2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vodafone Smart II - kisokos

A napokban kaptam kézhez a sajátomat, elmondom hát, mit tud.

[ ÚJ TESZT ]

Belső

Belső

Az olcsó okostelefonok spórolása leggyakrabban a hardveren érhető tetten, itt sincs ez másként. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a processzor egy ARMv6-os, 832 MHz-en pörgő Broadcom BCM21553-as, ez leledzik a Samsung számos telefonjában is. Grafikus gyorsító van, szintén Broadcom, valamint 512 MB RAM került a kütyübe. Az egyik érthetetlen dolog a hátlapon kívül, a ROM mennyisége. A ROM mennyisége - tessék megkapaszkodni - 170 MB. Ez kevés. De olyannyira, hogy az első bekapcsolás után, miután az összes már fent levő app frissül, kb. 20 MB (!) marad, melynek következtében elkezd visítani, hogy szabadítsunk föl helyet, de izibe', mert különben még a szinkronizálás is leáll. Ez megbocsáthatatlan. Még miután be is tettem egy microSD kártyát, akkor se engedett telepíteni. Részmegoldás lehet a nem használt appok frissítésének eltávolítása, és az adott app automatikus frissítésének letiltása a Play store-ban.

A frenetikus hardvert egy 2.3.7-es Android használja ki, tehát Gingerbread (boldog karácsonyt!). Többre nem is kell számítani. Az alapsebesség egyébként a célcsoportnak tökéletes, de egyébként is. Az 5 főoldal közti váltogatás, a menüben való bóklászás teljesen kellemes sebességgel megy végbe. Egy ideig. Történt ugyanis, hogy egy hosszabb (értsd kb. 1 óra) használat után (böngészés, facebook, stb) az app drawer nem hogy akadt, konkrétan egy helyben állt, semmit nem bírtam vele kezdeni, csak újraindítani, ami megoldotta a problémát. Ezt már csak azért sem értem, mert ROM-ból még volt 30 MB, RAM-ból meg még majdnem a fele.
Bootidőt is tudok mondani, körülbelül 40 másodperc, első bekapcsoláskor ez jóval több.

Lássuk hát az alap dolgokat. Egy teljesen gyári felületet kapunk, számos előretelepített appal. Van gyári Facebook, Google+ (és Messenger), valamint Twitter is, ez a célcsoport következménye. Van fájlkezelő, LED-es lámpa, read-only OfficeSuite, valamint egy rakat csodafonos app, van egy Vodafone Data Manager - adatforgalom-figyelő, időjárás, óra, valamint ezek frissítéskezelő appja.

És van itt még valami, egy kis adalék. Emlékszünk még a Swype-logóra a doboz alján? Nos, nem véletlenül van az ott, ugyanis a Smart II alapértelmezett billentyűzete bizony Swype. Akinek tetszik, használja egészséggel, akinek nem, az visszakapcsolhatja az alap Android billentyűzetet. Nem is baj a Swype, ugyanis sokkal egyszerűbb így írni, mint az alappal, ugyanis a gombok nagyon kicsik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.