2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG G2 bemutató

Komoly kis masina ez a piac egyik legerősebb hardverével, mutatós külsővel, és néhány hibával. De nem bántam meg!

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső

Nem kiemelkedő csomag, de a lényeg benne van

Az LG-nél sosem volt komoly probléma a dizájnnal kapcsolatban. Szerencsére a G2 esetében sincs, finom kerekített vonalak, és kissé íves formaterv jellemzi. Fizikai méreteit tekintve nem kicsi, de a kijelzőhöz képest majdnem kompaktnak mondható, mármint a konkurenciához viszonyítva.
A mérnökök rendkívül ki tudták húzni a kijelzőt az oldalsó peremekig, ez pedig a Dual Rooting technológiának köszönhető. Ennek lényege, hogy a kapacitív vezérlőchip kikerült az oldalsó keretből, a kijelző fölé és alá. Szerencsére a kijelző alatti és feletti terület sem számottevően nagy. Emiatt nincs fizikai, vagy érintőgomb, azok a kijelzőn kaptak helyet.

Nem épp kis darab, de legalább szép

A doboz nem túl kirívó, csak egy márkajelzés, és a típus az elején, ennyi. A hátulján még a specifikáció, semmi más ezen kívül. A tartozékok nagyjából a megszokott dolgokat jelentik.

Egy töltőfej, mely a kornak megfelelően USB-s, vagyis az adatkábelt kell rácsatlakoztatni, és egy elég jó minőségű QuadBeat 2 headset, mely hangerőszabályzóval, és mikrofonnal van kiegészítve. Magas és mély hangok is jól hangzanak, csak a basszusnak van egy kicsit híján. Viseletre elég kényelmes, hála a több méretű gumiharangnak. A legutolsó egy microSIM-tálca nyitó, mely egy G betűt formáz. Ötletes.

Az előlapon egy 2 megapixeles kamera (Full HD videórögzítéssel), egy távolság és fénymérő szenzor, egy állapotjelző LED, és az előlapi hangszóró kapott helyet, alul pedig egyedül az LG logó van.
A kijelző igencsak impresszív darab, 5,2 inch, 1080x1920 pixel felbontású, IPS+ panel. Gorilla Glass 2 védi a komplett előlapot. Az AMOLED panelekkel ellentétben (amelyek rendszerint Pentile Matrix elrendezésűek) ez RGB mátrixot használ. Vagyis a pixelekre eső subpixelek száma megegyezik, és nem jelentkezik a "szőrösödési" effektus. Ez mondjuk a nagy pixelsűrűség miatt nem is észrevehető.

Nem véletlen kapnak az iPhone-ok LG kijelzőket is!

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a panel nagyon jó minőségű, a színei élénkek, a betekintési szög óriási, és a fényerő is nagyon hangsúlyos, főleg maximumra kapcsolva. Napfényes környezetben is jól olvasható, vagyis ezzel sem lesz baj. Hasznos plusz, hogy dupla érintéssel le és felébreszthetjük a telefont.

A jobb oldali hangszóró, a bal oldali igen csak mikrofonra hajaz

A bal oldalon egyedül a microSIM tálca kapott helyett, a jobb pedig oldal üres.
Felül egy mikrofon, és egy infraport található. Alul pedig a sztereó hangszóró, egy 3,5 jack, és a (természetesen MHL képes) microUSB rejtőzik. A hangszórók egész jól szólnak, kellően hangosak és elég tisztán szólnak. Azért nem kell tőle Hi-Fi hangzást várni, de egy telefonhoz képest teljesen rendben van.

Fehér kivitel mellett nem annyira látszik, de így elegáns

A meglepetések a hátlapon kezdődnek, ugyanis itt kapott helyet a hangerőszabályzó, és a bekapcsológomb, amely szintén világít. Lezárt képernyő mellett a hangerő le gombot nyomva, azonnal a kamera indul. Míg a fel gombra, a QuickMemo töltődik be. Miután ezek a gombok hátulra kerültek, a tervezők igen ívesre vették a hátlapot, melyet átlós rácstextúrák díszítenek. Nagyon kényelmes a fogása, egyedül a hátlap ami kicsit csúszós, de ezt egy tok könnyen megoldja. Természetesen van egy elsődleges kameránk is, egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátoros egység, alul pedig egy LG logó töri meg az egységet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • LG G2 LCD és digitalizáló csere otthon

    Súlyos ezreket takaríthatunk meg, ha magunk csináljuk. Maximum a kapcsolatunk megy rá!

  • Logout TV: LG G4, a G-pont

    Az LG G-sorozat legújabb tagját vizsgáljuk meg, amely bőr hátlappal tűnik ki a tömegből, de sok újdonságot is kapott.

  • Custom ROM-ok világa

    Növekedhet a sebesség, jobb lehet a multitasking, de lehet, hogy ezekért a kamera minőségével fizetünk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.