2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Szolgáltatásbemutató: Steam

A Steam szolgálatatást, a PC-s játékok disztributálásában vezető rendszert veszem terítékre.

[ ÚJ TESZT ]

A vásárlás menete (II.)

Ha barátunknak vásárolunk ajándék formájában, akkor először ki kell választanunk a címzettet, majd adhatunk meg egy üzenetet (hasonló módon, mint amikor üzenetet hagyunk például virágküldésnél). A fizetés további része megegyezik a saját magunk részére történő vásárláséval.

Többféle fizetési mód is elérhető, én (mivel Visa Electron kártyával rendelkezem) a Visa opciót választom. Ilyen bankkártyát igényelhetünk folyószámlánkhoz például a Budapest vagy az FHB (korábbi Allianz) banknál.

Megjegyzés: Ha korábban már társítottunk egy bankkártyát a fiókunkhoz, ez a lépés kimarad (a rendszer automatikusan kiválasztja). A listában is szerepelni fog a társított kártya, valahogy így: Visa ending in 3456.

Meg kell adnunk a bankkártyánk adatait, azokat, amelyeket a folyószámla/bankkártya igénylésekor adtunk meg. Fontos, hogy ha a nevünk/lakcímünk ékezetet tartalmaz, akkor a karakterhez legközelebb álló angol ABC szerinti karaktert kell használnunk. Nekünk magyaroknak ez egyszerű, de az oroszoknál néha problémák akadnak az angolos átírással. A szükséges adatok a következőek:

A Visa-kártyánknál szükséges adatok (itt hibásan, valótlan adatokkal feltöltve)
Az űrlap, amelyet ki kell töltetünk. FONTOS! Az itt látható adatok légből kapottak, valamint bizonyos esetben formátumukban is érvénytelenek. A valósággal történő egyezésük kizárólag a véletlen, vagy igen súlyos adminisztrációs hiba műve lehet.

First name: A keresztnevünk vagy keresztneveink.
Last name: A vezetéknevünk vagy vezetékneveink.
Billing address: A számlázási cím (ha többsoros lenne, használhatjuk a line 2 beviteli mezőt is).
City A számlázi címben szereplő város.
State or Province: A számlázási címben szereplő állam vagy megye neve. Budapesti vásárlóknál ez bankfüggő, de általában Pest vagy Budapest a szükséges adat.
ZIP or Postal code: A számlázi címben szereplő irányítószám
Card number: A bankkártyánk 16-jegyű kártyaszáma (ez általában 4 darab 4 számjegyű blokkban található a kártya előlapján).
Expiration date: A kártya lejárati ideje hónap/év formátumban, ez az időpont is a kártya előlapján található meg.
Security code: Az internetes vásárlásoknál használt (mivel itt nincs PIN-kód) 3 vagy 4 számjegyből álló azonosító. A kártya hátlapján található, Visa Electron kártyánál az aláírási mezőben két szám van, egy négyjegyű (ez a 16 karakteres kártyaszám utolsó 4 számjegye) és a háromjegyű biztonsági kód. Néha CVV2 vagy CVC2 néven is emlegethetik.
Country: A számlázi címben szereplő ország neve.
I currently live in the selected country above (jelölőnégyzet): Ha abban az országban vagyunk most, ahova a számlázási címünk szól, jelöljük be.
Phone number: A telefonszámunk, nemzetközi formátumban, tehát: +36301234567.
Save my payment information, so checkout is easy next time jelölőnégyzet: Ha bepipáljuk, akkor a vásárlás után a kártyaadataink lementésre kerülnek a Steam-fiókunkba, így következő vásárlásnál nem kell újra megadnunk őket.

FONTOS! Nagyon rövid idő alatt (<1 hét) maximum 5 alkalommal próbálkozzunk érvénytelen/hibás/nem feldolgozható bankkártyaadatok megadásával, mivel a hatodik alkalommal a Steam fiókunknak búcsút intünk.

Ha ezzel megvolnánk, kattintsunk a CONTINUE gombra. A következő lapon még egyszer, utoljára átnézhetjük a rendelést, a végösszeget és az adatainkat.

Az utolsó áttekintés lehetősége

A PURCHASE gombra kattintva végbemegy a tranzakció, ha pedig sikeressel jártunk, egy megerősítő üzenet fogad minket. Itt egy gombra (INSTALL GAMES) kattintva azonnal nekiállhatunk letölteni frissen szerzett játékainkat, valamint a PRINT gombbal kinyomtathatjuk a bizonylatot. A bizonylat kinyomtatása erősen ajánlott, mivel, ha esetleg eltulajdonítanák a fiókunkat, ezzel visszaszerezhetjük. A bizonylat e-mail formájában is megérkezik a regisztrált e-mail címünkre.

Megjegyzés: Nagy leárazások alkalmával előfordulhat, hogy az e-mail szerver túlterheltsége miatt nem érkeznek meg az igazoló e-mailek. Mindenképpen nyomtassunk!

Ha kinyomtattuk a bizonylatot, néhány dolgot még utólag, tollal írjunk rá (a visszaszolgáltatási procedúra során kérni fogják, de jobb, ha most írjuk rá, amíg emlékezünk). A szükséges adatok a következőek:
Full name: A teljes nevünk, nemzetközi formátumban, tehát Istvánné Jóskáné Andrea Kovács-Nagy.
Card type: A kártya típusa. Ha Visa Electron kártyát használunk, a vásárlásnál a Visa opciót választottuk, de a lapra azt írjuk, hogy Visa Electron.
Last 4 digits: A kártyaszámunk utolsó négy karaktere.
Expiration date: A kártyánk lejárati dátuma.
Games: A tranzakcióban vásárolt játékok listája és az áruk (ha akciósan vásároltuk, az akciózott ár számít).

Ha a vásárlás nem saját fiókunk részére, hanem ajándékként történt, még írjuk rá a következőt:
Recipient e-mail address/account name: A címzettünk e-mail címe vagy felhasználóneve.

A bizonylatot őrizzük meg.

FONTOS! Ha ellopják a barátod (akinek a részére ajándékként játékot küldtél) fiókját, a te fiókodban történt vásárlás (ajándékküldés) bizonylatával az nem állítható helyre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.