendszer, hogy bazzeg, van itthon 3 brutál nagy boltlánc aminek az egyike konkrétan a disztri is! egyben, plusz a márkaképviselet boltjai és ott sincs belőle? Véletlenül a "4-5 híres" boltból épp 2 forgalmazza csak. Én gyanút fognék.Nem az "én jól megmondtam" meg a "hülye vagy hogy ott vásárolsz"-ra voltam kíváncsi, csak szólni akartam, hogy ha esetleg más is szemezik a géppel akkor inkább ne onnan.
Húzunk egy ezredik strigulát is akkor, a kimenetel szempontjából, hogy ki mi volt a sztoriban, aztán már rábízom az egyéni döntéskörre -
PandaMonium
őstag
válasz
Tikakukac #162895 üzenetére
Úgy csinálsz mintha akkora választák lenne a Ryzen 4000-es gépekből... Az új Flex 5 egyébként kimondottan jól sikerült, a build quality-vel semmi baj nem volt és ezt úgy mondom, hogy Thinkpad-ekhez és Macbook-okhoz vagyok szokva. Persze tudom, minden ami a T420 után jött az értékelhetetlen tejfölösdoboz eszerint a topik szerint, de szerencsére ezt már egy ideje nem veszem komolyan.
A másik meg, hogy csak a Foramax és a Radium árulja ezt a gépet szóval nem volt nagy választék. Nem az "én jól megmondtam" meg a "hülye vagy hogy ott vásárolsz"-ra voltam kíváncsi, csak szólni akartam, hogy ha esetleg más is szemezik a géppel akkor inkább ne onnan.
-
Tikakukac
titán
válasz
PandaMonium #162894 üzenetére
Első hiba: flex 5. Második hiba radium.
Szerintem ezerszer leírtam már én is meg mások is, ha valakinek ez is kevés, hát toljátok. -
PandaMonium
őstag
Laptop vásárlással kapcsolatos a sztori úgyhogy remélem itt elfér. Berendeltük hét elején barátnőmnek a Ryzen 4500U-s Ideapad Flex 5-öt, meg is jött a gép pixelhibásan. Levették a honlapról a terméket, mert az volt az utolsó darab készleten. Tegnap visszavitte barátnőm a gépet, erre ma érdekes módon megint elérhetővé vált a honlapon a termék. Csak gratulálni tudok a Radium-nak, gondolom bejátszották ezt már egy párszor.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Tikakukac #162140 üzenetére
Igen, igazad van, de mivel fél, hogy gyenge lesz, ezért inkább kicsit erősebb legyen, ez volt a kérés. Én 450-es probookot csak a radiumnál látok, régen az elégéggé rossz hírű bolt volt, nem hivatalos garanciával, nem tudom, most jobbak-e. (Azt látom, hogy magyar gart ír a honlapon.)
Igazából az volt a logika, hogy így a gép 204 megbízható boltból, és arra, hogy az asztalon álljon, és 3 év múlva le legyen cserélve, nem biztos, hogy megéri a dolog az ötvenezres felárat. Meg ha jól láttam az acerban valamilyen ips -szerű kijelző van, az fontosabbnak tűnt ezekkel a feltételekkel, mint a minőség, és a tartósság. Mondjuk ha nem lesz készleten akkor bukta, de szerencsére tud rá várni ha kell valamennyit. Vagy így is ennyire kijönne a minőségi különbség?
-
slayernick66
tag
válasz
Farkassacred #160921 üzenetére
okes koszi a tippeket!
igazabol nagyon tetszik a t490, latom picit nehezebb csak a t490s-nel cserebe a memoriaja bovitheto, ez eleg jo.az alabbi boltokrol tudsz te vagy barki, mennyire megbizhatok:
https://radium.hu/catalog/product/view/id/34341
https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-t490-20n20009hvami meg erdekelne a garancia. Lenovo hasznaltan ha azt irjak van meg ra 3 ev gari, az gondolom vilaggarancia ugye? es nem a bolthoz kotheto? (westnotebook, de akarmelyik masik is fontos lehet, pl radium..)
milyennek tartott a magyar Lenovo szerviz? ha van ilyen..
meg egyszer koszi a tippet lehet gyujtok meg egy kicsit, meggyoztel nagyjabol, meg a tobbiek is, hogy meger par tizezer pluszt a megbizhatosag es tartossag. meg egy jo szerviz/garancia kene es teljesen megnyugodnek
-
-
mokus1
addikt
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem probléma, felteszem itt is a kérdésem, lehet Ti fel tudtok világosítani.
Rendeltem a Radium oldaláról egy Acer Aspire 5 A515-54G típusú laptopot. A weboldalon 16GB RAM-mal szerepelt a laptop. Az ügyfélszolgálat szerint 4+16GB RAM-mal küldték ki nekem. A laptop dobozán pedig 8GB RAM szerepel. BIOS-ba belépve 16384MB RAM van benne így ez oké. Viszont utána olvastam, hogy az alaplapra forrasztva van a 4GB RAM, így a 16GB nem kivitelezhető. Aida64 egyetlen Crucial CT16G4SFD824A típusú ram modult lát single-channelben (16GB 2400Mhz).
Most akkor a 4GB gyárilag forrasztott RAM hiányzik vagy nem működik? Esetleg mivel nem működik, ezért letiltották?
Ezen kívül a weboldalon a cikkszám NX.HN0EU.004, amit kaptam pedig NX.HN0EU.00A. Acershop-os laptoppal összehasonlítva a különbség csak a 8 vs 16GB RAM. Miután feladták nekem a laptopot leszedték a radium weboldaláról mind az általam rendelt fekete színben, mind a szürke színű variánst.
A terméket tegnap este regisztráltam az acer oldalán, azt írta, hogy "Your product will be registered within 24 hours. Thank you." Azóta nem jelent meg a termékeim menüpont alatt.
Tudtok valamit mondani a problémámmal kapcsolatban?
Válaszokat előre is köszönöm!
szerk:
Leírom az igényeimet, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) A fentebb említett laptop 216k volt, de van most az acershopban Acer Nitro 5 - AN515-43-R574, AMD 5-3550H, AMD 560X, 8GB RAM, 512GB PCI SSD, ami nagyon vonzó, annyit még rá tudnék szánni.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? FullHD, részletesség, hogy szépen fusson. GTA 5 volt a cél, azt mediumon stabil 60FPS-t hoz elméletileg, de szóba jött az új COD, a Warzone.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FullHD, matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem, max nyáron külföldi munkára
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Inkább nem kell oprendszer.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD minimum 256GB, RAM minimum 8GB, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Inkább új -
Bóti
senior tag
válasz
fordjee #157627 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
A Radium eléggé megbízható bolt, nem? Vagy nem erre írod?
Számít a garancia, de az se lenne utolsó, hogy 4000 Ft-tal kerül többe, és 2x annyi RAM + HDD helyett SSD.
Másrészt a Dellben ott a dedikált GPU, ami nem a RAM-ot zabálja...
Az, hogy a HP-ban 32 GB-ig bővíthető a RAM, végülis annyira nem lényeg, mivel mire annyi RAM-ra lesz szükség, úgyis lecserélem.Lehet, hogy mégis marad a Dell.. 🤔
-
Nambervan
csendes tag
Heló mindenkinek!
A közeljövőben szeretne venni egy laptopot egyik barátom és hozzátok fordulunk tanácsért.
2020. február-március
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250000-350000Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, játék, programozás, tervezés, munka hobbi/tanulás szintjén.
FullHD elég nem nagy gépigényű játékokra (PL: WOW)
15,6", matt, IPS
Két hetente 1-szer hordoznám, nem használnám közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
WIN10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD (256/128GB), de mindenképp legyen összesen 1TB tárhelye.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép.
Prióban:
ASUS
Eddig amit kinézett referenciának:
http://radium.hu/gamer-laptop/asus-rog-strix-iii-g531gt-27327.html
Előre is köszönöm a segítséget. -
Chris78
aktív tag
válasz
Khelben #156849 üzenetére
Szia.
Kicsit "guglizgattam" az MSI GL63 8SD/9Sd nyomán.
Még itt a topicban valaki egyszer belinkelt 1 tesztet róla
Ár:Radium
Alza
DigiprimeÉs GL63 9sdk. Ezt mondjuk jó áron csak a Radiumnál találtam bár a leírás szerint nem sok különbség van a 2 gép között leginkább a 9sd 120Hz kijelzője van.
Nos a kérdés még mindig az ,hogy ez 1 megbízható ajánlott gép e?
Már a 3. gépem koptatom amit az itteni tanácsok alapján vettem és még 1 sem volt csalódás.
Most épp a Dell 7567 (gtx1050 i5/7) gépemet cserélném le. -
sandor.szel
újonc
Sziasztok,
Laptopot szeretnék vásárolni az alábbiak alapján.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Március környéke
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250 - 300 ezer forint között
(3) Felhasználás? otthoni gép, alkalmanként játék, HD filmek, sorozatok, office
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Mortal Kombat 11, Starcraft 2, GTA V, új Warcraft 3, Overwatch 2
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.4, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? igen, akkuja fontos hogy sokat bírja
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD+SSD is, de ha SSD akkor 512GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új
Dell, laptopban gondolkodom a 3 év garancia miatt, viszont az új Asus X571 is tetszik:http://radium.hu/catalog/product/view/id/28036
Windows nem kell rá, viszont mindenképpen Nvidia videókártyát szeretnék bele. Asus-al az a gondom, hogy csak 2 év a garancia és ismerősnek pont 3ik évbe mentek tönkre a gamer laptopjában a dolgok.
Dell-ből milyet tudtok még javasolni amibe Nvidia van és nem G széria? Eselteg van olyan hely ahol több év garanciát adnak rá? Köszönöm szépen előre is.
-
APostásJózsi
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy váltáson és a véleményeteket kérném.
Jelenleg egy Asus K501LX (i5-5200u, 8gb ram, nvidia GeForce gtx 950m, ssd nélkül)-t használok. Többnyire film, net, időnként képszerkesztés, 1-1 weboldal szerkesztgetés, játékra (tudom öreg, nem kell nagy teljesítmény, de a WoW még mindig csábít).
Problémamentesen fut a gépen minden, nincs vele problémám, viszont kinéztem egy Asus TUF FX705GE-t ( http://radium.hu/asus-laptop/asus-rog-tuf-fx705-ar/asus-fx705ge-ajandek-1-eves-pixelgarancia-24019.html ).
Még nem döntöttem, de a kérdésem, érdemes-e ezt a gépet választani, vagy van valami jobb ajánlat ebben az árkategóriában?
Meg esetleg mennyi lenne a régi reális eladási ára?
Előre is köszönöm! -
sKKKc
újonc
válasz
Khelben #153347 üzenetére
Nézelődtem még egy picit, MSI GF63 8RC? Radium.hu-n most 218k, es nem gt150mx hanem gtx1050 van benne, 8Gb rammal, erősebb processzorral. Nem bízom az MSI markában annyira viszont, sosem volt még személyes tapasztalatom vele, csak ismerős videokártyája döglött le eddig ami msi volt. Erről egy a laptopról egy véleményt adsz?
-
Sand
csendes újonc
válasz
Khelben #150198 üzenetére
Nézegettem a Dell G5-öt elég rendesen, de több helyen olvastam a nem egy embert érintő problémákról: játékokban túlságosan melegedik (90C fok fölé) a CPU/GPU amit pár fokkal lehetett csökkenteni újrapasztázással (új gép!). Illetve CPU-n feszültségcsökkentéssel, ha jól értettem, de én nem szeretnék matatni egy gép processzorbeállításain, ha új.
Ezek egyedi esetek lennének, vagy tényleg létező dolgok? Amennyire tetszett a G5, több valóban felhasználótól származó vélemény után eléggé elbizonytalanodtam. Te hallottál róla?Sejtettem, hogy a radium-al még mindig gond van, gondolom ez is olyan jó ajánlat, hogy nem lehet "tisztességes".
Magyar boltból-nál mit értesz, laptopszalont?
-
Sand
csendes újonc
Sziasztok!
Egy új laptopot szeretnék vásárolni, hosszabb távra, ezért a rá szánt összeg olyan 300-350k körül mozog.
Mindenképpen gamer laptopot szeretnék, olyat, ami nem néz ki nagyon csúnyán. Eddig a Dell G5-el szemeztem, de olvastam róla pár negatívumot...így hát visszatértem a jól bevált Lenovohoz (a mostani g510-emet nagyon szeretem, de eljárt felette az idő). Rátaláltam a Legion y530-ra. (az y730 is jó lenne, de azt nem forgalmazzák valamiért Magyarországon.)Első kérdésem, hogy mi az általános vélemény az y530-ról?
Amit mindenképp szeretnék bele: i7, legalább 8 GB memória, SSD+HDD, 1050Ti, Windows nélkül.
Talán még egy 8-as ram belemehetne, de már így is az összeg fölött járok.Láttam a radium.hu-n ezt:
http://radium.hu/lenovo-legion-y530/lenovo-ideapad-y530-15ich-1-eves-pixelhiba-garancia-22414.htmlEz egy brutálisan jó ajánlat, amit kétkedéssel fogadtam, ezért utánanéztem a radiumos véleményeknek...azt hittem, összekapta magát kicsit, mert oké, hogy 2013-ban rossz volt, de most már a lenovo hivatalos honlapján is a forgalmazók között sorolják fel. Még mindig megszívod a radiummal, ha bármilyen garanciális ügyintézésig jut a dolog? Illetve nem tudom, milyen módon lehet még megszívni. Alap az nem tetszik, hogy IDEAPAD-ként van fent a Legion...
Szóval még mindig olyan szar a radium.hu, vagy a régi rossz berögződést gyűrik le nehezen?
Megbízható forrásból mostani akciók közül hol és melyik összeállítás éri meg a fenti paraméterekhez közelítve? (Nem muszáj y530-nak lennie, de amennyire nézegettem ezeket a gamer laptopokat ez nézett ki a legértelmesebben.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy lenovo thinkpadet a radium.hu-n de ott valamiért csak 12 hónap garanciát adnak rá. Nem 3 van a lenovokra? Köszi
-
-
Brandynew
őstag
válasz
dannyl #148173 üzenetére
MySoft.hu-n állítsd be a Notebook-keresőnél állítsd be a sorozatot a HP 15-re, azt, hogy milyen hardverekkel szeretnéd venni, és akkor meglátod, hogy mi a kínálat. Aztán a konkrét típusszámra rá tudsz keresni Laptopszalonon, és ott vedd, ahol olcsóbb. Ilyen-olyan random oldalakon, mint Auchan, Radium stb., ne vedd meg.
-
Brandynew
őstag
válasz
S.Patrik #147958 üzenetére
Szia,
A két gép ugyanaz, "G5 5587", olyan, hogy Inspiron G5 5587 nem létezik, ez a Radium egy fake oldal, zárd is be gyorsan. Használt, átmatricázott, külföldről behozott, kamionról leesett izéket árulnak, ha egyáltalán megkapod, amit kértél. Nem véletlenül olcsóbbak a gépek.
Az Emagot sem ajánlom, az is problémás.
Laptopszalon, MySoft mehet.
-
S.Patrik
csendes tag
Sziasztok
Van különbség a Dell G5 és a Dell Inspiron között?
Nekem a G5 öt ajánlottátok, ezért afelé hajlok. De nem lenne hátrány a nagyobb SSD közel ugyan annyiért.http://radium.hu/dell-inspiron-g5-5710.html?fbclid=IwAR2VsRQt1Md-8jMmteIbJLYoeAgM4l1Ks21Oooh1amgAMOxr_Bpr90oSPmo
https://m.emag.hu/dell-g5-5587-15-6-fhd-laptop-intel-core-i7-8750h-4-1-ghz-8gb-128gb-ssd-1tb-hdd-nvidia-gtx-1050-ti-4gb-magyar-billentyuzet-linux-piros-dll5587-253109-hu/pd/D9M724BBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648&fbclid=IwAR1PLTMb3WTNOmuFvTDT0bUJOhyiEEgaWVw1ZKx4TmyGrZkJTKB8TX4P8ew
-
Khelben
nagyúr
válasz
Gravity1234 #147361 üzenetére
Radium garanciára keress rá, volt sz róla már elégszer. 140-ből HP 250-et vagy Dell Vostro-t tudsz venni, amik normálisabbak. De mindenből belépő szintre számíts, tehát semmi strapabírás meg szép kijelző meg ilyenek.
(#147360) errorcode06 : laptopszalonnál vannak használt HP 850-esek, abból megfelelhet valamelyik.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kernek segitseget, tanacsot hogy tisztan lassak!.(nem ertek hozza)
Felesegemnek szeretnenk venni egy teljesen otthoni felhasznalasra, maximum filmnezesre, netezesre, alap word, excel, felhasznalasra, matt, laptopot. Csak ujban gondolkozunk, most Oktoberben vagy Novemberben, a keret maximum 140 ezer Ft.Most jonnek a tisztazasra szoluto reszek pluszban.
- Van egy Lenovo Ideapad Y580-as regi gamer laptopom.
- Van most a Radium.hu-n akcio.
- Felvetodott bennem a gondolat, van -e es ha igen melyik most az akcios laptopok kozott a Radium.hu kinalatabol ami a jelenlegi Y580-assal megegyezik vagy azert jobb es ajanlott, mert akkor lehet en vennem meg azt ezt meg atpasszolnam az asszonynak.Amennyiben nincs, akkor csak szimplan a az eleje szerint mit ajanlanatok!
Nagyon koszonom a valaszokat, tanacsokat elore is.
G. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Végül a ZenBook 13-ra esett a választás, a rendelésre melyik bolt ajánlott inkább? Van tapasztalat valamelyikükkel?
Radium.hu
PCland.hu
oaziscomputer.huesetleg picit drágábban:
Notebook Specialista
Euronics -
Öcsielvtárs
aktív tag
-
adyh
tag
Üdv!
A következő két laptopot nézegettem:
http://radium.hu/dell-3579-5587/dell-inspiron-g5-5587-21278.html
és
http://radium.hu/tervezo-laptopok/dell-precision-3520-16275.html3d tervezés, renderelés, CAD, képszerkeztés lenne a cél. Játék nem érdekel.
Kérdésem, hogy a precision enyivel megbízhetóbb, igényesebb minőségű?
Megéri inkább azt választani a kisebb teljesítmeny ellenére, vagy s G5 sem fog szét hullni idő előtt?Köszi a válaszokat!
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
Khelben #146648 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged, kezd kitisztulni lassan.
Apropó, ahogy olvasom, az sem mindegy, honnan veszi az ember a notebookot. Radium nem ajánlott, ahogy írtátok (pedig ott is nézegettem a gépeket). Laptopszalont linkeltétek, gondolom, az megbízható. Notebook.hu van még hozzám elég közel, bár ott a kínálatot keveselltem picit. Tudtok még ajánlani megbízható boltokat?
-
sajtdavid
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem az Asus Zenbook Pro ux550ve laptopot, kis segítséget szereték kérni a bolt kiválasztásában, mert elég sok ár és kiadás van.
Szempont: erős i7es processzor, 15", 500GB SSD, 16GB RAM, céges számla, garancia (esetleg pixelre is). Nem baj ha nincs windows, ha viszont van akkor pro kellene. Touch nem fontos, de ha belekerül nem baj
Eddig ez a legolcsóbb hely amit találtam, bár úgy halottam hogy nem mindenkinek van velük jó tapasztalata:
http://radium.hu/catalog/product/view/id/15807Tudtok esetleg jobbat ajánlani, akár spec akár ár szinten?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Google Pixel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A Galaxy S23 is kipróbálhatja a One UI 7-et
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- Eladó Asus Zenbook Duo i7/10510U/16GB/1TB SSD/Érintőképernyő/Duplakijelző/Intel Iris Xe/MX250
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- HP Irodai Laptop I i5-8265U I 256 GB Nvme SSD I 8GB DDR4 I 1600x900 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Lenovo Y540 Gamer laptop i5-9300HF GTX 1650 4GB, 16Gb DDR4, 256Gb SSD, 1TB HDD
- Dell Gamer laptop i7-8750H, RTX 2070 8GB, 16GB RAM, 512GB SSD
- Asus laptop
- Macbook Pro Retina 13" TB (2020) i5 2,0GHz, 16GB ram, 512GB SSD,
- HP Elitebook 745 G6 (Ryzen 5 Pro 3500U, 16GB DDR4, 256GB SSD, Radeon Vega 8 2GB, 14"FHD) + 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest