Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Van itt szenesítés rendesen... 60, 80 fokok... Én már a 46-47-et is sokallom néha, nem hogy ennyire kihúzom szögletre a proci hőfokát.
-
Ateszzero
őstag
válasz
Ateszzero
üzenetére
NNa szóval.2-3 percekig bírta prime-al a 3.8 GHZ(9.5×400)1.343 V-ról tologattam egyenként a feszt egészen 1.362V-ig, a hőmérséklet max 62 foknál de sztem ment volna még ez feljebb is, de mivel elfogyott a türelmem és ez a fránya lap megint megmakacsolta magát amin aztán csak a 10 perc áramtalanítás segített, inkább visszafelé hajlottam a stabil 24/7 -re való használat kiszimatolgatásához.
Az 1333MHZ FSB-n maradt a döntésem 3.5GHZ-es órajelel, (10.5×333) és 1.300V feszültség mellett.A ramok is maradtak 800MHZ-en .Csináltam Prime és hőfok tesztet is.Mit gondoltok?
-
Ateszzero
őstag
Nem sokáig futott így .Csak a teszt erejéig.Siettem visszaállítani .Nem akartam még hőfokot is mérni.
Egyébként azt is nézzétek hogy ez egy frissen pasztázott(nem a gyári paszta)tiszta hűtővel történt.Ha gondoljátok visszaállítom, és mérek hőfokot.
Azért egy kérdés.
A hőfok egybefügg ugye a Fesz.-el?Mert ha megpróbálok belőle ugyanígy 3.8GHZ-t kicsikarni kevesebb fesszel, akkor elméletileg kevesebb hőt is kéne termelnie.Tehát alapfesszel is elindult tegnap 3.4GHZ-n..Szerk.: Nálam újraindul a gép ha túlmelegedés van.
-
c41r0^
őstag
-
c41r0^
őstag
válasz
KaraDani
üzenetére
de ha megnézed a linkelt képet, ott 1.312V csak a valós feszültsége és úgy látom ráadásul load nélkül (vagy legalábbis nem látszik semmi stress program, hogy futna éppen), tehát igen nagy a vdroop értéke ennél a lapnál (gondolom 3 CPU fázis van csak), ha 1.35V-ot állított a BIOSban és Winben már csak 1.312V load nélkül...loaddal akkor meg kb. 1.295 körül lehet, ami annyira nem vészes de határeset gyári hűtővel
de az tény, hogy gyári hűtővel már én sem mennék tovább, sőt, egy IntelBurntest már így is biztosan vígan nyaldossa nála a 80-85 fokot, egy Prime95 vagy Orthos FPU stress meg kb. a 70-75öt
-
Ateszzero
őstag
Sikeresen ki is hoztam belőle 3.8GHZ-t (9.5×400MHZ)1.350V-al.
Ez még így stabil, de hőfokot nem mértem, csak lefuttattam egy Vantage-ot.Nem nagyon merek vele szórakozni amíg nem modja meg valaki meddig lehet biztonságosan a gyári ventivel húzni.]Eredményem -
Ateszzero
őstag
Mintha a Win7 csinálná.
Ugyanis ha visszamegyek a Bios-ba, ott minden változás nélkül az én beállításaimat látom.
A rendszer viszont nem azon indul.Esetleg a lapommal lehet valami?Viszont ha a lapommal lenne a gond akkor nem kéne hogy megjegyezze.Nem? -
KaraDani
addikt
-
Ateszzero
őstag
válasz
KaraDani
üzenetére
Most valami gond lett.Ma már egyszer csinálta.
Kivettem az elemet és újra beállítgattam a biost.
Egyszerűen elkezdi figyelmen kívül hagyni a beállításomat.Beállítottam a feszt 1.325V-ra és újraindítom, erre a CPU-z kiírja hogy 2.4GHZ-en (9*266) 1066-os FSB-n fut a rendszerem.
Pedig csak a feszt emeltem 2század volttal.
Miért csinálja ezt?Most megint vegyem ki az elemet?
F13-as Bios van fennt.Nem béta.
Most alul van hajtva a procim?Szerk.:Most akármit állítok rajta nem változik semmi.
.Rám se hederít. -
Móci
addikt
Tegnap én is tulajdonosa lettem egy E7200-nak. Egyelőre 3GHz-re (316x9,5) húztam fel, 1,18V-ot kap a kicsike. Feljebb is próbálkozok majd, de mivel elég ez a teljesítmény, annyira nem hajt a dolog.
Gyors, hűs... megérte a csere, tetszik nagyon! -
Ateszzero
őstag
válasz
Ateszzero
üzenetére
Adtm neki egy kis feszültséget Biosban 1.300Vra(Cpu-z-nél 1.262).Most sokkal stabilabb lett,viszont a Prime legalsó ablaka leállt. 5 percnél.A hőmérsékletem max 61 fok volt.
Egyébként fog ilyen terhelést kapni a gépem mint amit a Prime ad neki?Szerintem nagyon kifullassza a gépet.Így használható lenne már a 24/7-re? -
KaraDani
addikt
válasz
Ateszzero
üzenetére
1.: Szinte biztos, hogy feleslegesen nagy feszültség az adott órajelhez, ezzel minimum 9*400 at mennie kell, próbálgasd, közben testeld intel burn testel, vagy Prime95 el a stabilitást.
2.: a hőfok érték amit írsz léghűtéssel teljesen irreális, főleg gyári hűtővel, ne higgy neki, terhelve gyári hűtővel, ekkora feszel a procid legalább 65 fokos, sőt vszínű még több. Hőmérsékletet nézd meg Real Tempel 100 as TJ max értékes beállítással, ha azzal is ilyen hőfokokat kapsz, akkor valószínűleg rossz a procid szenzora. (nem egyedi jelenség, nem kell megijedni)szerk.: 2. verzió reállisabbnak tűnik, próbálkozhatsz még lejebb tornázni a feszt nyugodtan
-
Ateszzero
őstag
Közben most megpróbáltam lejjebb venni a fesz.
Sikerült 1.292v-re lenyomnom.Tesóm jó nagyra húzta.
Prime95 20percig futott és nem ment feljebb a hőmérséklet 62foknál.Lehet elcsíptem és ez lesz a 24/7 használat.
Azért írjatok tippeket, trükköket.Köszönöm. -
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Már máshol is feltettem a kérdést és látom ez egy kissé forgalmasabb topic úgyhogy be copy paste-ztem ide is a "problémámat" ,kérdésemet.Visszaolvastam,de nem igazán értem még a dolgokat.Ma szert tettem egy E7400-as procira.
Szóval azt szeretném meg tudni hogy egy E7400-as prociból mit tudok kihozni a gyári hűő segítségével amit tudok mindíg stabilan használni és nem kell oda-vissza pakolgatni az órajelet, illetve FSB-t. Jelenleg:
9*360Mhz-en megy ,PCI Frekvrencia 101, és 1.34V a feszültség.
Ezt a tesóm állította így, és azt mondta így tesztelgessem mennyire stabil aztán ha bírja mindíg adjak neki, és itt kérdezősködjek.(mert hát nem lehet mindíg mellettem).Hőfokom terheletlenül 28-30 fok körül járogat.
Tropico 3 játszása alatt is max 35 fokra emelkedett.Everestel néztem.
A konfigom az adatlapomnál.
FBO :Q914A352
Ha valamit kihagytam kérdezzetek. -
zippofcy
senior tag
válasz
zippofcy
üzenetére
Én is hazudtam mert ennyin nem volt stabil. Naponta 1x-2x kiugráltak a programok desktopra. Pedig adtam neki még egy kis kakaót, BIOSban 1.41v-ot (CPUz csak 1.6-ot mutatott ugyanúgy).
Le kellett vennem az FSBt 440-ről 435-re.
Így már stabil.
Hőmérsékletet nem méregetem mert 1 évig a hozzáadott coolerrel használtam 3.6ghz-en, ha feljebb húztam a voltot 1.2 valamennyinél, resetelt a gép, gondolom akkor túlmelegedett.Hidegen hagy a hőmérséklete, 2 évig használtam egy A64-et léggel max volt (amit a BIOS engedett) alatt kettővel, aztán még két évig max volton Thermaltake Bigwaterrel (gyenge vízhűtés) és mikor így 4 év után eladtam akkor is tökéletesen működött, az hogy a procinak árt a hőmérséklet csak humbug, amennyin még működik annyi még nem árt meg neki, ami meg megártana ott meg lekapcsol. Ezért van bennük a hővédelem.
AMD Duronban meg XPben nem volt, én is leégettem egy-egy olyan procit.
De előtte is, utána is, az összes prociban amit 1993 óta használtam volt. -
L4R$()n
tag
9,5 es szorzóval megvan a "vége" , viszont hazudtam
mert azt mondtam, hogy nem adok neki több feszt, hát kellett, a vér elborította az agyamat és megkínáltam ....
Valid

-
L4R$()n
tag
Elhatároztam, hogy megnézem mit bír a procim, max fesz 1,36v CPU-Z ben, ennél többet nem adok neki, semmiféle képpen. Most itt járok Valid alakul

-
c41r0^
őstag
válasz
L4R$()n
üzenetére
nem igazán van értelme akkor hűtőt cserélned TX3-ra, ha ez a teljesítmény elegendő, teljesen jó az a 60 fok 100% load mellett 1.31V feszültségnél és gondolom a hűtő is halk (volt már hozzá szerencsém és szerintem elég halk volt az Alpine 7 Pro)..azt az 5K-t, amibe a TX3 kerülne értelmesebb dologra is lehet költeni
akkor lenne értelme a hűtőcserének, ha már kifutsz a max. javasolt 70-75 fokból, ez meg is történne a jelenlegi hűtőddel kb. 1.35-1.36V körül, de ha ennyi fesz nm kell akívánt teljesítméynhez, akkor felesleges cserélni
-
L4R$()n
tag
Bocsánat az előző kérdésért, most olvasgattam vissza a topikban és amit kérdeztem, arra megvan a válasz, ráadásul pont ezen az oldalon
De azért köszi 
-
L4R$()n
tag
válasz
zippofcy
üzenetére
Oké, köszi a választ
Nekem most 3,6Ghz en (8x450) CPU-Z ben 1,31 ír idle, így Orthos alatt a magok max 60 és 58 fokosak, de tervezem a hűtőt lecserélni, TX3 ra
(most AC Alpine 7 Pro van, de azért nem olyan rossz ez se
) meg ugye már egyre hidegebb lesz, és egy jópár fokot esni fognak a PC alkatrészek hőmérsékletei ....
Köszi a választ még1x
-
L4R$()n
tag
Sziasztok!
Azt megtudná valaki mondani, hogy az Intel által ajánlott feszültséget, hogy kell érteni? Bioszban 1,3625v vagy win alatt ~1,36 ???
-
zippofcy
senior tag
Kicsit megküldtem a procimat, most hogy lecseréltem a 4850-et egy GTX275-re.
Gigabyte P35 lap + Hyper TX3 cooler + 2x2GB Kingmax PC2-8900 (555mhz) ram.
-
Jockes
csendes tag
Ja és most úgy áll a dolog, hogy vmi P45lapba lessz...
talán Asus P5Q (nem tudom melyik variációja)...
Alaplap javaslatokat is fogadok, mert sok P5Q közt én csak a hátoldali kivezetések és kártyaslotok és hűtőrácsok közt láttam eltérést, pedig biztos másban is van... csak azt a gyártó se teszi ki a honlapra nem tudom miért... -
Jockes
csendes tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Akkor még egy kérdés...
ez az MO meg EO miben különbözik processzoroknál?
(már azon gondolkozom, hogy egy E8400at veszek és azt tuti elmegy egy darabig)
csak írták, hogy az EO-ás jobb vagy nemistudom... szóval, hogy vegyek tuti jó procit???
amúgy netről szeretnék gépet rendelni konkrétan [link]
használtba annyira nem merek belefogni... vagy érdemes lenne??
kösz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azóta 3000-3200 között szaladgál csak.
minimális dif nyilván van köztük.

.A ramot csak 826-ra bírtam állítamni mert nem tudtam kevesebbre.
mert azt mondtam, hogy nem adok neki több feszt, hát kellett, a vér elborította az agyamat és megkínáltam ....
és M0 a steppingje.