- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
whited #62901 üzenetére
Hát az mondjuk pont lemaradt és az sem világos, hogy ez esetben miért Linux topikban kérdezted, de mindegy... Akkor a már említett YUMI, valamint a MultiBootUSB, SARDU, XBOOT, WinUSB stb., Windowsra van számos ilyen grafikus program. Viszont EFI módban némelyiknél szükség lehet az annak megfelelő változat használatára, valamint a Secure Boot kikapcsolására. Például a YUMI tipikusan ilyen, amelynél ez esetben az UEFI-s verziót kell használni és az is csak kikapcsolt Secure Boot mellett működik.
-
scorpfrase
kezdő
válasz
King Unique #49208 üzenetére
Nem, inkább érteni kellene hozzá.
Amúgy nem értem, mert a korábban írt lemezeket kezeli simán, de törölni nem engedi, és új lemezt se tudok írni.
Elviekben WinUSB-vel elkészült a telepítő, mindjárt megnézem, bootol-e róla...
-
scorpfrase
kezdő
válasz
CPT.Pirk #49204 üzenetére
Ó, hát én már kezdek fáradni.
Találkoztam már ezzel a lecsatlakoztatással, de hol is?
Jól van na, szőke vagyok.Van egy új üzenet WinUSB-n.
Installation failed !
Exit code: 256
Log:
Formatting device...
Hiba: 1 partíciókra írás történt ezen: /dev/sdb, de nem lehetett a kernelt a változásról értesíteni, valószínűleg azért, mert használatban vannak. Ennek eredményeként a régi partíciók maradnak használatban. Indítsa újra a rendszert most, további módosítások végrehajtása előtt. -
scorpfrase
kezdő
válasz
King Unique #49201 üzenetére
-
scorpfrase
kezdő
válasz
King Unique #49192 üzenetére
Értem.
Már csak az a kérdés, hogy találok winusb-t?
Idáig azt hittem, synaptic mindent megtalál. -
King Unique
titán
válasz
scorpfrase #49189 üzenetére
Akkor próbáld a WinUSB-vel / manuális fájlmásolás + aktív partíció módszerrel.
Ej, macerás a 7-es, a 8.1/10 ilyen téren (is) jobb...
-
King Unique
titán
válasz
scorpfrase #49183 üzenetére
Itt az is a kérdés, hogy a boot sorrend stb. jól van-e beállítva? Valamint a telepítő elkészítésére meg volt adva több módszer, pl. a nemrég említett WinUSB is. Ha majd egyikkel sem működik, akkor lehet visszatérni a témára.
A pendrive-ot lehet csak nem csatolta fel automatikusan a rendszer. Terminálban pl.
lsblk
/df -h
paranccsal kilistázhatók a lemezek & partíciók. Illetve grafikus felületen a Disks / GParted is megmutatja a helyi & a csatlakoztatott meghajtókat. Utóbbiakkal 2 program valamelyikével akár újra is lehetne formázni / partícionálni a pendrive-ot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
scorpfrase #49179 üzenetére
Unetbootint helyett winUSB?
-
King Unique
titán
válasz
scorpfrase #49116 üzenetére
Ja igen, az lemaradt, hogy ehhez futtathatóvá kell tenni. Jobb klikk a fájlon és egy másik program mintájára be kell jelölni. Illetve ezen leírás alapján lehet akár terminálból is indítani. Ha az alapértelmezett mappába lett letöltve, akkor így néz ki a parancs:
gksudo ~/Downloads/unetbootin-linux-494
Amúgy nézegettem tegnap ezt az új WinUSB programot. Míg a korábbi NTFS-re, addig ez erővel FAT32-re formázza a pendrive-ot +
lba
flaget tesz rá. Valamint csak úgy volt hajlandó kiírni, ha előtte a partíciót leválasztottam azumount
paranccsal, mint ahogyan a dd írásnál szokás. Aztán az írás végén mindig dobott valami hibaüzenetet. De utóbbi nem egyedi eset, mert máshol is volt rá panasz. Ennek ellenére pl. a Win10 bebootolt a pendrive-ról, bár annál nyilván nem nehéz összehozni.Valamint ezen hozzászólás B. pontjában említett módszerrel is akár megoldható a dolog. Legacy mód esetén ez működhet, bár a bootoláshoz szükséges paraméterek terén lehetnek eltérések a hardverből adódóan. A legtöbb gép pl. UEFI-ben csak FAT32-re formázott pendrive-ról tud bootolni, ellenben vannak olyan vasak, amelyeknél akár NTFS-ről is megy. Sőt, a W7-nél Legacy-ban még aktív partíció sem feltétlen kell nekik.
Továbbá, ha más nem megy, akkor a DVD-ről való telepítés szintén opció. Ott az ISO kiírását nyilván nem nagyon lehet elrontani és a korábban említett cikkben le van írva a módja.
-
King Unique
titán
válasz
scorpfrase #49108 üzenetére
A Win7 ISO-hoz a 494-es verzió működött, ha jól emlékszem, de lehet a legújabbal is már ok. A program használatát meg szerintem nem kell magyarázni. Betallózód az ISO-t a home (célszerű előtte odamásolni) mappából, kiválasztod a célmeghajtót (pendrive), aztán mehet az írás.
Illetve a korábbi hozzászólás harmadik bekezdésében voltak a boot módra, fájlrendszerre vonatkozó információk, viszont nálad pl. előbbi sem ismert. Továbbá a WinUSB mostani verziója nem tudom milyen, de a korábbinál ezt tapasztaltam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
scorpfrase #49104 üzenetére
Ez a Kali nem egy egyszerű eset, de elvileg megoldható a WinUSB telepítése, azzal meg ki tudod írni az iso-t. A dd-s megoldást amit írtam korábban azt felejtsd el, ahogy látom én is rosszul tudtam.
Kettő igen bonyolult után találtam ezt a leírást. Ha szerencséd van, egyből menni fog. [link]
sudo add-apt-repository ppa:colingille/freshlight
sudo apt-get update
sudo apt-get install winusb -
King Unique
titán
válasz
scorpfrase #49079 üzenetére
Üdv!
Ha Win8.1/10 ISO, akkor csak egy jobb klikk az ISO-fájlon és fel kell csatolni, majd a tartalmát rámásolni egy FAT32-re formázott pendrive-ra.
Ha Win7, akkor az már macerásabb...Annál a pendrive-ra történő kiíráshoz célszerű az UNetbootin / WinUSB programokat használni.
Illetve az is fontos, hogy pl. milyen módban bootol a gép. Az újabb Windowsok esetén a FAT32 jó lehet mindkettőnél, de a Win7-nél Legacy boot módban általában NTFS fájlrendszer kell + aktív partíció (boot flag). Utóbbi beállítására ezen hozzászólásban van egy jó videó. Bár elvileg az UNetbootin is aktívvá teszi a partíciót kiíráskor.
Akár egy felhasználóbarátabb Linuxot is ki lehetne próbálni, ott van például a Mint. A telepítő kiírásához ezen cikkben van hozzá egy jó szájbarágós leírás. De az ott említett optikai lemezes megoldás akár a Windows ISO kiírásához is használható. Továbbá a Windows - Linux dual-boot is opció lehet és megfontolandó a későbbiekben.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
A laptopom BIOS-át szeretném frissíteni (hogy ne csak SATA 1-et támogasson). Mint fut a gépen. Letöltöttem a megfelelő BIOS csomagot hozzá, amiben van egy indítható .exe fájl, amire azt írják, hogy csak Windows 7-ről megy (természetesen linuxról .exe fájl nem megy, tudom). Másik megoldásként van egy .iso fájl, amit szeretnék pendrivera kitenni, arról bootolni, de nem megy. Próbálkoztam DD-vel, winusb-vel, unetbootin-el... Mind azt csinálja, hogy a fájlokat ráteszi, de nem hajlandó a gép bootolni róla. Próbáltam, hogy a pendrive-ot FAT-ra formáztam, de ugyan ez. NTFS-re formázva szintén. Próbálkoztam másik pendrive-al, szintén... Próbaként megpróbáltam, hogy egy Win7 telepítőt teszek rá, ugyan ezekkel a módszerekkel, de szintén nem hajlandó róla bootolni.
Mit csinálok rosszul? Adjatok ötletet kérlek!
-
WinUsb telepítés.
Status:
Error: Dependency is not satisfiable:libstdc++6 (>=4.9) -
Lathronos
őstag
válasz
mefistofeles #46145 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #46145 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Önjelölt #45551 üzenetére
Ahogy a fórumtárs írta, az UNetbootin egy régebbi verziója alkalmas lehet erre. Bár nekem csak Legacy BIOS és MBR esetén működött, illetve NTFS-re formázva volt, hogy nem akarta rendesen megcsinálni. A WinUSB-t az új disztrókban meg nem lehetett normálisan feltelepíteni, nem is nagyon működött. Szerintem az lenne a legjobb, ha van rá lehetőséged, akkor Windows alól készítenéd el a Win10-es telepítőt egy arra alkalmas programmal. Ilyen pl. a Rufus.
Amúgy múltkor meg azon röhögtem, hogy Ubuntuban az Indítólemez-készítő alkalmazással írtam ki pendrive-ra az Ubuntu telepítőt. De bebootolni már nem akart...
-
válasz
Önjelölt #45551 üzenetére
Nincs sok tesz erre, de először az Unetbootin 494-et próbáld ki. W7-8-al működött, de a későbbi verziók már nem alkalmasak e célra.
Ha nem működik, akkor ugorj neki ezeknek:
Trick Unetbootin to create a Windows USB installer with Linux. - WinUSB
How To Try Windows 10 If You’re Running Linux
How to make bootable pendrive for Windows 10 from Ubuntu?
(#45550) Flowtation Örülök, ha haladsz vele, így is működhet a vak vezet világtalant!
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
A fentebb említett WinUSB programot akartam most nemrég feltenni ezen leírás alapján Ubuntu 15.10 és Linux Mint 17.3 alá. De függőségi hibákat dob:
sudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1*
A korábban ki nem választott winusb csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 165457 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Preparing to unpack winusb_1.0.11+saucy1_i386.deb ...
Unpacking winusb (1.0.11+saucy1) ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of winusb:
winusb függőségek: libwxbase2.8-0 (>= 2.8.12.1).
winusb függőségek: libwxgtk2.8-0 (>= 2.8.12.1).
winusb függőségek: parted.
winusb függőségek: gksu.
winusb függőségek: ntfsprogs | ntfs-3g (>= 1:2011).
dpkg: error processing package winusb (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Processing triggers for man-db (2.6.7.1-1ubuntu1) ...
Processing triggers for gnome-menus (3.10.1-0ubuntu2) ...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.22-1ubuntu1) ...
Processing triggers for mime-support (3.54ubuntu1.1) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
winusbA másik parancs pedig le akar szedni egy csomó mindent:
~/Letöltések $ sudo apt-get -f install
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Függőségek javítása... Kész
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
fuse:i386 kate-data katepart kde-runtime kde-runtime-data kdelibs-bin
kdelibs5-data kdelibs5-plugins kdesudo kdoctools language-selector-common
libattica0.4 libaudit1:i386 libblkid1:i386 libdb5.3:i386
libdevmapper1.02.1:i386 libdlrestrictions1 libfuse2:i386 libgcrypt20
libgnome-keyring0:i386 libkactivities6 libkatepartinterfaces4 libkcmutils4
libkde3support4 libkdeclarative5 libkdecore5 libkdesu5 libkdeui5
libkdewebkit5 libkdnssd4 libkemoticons4 libkfile4 libkhtml5 libkio5
libkjsapi4 libkjsembed4 libkmediaplayer4 libknewstuff3-4 libknotifyconfig4
libkntlm4 libkparts4 libkpty4 libkrosscore4 libktexteditor4 libkubuntu0
libkxmlrpcclient4 libntrack-qt4-1 libntrack0 libpam-modules:i386
libpam0g:i386 libparted0debian1:i386 libphonon4 libplasma3 libpolkit-qt-1-1
libqapt2 libqapt2-runtime libqca2 libqt4-qt3support libsolid4 libssh-4
libstartup-notification0:i386 libstreamanalyzer0 libstreams0
libthreadweaver4 libutempter0 libwxbase2.8-0:i386 libwxgtk2.8-0:i386
libxcb-util0:i386 ntfs-3g:i386 ntrack-module-libnl-0 oxygen-icon-theme
phonon phonon-backend-gstreamer phonon-backend-gstreamer-common
phonon-backend-gstreamer1.0 plasma-scriptengine-javascript
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
docbook-xsl fuse:i386 libfuse2:i386 libwxbase2.8-0:i386 libwxgtk2.8-0:i386
libxml2-utils ntfs-3g:i386
Javasolt csomagok:
dbtoepub docbook-xsl-doc-html docbook-xsl-doc-pdf docbook-xsl-doc-text
docbook-xsl-doc docbook-xsl-saxon fop libsaxon-java libxalan2-java
libxslthl-java xalan
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
apturl casper cinnamon exfat-fuse fuse gdebi gksu gvfs-fuse ifuse libgksu2-0
lupin-casper mdm mint-meta-cinnamon mint-meta-core mintstick mintwelcome
nemo-share ntfs-3g ubuntu-minimal winusb:i386
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
docbook-xsl fuse:i386 libfuse2:i386 libwxbase2.8-0:i386 libwxgtk2.8-0:i386
libxml2-utils ntfs-3g:i386
0 frissített, 7 újonnan telepített, 20 eltávolítandó és 33 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
Letöltendő adatmennyiség: 5.542 kB.
A művelet után 8.175 kB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n]Utóbbit futtattam Ubuntun, de elcseszett pár dolgot, ntfs-3g drivert is leszedte stb. Ezeket utólag pakolgattam vissza. Tehát, hogy lehet ezt a vackot normálisan feltelepíteni??
-
válasz
hódmaci #41000 üzenetére
Érdemes egy kiválasztott módszert végigvinni, de ahogyan te csinálod, úgy sokkal izgalmasabb.
Most már csak a vga drivert kell visszaügyeskedned, ha nyílt volt azt, ha nem akkor az fglrx-et.
ha nem jól mondom, sorry, de kicsit blokkolva van már az agyam, úgy értem, lehet, hogy más is kellWinUSB-t még nem használtam, ha már működött a linkelt 494-es is, meg nem tetszik a nevében a win.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest