2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG G2 bemutató

Komoly kis masina ez a piac egyik legerősebb hardverével, mutatós külsővel, és néhány hibával. De nem bántam meg!

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, rendszer

Nincs csúcstelefon, csúcs hardver nélkül. Szerencsére ezt így gondolták az LG mérnökei is. A gépben a Qualcomm Snapdragon 800 chipsete (MSM8974) dübörög.
Négymagos, Krait 400 processzormagokból áll, és 2,26 GHz-es órajelen működnek, emellett van 2GB RAM-unk, és egy Adreno 330-as GPU is. De erről az alábbi videón is meggyőződhettek:

Volt S II-mre valahol 4x, valahol 10x annyit ver rá! Ijesztő!

Döbbenetes mekkora teljesítmény rejtőzik a gépben, minden teljesen akadásmentesen működik, még a híresen hulladékul megírt Facebook is! Ráadásul nem nagyon melegszik, egyedül a kamera körül langyosodik, de korántsem zavaró mértékben.

A háttértár pedig modelltől függően 16/32GB modell, nálam a 32GB verzió landolt, és első bekapcsolás után 24,9 GB szabad helyünk van, ami nagyjából majdnem mindenre elég. A szabad memória (RAM) változó, általában 600-900 MB közötti.

Android 4.2.2 Jelly Bean rendszerünk van alapból, de a felhasználók ígéretet kaptak KitKat frissítésre is. (Amit azóta meg is kaptak, a felhasználók.) Erre húzták fel az Optimus UI-t. Már nem olyan gyermekded, mint a korábbi verziók, (Valahogy, mindig ez tartott vissza az LG-től) de teljesen egyértelmű, és szinte a végtelenségig testreszabható, ez pedig az egyik legnagyobb erőssége. (Alapból nem ez az ikonkészlet figyel a telefonon, hanem egy HTC Sense témát használtam.)

Alapból 5 oldallal indulunk, ezt bővíthetjük 7 oldalig. Widget, Alkalmazás, Gyorsikon, szinte bármi kitehető, ami csak kell. A státuszbár ikonjainak nemcsak a sorrendjét, hanem a mennyiségét is szabadon állíthatjuk, itt rejtőzik a QSlide (de erről később), valamint az egyéb gyorskapcsolók. Menübe lépve 5x5 ikonos elrendezést találunk, szabadon rendezhetjük, vagy a nem használt ikonokat mappákba tehetjük, de akár el is tüntethetjük.

Felsorolni is nehéz lenne, mennyi mindent lehet állítani, a kezdőlapi programok ikonjaitól kezdve, az előlapi érintőgombokig bezárólag! Igen, a sorrendet, és háttérszínét is testre lehet szabni (mennyi ideje vártam! :D), a sorrendjét, a színét, az átlátszóságát. Ráadásul, még témázható is, ha valakinek nem tetszenek a gyáriak.

Időközben megjelent a G Flex ROM G2 telefonokra is. Ezt én már fel is telepítettem, és azt kell mondjam szinte mindent áthoztak a G Flexből, és nagyon jól működik. A rendszer stabil, és nem utolsó sorban szép. Akit érdekel a feltelepítése, vagy egyéb kérdése lenne, írja meg kommentben. Bővebb leírás itt: CloudyFlex és Root telepítése

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • LG G2 LCD és digitalizáló csere otthon

    Súlyos ezreket takaríthatunk meg, ha magunk csináljuk. Maximum a kapcsolatunk megy rá!

  • Logout TV: LG G4, a G-pont

    Az LG G-sorozat legújabb tagját vizsgáljuk meg, amely bőr hátlappal tűnik ki a tömegből, de sok újdonságot is kapott.

  • Custom ROM-ok világa

    Növekedhet a sebesség, jobb lehet a multitasking, de lehet, hogy ezekért a kamera minőségével fizetünk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.