2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Milyen monitort?

Milyen monitort válasszunk és mire figyeljünk, ha vásárlásra adjuk a fejünket?

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzió

7. Konklúzió

Az elemzés témája végül elkanyarodott az IPS és *VA panelek éltetéséig a TN-el szemben. Nem is véletlenül, a következőben TN hanyatlása várható, ugyanis a „drágább” panellal gyártott monitorok olcsóbbak lesznek, ami további terjedést idéz elő felhasználói szinten.

A TFT panelek mellett éveken belül az „echte” LED panelek is fejlődésnek és komolyabb felhasználásnak indulnak, ami új korszakot jelenthet a megjelenítésben. A meglévő technológiák minden javát ígéri. Ugyancsak megjegyzem itt is, olykor a LED nem LED, csak háttérvilágítás.

A mai TN monitorok nagyon jó frissítési idővel, és alacsony, de már tűrhetőnek számító betekintési szöggel és az alkalmazott technológiát meghazudtoló tulajdonságokkal rendelkeznek, de ez korántsem ér fel a IPS és PVA/MVA paneles monitorok természetes képességeivel.

Sok minden másban, így a monitorvásárlásban is a ráfordított pénz a meghatározó, mégis arra próbálom ösztönözni a kedves olvasókat, hogy amennyiben drágább TN monitort kívánnak megvásárolni, akkor fontolja meg (akár egy kicsit többet rászánva) egy IPS/*VA panelos monitor lehetőségét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.