2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy S 4: papírforma?

2013. március 14: a Samsung bemutatja a 2013-as év csúcsmodelljét, a Samsung Galaxy S 4-et.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, összegzés

Az előlapon 2, a hátlapon 13 MP-es kamera található, mely Full HD-ban 30 képkocka/másodperc sebességgel képes rögzíteni a videót.

Támogatott formátumok:

Video Codec: MPEG4, H.264, H.263,, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark, HEVC

Audio Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/ AAC+/eAAC+, WMA OGG, FLAC, AC-3, apt-X

Képminőségről nehéz beszélni, hiszen még ki sem adták a telefont. A hátralevő 1 hónapban fejlődhet a történet, azonban az XDA oldalán felbukkant pár kép, ami alapján sok ok a panaszra nem lehet. A várt színvonalat hozza, de fenntartásokkal kell kezelni, hiszen összeollózott képekről van szó.


Samsung Galaxy S 4 mintaképek

Egyéb multimédiás képességről jelenleg még nem igazán lehet írni, hiszen ahhoz kézbe kellene fogni a telefont. Persze feltételezésekbe lehet bocsátkozni, nagy bakot nem lehet lőni azzal, ha azt mondjuk, hogy a kijelző bámulatosan szép, élmény rajta tartalmat fogyasztani, így a videózás is feltehetőleg hibátlan lesz. A processzornak és a 2600 mAh-s akkumulátornak köszönhetően az üzemidő is rendben lesz, mint ahogy az összes eddigi Samsung Galaxy csúcsmodellnél. A GPS kérdés lehet, de szerencsére támogatja a GLONASS műholdakat, amiről itt olvasható bővebben.

A telefon minden létező formátumot támogat, legyen az WiFi (802.11 a/b/g/n/ac (HT80), NFC, Bluetooth 4.0 (LE), IR LED (infraport), MHL 2.0, 3G, 4G (LTE). Van gyorsulásmérőnk, fénymérő, geomágnesesség mérő, távolságérzékelő, giroszkóp, barométer, hő- és páratartalom mérő, csak győzzük használni.

Természetesen a puding próbája az evés, így jelen bemutató nem minősül tesztnek. Mihelyst a telefon kézzel fogható közelségbe kerül, minden részletre kiterjedő teszt lesz.

Összességében az előzetes várakozásokat talán alulmúlta a telefon, de erről a legkevésbé a Samsung tehet. Kijelenthető, hogy akkora hype övezi az aktuális Samsung csúcstelefon bemutatását, ami csak az Apple aktualitásainál tapasztalható. Minél magasabb az elvárás, annál könnyebb csalódni, viszont a realitások talaján maradva azért ez a Samsung Galaxy S 4 az abszolút csúcskategóriát fogja képviselni. Belül hibátlan, kívül pedig szubjektív, hogy kinek jön be a fém/polikarbonát/üveg, unibody/nem unibody lehetőségekből. Addig, amíg egy külsőt nem lehet objektíven értékelni, nem lehet felróni a telefonnak azt, ha nem üvegből és/vagy fémből készült.

A Samsung nem ma kezdte az iparágat, biztos megvan az okuk, hogy ezt az anyaghasználatot erőltetik. Más kérdés, hogy ezt kerek összetett mondatban el is mondhatnák, lenyirbálva a marketing maszlagot. Szubjektív és akár összeesküvés elmélet is lehet, de azt sem zárható ki, hogy amíg így megy a szekere a Samsungnak, nem erőltetik az ennél nívósabb anyaghasználatot.

Ekkora mozgástér mellett gondolkodhatnak úgy, hogy amíg ilyen ütemben távolodnak el a konkurenciáról, kár is szót fecsérelni erre. Ha majd a konkurencia a felnő a feladathoz, elkezdik gyártani a prémium belsős telefont prémium külsővel. Az a nagy büdös igazság, hogy semmi sem kényszeríti a Samsungot a váltásra. 2013. március 16-án látott napvilágot, hogy a Samsung Galaxy S 3 eladásai a csillagokat verdesik, átlépték az 50.000.000 értékesített példányt.

A fentieknek megvan a veszélye, elkényelmesedhet a Samsung, mint ahogy az Apple is tette. Amíg nem lettek egyértelmű piacvezetők, ontották az innovációt, azonban ez az idő elmúlt, már nem az Apple diktálja a tempót a csúcskategóriában. Ha a dél-koreaiak nem tanulnak a hibákból, eljöhet a Samsung alkonya is. Ne legyünk azért borúlátóak, mert jelenleg erre még semmi ok nincs. Bár a telefonjaikkal már nem emelkednek ki a mezőnyből úgy, mint régen, de 2010 óta hatalmasra duzzadt a vásárlóbázisuk, akik akkor is ezt a telefont fogják megvenni, ha csak éppen a többiek előtt járnak, vagy éppen csak annyira jó, mint a többi csúcskategóriás telefon.

Ez az, ami a Samsungot (és az Apple-t) kiemeli a mezőnyből. Az LG-nek, Sonynak, HTC-nek és a többi feltörekvő gyártónak (ZTE, Huawei) vért kell izzadnia, hogy vásárlóerőt csábítsanak át a két óriástól, akiket még meg is kellene tartani. Nem lesz egyszerű, de a 2013-as modelljeik (pl: HTC One, LG Optimus G Pro) mindenesetre bizakodásra adnak okot.

Azóta történt

  • HTC One: Number One

    A tajvani cég 2013-as zászlóshajójának nem kisebb feladata van, mint a trendforduló megvalósítása.

  • Galaxy Trend Plus, vajon mennyivel trendibb?

    Mit kaphatunk manapság a Samsung istállójából Androiddal felszerszámozva, egy forintért - némi hűséggel?

  • Okostelefon ámokfutás

    Keressünk hibákat az okostelefonunkban! Nagy eséllyel találunk is, olykor egy típusnál 5 példányból 5 is rossz lehet.

  • Xiaomi Redmi 2 Pro

    Gyorsan kellett találnom egy olyan telefont, amely kiválthatja a tönkrement Samsung Galaxy S4 telefonomat.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.