- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Carasc0 #15476 üzenetére
Minden oprendszerrel bele lehet írni a BIOS-ba, megfelelő programmal
De az a fura, hogy ha az F2 nem ment, mert nem tölti be a billentyűzetvezérlőt (meg mert a Win8 fast boot be volt kapcsolva), akkor az F12 miért igen?
Mindegy, szeretjük az efit, mert ugyanazt valósítja meg, mint egy BIOS, csak bonyolultabban. -
Carasc0
őstag
Megoldottam a problémát. Az efibootmgr programmal kitöröltem egy boot bejegyzést, de még úgysem jött be F2-re a BIOS, hanem az F12 hatására megjelenő menü segítségével tudtam csak előhozni. A végső megoldást az aktuális BIOS verzió újraflashelése jelentette.
Én megnéztem a laptop Mainboardjának leírását. Abból nekem az jött le hogy hogy az alaplap nem támogatja az EFI BIOS-t. Nem is gondoltam volna hogy egy Linux képes a BIOS-ba beleírni. Így most jó. Fedora felejtős. Marad a Debian!
-
-
válasz
Carasc0 #15472 üzenetére
Mondjuk nem éppen a legegyszerűbb eljárást írja le.
Az efibootmgr -rel meg nem lehet beállítani, hogy a következő bootoláskor a biosba (efibe, na) menjen, vagy nem írja le, hogyan.Amit meg rendesen leír, az meg firmware-függő, én nekiállnék, de ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne.
A végén ott van, hogy egy bios resettől helyreállt, azzal mondjuk olyan nagyon rosszat te sem csinálhatsz (csak a gúgli nem hoz semmit a gépeden a bios resetre...).
Mondjuk bios reset témában nézz be a Fujistu laptopos topicba, szerintem ott többet tudnak segíteni."cat enter-uefi-fw > /sys/firmware/efi/vars/new_var"
Ezzen nem rontasz el semmit, csak egy rendszerváltozót írnál át, ami azt mondja meg, hogy a következő bootolás hova történjen.
Meg az lehet a problem, hogy az a file nem a te gépedhez való volt. -
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #15472 üzenetére
Na csináltam valamit de nem tudom hogy jó-e.
- Mivel a linket csak jobb egérgombos módszerrel tudtam letölteni, ezért letöltött nekem egy TXT fájlt.
- Rávettem egy Pen drive-ra.
- Go laptop, Fedora indít.
- Átmásoltam a fájlt a /home-ba
-Terminal indít, su root
- beírtam ezt: cat enter-uefi-fw > /sys/firmware/efi/vars/new_varNem írt ki semmit, de nem is javult meg, mert a BIOS-ba továbbra sem tudok belépni. Elrontottam valamit?
-
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Lifebook A532-es 1 hónapos laptop. Feltelepítettem rá a FEDORA 17 linuxot, Azóta nem tudok belépni a BIOS-ba. F2-vel hiába nyomom semmi. HELP
Közben ezt találtam: [link]
Szervízmentes megoldást szeretnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Videó stream letöltése
- 3D nyomtatás
- Jogász topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest