2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC One SV - Száguldás, szerelem

Egy újabb One, mégpedig az SV, mely a HTC első hazánk LTE hálózatain is működő 4G-s okostelefonja.

[ ÚJ TESZT ]

Panoráma, makró, HDR, effektek, fehéregyensúly

Nézzünk, pár különlegesebb képet, köztük a HTC féle panorámával:

A panoráma képeket látva bizony elmondható, hogy ebben az One X+ volt a jobb, hiszen jól tudta követni a fényváltozásokat, az SV sajnos ezzel nincs így, ha ugyanis a képen sötét és világos részek is vannak, akkor valamelyikkel gondok lesznek, de többnyire a világos részek égnek be. Ez nyilván nem a hardveren, hanem a szoftveren múlik, tehát ezen a részen csiszolni kell. A képzaj viszont itt is meglepően alacsony. A részletgazdagság és a színek kielégítőek.

Nézzünk ezután pár HDR képet is, pontosabban HDR képek összehasonlítását a hagyományosakkal:

És ezekből pár 100%-os kivágatot:

HDR funkciót tudni kell használni, illetve tudni azt, hogy mikor használjuk. Értelme kizárólag ellenfényben van, minél nagyobb az ellen fény, annál nagyobb a HDR és hagyományos fotó közti különbség. Ez a HDR azonban még nem az igazi, mert bár erősen megnöveli a dinamika tartományt, erősen a részletgazdagság és az élesség rovására megy, és az amúgy sem túl jó zajszint zavaróan magasra ugrik, ezt főleg teljes nagyításban láthatjuk, de a jobb szeműeknek a linkelt kép kombinációkon is feltűnik. Egy a lényeg a HDR-t csak akkor kapcsoljuk be, ha az szükséges, mert csak akkor javít a fotók dinamika tartományán. Más esetekben kizárólag rontja a képminőséget. Ahogy az X+-on, úgy gyakran itt sem születnek jó eredmények.

Makrofotók terén viszont kifejezetten jól áll az SV. Szép, részletgazdag és éles makrofotókat lehet vele készíteni, elmosódások nélkül. Még 100%-os nagyításban is kifejezetten jól mutatnak. Piros pont ezért a részért.

Nézzünk is pár makró fotót normál és 100%-os kivágatban:

HTC-ékben vannak különbözőféle effektek is, ezek inkább viccesek, mint hasznosak, bár tény, van közük néhány egészen pofás darab is. Elemezni való nem sok van rajtuk, egyszerűen csak nézzünk meg párat belőlük:

Végül pedig nézzünk afféle fehéregyensúly próbát különböző fényviszonyokban. A próba a magam részemről elég kezdetleges, hiszen megfelelő eszközök hiányában nem tudok teljes értékű fehéregyensúly vizsgálatokat végezni, de azért megpróbáltam. Az eredmények milyenségét mindenki döntse el saját maga.

Normál:

És 100%-os kivágat:

Ezzel a fotózás részt le is zárhatjuk. Aki a képek vágatlan, eredeti valójára kíváncsi, az innen töltheti le őket teljes méretben:

[link]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G Flex bemutató

    Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát.

  • HTC Desire 601 - nem csak számok

    Egy zseniális, mégis népszerűtlen telefon, ami elsőként örökölte a ONE formatervét.

  • HTC Desire vs. HTC One

    A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?

  • HTC Desire HD - Az öreg fémharcos

    Az első igazán megbízható androidos telefonom története: a készülék amely kiállta az idők próbáját!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.