2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Samsung LED TV

Az alábbi leírásban a Samsung UE40B7000WWXXH típusú LED televízió készülékét mutatom be részletesen.

[ ÚJ TESZT ]

DLNA Wireless - BD Wise

DLNA Wireless

Elérkeztünk a számomra egyik legfontosabb technológiához, amelyet több más tulajdonság mellett e készülék felvonultat. A televízió lehetővé teszi a már korábban említett Samsung PC Share Manager programmal karöltve, hogy a számítógépen tárolt médiafájlokat megoszthassuk a tévével. Én Szegeden kábelnetet használok, a modemből pedig a családban használt mobilkészülékek miatt szükséges a WiFi berendezés csatlakoztatása is.

Két lehetőség volt adott. Az első, hogy a televízión található USB-re vásárolok egy "Samsung Wireless LAN adapter"-t, amely lehetővé teszi, hogy a WiFi vezeték nélkül kapcsolódjon a tévére, így nem szükséges ethernet kábel csatlakoztatása. Mivel ezen berendezés ára enyhén szólva is vicc (79$ az Amazon-on, Magyarországon pedig még nem is láttam eddig), így inkább maradtam a kábelnél.

Nem bántam meg! Nagyon jó szolgálatot tesz a kábel. A fenti két képeken jól látszik milyen szuperül működik. A számítógépen elindítom a programot, majd kiválasztom a PC-t az eszközök közül a televízión és már böngészhetem is a tartalmakat.

DLNA Wireless bemutatása - Samsung.hu

BD Wise

A készüléken 1.3-s HDMI-ből, ami a legjobb képminőséget szolgáltathatja négy darab kimenet is van (1 DVI bemenetnek dedikálva külön hangbemenettel). Mint már említettem az Anynet+ protokollt ismerő további Samsung készülékek ezen keresztül is vezérelhetők. Samsung DVD-t, vagy Blu-ray lejátszót beledugva pedig az optimális képminőség és felbontás is automatikusan beáll, ezt nevezik BD Wise technológiának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.