2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Szolgáltatásbemutató: Steam

A Steam szolgálatatást, a PC-s játékok disztributálásában vezető rendszert veszem terítékre.

[ ÚJ TESZT ]

A felhasználói felület ismertetése

A Steam főablaka
A Steam főablaka

Bejelentkezve a főablakban négy "fül" tárul elénk, ezek rendre:
Store (Áruház): Itt böngészhető az elérhető játékok listája, valamint vásárolhatunk is. Ez a lap elérhető webböngészőből, a store.steampowered.com címen.
Library (Könyvtár): Itt található az összes letöltött és letölthető tartalom, többek között a megvásárolt játékaink, eszközök, videótartalmak. Egy adott játékot kiválasztva elérhetők a legfőbb információkat: a teljesítménymedáljaink (Achievement) összegzése, a játékot játszó barátaink avatarjai, hírek, gyorslinkek. Ízelítő képeket is kapunk a játékból (ha készítettünk saját képernyőmentéseket, akkor azok jelennek meg a "gyári" képek helyett).
News (Hírek): Hírarchívum. Elérhető webböngészőből is: store.steampowered.com/news.
Community (Közösség): A közösségi funkciók kezdőlapját jeleníti meg. Itt láthatunk egy hírfalat (ki mit vett meg, milyen achievementeket ért el, hova írt hozzászólást). Webböngészőből megnyitható címe: Elérhető webböngészőből is: steamcommunity.com.

A könyvtár nézetei
A könyvtár fülön három nézet közül választhatunk: van részletező, listázó és rácsos nézet.

Részletező nézet

Részletező nézet
Részletező nézet

A részletező nézet ratalmazza a korábban felsorolt elemeket: a teljesítménymedáljaink (Achievement) összegzése, a játékot játszó barátaink avatarjai, hírek, gyorslinkek, ízelítő képek.

Lista nézet

Lista nézet
Lista nézet

A lista nézetben egy gyorslistát kapunk a játékainkról, láthatjuk a logójukat, nevüket, a Metacritic által biztosított MetaScore értéket, valamint, hogy mikor játszottunk utoljára. Két logó jelöli a Kedvencek besorolást (csillag), valamint a Steam Cloud felhőszolgáltatás állapotát (felhő ikon).

Rácsnézet

Rácsnézet
Rácsnézet

A rács nézetben egy állítható nagyítású rácsot kapunk. A játék logójára kattintva indul az adott játék, más információ nem került be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.