2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nokia BH-503 teszt

Sztereó Bluetooth headset

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A Mobilarena stábja pár hete készített egy sztereó bluetooth headsetekkel foglalkozó cikket. A fórumban viszont sokan hiányolták a Nokia BH-503-as fülhallgatót. (Köztük én is.) A cikkemmel ezt a hiányt próbálom meg kielégíteni, mivel egy hete sikerült az eBay.com-ról beszereznem egyet, igen jutányos áron. (~7000Ft)
A bluetooth technológiáról keveset tudóknak álljon most itt néhány sor Bochatól, a Mobilarena főszerkesztő-helyettesétől.

"A Bluetooth ugyebár egy vezeték nélküli adatátviteli szabvány, melyet az összes mobilgyártó alkalmaz a készülékeikben, segítségével headseteket és egyéb kiegészítőket tudunk csatlakoztatni mondjuk mobiltelefonunkhoz, fájlokat tudunk küldeni mobilkészülékek között, plusz még jó pár dologra jó, de a többség jellemzően erre használja. A szabvány jelenleg a 2.1-es verziónál jár, az ilyen, illetve 2.0-s eszközök kivétel nélkül ismerik a sztereó hangátvitelt (A2DP) és a számléptetéshez/stb. szükséges gombok kezelését lehetővé tevő protokollt (AVRCP), de az 1.2-es verzióval ellátott mobiltelefonok némelyikénél is meg lehet találni ezeket a funkciókat, pontosabban Bluetooth profilokat. Az elmúlt évben megjelent notebookokban is helyet kapott a Bluetooth, bár a telefonoknál egyelőre még elterjedtebb a dolog, gyakorlatilag tízből kilenc telefonban helyet kapott a kékfog, ezek túlnyomó része (a friss modellek legalábbis) ismeri is az A2DP-t [...]"

Forrás: Napjaink sztereó Bluetooth headsetjei - 3. rész

A tesztet egy Nokia N85-el végeztem el, egyéb bluetoothos eszköz hiányában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.