2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Xiaomi Bluetooth hangszóró: mutasd a hangod!

Leteszteltem a Xiaomi belépő kategóriás hangszóróját, de vajon sikerült meggyőznie?

[ ÚJ TESZT ]

Vezérlőgombok, üzemidő, s MI egymás

Mint említettem, a készülék alján helyezkedik el 3 gomb, amelyek több funkciót is ellátnak. Így tudunk hangot hangosítani, halkítani, zenét újraindítani, zeneszámok között váltogatni, hívást fogadni, valamint be- és kikapcsolni a hangszórót. Ezek a gombok gumis borítást kaptak, így enyhén megdöntött tárgyakon is biztonsággal hallgathatunk zenét. A kezelésük is pofon egyszerű, ugyanis ha a hangszóró tetején lévő fém keretet az adott gomb felett lenyomjuk, akkor is tudjuk ezeket a funkciókat használni.


Kezelőgombok a Xiaomi Speakers alján

Üzemidőről csak annyit, hogy 12 órát lazán bír, elég szinte hetente tölteni átlagos használattal. A töltés ideje 2-3 óra között van.

A LED két színen tud villogni, kéken és pirosan, s ezt tudja együtt is. Ezek erősségéről csak annyit, hogy naposabb időben már nem látni a szabadban, a szobában ilyen probléma nincs.
Na és akkor most jön a Bluetooth erőssége, ami nekem óriási meglepetést okozott. A házban két válaszfal után, körülbelül 10 méter után szakadt meg a kapcsolat, viszont a szabadban akár 20 métert is bír, vagy akár még ennél is többet. Ez szerintem elképesztően jó teljesítmény egy ilyen Bluetooth-os kis kütyütől.


Xiaomi Speakers

A beüzemelés pofon egyszerű, 20 másodpercig tartott mire rákapcsolódott a telefonomra, utána pedig csak másodpercek kérdése az egész, van, amikor csak bekapcsolom a Bluetooth-t, és már kapcsolódott is. Ez is igen jól sikerült, eddig semmi panaszunk nem lehet!

Most viszont meg kell említenem egy negatívumot, ami szerintem minden Bluetooth-os hangszóróra jellemző lehet. A hangszóró játékra alkalmatlan, ugyanis késik a hang a képhez képest. Nem mindegyik játéknál vehető észre (pl.: Subway Surf), de némelyik élvezhetetlen (pl.: SG.: Deadzone). Én minden játékot fülessel hallgatok, viszont valakinek ez komoly érvágás lehet. Zenéknél és filmeknél ez a késés elhanyagolható, tized másodpercekről lehet csupán szó.


Xiaomi Speakers játék közben

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.