Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1977) Gyuri16


Gyuri16
senior tag

egyetertek mindkettotokkel, amit mondani akartam az az, hogy ha csak papirra programozol akkor nagy sokk er az elso "igazi" programodnal. nalunk prog1-2 ugy zajlott, hogy volt eloadas amin tanar beszelt az elmeleti reszerol + mutatta a programokat. altalaban az eloadason irta a kodot, es kitert a kulonbozo problemakra. aztan volt gyakorlat ami papiron/tablan zajlott. itt nyilvan nem kellett odafigyelni a reszletekre, inkabb a feladat elvi megoldasara. vizsga pedig szamitogepnel volt, es ott elojott az, hogy az emberek alapvetoen keveset programoznak (mert nem kell), nem tudjak leirni adott nyelven a megoldast. erre mondhatjuk, hogy nem nagy gond, viszont kesobb mar nincs kimondottan programozas targy, hanem algoritmusok, adatstrukturak, oprendszerek... ha prog1 nem adja meg azt a tudast, hogy onalloan tudjon mukodopekes programot megirni, akkor ott nagy baj van. ehhez pedig hozzatartozik az, hogy a tanar elvarja a teljes, futtathato megoldasokat.

termeszetesen ha a diaksag nagy resze foglalkozna vele, nem lenne gond, de mivel a legtobbnek csak az a celja, hogy atmenjen a vizsgan (es ezt nehez megakadalyozni) biztositani kell, hogy ertsenek is hozza.

Ha valaki a programozás során a fordító hibaüzeneteiből nem jön rá, hogy azért nem megy a program, mert valamit nem include-olt, akkor az ne akarjon programozással foglalkozni, ne legyen informatikus.
ha ennek megfelelo emberek jarnanak egyetemre, akkor az itteni forumok nagyresze ures lenne. sokszor latom, hogy oldalas valaszokat irsz alapveto dolgokra, amikre egy "jo" informatikusnak magatol ra kellene jonnie

Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.