2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vodafone Smart II - kisokos

A napokban kaptam kézhez a sajátomat, elmondom hát, mit tud.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

...Külső.

Na, az átlagos. Gondolhatná az ember, hogy ezzel most mindent el is mondtam, és közel jár az igazsághoz. Nem volt nagy fejtörés anno Alcateléknél, mikor erről volt szó. Végy egy átlagos okostelefonos dizájnt, és vedd föl a fizetésed, good job, Chan.

Az előlap ettől függetlenül szerintem pofás, okostelefon-fílingem van tőle, na vajh miért. Az előlap körül egy krómhatású keret fut körbe, ebből nyúlik be a diszkrétnek nem igazán mondható résnagyságú hangszóró, kosz, morzsa, figyelem! Alatta egy Vodafone logó, melléje került egy rejtőszínű fény- és közelségszenzor. Középen a kijelző.

A kijelző 3,2 hüvelykes TFT-LCD panel, melyet. 320x480 pixelre sikerült fölbontani. Ez hüvelykenként 180 pixelt eredményez. Nem retina, de amire kell, arra jó. A színekkel nincs különösebb probléma, a fényerő éjjel a minimumon is vakít, nappal sincs probléma. A betekintési szögek oldalra 160 fokosak, mint ahogy alulról is hasonló a produkció, felül viszont elég gyorsan elsötétül illetve torzul a kép, de aki így nézi a telefont az szvsz. meg is érdemli. A kijelző két pontos multi-touch, és tudomásom szerint semmilyen védőbevonat sem része, bár nálam egy fél éves készülék van, és egy karc nincs rajta.

Alul négy érintőgomb, sorrendben home, menü, vissza, keresés. A gombok rendelkeznek világítással, de elég erőtlen, pont arra jó, hogy egy sötét, másnapos reggelen úgy nagyjából megleld őket.

Oldalak. Kezdjük a jobb oldallal, az úgyis divat manapság. Találunk egy szép hosszú hangerőszabályzó gombpárost, lent egy egy nyomáspontú kameragombot (lévén, hogy nincs autofókusz). Alul van a microUSB csatlakozó, bal oldalon semmi, a tetején van egy piciny rés, mely segítségünkre van a hátlap leszedésénél, itt a jack csatlakozó, és a bekapcsoló is. Őszintén szólva, ez a baloldalt jobban kézreállna, meg (jó, tudom, nem a szegény magyarokra gondolnak, de) középiskolás ultimate szívatásunk egyike, hogy a gyanútlan diák telefonját hopp, kinyomjuk, haha, de hidd el, a hatás garantált.

Még a hátlap hátravan, (érted, hátra, haha). Számomra érthetetlen okból a hátlap két részből áll. Szívesen beszélnék azzal személyesen, aki ezt kitalálta. Az első hátlapleszedés alkalmával csak 5 percig kínlódtam, hogy most akkor minden visszamenjen a helyére. Félsikerrel. Ha a külső keret egyébként is lejön, mi a bánatért nem lehetett a két darabot egybe, na de mindegy. Érdekesség, hogy a külső keret rész gumírozott felületű, míg a középső rész nem, ezáltal valamennyire biztosabb a fogása. Az illeszkedésük, ha sikerül rendesen visszarakni, viszonylag korrekt. Ez maga a hátlap(ok) és a telefon viszonyáról kevésbé mondható el, indokolatlan nyikorgások tapasztalhatók a hétköznapi használat során is.

A hátlap egyébiránt matt, de csillogó műanyag (paradoxon, tudom, de nem tudok vele mit kezdeni, ha egyszer az). Ujjlenyomatot gyűjt, de csak éles fényben feltűnő eme tevékenysége. A hátlap alja ergonómiai csoda, ugyanis egy kis kiemelkedés található, ami egyrészt egyedi (ha azt leszámítjuk, hogy a Samsung okostelefonok 20%-a is hasonló módon "egyedi"), másrészt kényelmes. A fölső részen, egy kis koncentrikus kör-mintás szigetecskén üdül a hátlapi hangszóró, egy LED, és a hozzá tartozó kamera. Alatta egy Vodafone logó, mi más, illetve egy "with Google" felirat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.