2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Mozilla Thunderbird - első lépések

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Mozilla Thunderbird beállítása számomra elsőre sohasem sikerült, gondoltam megírom hogyan is...

[ ÚJ TESZT ]

Mivel a Mozilla Thunderbird beállítása mindig is egy rémálom volt számomra, elsőre sose sikerült, most eljött az ideje, ezért gondoltam megírom a beállításaival együtt, hogy hogy is használom a programot, hátha másoknak is akadnak hasonló problémái.

A levelezőkliens legfrissebb változata letölthető innen.

A program telepítése után jönnek a beállítások, amiket én csak többszöri nekifutásra tudtam elvégezni.
A beállítások sora importálással kezdődik, nekem nem volt előzőleg más levelezőprogramom, ezt érzékelte is a program, így választási lehetőségeimből sincs valami sok:

Ha a beállítandó e-mail cím nem gmail-es, akkor a Levelező postafiók opciót kell kiválasztani.

A következő lépésben a levelezésnél használt nevet és az e-mail címet kell megadni.

A kiszolgáló típusa POP.
A bejövő leveleket kezelő kiszolgálóhoz a használni kívánt e-mail cím szolgáltatóját kell megadni, esetemben ez a www.freemail.hu.

A levélküldő kiszolgálóhoz az internetszolgáltató SMTP címét kell megadni, ami Invitel esetén: mail.invitel.hu

A kiszolgáló beállításai után jöhet a kívánt e-mail cím beállítása. Először a felhasználói nevet kell megadni. A Felhasználói névhez a mail címben használt azonosítót kell megadni, a Kimenő felhasználói névhez pedig az internetszolgáltatónál használt nevet kell megadni.

A postafiók nevénél a már megadott e-mail cím lesz beírva, ez átírható. Ami itt van beírva, az fog megjelenni a programban.

Ezek után kapunk egy egyesített felületet, ahol a megadott adatokat lehet ellenőrizni. Ha az "Az üzenetek letöltése azonnal" rész be van pipálva, akkor a program a Befejezésre kattintva megpróbálja letölteni a leveleket, kéri is a jelszót.

Figyelem!
A program a leveleket alapbeállítás szerint NEM hagyja fent a kiszolgálón, hanem letölti azokat a gépre és a kiszolgálótól törli azokat. Ha a kívánt e-mail címen szereplő levelekre még szükség lehet, akkor az "Az üzenetek letöltése azonnal" rész elől a pipát ki kell venni, majd a Befejezésre kattintás után az Eszközök / Postafiók beállításai... menüpontban a Kiszolgáló beállításai részben az Üzenetek megtartása részhez egy pipát kell tenni.

Beállítások

A Mozilla Thunderbirdben van lehetőség levélszemét (spam) szűrésre is, melyet az Eszközök / Üzenetszűrők... menüpontban lehet beállítani. Ezzel a szűrővel nem csak a kéretlen leveleket lehet likvidálni, hanem pl. fontossági sorrend szerint is lehet a beérkező leveleket külön tárolni.

Üzenetszűrés

Kiterjesztésekről még nem esett szó, egyetlen egyet használok, ez pedig a MinimizeToTray. Ezzel a kiegészítővel a program a bezárás gombra való kattintáskor nem bezáródik, hanem az óra mellé kerül, ahonnan beállítás szerint egy vagy két kattintással lehet felhozni.

További kiegészítők itt találhatók.

Windows reinstallnál vagy másik gépre való költözéskor minden beállítás legbiztonságosabb átviteléhez a(z) X:\Documents and Settings\felhasználó\Application Data\Thunderbird mappát kell átmásolni.

Winner_hun

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.