2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG G2 bemutató

Komoly kis masina ez a piac egyik legerősebb hardverével, mutatós külsővel, és néhány hibával. De nem bántam meg!

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

A kameráról már esett szó említés szintjén, úgyhogy kicsit elemezzük részletesebben is. A főkamera 13 megapixeles, komoly extra az optikai képstabilizátor jelenléte. Fontos, hogy 16:9-ben csak 10 megapixelünk van!

Kicsit visszafogottak a beállítási lehetőségeink. Van ISO, fehéregyensúly, időzítő, hangvezérlés, fókuszváltoztatás, fényerő beállítás.

Kezdőbbeknek ott vannak a Módok, ahol a rendszer maga állítja be az optimális értékeket.
Itt figyel a Samsung féle kettős kamera mód, ahol egyszerre lőhetünk, az első és hátsó kamerával, de animált kép nincs. Játszik még a HDR mód, az Exponálás és törlés, ha bizonyos részleteket akarunk eltüntetni a képről. Valamint én hiányoltam, hogy az ikonok itt nem szabhatóak testre. Videót Full HD-ben tudunk venni 30, vagy akár 60 FPS mellett.

(Frissítés! CloudyFlex ROM, vagy kameraszoftver csere alatt a videófelvétel 4K-ra is nőhet 30 FPS mellett!)

Fotózás előtt érdemes megtörölni, ha már hátul vannak a gombok

A képminőség nem annyira az igazi, eléggé zajosak a képek, mossa a részleteket a szoftver, valamint a dinamikatartomány sem az igazi. Ugyanakkor makróban egész jó. A fókuszálás egy kicsit lassú, de maga az exponálás gyors. Ezen még lehet javítani. Videofelvételek is egészen rendben vannak, folyamatosan próbál fókuszt találni, és stabilan tartja a sebességet, a hangja is egész jó.

Itt egy galéria, hogy mire is képes: LG G2 Fotóalbum

A videólejátszás a nagy kijelző miatt is kellemes, de a szoftveres oldal is erős, elég sokféle formátumot kezelt, feliratokkal együtt: DivX, Xvid, MKV, AVI, WMV anyagokkal próbálkoztam. Mindent vitte. 720p és az 1080p sem jelentett akadályt. Gondoltam megizzasztom a Killa Sample, vagy 4K anyaggal, de röccenés nélkül vitte! Igaz, ehhez egy külső program szükséges. Lefordítva megáll a lejátszás, vagy lekicsinyíthető kisebb méretbe, amíg máshol vagyunk.

Van FM rádiónk is, jól néz ki, több állomást tárolhatunk, és az információkat is megkapjuk, de hangot nem tudunk belőle rögzíteni, természetesen fülest kell használnunk, ha használni szeretnénk, de ez megszokott. Plusz pont az LG-nek a rádióval, mivel a Samsung Galaxy S4-ből kimaradt.

Igényes, jól kezelhető, egyértelmű, több nem is kell

A zenelejátszó is igényes, könnyen átlátható, és jól szól. Érdekes újítás, hogy a számok neveit ki is nagyíthatjuk, hogy könnyebben le tudjuk olvasni. Hoppá!

Előadó, Album, Műfaj, Saját lista, Mappa alapján tudunk rendezni, de van lehetőség DLNA segítségével is zenelejátszásra másik eszközről. Illetve interneten keresztül, egy felhő tárból streamelni a zenéket. Sőt, akár még YouTube alapján is rákerestünk. Vannak előre definiált profilok is, de akinek nem tetszik, akár sajátot is készíthet. Az átlagoshoz képest érezhetően jobb a hangzása, ami a kiemelkedő minőségű Wolfson DAC-nak köszönhető. Megvannak a magasai, a mélyei, igen csak tisztán szól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • LG G2 LCD és digitalizáló csere otthon

    Súlyos ezreket takaríthatunk meg, ha magunk csináljuk. Maximum a kapcsolatunk megy rá!

  • Logout TV: LG G4, a G-pont

    Az LG G-sorozat legújabb tagját vizsgáljuk meg, amely bőr hátlappal tűnik ki a tömegből, de sok újdonságot is kapott.

  • Custom ROM-ok világa

    Növekedhet a sebesség, jobb lehet a multitasking, de lehet, hogy ezekért a kamera minőségével fizetünk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.