2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP

A Sony nagyon komolyan gondolja mobilpiaci szereplését, ennek egyik bizonyítéka az Xperia SP.

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor

Az első pár napban nagyjából napi szinten kellett tölteni, de ez ilyenkor természetes, hiszen egyfolytában próbálgattam, nyomkodtam.
Azóta kicsit beállt a használat: nálam a két nap (48 óra) mindenféle komoly odafigyelés nélkül megvan. Ebben benne van napi 25 perc zene, ugyanennyi beszélgetés, egész nap WiFi bekapcsolva, játékból a Hobbit szokott futni (napi kb. 40-45 percet használom), plusz pár kép és nyomkodás is van benne, GPS és Bluetooth eseti jelleggel, valamint szinkronizálás, GMail, WhatsApp, Viber is figyel. A Stamina mód aktív, bár mostanában sok kritikát kapott.
Én némi RAM használatot leszámítva egyelőre jót tudok mondani róla.

Éjszaka repülőgépes módban van. Erre ráadásul még jön egy idegesítő ébresztgetése egy-két rendszerfolyamatnak, de remélhetőleg ezt egy frissítésben majd javítják.

Összességében az akkuidővel elégedett vagyok, és ez egy 2350 mAh-s akkumulátortól teljesen rendben van, még az is lehet, hogy ha butatelefonként használnám, akkor 1 hét is kijönne.

Egy túrázás alkalmával tettem próbára mennyire használható a készülék.
100%-ról indult reggel. Aktív mozgással töltött idő alatt a GPS be volt kapcsolva és Runkeeper rögzítette az útvonalat. Több helyen a Google maps-on néztem meg merre járunk éppen és az egész túra alatt 135 képet is sikerült készíteni. A hazaérkezéskor 56%-os töltöttséget mutatott. Ezután folyamatos wifi kapcsolat illetve kis játék volt még rajta. Másnap reggel 10 előtt készültek az alábbi képek:

Update: 2013.09.14.

Újabb túra, újabb próba. Ezúttal nem szerepelt valami fényesen az eszköz. Alig 9 órát bírt ki. Ekkora 6%-ra merült le a teljes töltöttség állapotából. Ez alatt folyamatosan rögzített a Runkeeper, és egy nagyon kicsi Google Earth is. Google Térkép rengeteg. Sokkal többször kellett a térképre néznem. Valamint sikerült 202 fényképet is készíteni. Ez is lehetett az oka a gyorsabb merülésnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.