- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Még soha nem használtam 2 monitort, valaki ebben tud segíteni?
Dell laptop, beépített kijelző:
LVDS1 connected (normal left inverted right x axis y axis)
1600x900 59.99 + 40.00
Rádugott Fhilips monitor:
VGA1 connected 1440x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 408mm x 255mm
1440x900 59.89*+
A gond az, hogy megfelelő a kiválasztott monitor felbontása, az asztal széltében mégis kisebb, mint a full sizera rakott ablakok, tehát a teljes képernyős ablakom a monitor jobb szélén hiányzik.
FrankenWm-et használok, még szerencse, billentyűkombóval átméretezhetőek az ablakok, és a helyzetük is könnyen állítható. Persze a laptop kijelzőn, mindig jó a kép, a hibát talán az okozhatja, hogy a két kijelző képaránya más.
Mégis bosszantó, hogy új ablak nyitásakor újból így viselkedik. Tudnám paraméterezhetően nyitni az ablakokat, de az macerás. Mit kellene átállítanom?
Valaki? -
Istju
senior tag
válasz
spammer #4005 üzenetére
Rangert használom. Ikonok miatt mutattam pcmanfm -et, és nem geany, hanem medit volt a képen. Egyébként nano párti vagyok, tudom a vim sokkal jobb, csak sajna azt nem tudtam még megszokni:-) A lényeg, hogy a FrankenWM configjában van élesítve a gyorsbillentyűk, és a harveres billentyűk is itt vannak felhúzva bill kód alapján saját kis scriptekkel.
-
Istju
senior tag
Nem tudom sajna, hogy beteszi -e magát az SDDM asztali környezetei közé. Most nem használok DM-et, amikor használtam, akkor az usr/share/xsessions mappába létrehoztam egy frankenwm.desktop fájlt, ami a saját indító fájlomra mutatott.
Kb ez volt a tartalma:
[Desktop Entry]
Name=FrankenWM
Comment[hu]=Bejelentkezés a FrankenWM környezetbe
Exec=/usr/bin/FrankenWM-istju
Icon=
Type=Application
Keywords=launch;FrankenWM;desktop;session;Ezzel a desktop fájllal már az összes DM látja az biztos.
-
spammer
veterán
-
whbear
senior tag
Ma este feldobom AUR -ból a frankenwm - git csomagot. SDDM alá beteszi magát? Jelenleg KDE van de rájöttem hogy egyáltalán nem használom ki a képességeit és valami egyszerűbb kellene megjelenésben és a gép is elég gyenge. Egyelőre nem elsődleges asztali környezetnek, csak ismerkedni vele és szükség esetén ott a KDE.
Ha beválna SDDM se kellene bőven elég védelem lenne ha startx a terminálban. -
spammer
veterán
Mi mi? A Spotify? Streamelős zenelejátszó [link]
Kár, hogy nincs CLI player, mert ez a GUI-s elég erőforrás zabáló tákolmány.
Mondjuk 3rd party CLI kliens van, de azt írták, hogy csak prémium előfizetéssel működik.
szerk:
(#3380) F34R: 450 KB a FrankenWM elindítva?Az komoly.
-
N0zer0
senior tag
válasz
spammer #3377 üzenetére
Kösz, hogy megnézted. Akkor ezek szerint c0pni fogok, semmiképp nem lesz 9 mega, vagy akörül.
@F34R: meg fogom próbálni a Frankenwm-et is. Screenshotokról nézve végül is szimpatikus, egy próbát akkor is megér, ha az erőforrásigénye nem ismert. A böngésző egy külön téma lesz, mivel az lesz a legnagyobb érvágás. Ilyen hulladék gépen a sok füles böngészés, meg a mainstream asztali böngészők alapból felejtősek.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3366 üzenetére
Ketto van, abbol egyre emlekszem.
klicknmenu
ugyanigy
git clone https://github.com/seokbeomKim/klicknmenu.git
cp .klicknmenu.example /home/userneved/.klicknmenu
make
sudo make installmajd a FrankenWM repodba amit leszedtel.
vim config.h
es ott a EDIT THIS: commands szekcioba szurj be egy uj sort
static const char *klickcmd[] = { "klicknmenu", NULL };
Majd az EDIT THIS: mouse-based shortcutshoz egy ujabb sort pl:
{ CONTROL,Button3, spawn, {.com = klickcmd}},
ujraforgatod a FrankenWM-t
make
sudo make installNah ennek is eszembe jutott a neve.
mygtkmenu. ezt AUR-bol is fel tudod rakni, ugyanigy bindelheted az fentebb irt modszerrel, csak ertelemszeruen a klicknmenu helyere mygtkmenu, es klickcmd helyett tetszolegesen mygtkcmd legyen.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3361 üzenetére
Szoval a FrankenWM-t letoltod git-rol
En a konnyed atlathatosag kedveert csinaltam a /home/userneved ala egy konyvtarat, ahova teheted a gitrol szedett dolgokat.
Tehat valahogy igy:
mkdir /home/dumber/git-repos
majd cd git-repos es ide behuzod a FrankenWM-t
git clone https://github.com/sulami/FrankenWM.git
ezutan cd FrankenWM
cp cofig.def.h config.h
szerkeszted pl: vim config.hAtirogatod azokat a sorokat amikre neked szukseged van majd elmented szepen.
Es jojjenek a kovetkezo parancsok:make
sudo make installNetalantan valamit elhibazol a konfiguralas kozben akkor, hibat fog kiirni a forgatas kozben.
Bar-t a felso sorban a kepernyon nem fogsz talalni mint Awesome,Xmonad, dwm eseteben, hanem azt is sajat magadnak kell csinalnod.
Ezt is leirom ha netalantan van ra ingerenciad.
Szoval kell hozza a dzen csomag es a bar.
Elobbit AUR-bol le tudod szedni, a masodikat en git-rol hasznaltam
megint belepsz a git-repos mappadba majd:
git clone https://github.com/LemonBoy/bar.git
cd bar
make
sudo make installEs kellenek neked a pelda scriptek amikkel szep statusbart varazsolhatsz magadnak.
A lepes, ahogy en csinaltam.
mkdir ~/bin
Ide lemented az oldalrol szarmazo scriptet es ezt/ezeket kell futtathatova varazsolnod.
Szoval ellatogatsz ide:
https://gist.github.com/sulami/d6a53179d6d7479e0709
Majd kivalasztod amelyik neked szimpatikus, vagy majd mukodik
es a Raw-ra kattintva, jobb menu, save page as.
Johet a kovetkezo lepes.
chmod +x valasztottscripted.sh
Mivel en nem hasznalok loginmanagert ezert siman a xinitrc-ben nekem igy nezett ki:
/home/userneved/bin/valasztottscripted.sh &
exec frankenwmegyelore ennyi, meg igenyed volna az openbox szeru rigth-click extension-re akkor azt egy masik posztban megirom.
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
elsőnek ???
több mint 1 éves arch + openbox fut a gépen.. és már kezdek unatkozniki akarom próbálni..
awesome már megvolt.. az nekem nem áll kézre.
(mielőtt féreértenétek: nem a beállítás a gond.. az openboxot is egyszer állítottam be.. azóta hozzá sem nyúltam)
i3 még próbálva lesz, de a frankenwm izgatja a fantáziámmost is szenvedek a debian + lamobo R1 (bananian) comboval - arhcot dobtam egyenlőre
sok a szabadidőm, bár a párom nem ezt gondoljaF34R
várom .. türemnesen.. de azért ne nagyon ekézz
(#3355) colomb2
jó az, hogy először az alapot felteszem.. aztán majd átírom
én a példákból tanulok
-
Istju
senior tag
válasz
_Dumber_ #3352 üzenetére
Szia.
Én a git tárolóból szoktam feltenni. Belépsz a FrankenWM mappába és:
$ cp config.def.h config.h
$ $EDITOR config.h
$ make
# make clean installa config.def.h tartalmazza az alap beállításokat, ne azt szerkeszd, hanem a létrhozott config.h fájlt.
Alapértelmezett parancsoknak neked is kell, hogy működjenek, ezeket a config.def.h ban megtalálod.
pl: terminál nyitása -- windows+shift+enter ez alapból az xterm -et nyitja meg, ha nincs fenn telepítsd.
pl1:_dmenu_run megnyitása -- windows+r , ha nincs fenn telepítsd.a config.h fájl módosításával mindent megváltoztathatsz, de fontos , hogy utána újra kell telepítened. a fentebb írt módszerrel.
Én létrehoztam egy FrankenWm.desktop fájlt az usr/share/xsession mappába, a login manager ezt látja. Ez a fájl az usr/bin -ben létrehozott frankenwmvalami fájlra mutat amit start fájlnak használok.
Nálam ennek a fájlnak a tartalma:
#!/bin/shsetxkbmap hu
export NO_AT_BRIDGE=1#xbindkeys indítása
xbindkeys#Háttérkép betöltése
feh --bg-fill /home/istju/Háttér/arch_linux_1366x768_25627.jpg#Set chrome as default browser
if [ -n "$DISPLAY" ]; then
BROWSER=google-chrome-beta
ficonky &
#FrankenWm elindítása
exec /usr/local/bin/frankenwm#echo Menu; echo -e "lxterminal\ngoogle-chrome-beta\ngsimplecal\npcmanfm" | dzen$
ha további kérdésed lenne, szívesen segítek.
-
-
Istju
senior tag
Nekem még mindig FrankenWM a nyerő) Még F34R ajànlotta anno, azota csak ezt hasznalom, teljes elégesettséggel.
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #3336 üzenetére
Sajnos ebbol meg nem derul ki a hiba igazabol. Csak annyi hogy kernel oldalrol toltve van az xHCI ami ha jol emlekszem az usb3-hoz kell.
Amugy legacy bios van fent vagy uefi?
(#3329) spammer
Figyelj az Xmonadot epp nem neveznem minimalistanak. Ott van a bspwm az mar inkabb.
Az abszolut lightweight az a swm ehhez kell desktop manipulation tool [link]De a FrankenWM sem piskota [link]
-
Istju
senior tag
HDMI-n tv re kötve kodival fog menni. Egy másik 19 colos monitoron pekwm, vagy frankenwm alatt egy teljes arch fog futni. Valószínűleg a legnehezebb feladat a két monitor beállítása lesz. Igazából egy Nas+Web+HTPC konfigurációt futtatnék torrent kliensel, sambával, ftpvel, levelező szerverrel és dlna-val. WEB részről minimum kellene pluszban a mysql és a php. Ezen kívül tűzfal QOS stb. Majd meglátom , mit is bír a kis vas.
-
Istju
senior tag
Köszi az összefoglalót. Telepítettem kíváncsiságból a full kde -et ezzel a plasmával.
Véleményeim:
- full, teljesen komplett DE
- átlátható, letisztult magyar felület
- kellemes áttűnések effektek
- méretéhez képest viszonylag gyors
- sddm -et én már régóta használom FrankenWM -hez is, mert kicsi gyors , áttekinthető
- kislányomnak bejön a Krumplibácsi:-)
- nálam tearing mentesen fut
- nekem hétköznapi munkára túl összetett, túl klikkelgetős alapból ( ezért maradok a tilingnél inkább)
- windowsról áttérőknek kifejezetten ajánlom.Másodlagos DM -nek, meghagyom ezt a DE -t, ha asszony használja a gépem, neki jó lesz.
Sokat fejlődött a KDE gratula. -
-
Istju
senior tag
Én most , kb már 3 hónapja
FrankenWm -et használok, erről bővebben itt olvashatsz. A DWM próbálgatása során ajánlotta egy fórumtársunk itt . Ezeket az WM -eket dynamic window manager -nek hívják. Tulajdonképpen ezek tilling ablakkezelők, de a tilling alapfunkcióit kibővítve, rengeted megjelenítési mód kiválasztható. -
F34R
nagyúr
a dwm onmagaban verszegeny, kell hozza egy halom patch mire hasznalhato lesz.
ellenben ha van kedved probald ki a FrankenWM-t
csak egy kis izelito mivel tud tobbet, patcheles nelkul.
- more layouts (fibonacci, equal stack, dual stack)
- gaps (and borders) are adjustable on the fly (you can choose between global or independant gap sizes for different workspaces
- minimize/maximize single windows!
- hide/show all windows
- resizing master and stack individually
- invert stack is really handy
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest