2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola RAZR i - Atomnagyágyú

A Motorola az Intel Atom processzorát dobták bele a minőségi készülékházba, lássuk, hogyan szuperál!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

A készülék paraméterei egészen pontosan 122,5 x 60,9 x 8,3 milliméter, és ehhez egy kellemes 126 grammos tömeg is társul. Az anyaghasználat a csúcsok csúcsa, ennél jobbat kívánni sem lehetne szerintem. A fém és kevlár borítás abszolút csúcskategóriás, az összeszerelés kiváló, csavarok tartják össze, amik nem mellesleg rendkívül elegánssá is teszik.

Az előlapot egy 4,3 hüvelykes, Super AMOLED Advanced panel fedi le, felbontása qHD, azaz 540 x 960 pixel. Betekintési szöge szinte 180 fokos, szép képet ad, és különlegessége, hogy oldalt szinte nincs is hely a panel és a burkolat széle között, tehát egy kisebb készülékházba nagyobb kijelzőt varázsoltak. Ez nagy pozitívum, tökéletesen lehet egy kézzel kezelni a gépet, a Motorola tud valamit ezen a téren. Az előlapot a Corning által gyártott Gorilla Glass üveg próbálja megvédeni a külső behatásoktól. A megjelenítő alatt a mikrofonon kívül semmi sincs, ugyanis virtuális gombokat kapunk a kijelzőn, ahogy az a Nexus 4-ben is van például. Felül középen egy fém betéten a Motorola márkanév olvasható, és ebben bújik el a hangszóró, ez ugyancsak elegáns megoldás. Balra a közelségmérő szenzort és a fénymérő érzékelőt rejtették, jobbra pedig a VGA felbontású előlapi kamerát tették a mérnökök. Az előlapon körbefutó keret recézett, nagyon szépen néz ki.

A felső részen a szabványos, 3,5 mm-es jack aljzat van, a jobb oldalon a 3 csavaron kívül egy ki- és bekapcsoló gomb, egy hangerő gombpáros, valamint az egyállású dedikált kameragomb fedezhető fel.

Alul teljes üresség van, balra pedig szintén a 3 csavar került, ezen kívül akad még itt egy microUSB foglalat, feljebb egy műanyag ajtóval védett helyen a microSIM és microSD kártyahely foglalja el pozícióját.

A hátlap nem levehető, itt található a kevlár betétezés, ezen alul halványan feltüntettek pár adatot a készülékről, felette az Intel Inside logó található. Még feljebb haladva a gyártó fényes logója mutatja magát, majd egy üvegbetétben megpillanthatjuk a kamerát, LED-es segédfénnyel, a hangszórót és egy HD video feliratot. Ezek felett megint trükkös módon egy kis kivágás fedezhető fel, oda rejtették el a másodlagos mikrofont, a mérnökök lehet bújócskát játszottak a tervezés előtt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.