2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Samsung LED TV

Az alábbi leírásban a Samsung UE40B7000WWXXH típusú LED televízió készülékét mutatom be részletesen.

[ ÚJ TESZT ]

Ultra vékony panel - Környezettudatosság

Ultra vékony panel

A Samsung 7-es sorozatú LED televíziói a többi "vékony" tv-hez képest másképpen vékonyak. A több rész összeolvasztásával készült készülékekkel ellentétben ez a tv egy összefüggő, egyenletes vonalvezetésű televízió, egyedi kristály élekkel. A falra szereléssel sem lenne semmi probléma, de mivel van helye, nem tervezem későbbiekben sem, hogy fali tartó állványt vásárolnék hozzá.

Környezettudatosság

A 7-es sorozatú Samsung LED TV nemcsak a szemnek kedves, hanem a környezethez is. A Samsung, mint tudjuk, szívén viseli a környezet fenntarthatóságának ügyét. Az új LED technológiának hála, a Samsung LED TV jelentősen környezetkímélőbb és lehetővé teszi, hogy drámaian csökkenthessük az energiafelhasználásunkat. A LED TV-k kiérdemelték az Európai Uniós ökocimkét is, amelyre sok más gyártó is vágyik. A környezettudatos előállításnak, a hatékonyabb izzóknak és a továbbfejlesztett optikai szerkezetnek köszönhetően a Samsung LED TV-k 40%-al kevesebb energiát is fogyasztanak. A készülék kávája pedig mentes mindenféle illékony szerves vegyületektől is (VOC).

A televízió háttérvilágítása nem tartalmaz higanyt, a hegesztéseknél pedig ólommentes anyagot használnak. A készüléken belül ezt egy beépített menüpontban is tudjuk állítani, több különböző értéket szabhatunk meg, (takarékos, ultratakarékos, stb.) melyekkel még jobban óvhatjuk a környezetet, valamint spórolhatunk az áramszámlán is. Ilyenkor ugyan csökken a fényerő, viszont sötétebb szobában ez is bőségesen elegendő. A képernyő szélén elhelyezett háttérvilágításnak megvan az a hátránya is, hogy nem lehet alkalmaznia a helyi fényerő-változtatást (local dimming) képpontonként, vagy zónánként, ahogy más modelleknél, viszont általában a képminőség, megvilágítás-egyenletesség szempontjából semmiféle hátrányt nem lehet felfedezni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.