Új hozzászólás Aktív témák

• apeelme

addikt

válasz Keeperv85 #179 üzenetére

mikrofon fórumtárs kér(d)ésére:

Ahogy látom Keeperv85 csapattársam nagyon jól összefoglalta a dolgot LeWaOS ügyben. Igen a helyzet ez, anno én vettem észre az első ZTE Blade port-nál. Sajnos azóta elég sok készülékre elkészült módosított verzióban. Mindenhol nem lehetünk ott és nem indíthatunk hadjáratot ellene, a dolgot nehezíti az is hogy azóta rengeteg alfaja megjelent ezeknek a kínai "csodáknak", hogy párat említsek pl.: LiGux, JoyOS stb.

A esetet nem követtük - ahogy Keep is leírta - miután a "fejlesztőknél" zárt ajtókon kopogtattunk. Az említett rendszereknek - amik nagy része Cyanogenmod alapokon nyugszik - természetesen azóta sincs publikus forrása amit átnézhetnénk. A romokban nagyon jó megoldásokat lehet találni és egyik másik nagyon szépen van kivitelezve --> mézes madzag effektus.

Én még mindig óva intek mindenkit hogy bármelyiket is használja, nem olyan rég még saját bőrömön is megtapasztaltam a kínai kormány adta "szabadságot", ezeket a tapasztalatokat összesítve is csak mégjobban megerősíti a jelenlegi véleményem.

- ha nincs benne ártalmas kód, miért nem elérhető a forrás?
    - ha statisztikát gyűjt miért nem figyelmeztet erre engem, és miért nem elérhető a forrás? (Cyanogenmod ezt teszi, kiiktatható és a forrás is elérhető bárkinek)
    - ha olyan "csúcs" fejlesztések vannak benne amik titkosak vagy netán rengeteg a beleölt munkaóra, miért nem kérnek érte pénzt? (amit nem lehet ugyebár, mert a google arra már harapna)

túl sok a megválaszolatlan kérdés... :U

Új hozzászólás Aktív témák