2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Társasjátékok tableten

Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

[ ÚJ TESZT ]

The Game of Life, Agricola, Catan

The Game of Life

Megemlíteném ezt a játékot is, a menete viszonylag egyszerű, végig kell „játszanod” az életed. Közben hozhatsz döntéseket, hogy melyik ösvényt választod, de sok múlik a szerencsén is, hogy milyen mezőre lépsz, mi történik veled. Bár a digitális változat alapvetően szép, itt is hiányzik a nagy tábla, nincs meg az az érzés, mint az eredeti játéknál. Elérhető Androidra és iOS-re is, de a bemutatott darabok közül talán ezt ajánlanám legkevésbé.

Agricola

Mezőgazdasági társasjáték, tipikusan az a játék, ahol semmi szerepe nincs a szerencsének, minden a játékosok stratégiáján, gondolkodásán múlik, így a kezdő játékost igen gyorsan vereséget szenvedhet, viszont néhány játék és némi tapasztalatszerzés után az egyik legélvezetesebb lehet. A játék során saját farmot kell növelni mindig kerítés-tűzhelyépítésen, állatokon, családbővítésen (csak néhány elem, rengeteg egyéb lehetőség van) keresztül úgy, hogy a tél beálltára legyen elég táplálék a családunk számára. A végén pontozással (kinek miből van több) alakul ki a végleges rangsor. A játék megjelenése igényes, minden érthetően van ábrázolva (szükséges is, mivel eléggé összetett).

Az AI is intelligensnek mondható, játékélmény szempontjából pedig körülbelül a Monopoly szintjén állhat, mindenféleképpen ajánlom kipróbálásra. A játék csak iOS-re érhető el.

Catan

A Catan szó szintén sokaknak ismerősen csenghet, a játékmenetét most nem részletezném, de a lényege, hogy Catan szigetén te legyél a legbefolyásosabb, legnagyobb hatalommal bíró telepes.
Grafikája szépen ki van dolgozva, lehet változtatni a hexagonok kinézetét, automatikusan változik random módon a hexagonok elrendezése, több térképelrendezést is be lehet állítani, állítható néhány paraméter, mely a játék hosszát befolyásolhatja. Alkalmazáson belüli vásárlással feloldható a Tengeri utazó és a Lovagok és városok kiegészítők is, melyek további lehetőségekkel bővíthetik a térképek elrendezéseit.

A játék elérhető iOS-re és Androidra is, sajnos az iOS8 ennek is keresztbe tett, szerencsére a játék működik teljes funkcionalitásában, de ritkán előfordul, hogy teljesen „bebuggol”, ilyenkor egy újraindítás segít rajta, és ott folytathatjuk ahol abbahagytuk, nem veszik el a játékmenet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.