2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola RAZR i - Atomnagyágyú

A Motorola az Intel Atom processzorát dobták bele a minőségi készülékházba, lássuk, hogyan szuperál!

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver

Hardver, szoftver

A kemény külső egy újdonságnak is felfogható, nem gyenge Intel processzort takar. Ez pontosan az Intel Atom Z2480-as processzor, sok helyen elírták, mert a Z2460-as megoldást tüntették fel. Ez egy egymagos 2 GHz-es CPU-t jelent, mely támogatja a Hyper-Threading technológiát, vagyis a két szálon történő futtatást, ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy kapunk egy fizikailag egymagos, de virtuális kétmagos gépet. A grafikai gyorsító a már ismert PowerVR SGX540-es. A készülékben találunk még 1 GB RAM-ot és 8 GB ROM-ot, ebből 5 GB áll a rendelkezésünkre, de bővíthető 32 GB-ig microSD kártyával. A processzort nagyon részletesen lehetne boncolgatni az x86-os architektúra végett, ezt itt most nem tenném meg, a Mobilarena hasábjain dr. Kind kolléga megtette, ITT olvasható.

[link]

[link]

A SoC igen erős, látható, hogy a Krait magos HTC One S-t is legyűrte, de persze az Intel megoldása nagyon új, meglátjuk, milyen karriert fut be magának. A gyártó a 4.0.4-es Android verzióval küldte harcba gyermekét, ez teljesen megfelelő, nem sok mobilon cirkál 4.1, a 4.2-ről nem is beszélve. Később ez frissítve lesz 4.1-re is. A saját Motoblur kezelőfelület szimpatikus volt, megtaláltam benne mindent, nem volt túlbonyolítva ami mindenképp pozitívum. A menüben, kezdőképernyőn nem volt akadás, gördülékeny az egész, de, hogy dr. Kind kollégát idézzem: smooth a felület.

Extra szoftvereket is adnak, például a Vehicle Home alkalmazást. Ez egy autós program, amiben megtaláljuk a híváslistát, zenelejátszót, navigálást többek között. Hasonlít a HTC-nél ismert Car alkalmazásra, de grafikailag teljesen eltér. Ez az egyetlen használható extra app, a többi hülyéskedésnek elmegy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.