2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W7S Quad-core bemutató

Manapság igencsak el vagyunk látva okostelefonokkal, nehéz tökéletes készüléket találni. Ez sem az.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, üzemidő, összegzés

Android

A telefon egy szinte teljesen stock 4.2.1 Androiddal érkezik, csak a gyári feloldóképernyőt változtatták meg egy ThL logós példányra. Annak, hogy a felhasználói felület nem esett át sok módosításon, én nem látom hátrányát, így mindenki kedve szerint olyanra szabhatja, amilyen neki tetszik.
A gyári launchert én Novára cseréltem, az egy kicsit folyékonyabbnak tűnik - nálam egyébként is a Nova a favorit.
A felhasználói felület egyébként nem röcög vagy akadozik, abszolút tökéletes. A már sokat emlegetett ZTE Grand X IN-emmel sem volt ilyen tekintetben problémám, de ez még annál is smoothabb.
Speciális programokkal nem vagyunk nagyon ellátva, engem ez sem zavar túlzottan, mert a Play áruház szinte mindenre kínál ingyenes alternatívát.

ThL-es feloldóképernyő

Android 4.2.1

Akkumulátor, üzemidő

A telefonhoz kettő darab 2300 mAh-s akkumulátor jár. Ezen sokat nem gondolkoztam a rendelés előtt sem, elégnek tűnt. És valóban elég is. Átlagos Android felhasználó vagyok: wifi vagy mobilnet szinte egész nap megy nálam, néha játszok is egy kicsit és elég sokat netezek. Mindezen tények mellett aktív (több óra) használattal egy napot simán kibír. Ha kicsit kevesebbet használom, akkor 2 napot elmegy, ha egyáltalán nem nyúlok hozzá, akkor 3-4 vagy akár több napot is kibír.
A hozzá adott töltővel nem töltődik túl gyorsan az akkumulátor: általában éjszaka töltöm a telefonjaimat, szóval nálam ez sem probléma.

Összegzés

Nos, azt hiszem, mindenre kitértem amire egy átlagos Android felhasználó kíváncsi lehet rendelés előtt a készülékkel kapcsolatban. Attól függetlenül, hogy manapság igencsak el vagyunk látva okostelefonokkal, nehéz tökéletes készüléket találni. Ez sem az. Vannak kisebb-nagyobb hibái, de ha figyelembe vesszük a vételárat, akkor ezeket gyorsan el is felejtjük. :)

Mennyibe is került ez a telefon nekem? "Csak" 45.000 forintba. Szerintem ennyiért teljesen jó vétel volt, noha csak tesztelésre vettem meg. Most, mikor ezeket a sorokat írom, a telefon már nincs nálam és úton van hozzám a következő kínai csoda.
Részemről kiérdemelte az ajánlott plecsnit.

Előnyök:
+ éles kép a HD felbontásnak köszönhetően
+ remek üzemidő
+ sok tartozék (fülhallgató, 2 darab akkumulátor, műanyag tok, flip tok)
+ erős hardver
+ gyors felhasználói felület

Hátrányok:
- kijelző színei lehetnének szebbek
- betekintési szögek szintúgy lehetnének jobbak
- gyári fólia rossz minőségű
- gyenge hangszóró

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.