2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Zalman HPS300 – az olcsó gamer fejes

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ajánlom mindenkinek a Zalman termékét, aki nem akar tízezreket költeni a használható hangzásra.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, minőség

A külsőt tekintve nem érheti kritika. Fekete és vörös szín mindenhol, ha nagyon troll akarnék lenni, leírnám, hogy AMD tulajoknak találták ki, de szerintem ezzel a színkombinációval úgy általánosságában nehezebb mellényúlni terméktípustól függetlenül, mint mondjuk egy pink/zöld keverékkel. Az egész fülest egybevéve kicsit szögletes hatása van, megvan benne a gamer érzés. Nem tudom, hogy a Zalmannál ki találta ki ennek az újdonságnak a dizájnját, de nekem nagyon bejön.

Maga a fejhallgató része fekete, csak a hangszórókat fedő, nem túl vastag, pikkelyeket(?) mintázó textil és a kábel vörös színű, a kábelen lévő hangerőszabályozó szintén fekete. Ezen megtalálható a márkajelzés, csakúgy, mint a jobb oldali hangszórón, valamint van még egy Zalman felirat a füles tetején.

Az anyaghasználat nagyobb részben műanyag, nem túl meglepően, de szerencsénkre az összeszerelési minőséget nem sok kritika érheti, nincs gagyi hatása. Azért az az alacsony árnak megvannak a kompromisszumai is, pl. ha kihúzzuk a szárakat, akkor mozgatásra már egy kis lötyögést hallani, valamint a fülesnek – súlyánál fogva – ha csak az egyik oldalát fogjuk, akkor a másik oldala képes lejjebb lógni.

A fülkagylóinkat párnák borítják be, amik elég puhák, és a zajokat is kiszűrik nagyrészt, de azért megsüketülni nem fogunk. A fejtetőnket sem nyomja a műanyag, ki van párnázva az is.

A szárak mindkét oldalt állíthatóak, bal oldalt pedig a hangszóró mellé felhajtható mikrofon foglal helyet. A hossza elégséges, bár nem levehető és nincs szorosan a fülhallgatóhoz passzírozva.

A kábel végén a szokásos 3,5 mm-es jack található, egy fekete a hangszóróknak, egy piros pedig a mikrofonnak. Itt meg is jegyezném, hogy akinek olyan laptop van a birtokában, amin a mikrofon és a hang kimenet egyetlen nyílással van megoldva, az bizony szerezhet egy átalakítót hozzá, mert azt gyárilag nem mellékelnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.