2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Zalman HPS300 – az olcsó gamer fejes

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ajánlom mindenkinek a Zalman termékét, aki nem akar tízezreket költeni a használható hangzásra.

[ ÚJ TESZT ]

Használat, végszó

Jöjjenek hát a főbb specifikációk:
Frekvencia: 20 Hz – 20000 Hz
50 mm-es macro hangszóróegység
Hangszóró érzékenység: 110 dB +- 3 dB
Mikrofon érzékenység: -54 dB +- 3 dB
Kábel hosszúság: 2 m +- 10%

Első felvétel után azt vettem észre, hogy szoros ugyan, de több óra után sem nyomja a fülemet. Ellenben ezelőtt két olyan fejhallgatót is használtam, amibe nem megy bele a fülkagyló, hanem csak ráfekszik a fülünkre. És azok pár óra után nyomták a fülemet.
Ez a típus augusztus óta a birtokomban van, azóta még nem nyúlt meg a pántja, továbbra is feszes, remélem a későbbiekben sem lesz drasztikus változás.

Zenehallgatási téren hozza, amit kell. Nyilván nem fog versenyezni a többször drágább kategóriatársaival, de ha csak ez van kéznél, el tudjuk ütni vele az időt. Inkább a mélyek dominálnak, a magas hangok nem jönnek ki annyira, cserébe maximum hangerőn sem recseg. Apropó hangerő. Az előző kettő fülesemhez viszonyítva hangosabban szól, és maga a hangminőség is jobb, nem kell lenézni egyből az ára alapján.

A mikrofonnal sem volt probléma, kipróbáltam multiplayer játékok közben, videochatelésnél, valamint TeamSpeak alatt is. Senki sem jelezte, hogy zörejt, zúgást vagy recsegést hallana.
(Kis korrekció, Facebook alatt a másik félnél zörej volt hallható videochatben)

Na de jöjjön a legfontosabb rész, ha már gamer kiegészítőről van szó. Hogy hogyan is teljesít játékok alatt.
Nem egy játék ment már végig a kezem alatt, amióta a cikk főszereplője megvan. A gyártó erőteljes mély hangokat ígér, ez abszolút meg is van. A robbanások, lövések hangjai élvezhetően jönnek át, nem laposodnak el a környezeti zajok sem.
A térhatás működik, ezt főként Counter Strike alatt tapasztalom, könnyűszerrel meghallani, melyik irányból jön az ellen.

Negatívumot talán csak a Battlefield 3 alatt tudott produkálni, voltak hangok, amelyeket egyszerűen nem játszott le, pl. járműben tevékenykedve a jármű hangja eltűnt, majd visszajött, ha már lecsendesedett az akció, hozzáteszem eredeti, Origines játékról van szó. De nem tudom, hogy ez a füles hibája volt-e, vagy csak a hangkártyám gyatra, esetleg sima bug okozza, remélem, egy hozzáértőbb személy majd kommentben megírja. (Acer Aspire 5552G a használt lapos.)

Összegezve: ez egy jó kis fejhallgató. Nálam a Zalman ezzel nem okozott csalódást, hanem inkább akkora meglepetést, hogy remélem, nem hagynak fel a hasonlóan jó ár/érték arányú fülesek gyártásával, mert akkor a következő hordozható hangeszközt is tőlük szerzem be. Ajánlom mindenkinek, aki nem akar tízezreket költeni a használható hangzásra.

Köszönöm, hogy elolvastad, ha bármilyen kérdésed van, tedd fel nyugodtan kommentben, további szép napot!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.