2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Tanuljunk japánul! #1

Segítség azoknak, akik szeretnék megtanulni ezt a szép nyelvet.

[ ÚJ TESZT ]

FORDÍTÁS

Minden írás végén gyakorlásképpen egy anime nyitó vagy zárósorait igyekszek lefordítani. Azzal, hogy kiszótárazom egyenként a szavakat, legalább pár darab megragad. Tudom, hogy legtöbb megtalálható már lefordítva, angolul az interneten, azonban ezekben előfordulhat hiba, így legjobb esetben is csak "ellenőrzésképpen" vetem össze a sajátomat az angol fordítással, hogy lássam témában maradtam-e. Azért az angollal, mert úgy sejtem, hogy a magyar feliratot is az angolról fordítják, ami tovább növeli a félrefordítás esélyét, így inkább maradok az angolnál, mert az közelebb áll az eredetihez.

Most az első alkalommal a Vampire Knight-ra esett a választásom, mivel tetszik a története (amolyan Twilight érzés, annyi különbséggel, hogy nem csak tini lányoknak és melegeknek tetszik) és szép intro (picit jobb minőségben).

Őszintén megmondva nem gondoltam át egészen, hogy mire is vállalkozok pontosan :) A fenti fordítás nem hibátlan, több hiba is van benne, hibátlanra fordítani csak akkor lesz esélyem ha már mindent tudok és begyakoroltam, itt is sok olyan dolog szerepelt, amit vagy nem értek még, vagy még bele se néztem (~te alak, ige tagadás, múlt idő, stb), viszont ízelítőnek jó volt és "pár" új szót is sikerült tanulni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.