Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinya85
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
persze mindent túl lehet tolni föleg amikor az ember 1-2 fokon lovagol
-
parandroid
félisten
válasz
sinya85
üzenetére
Az is megoldás, de a beáramló levegő iránya miatt szuboptimális. Erőből persze mindent meg lehet oldani, legfeljebb hangosabb lesz. Erre találták ki amúgy a döntött oldalsó ventiket (nzxt h6, h9, de újabban egyre többen alkalmazzák, nem véletlenül). A legjobb persze légáram szempontjából az, ha elöl full mesh panel van, de tény, hogy annak más az esztétikája, ha valaki ilyesmire hajt.
p
-
-
Zsohi
őstag
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Ha mar ilyen draga ventikben gondolkozol akkor inkabb vegyel egy masik hazat, egy Corsair 4000D eleg olcso es kapsz melle 3 db ventit is. Az a korai O11D rettenetesen gyenge es meleg.
Ha pedig a leheto legkevesebb penzbol szeretnel valamit javitani akkor vegyel 3-3 Arctic P12 ventit lentre es fentre.
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szóval akkor alulra mehet 3 venti ami szív, a radiátort rakjam oldalra felül a csövekkel (vagy fordítsam lefelé a radiátort, hogy a csöcsatik lent legyenek ?) és felülre 3 kifújó ventit.
Milyen ventit vegyek ? Mit ajánlotok ? Lehet rbg is, nem zavar.
Esetleg még egy vga tartót ha ajánlanátok ami bevált. Egy sima 3080 tuf lesz benne csak még nem cseréltem ki.
Tök sámli vagyok ehhez bocsi a sok kérdésért. -
parandroid
félisten
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Elől üveg van.
Ez a legnagyobb baja. Nem kap sehonnét friss levegőt. Alsó befúvókkal tudsz neki segíteni, akkor valszeg naradhat a radi is fent. De ezek a házak úgy vannak kitalálva, hogy alul beszív, felül kifúj, a radi meg függőlegesen áll oldalt, és kifelé tolja a benti levegőt.
p
-
-
sinya85
senior tag
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Kétség kívül így a legjobb a radiátor a levegő szempontjából.
Nem írtad milyen az a nagyon felmelegszik és nem is pontosítottál, hogy mi hevül annyira.
A pumpán fordítanék 180 fokot szerintem ugy szebben néz ki, amugy nincs jelentősége.
a képen a gép alja nem igazán támogatja a ventilátorokat de nekem pl elől volt ben 3db 140mm-es és felül kifelé fújt 3db 120-as a radiátoron keresztül + 1db 120-as hátul kifelé.
a lényeg, hogy legyen huzat szóval elöl mindenképp be kéne tolni egy kis levegőt. -
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott a képen lévő régi masina.
Eddig oldalt volt a radiátor de a cső felül így gondolom esélyesebb, hogy levegő buborék kerülhet a pumpához ezért beraktam felülre de ott meg terhelés alatt nagyon felmelegszik.
Milyen úton induljak, hogy ne vásároljak össze mindent ami esetleg nem kellhet. A házban nincs ventivezérlő a ventik a pumpáról kapják a vezérlést. Gondolom alulra és oldalra kellenek ventik.Előre is köszi

-
lacus83
senior tag
BUÉK mindenkinek,sikerekben egészségben gazdag folytatást.

-
Rottweiler89
senior tag
Jó látni, hogy sok embernek összeállt még idén a fejlesztett, vagy éppen új konfig.
Nekem ennyivel kell beérni idén, sajnos nagy százalékban nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan én azt szerettem volna.
Így úgy döntöttem, szétszedem, már ami benne volt, hogy addig se legyen még porosabb. 
[link] -
Zyrius
aktív tag
Karácsony utáni ajándék magamnak. HAVN BF360. A rám árak miatt kérdés mikor lesz megépítve, remélem január végéig kész leszek. Majd jövök a végleges képekkel és a beszámolóval.
-
válasz
LackoMester
üzenetére
Köszi!
-
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Köszi!
-
Rottweiler89
senior tag
-
Sziasztok! Megosztanám veletek a build-emet

-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Dreamie
üzenetére
Ugye most csak ironizáltál?
Ehhez minimum 5 évig nem nyúlnék. Maximum a jelenlegi és sajnálatos RAM árak miatt magamhoz(hogy voltam olyan hülye és nem októberben vettem meg a másik 16GB-os modult(ugyanitt 1x16GB-os DDR5 6000Mhz-es Kingston Fury-t átveszek egy 20-asért)
... 
Btw... Jó kis konfig lett ez, és nem mellesleg brutál erős.
-
Dreamie
őstag
Sziasztok! Fehér rendszerem volt, de nem tudtam megbaratkozni vele, így visszatértem a corsair vonalra, és feketére. A ventik tényleg nagyon csendben teszik a dolgukat és a ház is nagyon jól szellőzik. Nem bántam meg.

AMD Ryzen 7 9800X3D
MSI GeForce RTX 5090 Vanguard SOC Launch Edition GDDR7
ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO BTF
Corsair VENGEANCE® RGB 64GB (2x32GB) DDR5 DRAM 6000MT/s CL30 AMD
Corsair iCUE LINK HX1200i SHIFT
Corsair FRAME 5000D RS
iCUE LINK TITAN 360 QX LCD Liquid CPU Cooler Combo -
zsoca29
tag
Hangulatvilágítás.

-
parandroid
félisten
válasz
lukaszokni
üzenetére
Még annyi, hogy fehér házban, főleg fehér lappal, amúgy is kijár a fehér toldó szett… Bár látom, nálad a táp is fehér, de a toldó kábelek azért mindig szebben elrendezhetők.
p
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Igazad van, persze, lehet használni toldót is, de az megint költség.
Jó lesz az, ha egyszer kész lesz.
-
Gothmog
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Jogos
(nem olvastam el a teljes hsz-t, csak rápillantottam a fotóra, és szemen ütött a látvány.) -
parandroid
félisten
válasz
Gothmog
üzenetére
Hogyne lógna, az egy 1,5 kilós, 32 centi hosszú kártya. Írtam is, hogy kell még egy kitámsztó hozzá, csak nem volt nálam. Itthon van több is, ma, vagy holnap kap majd egyet (remélem, elég hosszúak). Egy horizontális tartóval persze nyugodtabb lennék, de az meg a béna wifi kártya niatt nem megy be.
p
-
Gothmog
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Nem lóg kicsit az a VGA? (A második képen olyan, mintha nem lenne párhuzamos a gép/táptakaró lemez síkjával, hanem lejtene feléje. Azutánélőben persze lehet, hogy nem, és csak a fotó csalóka.)
-
Laraxior
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Tényleg? Azt hittem eltüntették. Köszi az infot
-
parandroid
félisten
válasz
lukaszokni
üzenetére
Én egy ennél kicsit újabb konfigot mentettem át tegnap egy H5-be:
Összehasonlító kép, hogy mivel kellett dolgozni:
Egy 2021-es, mediamarktban vett prebuild gép volt, katasztrofális házzal, és táppal, széthulló házventikkel (a hátsónak ki volt szakadva a csapágyazása, azt pár hete cseréltem egy thermalrightra, az ‘előtte’ képen is már az van). Elöl egy üveglap miatt szellőzés zéró. Eredetileg csak a 1650 Super-t akartuk cserélni, de csak egy darab 6+2 pcie tápcsati volt a szupergagyi xilence tápon, szóval lett új ház (NZXT H5 Flow RGB), meg táp is BeQuiet! Pure Power 12 850W). Nagyon nem figuráztam az összeszereléssel, mert asztal alatt van a gép, ráadásul bal oldalon. Valami fapad irodai H510M lap van benne, egy 11700-zal (!), 16GB RAM, 1TB Kingston SSD, és most már egy Red Devil 6750XT. H3-on is gondolkoztam, de kinéz a teljes konfig csere, csak most a RAM árak miatt ez eltolódik meghatározatlan időre, és nem akartam mATX-re korlátozni a lehetőségeket. Hely meg van bőven. Az alaplapi 8 tűs csati így fordított táppal tényleg majdnem rövid volt, de azért nem kell tulzásokba esni, pedig ez egy magasabb ház. Vagy a be quiet! hosszabb kábeleket csinál. Persze ha szépen kéne megcsinálni a konfigot, akkor úgyis kábeltoldó szettet használnék, azzal meg mindegy is. Ja, a VGA-t ki kell még támasztani, mert már gyakorlatilag a beszereléskor lógott.
p
-
Laraxior
titán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nincs mar alaírás
-
KAMELOT
titán
válasz
lukaszokni
üzenetére
Látjuk a profilodban a cuccaidat

Ezért jó ha valaki kitölti nem kell itt kérdezősködni! -
lukaszokni
aktív tag
válasz
marinea2
üzenetére
Köszönöm Nektek!
AsRock B365M Pro4
Samsung 970 EVO Plus 250GB
Intel® Core™ i7-9700KF
Noctua NH-C12P SE14 -> ThermalRight TY-147
GALAX RTX 2080 EXOC
Kingston HyperX Fury White CL16 4x8GB @ 2666MHz
SeaSonic M12II 520W @ sleeved
Arctic Cooling P12-14 Pro A-RGBA 8 pines alaplapi tápcsatlakozót csak az alaplapon keresztül tudtam elvinni, bedugni, mert ugye a gyártó csak egy féle táprögzítést tett lehetővé - azon a módon meg rövid a kábel. Ezen egy kicsit még gondolkodhattak volna a mérnökök.
Amúgy nem is tudom, hogy tudtam fehér ház nélkül élni.
-
-
marinea2
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Szep lett, gratula!
Mindenkinek Kellemes Unnepeket kivanok itt a forumon!
-
NeoPampalini
senior tag
No, ma elszöszöltem egy kicsit az átkábelezéssel, most már mindenhol ég a villany (kivéve a GPU-t, mivel ahhoz nincs és nem is lesz kábelem, meg az alaplapit, mert az csak egy piszlicsáré ledecske, nem sok vizet zavar). Ugyan nem használom, de lőttem néhány képet, hogy mégis hogy néz ki.
Meglepő módon Linux alatt a sokat szidott OpenRGB-vel elsőre ment minden.

-
stoon
addikt
válasz
L1ZRRR
üzenetére
[emlékszem régen volt hasonlóan narancssárga világítása a zotac kártyáknak]
bár az nagyon rég volt! -
Floyd80
addikt
válasz
Zyrius
üzenetére
Itt nézz körül vélemények után:
Sajnos a tesztek jelentős része egyáltalán nem foglalkozik a pumpák hangjával, csak ha valamilyen feltűnő dolgot tapasztalnak.
Van benne egy kis "motor", tekercsek, forgatja a folyadékot, ezeknek azért van egy működési hangja, erősen fül függő, hogy ki mit hall ki ezekből. Akár típuson belül is lehet, hogy az egyik cw-szerű hangot ad ki, a másik nem. Lehet az egyik típus decibelben hangosabb, de elviselhetőbb a fülnek, a másik meg alacsonyabb zajszintnél csinál élesebb hangot.
-
Zyrius
aktív tag
-
Louro
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Mondjuk így is meg kell törni a kábelt, hogy beforgassam
De én is csak erre tudtam gondolni. -
parandroid
félisten
Ez inkább a táp gyártjának bénasága, hogy ilyen merev fejet rak a kábel végére. Nyilván a kiszakadást/kábeltörést próbálja elkerülni, de ez itt nem praktikus... Sajnos szinte minden esetben toldóval/átalakítóval lehet csak szépen megoldani.

De ezen a képen az is jól látszik, hogy miért ajánlják a többiek is az AIO-t.
Az tény, hogy a Pure Rock Pro 3 most igen jó áron van, de egy Pure Loop 3 sem kerül sokkal többe. Na jó, majdnem a duplája, de a gép egészéhez képest eltánik a különbség. CPU hűtésben nem világmegváltó, de a teljes rendszer hűtésének tekintetében, és főleg esztétikailag egy új dimenzió. De semmi gond, későbbi fejlesztési lehetőségnek jó lesz.
p
-
Louro
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Már így is túlment a keretemen. 500-ból akartam megúszni a cserét, de 530 lett. Különben 1-2 év múlva, ha ráveszem magam, lehet az lenne a következő upgrade. Teljesítmény bőven elég, amit tud a HW.
Ha jól emlékszem 30-cal tolta volna meg a büdzsét az AIO.
-
KAMELOT
titán
válasz
SoulReaver
üzenetére
+1 egy AIO értelmesebb lenne
-
Louro
őstag
Nagyon-nagyon rég rakta össze gépet. Kicsit változott a világ azóta.
Azóta annyi változott, hogy előre került 2 darab 140-es és az elöl lévő a processzor felé került.

Az szimpatikus a régmúlthoz képest, hogy a kábelek hátra kerültek. Bár a régi, jó kis szalagkábeleket már akkor is utáltam.
De azért behajtogatni a kábeleket a megfelelő helyre most sem egyszerű.Az az én bénaságom és rosszul kötöttem be, hogy a két tápcsatlakozó annyira kiáll, hogy ventilátort oda tenni lehetetlen?

Kicsit más szögből.

-
marinea2
addikt
válasz
lukaszokni
üzenetére
Szep lett gratula!
mi a setup benne? -
KAMELOT
titán
válasz
lukaszokni
üzenetére
Jó kis gép lett! Olyan VGAt is ritkán látni
-
parandroid
félisten
válasz
lukaszokni
üzenetére
Muatatós darab, gratula! A H3 nekem is rákívánós. De a héten még egy H5-ös konfigot kell vlazeg összeraknom, ha megjön mindnen hozzá, az is nagaon hasonló lesz, csak full feketében.
p
-
lukaszokni
aktív tag
Udv a forumlakoknak. Meg kell osszam az oromomet. 13 ev utan lecsereltem a gephazamat. Nem akartam, de ra kellett jonnom, hogy kinszenvedes benne barmit is csinalni, es hogy ezt meguntam - pedig szeretem szivatni magam.
Ugyhogy NZXT Vulcan elkoszont, H3 Flow erkezett.
Csak "gyorsan" bedobaltam mindent, lesznek majd valtozasok is hardverek teren.
-
N_A_S
veterán
válasz
matebabaja
üzenetére
Funkcióját tekintve szerintem itt nincs mitől tartani. Btw amazonon is nagyon sok alis cucc van. Én legutóbb pl ezt vettem és eddig semmi gondom vele: TEUCER TC-35 Series PSU Extension Cable Kit
De az egerembe is most lett beleforrasztva két új szintén alis Kali switch és köszöni jól működik.
-
Petyyyyy
addikt
Szarvas hibát vétettem.
Megrendeltem a Noctua NF-A14 PWM ventit és csak utána kerestem rá, létezik-e belőle fekete verzió (chromax).
Szóval bekerülési ár + 10% topikkedvezmény áron átadnám, ha valaki épp ilyet keresne.
-
-
marinea2
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Bekapcsolt allapotrol is teszel majd be kepet? Ja es jo nagy az a 1660!
gratula!
-
-
NeoPampalini
senior tag
Jut eszembe így utólag... A régi gépem BIOS-ában volt egy "good night led" opció, ez lekapcsolta a power és hdd led-eket, itt ilyesmivel eddig nem találkoztam, vagy csak jól eldugták.
-
NeoPampalini
senior tag
Ja, de ennél a háznál egy "minden egybe'" front panel csatlakozó van, vágjam át a led kábelét?
Ha külön lett volna, rá se kötöttem volna az alaplapra. HDD led nincs, nem is volt. 
@VTom: persze, de eleve nem akartam ezzel piszmogni. Így is elsőre elfelejtettem a GPU-n átpöccinteni a kapcsolót (ugye BIOS-ból ez nem üthető ki), így az oprendszer telepítését még végig világította.

-
N_A_S
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
HDD led / Power led-et nem dugod rá az alaplapra és nem fog világitani az sem
-
VTom
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Az megvan, hogy a led kikapcsolható, ugye?
-
NeoPampalini
senior tag
Hjaj, kicsit ki fogok lógni a sorból ezzel a kivilágítatlan akváriummal. A bekapcs gombról is kiszedném, de ez gyárilag ilyen, bár még lehet, hogy megnézem közelebbről, hátha kiiktatható.
10 év után újítottam gépet, tkp. egész trendi lett...!?
Még lehet, hogy rendelek hozzá a GPU-hoz két 1x csatlakozós kábeleket, így kicsit nyomin fest. De nagyjából kész. 
-
Atish19
őstag
Amiről beszélsz az egy teljesen külön modell. Olyat osztott meg Sixpak kolléga a minap
Alapból az volt a terv, de feltévedtem apróra és egy eladó hirdette ezt újonnan. Sajnos horizontal verziót nem tudott beszerezni. Nem volt rossz üzlet így sem, mert 85e Ft-ért vettem. A sima 105 körül volt akkor a VGPU pedig 125. A simát átalakítani erre a verzióra 50e ezt pedig a simára 15e. Egyébként megvettem már a Horizontalhoz is a cuccokat így a Horizontal bolti árában megvan mindkét lehetőségem, de gondoltam először rápróbálok erre és tetszett amit láttam 
-
Atish19
őstag
Hosszú volt a nap így most csak ilyen gyors képeket lőttem mutatóba.
Remélem nektek is tetszik, mert nekem nagyon
Havn Hs420 VGPU
Phanteks D30 140mm ventilátorok
Phanteks Glacier One 420D30 X2 vízhűtő
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánik a memóriapiacon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Guild Wars 2 (GW2)
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Thermaltake Toughpower Rrand RGB 1050w Platinum Moduláris Tápegység
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- BESZÁMÍTOK!! Thermaltake TH 360 V2 Ultra ARGB Sync
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem ennyivel kell beérni idén, sajnos nagy százalékban nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan én azt szerettem volna.
Így úgy döntöttem, szétszedem, már ami benne volt, hogy addig se legyen még porosabb. 

Remélem nektek is tetszik, mert nekem nagyon