2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC One SV - Száguldás, szerelem

Egy újabb One, mégpedig az SV, mely a HTC első hazánk LTE hálózatain is működő 4G-s okostelefonja.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera: felület, nappali és éjszakai képek

A HTC nem sok változást eszközölt a SENSE-ben a kamera kezelő felületét illetően. Természetesen továbbra is jó testre szabható.

Állíthatunk felbontást és kép arányt, ISO érzékenységet, fókuszt, mosoly- és arcfelismerést, fehér egyensúlyt és vannak különböző effektek. A környezeti hatásokat, azaz jeleneteket pedig az alsó kis Beállítás ikon alatt érhetjük el. Ahol a HDR, panoráma, és lassított felvételt is állíthatjuk.

Most pedig nézzünk teszt képeket, kezdve a nappaliakkal:

A nappali képeket elnézegetve bizony azt mondhatjuk, hogy egész jó képeket készít az SV.
A zaj szint meglehetősen alacsony, mondhatnánk, hogy szokatlanul alacsony, cserébe viszont itt-ott néha belemos a szoftver a részletekbe. De mindezt kompenzálják a szép színek, a jó vonal élesség. Kromatikus aberráció sajnos előfordul, bár nem zavaró mértékben, és csak 100%-os nagyításnál észrevehetően. Azt kell, hogy mondjam az eredmény több, mint kielégítő, még 100%-os nagyításban sincsenek ordító gondok. Nézzünk a felső képekből, pár darab 100%-os nagyítású kivágatot:

Láthatjuk, hogy bár a részlet gazdagsággal itt-ott van azért probléma, olykor meglepően jó és tiszta képek tudnak születni.

A helyzet pedig beltéren sem változik sokat mindaddig, amíg jók a fény viszonyok. Viszont a fényviszonyok romlásával jelentősen csökken a képek minősége is. De ez minden telefonra erősen igaz. Az eredmények ettől függetlenül nem rosszak, láttunk már sokkal rosszabbat neves kamera moduloktól is, csak éppen nem 100%-osak.

Nézzük a beltéren készült képeket és 100%-os kivágatokat:

Most pedig nézzünk pár éjszakai képet:

A mobiltelefonos kamerák éjszaka általában nem készítenek túl jó képeket. Ám az utóbbi időkben az egyre jobb BSI kamerák elterjedésével ez változni látszik. Az eredmények, ha nem is lesznek 100%-osak, de bőven kielégítők. Az One SV-nek pedig ebben még jobbnak kell lennie, hogy miért, azt a kamera hardveres elemzésénél összegeztem. Nézzük hát a valóságot:

Látható módon, éjszakai fotókhoz képest az eredmények egész jó. Ha pedig bekapcsoljuk az éjszakai üzemmódot, akkor megszűnik a színek besárgítása is.

Nézzünk ezekből egy kis kivágatot 100%-ban:

Őszintén szólva, 100%-osan kinagyított éjszakai képek esetében aligha láttam még jobbat. Az One X fotói ilyenkor már-már értékelhetetlenek voltak, a készülék kijelzőjén természetesen azok is jól mutattak, de 100-as nagyításban koránt sem hozták az itt látható eredményt. Persze nem tökéletes, de ezen a téren azt kell mondjam igencsak meglepett az SV.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G Flex bemutató

    Még ha a kijelző nem is a legjobb, a hardver, az akku valamint a szoftver szerethető telefonná teszi az LG újdonságát.

  • HTC Desire 601 - nem csak számok

    Egy zseniális, mégis népszerűtlen telefon, ami elsőként örökölte a ONE formatervét.

  • HTC Desire vs. HTC One

    A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?

  • HTC Desire HD - Az öreg fémharcos

    Az első igazán megbízható androidos telefonom története: a készülék amely kiállta az idők próbáját!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.